En vecka till

Onsdagen den 8:e augusti har jag fått tid på sjukhuset för att kontrollera min skada. Röntgen och nytt gips blir det. Så nu har jag en vecka framför mig med mitt nuvarande gips. Men varför klaga, det går alla tiders att cykla trainer :-)

Önskningar som slår in, det sker för sällan...

Det blir nånting mittemellan.

Jag fick inget nytt gips idag. Det var tydligen för tidigt och enligt sköterskan så var inte gipset så glappt som jag tyckte. För att få ett nytt gips krävs att handen först röntgas, så jag är ca 90% på att det var landstingets ointresse i sina patienters välbefinnande som låg bakom att jag inte fick nytt gips idag, och inte att det var det bästa för läkprocessen. Ett glappt gips kan ju knappast vara speciellt bra för läkprocessen. Sen fick jag inget bra svar på frågan om det var kostnadsskäl som stod bakom att jag inte fick ett plastgips från början.

Nog med bitterhet. Jag fick låna en trainer idag, så nu kan jag träna. 1.40 blev det idag, var faktiskt inte så farligt tråkigt som man kan tro. Problem uppstod i att hitta en skön position för armen och att växla med det högra reglaget. Annars är jag nöjd som du ser på bilden.


52911-39

Åter i Norrland

Idag har jag åkt hem till päronen i Sundsvall. Känns ganska skönt att få hjälp med allt nu när jag inte är så händig med bara en vänsterhand till förfogande.

Mitt gips har börjat kännas riktigt stort och klumpigt, och det känns som jag nästan skulle kunna dra av det som en handske. Detta beror på att handen var ganska svullen när gipset lades på. Därför ska jag imorgon åka in till sjukan och gipsa om. Då ska jag även se till att få ett plastgips som tål vatten och svett. Sen har jag fixat så jag kan låna en trainer. Så nu jävlar ska det tränas!!!

Tänkte även försöka jogga en sväng och känna hur det känns. I övrigt blir det bålstyrka, trainer och rundpingis.

Hemma efter O-Ringen

Årets upplaga av O-Ringen blev inte precis så lyckat för min del, trots ruggit bra form. Första etappen var bra och stabil trots småbommar. På andra etappen kändes det jättebra att springa men tekniken hängde inte med, jag bommade oerhört mycket. Det räckte emellertid till en hyfsad placering ändå. Så långt var O-Ringen bra, trots vädret.

Mot första kontrollen på den tredje etappen ramlade jag på en sten och tog emot mig med båda händerna. Min högra hand fick en rejäl smäll och det började blöda ganska rejält. Jag fullföljde loppet trots oerhörd smärta i handen, loppet var inte alls bra då jag hade grava koncentrationssvårigheter pga smärtan. Efter loppet tvättade jag såret och tänkte inte så mkt mer på det. Senare på kvällen började det göra ondare och ondare i handen, därför bad jag en fd klubbkompis, som är läkare, kolla på min hand. Han misstänkte att det var båtbenet som fått sig en rejäl smäll...

Bäckis skjutsade in mig till akuten i Linköping, där blev det konstaterat att jag hade en spricka i båtbenet. Så nu går jag omkring med en gipsad underarm i fem veckor framöver.
Life's a bitch and then you marry one!

image40
(lagom inspirerad för photoshoppning)

Mot Mjölby

I veckan har jag förberett mig inför O-Ringen som går av stapeln i Mjölby. Jag ska för första gången under O-Ringen bo i tält, förhoppningsvis går det bra trots de senaste veckornas regn. Imorgon åker jag ner till Mjölby med Suther och JG.

Efter VM-testerna kände jag mig rejält trött och sliten, vilket jag räknat med. Två vilodagar senare var jag igång med träning igen. Har kört två tuffa pass och två lite lättare pass, så nu ska jag bara släppa upp formen lagom tills på måndag och första etappen av O-Ringen.

Jag har även hunnit med att förbereda och planera inför min tävling A Sweet Summers Night On Hammers Hill, som kommer bli något utöver det vanliga.

A Sweet Summers Night On Hammers Hill

I slutet av augusti är det dags för årets häftigaste tävling!

När: Preliminärt 22:a augusti

Var:
I Borlänge, Basecamp Rymdgatan

Hur: Tävling i mörker med omstart inför varje gren.
- Prolog
- Äventyrsmoment
- MTB
- 2,5 km Rullskidor uppför
- 2,2 km Natt-OL-Sprint (1:4000, kartprov nedan)

image37

Anmäl gärna intresse så fort som möjligt. (Reservation för ändringar i tävlingsupplägg)

VM-Test Långdistans

18,1km kuperad långdistans.

Ingen lek.

Gick väl sådär, öppnade slarvigt och för försiktigt, kom igång bra lagom till boet, hade därefter en bra period ända fram till näst sista. Var lagom mysigt med en slalombacke upp till sista kontrollen...

Imponerande av Smegge som visade var skåpet skulle stå idag, grattis till VM-biljetten!

VM-Test Medel

Gick inte riktigt lika bra idag. Småbommade och var lite småseg, inte direkt mitt gebit att springa under 5min/km. Det var kul att se hur bra de bästa i Sverige (och världen?) löper och mäta sig mot dem.

Imorgon ska det bli riktigt kul med 18km långdistans i Degeberga!

VM-Test Sprint

Igår var det Sprint i Degeberga. En tuff sprintbana med lång segrartid (17:03). Jag gjorde ett helt ok lopp. Hade lite problem på sjätte och sjunde kontrollen, där jag total lade bort upp emot minuten. Övriga loppet flöt på bra trots att jag inte kände mig så jättepigg i backarna på slutet. En 28:e plats blev det och mina första elitseriepoäng, så jag är nöjd.

Resultat:
Winsplits

Dags för VM-tester

Imorgonbitti far jag ner mot Åhus för VM-testerna. Ska bli kul att tävla på tuffa banor mot tufft motstånd. Långdistansen på 18km kommer bli något att bita i.

Jag funderar på att göra som Fabian Cancellara, dvs dominera! Eller varför inte göra som Gert Steegmans, överraska!

Mer info om VM-tester:
www.pan-kristianstad.nu

Tour de france

Touren har dragit igång, tyvärr kommer jag som vanligt missa de mest intressanta etapperna (bergsetapperna) eftersom de går under O-Ringenveckan. Sen går första bergsetappen, till Tignes, på söndag då jag är på resande fot hem från VM-testerna. Men varje etapp jag hinner se sprider lycka i hela kroppen.

Jag hoppas att sommarvärmen kommer tillbaka snart och att det inte kommer bli så sjukt blött i Mjölby...


Gatufesten fredag

Vi gick omkring i regnet och hade trevligt. Lyckligtvis hade Joel med sig ett regnbågsfärgat pride-paraply som vi kunde trängas under. Det bästa var Sahara Hotnights spelning och även Shout out louds som var riktigt bra. Europes spelning var en enda lång väntan på final countdown, men det var lite coolt att se rocklegenderna på scenen. Kvällen avslutades med att vi beställde in varsin "2:an med kyckling" från Bangcok city 1.

Betyg:
Vädret: 1
Martin Stenmark: 1
Öltältet: 2
Melody Club: 2
Shout out louds: 3,5
Sahara Hotnights: 4
Europe: 3 (enbart pga legendstatusen och final countdown)
2:an me kyckling: 5

5000m = 15.35 min

Idag har jag löpt 1000m-intervaller på bana med Bäckis och Anton. Det gick väl sådär, är ruggit svårt att hålla bra och jämnt tempo. Inte blev det lättare av att det blåste rejäl och växlande sidvind, så man hade bara fördel av vinden i ena kurvan. Höll intervallerna inom 4sek så det var bra ändå.

Det som inte var bra är att oljetråget på bilen gick sönder när jag åkte till eller ifrån svanäng igår. Upptäckte en stor oljefläck på parkeringen igårkväll och bärgaren hämtade bilen imorse.

OS 2014

OS 2014 ska gå i Ryssland, vilket inger stort hopp för att skidorientering ska tas med i OS-programmet. Jag vill dock inte ta ut någon seger i förskott, men det vore grymt kul om man fick vara med på OS 2014!

Gatufest osv

Igår var det "gratiskvällen" under gatufesten här i Sundsvall. Jag och Jonas for ner på stan och gick omkriing och trängdes. Vi träffade även på ännu en Jonas och Helena. Vi drack öl och åt skräpmat, dock ganska försiktigt.

Det enda bandet jag tittade på var dödsmetallbandet Soreption, men min gamla barndomskompis Fredrik på sång (eller vad man ska kalla det).

Kika soreptions myspace:
myspace.com/soreption

Idag är det +25 grader och kanonväder i Sundsvall, jag höll på att svimma under rullskidspasset på förmiddagen pga värmeslag. Ikväll blir det OL-träning på svanäng. 

35 000 ex

Idag har vi skickat in inbjudningstidningen för O-Ringen Dalarna 2008 till tryck. Ska bli spännande och se hur det blir, tidningstryck är inte direkt så förutsägbart...

På eftermiddagen tog jag tåget hem till Sundsvall, passade på att träna lite ol vid Mosjön, ruggit fint! Även fast tre kontroller satt fel, men det gör inget en dag som denna.


Spikskor

Jag är sugen på spikskor.3+3 över..

Idag har jag kommit hem från Sälen.

Det var en riktigt fin vecka med bra träningar och tävlingar. Tyvärr tillät inte Svenska orienteringsförbundet oss, Malungs ok, att köra ett öppet DM, så det fick bli två klasser som körde samma bana efter varandra istället. Idiotiskt och stenåldrigt!

Hursomhelst, jag är nöjd med mina DM-lopp, trots försmädliga sekunder åt fel håll och slarviga misstag. Femma, åtta, femma blev jag. Rollen tog två guld och bingo tog tre, stort!

Känns bra att jag trots mycket träning kunde göra så pass bra ifrån mig på tävlingarna. Dock var jag riktigt seg under dagens långdistans, men det var de andra också...

Återkommer.