Idag

På förmiddagen blev det ett styrkepass, bålstyrka mestadels.

På eftermiddagen körde jag löpning, 4x4-intervaller. Kändes ok trots att benen är tunga.

Dagens glädjeämne var att rollen skötte sig utomordentligt på
Euromeeting. En delad andraplats på sprinten!

Ikväll ska jag nog se en rulle. Lutar åt Zodiac

Tjat lönar sig

Jag blev inte så nöjd med landstingets ointresse i sina patienters välbefinnande så jag ringde och försökte tjata till mig en ny tid idag. Det gick inge vidare, lyckades dock få en tid två dagar tidigare med beskedet att det var omöjligt att få en tidigare tid. Min mor, som jobbar på röntgenavdelningen på Sundsvalls sjukhus, blev inte heller så nöjd, så hon ringde upp ortopeden i Falun och sa ett par (ganska många har jag förstått) väl valda ord. Lite senare gav sig landstinget och kom krypandes med svansen mellan benen, dvs de ringde upp mig och sa att jag var välkommen den 6 september. Där satt den, tydligen var det inte omöjligt att få en tidigare tid. Tjat lönar sig. Sen skadar det inte att jag har världens bästa mamma som löser problemen och ger landstinget svar på tal!

Build it up, tear it down

Jag är lite less just nu, har fått avgipsningstid den 13 september, alltså åtta dagar senare än vad det är tänkt. Jag är inte speciellt sugen på att gå med gips så länge utan att först kontrollera att det är absolut nödvändigt. Därför ska jag försöka tjata mig till en ny tid. Nödplanen är att jag tar av mig gipset själv annars på onsdag, när det gått sex veckor. Jag tror, eftersom det känns så, att det redan är läkt, så egentligen skulle jag vilja ta av det redan idag. Men sex veckor kan jag stå ut. Då har jag tillräckligt med tid på mig att arbeta fram rörligheten och styrkan i handleden inför landslagslägret i Torsby med start den 23 september.

Träningen flyter annars på bra, mycket löpning blir det. Har kört 6h på två dagar nu, varav ett jättefint ol-pass i Gyllbergen idag.

Inbjudningar jag väntar på

Marrens Mord - SG, MTB och Löp uppför backen i Romme?
Maxéns Mile - Löpetapplopp med totallängd på en mile (1609m)?
Wheppas Wandringspokal - VP08 helt enkelt
JG Troffy - Favorit i repris?
Joels Juvel - Hård tävling i ljuva höga kusten?
Lasses Laktat - Mjölksyratålighet?
Påsens Pris - ?
Brumpans Brutal - Lär bli hårt?
Rollens Race - ?
Gustavs Grova - Styrkegrenar?
Dappans Dråp - ?
Nordebos Nordiska - ?
Kajjans Kupp - ?
Jeddans Jakt - ?
Nisses Nisch - Köra bil med hästsläp?
Tomps Tur - ?
Åslunds Ångest - ?

Intervaller utan stavar

52911-56

Det gick finfint att köra intervaller utan stavar i Bjursås idag. Det blev rejält tufft för ryggen, men det blev ett mycket bra pass ändå. Fyra intervaller, 9:14, 8:58, 8:55, 8:51. Körde 100m längre på den första, men eftersom det var plattåkning så hoppade jag över det på de resterande. En riktigt tuff backe och det var kanonskönt att få skjuts i minibussen nedför under vilan.

Smegge nöp hem ett VM-brons och jag blev ett år äldre idag. Trevligt!

Händelserik dag

Idag har det hänkt mycket bra grejer.

Dagen började med att jag hann lyssna på förstasträckan av damernas vm-stafett i orientering. Sedan bar det av mot Grängesberg för OL-tävling. Jag joggade igenom öppen 8, gick bra att orientera, gjorde bara två st 15-20sek-bommar på den 5,3km långa banan. Riktig härlig terräng var det dessutom, men jag vill bli hel så jag törs ge full sula i skogen igen. På vägen hem stannde vi till i Ludvika och kollade på målgången av finnmarksturen, Löfgren körde in på en 21a plats som han inte såg ut att vara så nöjd med. Han hade fått punka och tappat 10min och varit sugen på att bryta enligt Malin, så han har åkt starkt annars.

Väl hemma bjöd Jeddan på fika och jag fick se min idol Tirunesh Dibaba sopa hem vm-guldet på 10 000m. Fick även då reda på att Sverige tog två silver på OL-vm. Som om det inte var nog fick jag ett samtal av förbundskaptén Norén som meddelade att jag tagit en plats i landslagets A-grupp. Riktigt skönt, så nu är det mesta på topp, förutom att jag i knappt två veckor till ska gå omkring med ett gips på högerarmen. Ett gips som luktar hockeyomklädningsrum.


Det rullar på

Träningen flyter på trots gipset, som luktar mer och mer illa för var dag. Leendet på läpparna sen Hammers Hill är fortfarande kvar och jag har provat att åka lite inlines i veckan. Inlines är jobbigt för benen men inte speciellt jobbigt för hjärta och lungor, visserligen beror det på hur man åker. Helt klart ett bra kompliment i träningen.

Idag har det blivit två pass. Löpintervaller på fm och testcykel med inslag av bålstyrka på em.

Resultat Hammers Hill

Det blev hårt, det blev rättvist och det blev roligt!

Prolog

Överraskningsmoment när inga instruktioner gavs före start. Endast en rullskidskartong låg framför löparna. När lådan öppnades gick startskottet. I lådan fanns 15st kinderägg och instruktionen "Ät, Bygg, Redovisa". Löparna rusade fram och började förbrilt äta choklad och bygga ihop leksaker, hade man tur fick man en färdig leksak och tjänade på så sätt tid. Jocke vann på 20sek och genom 15 bonussekunder landade han på en totaltid av 5 sek. Påsen hade det lite svårare då han fick en klurig byggsats i sitt ägg, tid 3min.

MTB
En tuff bana i anslutning till plättbacken. Individuell start och 1min startmellanrum. Snabbast var Lars Suther, med en imponerande tid, 2.26. Det behövde han då han tappade mycket tid på prologen. Jocke behöll ledningen.

Rullskidor
Gemensam start i skymningen. Blev lite kritiskt i starten då 11 man skulle svänga skarpt vänster in på cykelvägen efter 50m. Snabbast upp var Jocke, tätt före Lars. Jocke således i Solklar ledning inför det avslutande momentet.

Natt-OL
Vissa kom bättre förberedda än andra. Vissa hade varken kompass eller lampa, detta löstes dock genom utlåning. Vissa sprang i shorts och vissa sprang i vit kroppsstrumpa. Startmellanrum 30sek, varannan bana A och B. Arrangören visste inte hur lång tid banan skulle ta, men efter ca. 20min dök de första upp. Erik Rost hade snabbast tid och seglade på så sätt upp som slutsegrare och fick ett par jeans i pris. Jocke hade en tung dag och kom imål efter 50min slit, utan kompass. Det var Jockes första nattorientering, och utan kompass blev det svårt. Men inga sura miner över det.

Sträcktider, WinSplits Online
(sträcktiderna är anpassade så alla fått samma ordning på fjärilen)

Karta, klicka för större (siffrorna var inte fel på tävlingskartan, jag är lite ovän med ocad, även jpg-komprimeringen är jag ovän med)


Totalresultat


52911-55

Snart smäller det

Nu är det inte många timmar kvar till Hammers Hill.

De sista förberedelserna pågår och det ser bra ut, jävligt bra ut. Jag hoppas alla anmälda dyker upp i rätt tid och är inställd på att pressa kroppen och dess sinnen till max.

Senaste numret!

52911-46
Klicka för större

Gyllbergsloppet

Igår tog jag en öppen bana på Gyllbergsloppet. Det gick ganska bra att springa ol med en gipsad arm, förutom att jag fick ta det väldigt lugnt bitvis för att inte riskera att ramla. Jag gick i flera nedförsbackar och vissa uppförsbackar också för den delen. Jag joggade runt helt enkelt, men det var kul och ruggit fint i Gyllbergen som väntat. Dessutom orienterade jag riktigt bra, slarvade bort två st 30s-bommar dock. Ö9 bjöd inte på så tufft motstånd då jag vann med 14min..

Legendarlampan

Idag blev det långpass på trainer och löptur från Hällsjö till Huljen ToR. Var på middag hos mormor och morfar, mycket trevligt. Morfar visade upp Jukolakartan från 1970 och även kartan från Kopparkavlen 1973. Sen letade han även fram en gammal legendarlampa, som kan ses på bilden nedan. Frågan är om den kan ersätta min Lupine Wilma X Pro...
image44
image45
Lampan sitter fint med hjälp av dess läderremmar.

Tre skålar ris

Idag blev det 4x4-intervaller igen. Gick helt ok, kändes oerhört bra på första, men sen blev det tyngre. Är rätt tuffa backar på den banan jag sprang idag, men så ska det vara. Såg på hemvägen ett par som fikade medhavd matsäck på ett nyhugget hygge. På kvällen var jag med far, bror och Emil på kinarestaurang, Har nu även gått igenom samtliga kartpärmar från 93-04 här hemma, vet inte om det gav så mycket mer än ol-abstinens.

Inbjudan/PM för Hammers Hill

Anmälan: senast 19/8
Ange SI-nr, namn och klubb. Anmälningsavgift 10kr


Samling: Rymdgatan den 21/8 klockan 20.00, medtag allt


Utrustning:
Läs detta för att det ska gå så smidigt som möjligt att byta gren.


Vid samlingsplatsen: Ta med alla kläder och utrustning. OL-kläder och ombyte transporteras med minibuss.


Prolog: Samma klädsel som för MTB, men med vardagligare skor och ingen hjälm. Efter prologen är avgjord blir det gemensam och snabb förflyttning bort till arenan för MTB.


MTB: Cykel, hjälm och kläder. Se till att smörja och pumpa cykeln innan samlingen för att spara tid. Cyklarna kan låsas in efter tävlingsmomentet.


Rullskidor: Skidor, stavar, hjälm och reflexväst. Ombyte sker vid Rymdgatan. Gemensam transport/uppvärmning till start från Rymdgatan. Kom ihåg att packa in OL-kläder i minibussen innan.


Natt-OL: Väska med skor, kompass, pannlampa (max 20w halogen) och kläder +personliga persedlar. Väskan ska ligga i minibussen vid tävlingsarenan för Natt-OL (om du lagt den där).

 

Överdrag och vätska kan emellertid också förvaras i minibussen då den kommer vara med vid varje moment. Tänk på att ha med vätska och några snabba kolhydrater under tävlingen. Notera även att det kommer vara mörkt.

 

Tävlingen:


Prolog: Hemligt tävlingsmoment, ca 30-60 sek, gemensam start. Arena Rymdgatan.


MTB: Tuff bana som tar 3-10min, startordning omvänd efter totalplacering, individuell start, 30sek mellanrum. Samma arena som VP06, plättbacken.


Rullskidor: Gemensam start, 1,7km, uppför. Klassisk stil. Ca 5-6min segrartid. Se banskiss.


Natt-OL: Individuell start, bäst i sammandraget startar sist, 1min startmellanrum. Karta: Hammers Hill 1:4000, Ekvidistans 5m. Banan är 2.170m, beräknad segrartid 13min och spridning förekommer i form av en sk. "fjäril". Sportident används, startstämpling tillämpas. Kontrolldefinition ligger lös i plasfickan och kan få användas i en definitionshållare om så önskas. Heltäckande klädsel är valfritt, men rekomenderas.


Bonussekunder:
Delas ut efter varje delgren, inklusive prolog enligt följande:
1 - 15sek
2 - 10sek
3 - 5 sek


Efter tävlingen:
Dusch och bastu erbjuds, även dans om så önskas.


Två pass

Idag har jag äntligen kunnat träna två pass utan att bli helt knäckt. Visserligen var det två lugna pass, men ändå. Gårdagens intervallpass kände jag knappt av alls. Äntligen kan jag börja komma igång med träningen igen, för första gången sen O-Ringen.

Hursomhelst blev det 90min trainer på morgonen och 102min löpning på stigar med Bäckis på kvällen. Träffade på Putte i skogen, ser ut som han kan göra comeback till vintern, skoj!

Nu är det även klart att det blir sportident på Hammers Hill, gött mos!

Nu verkar det vara bra

Löpte 4x4 med Bäckis idag, kändes bättre än väntat. Höll intervallerna inom 15m (sprang samma sträcka på alla). Så nu kanske jag kan börja träna rejält igen. Var på stan en sväng också, det resulterade i två st nya t-shirts. Dagens höjdpunkt var när jag under middagen såg en Spravhök komma flygandes och sätta sig på vårt broräcke. Efter att ha gjort lite research på Sparvhökar så förstod jag vilket grym fågel det är. Ett tips: om du fångar en Sparvhök, passa dig för klorna!

Hammers Hill del tre

52911-43

Less

Min hand är fortfarande i gips och min näsa är lite täppt. Dessutom är mina ben tunga. Känns ok när jag tränar men jag återhämtar mig inte något just. Därför känns det inte ok inför nästa träning. Ska leta efter reflexer i morgon, alltså sådana av plast som man kan lysa på för att se ljuset reflektera.

Nya planer alltså

Idag har jag löpt intervaller och sett på tolv avsnitt av My name is Earl. Men det var såklart inte allt jag gjorde, men lite i alla fall. Jag funderar på att löpa intervaller imorgon med, och i övermorgon också. 4x4 i fyra dagar närmare bestämt. Det lär göra mig gott, sen är det kul att testa nya koncept. Får se hur många avsnitt av My name is Earl det blir, säsong två sägs vara sämre än ettan. Nåja, det visar sig.

Nytt gips

Idag har jag blivit av med mitt klumpiga gamla gips och fått ett nytt som jag ska ha 3-4 veckor. Det har alltså tillkommit en vecka utan att skadan försämrats....

Nåja, det ska enligt läkaren inte vara några som helst problem att träna, förutom att handen inte går att använda. Så löpformen ska jag nog kunna toppa lagom till min come back. När den nu blir vet jag inte, ska ev jogga runt nån tävling här framöver. Ska annars leta efter löptävlingar. Kanske sätta lite nya pers på löpbanan också.

Uvtrampen 94

Idag har jag suttit och kollat igenom mina gamla kartpärmar från 1993-1995. Det var väldigt intressant. Jag fann några särskilt intressanta saker, t.ex att det 1993 verkade vara mode att lägga H10-banor på 15 000-del i A3-format. Det fanns även en hel del kartor som jag sprungit tävlingar på även senare, det var också märkligt att Hudiksvall arrangerade tävlingar 93 och 94 på samma karta med samma tc. Tyvärr blev jag också påmind om att jag inte var någon vidare storlöpare i H10, jag tog emellertid hem en dubbelseger på Brännans Nordiska 1993, men det var nog allt i H10. Resultaten toppades i de flesta fallen av en viss herr Maxén. En annan intressant detalj var att nästan alla kartor hade trubbiga hål i kanterna....stiftklämmor användes tydligen förr inom orientering!

I H12 blev allt mycket tuffare, svårare banor och svårare motstånd. Allra svårast blev det på Uvtrampen 94. Ett par saker ska man ha klart för sig innan man tittar på kartan från denna legendariska tävling. Först och främst, Uvtrampen i Klevbergen, det talar sitt tydliga språk. Till start var det bergsklättring (branterna öster om starten) och många grät redan innan start, och vissa var helt slut innan de ens startat. Tävlingen avgjordes i augusti, antagligen varmt och jävlig undervegitation. H12-banan som jag sprang måste vara en av de svåraste H12-banorna jag sett (kolla sträcka 2-3 och 5-6). Mitt lopp ser ut att ha varit ganska hyggligt, jag minns inte så noga, minns faktiskt inte mycket alls. Det enda jag vet säkert är att tävlingar som denna gjorde mig ett par snäpp hårdare. Hoppas det blir tävlingar i Klevbergen snart igen, längtar...
Uvtrampen 94

Mer info om Hammers Hill

image41
Karta som visar banan för rullskidsmomentet. Värd att kolla upp innan då det finns sekunder att tjäna...

Tävlingen består av:

Prolog
Hemligt tävlingsmoment, 30-60 sek tävlingstid.

MTB
Teknisk bana, individuell start, bäst i sammandraget startar sist, tävlingstid 3-4 min.

Rullskidor
Gemensam start, banan går uppför hela tiden förutom ca 50m plattåkning, 1,7km, 5-6 min. Klassisk stil. Reflexväst bäres på överkropp.

Natt-OL
2,1 km eller 12-13 min tuff nattorientering. Max 20w halogenlampa får användas. Bäst placerad i sammandraget startar sist. 1 min startmellanrum. Parstart kan bli aktuellt. Karta: Hammers Hill 1:4000, modifierad sprintnorm, ingen lös angivelse.

Bonussekunder
Enligt följande tabell delas bonussekunder ut för varje delmoment.
1 - 15 sek
2 - 10 sek
3 - 5 sek

Datum
21 augusti

Samling
Rymdgatan 20.00, medtag allt.

Anmälan

Till mig på lämpligt sätt, snailmail kan ge bonussekunder...
Det går bra att bara vara med på något moment om så önskas.
Avgiften är 10kr (för kartor och övrigt material)

Feber

Det blev ingen Borlängetripp i helgen. Igår vaknade jag med feber och kände mig inte alls bra. Därför blev jag sängliggandes i princip hela dagen. Lite tråkigt att inte kunna coacha grabbarna på plats under Falu Multisportrace. Idag känns det mycket bättre och febern är borta, visserligen är jag fortfarande snuvig och lite halvtäppt i näsan. Men det känns helt klart mycket bättre. Har dessutom kommit över röntgenbilderna på min hand, håll till godo. (försök hitta sprickan). Ett lite mer detaljerat PM för Hammers Hill kan komma ut vilken dag som helst, håll utkik...
image40

Tråkigt

Det är tråkigt att vara skadad, även fast jag kan träna lite. Idag har jag dessutom kännt mig hängig och seg, hoppas verkligen det inte bryter ut till en förkylning. I morgon ska jag ner till Borlänge en sväng. På lördag är det Falu Multisportrace, som jag egentligen skulle vara med på, men som bekant har jag fått kasta in handduken. En lämplig ersättare har jag hittat i form av Joel Sjölander. Så Team Starmaker kommer inte göra bort sig! (Speciellt inte med mig som coach)

Justja, nämde jag det att jag löpte en timme igår utan större bekymmer? Oja, kan bli en fin träningsperiod detta...

Hittade dessutom en forumtråd om en pannlampa som definitivt kommer vara förbjuden på Hammers Hill:
http://www.lupine-lights.com/phpBB/viewtopic.php?t=1291