Däckad av feber

Igår gjorde jag inte många knop. Efter jag sett världscupen på tv så började jag skaka och frysa. Bäddade ner mig och sov fram till åtta på kvällen då jag gick upp och åt lite. För att sedan gå och lägga mig igen. Arnesson var förbi en sväng och gav mig några iprentabletter då mina tagit slut. Snäll kille det där.

Idag känns det mycket bättre och det var nog tur att jag stod över träningen i fredags. Nu hoppas jag att jag kan tillfriskna snabbt. Vill helst kunna åka 10km skejt i Idre på söndag.

Sista dagen i Bruksvallarna

Tyvärr känner jag mig lite hängig och avstår därför lägrets sista pass. Det är tråkigt att sitta och vänta när de andra är ute och tränar men det känns som ett bra beslut då jag hade 110 i puls då jag stod och skulle byta om inför passet.. Lägret har ändå varit bra för min del även om jag haft lite ont här och var i min arma kropp. Nu ska jag vila ett par dagar för att sedan dra igång träningen igen. Då förhoppningsvis  med en pigg och fräsch kropp.

Skido i Bruks!

Idag körde vi en fin-fin skidoövning här i Bruksvallarna. Det var riktigt kul och det var också en bra övning. Tränare JG hade lyckats få ihop ett fint spårsystem på en egengjord karta här omkring elljusspåret.

Tyvärr gör min kropp ont lite här och där. Därför blir morgondagen en distansdag för att förhoppningsvis kunna köra hårt på fredag igen. 

Bruksvallarna

Vi har nu flyttat till Bruksvallarna. Vädret är ok om än lite blåsigt men spåren är helt ok ändå. Humöret är såklart på topp. Tränare JG har fått lånat Sigges skoter och kört upp spår för skido. En karta har gjorts på manuell väg och i morgon tänkte vi köra en övning. Tyvärr glömde Påsen kontrollerna i Borlänge så det är oklart hur vi löser den biten.

Pursuit i Bruksvallarna

Idag körde vi pursuitrace med skidhögskolan i Bruksvallarna. 7,3km klassiskt följt av 8,4km skejt med avslutning uppför. Jag var inte sist efter den klassiska sträckan vilket får ses som ett lyckande. Jag har aldrig kört pursuit förut och aldrig åkt klassiskt med skejtpjäxor, men det gick ok ändå. Bytet gick även det bra. Jag hade en positiv trend på första halvan av skejtdelen, men sedan blev jag trött. Ingen större känning av skadan.

Skidläger och nya Mårdar

Jag är nu uppe i vintersköna Tänndalen. Har hunnit med ett fin-fint skejtpass på två timmar på Tänndalens ganska tuffa elljusspår. Kroppen börjar kännas bra nu, men det är först efter morgondagens race jag får känna om skadeläget vänt åt rätt håll.

En annan anledning som gör att humöret är i fortsatt riktning uppåt är att det nu blivit klart med fyra nyförvärv till klubben. Välkommen Wille, Stefan, Anders och Gustav! Har varit som ett barn på julafton sen jag fick veta om det hetaste nyförvärvet, Wille. Det var svårt att hålla det hemligt, men nu kan jag skrika ut min glädje över alla mina nya (och gamla) klubbkamrater i Offensiva Mårdar.

En annan kul grej var att på
alternativets o-snackstråd silly season 2009, hade någon länkat till en av mina filmer här på bloggen, filmen från samlingen i Falun då Wille var med och sprang. Kul läsning på o-snack och 390 besökare till mig. Tack för kaffet (som jag inte dricker)

Skidåkning och kiropraktik

Idag körde jag och påsen ännu ett stakningspass i Gyllbergen. I dagsljus såg man hur tunt snötäcket är, men det var fortfarande helt ok att åka. Tyvärr var det två jägare där som gick i spåren, trots att det fanns hjulspår de kunde ha gått i istället. (skidspåret går i mittsträngen där underlaget är gräs mestadels). John Vallin sade dock till jägarna på skarpen så de "bara" hann förstöra ca, 1km spår.

I kväll var jag på kiropraktikbehandling  och nu ska jag vara återställd. Dock måste jag skynda långsamt och vara försiktig med löpningen nu framöver. Skidåkning går ju fint så det veckolånga lägret jag åker på i morgon blir perfekt. Tyvärr blev Arvidsjaurlägret inställt, nu blir det Tänndalen/Bruksvallarna istället.

Skidåkning och resultat från igår

Enligt ett rykte kunde man åka skidor om man inte var så kräsen i Gyllbergen. Jag och påsen testade, och vi blev nöjda. Bitvis är det dock tunnt med snö. Men på några ställen är det riktigt bra också, så det är helt klart värt ett besök.

Nu har reslutaten kommit från sim-km. Gren för gren i ordning följt av mina kommentarer. 

25m fritt
1. Martin He 13.96
2. TC 15.23
3. Hamz 17.08
4. Birklin 18.96
5. Pelle 22.41

Jag fick en fruktansvärt dålig start, andades inte en enda gång och tror jag hade kunnat klå TC med en bättre start.
 
25m rygg
1. Martin He 19.71
2. Birklin 22.65
3. TC 23.42
4. Hamz 24.75
5. Pelle 31.12

Gick riktigt bra, känner mig stark i ryggsim, förutom att gjorde jag tidernas sämsta målgång och tappade uppskattningsvis 3 sek på det. Slog armvecket i "staketet".

Fjäril
1. TC 18.18
2. Martin He 19.66
3. Hamz 20.06
4. Birklin 21.23
5. Pelle 26.84

Helt ok, svår gren och retligt nära andraplatsen.
 
25m bröst
1. Hamz 20.25
2. Martin He 21.08
3. Birklin 21.13
4. TC 21.31
5. Pelle 23.48

Seger som väntat. Det enda simsättet jag behärskar. Trots dåligt dyk gick det vägen.
 
100m Medley
1. Martin He 1:40.32
2. Hamz 1:48.03
3. TC 1:52.56
4. Birklin 1:56.00

Roligaste och jobbigaste grenen. Finns mycket att jobba på. Kan inte vara annat än nöjd. Svalde halva bassängen, i synnerhet på sista 25m fritt.

50m fritt
1. Martin He 34.96
2. TC 40.50
3. Hamz 41.10
4. Birklin 50.96
 
Efter de inledande grenarna låg jag och TC på delad poäng på andraplatsen. Det blev ett hårt race. TC hade både tjuvsimmat frisim och tjuvtränat vändningar, så jag hade uppförsbacke. Men som sagt jämnt, jämnare än vad tiderna visare enligt måldomaren.
 
 

TOTALT:

1. Martin "Bocken" Hederskog

2. TC

3. Hamz

4. Birklin

5. Pelle

 

Kul tävling, men retligt att komma på tredjeplatsen. Bocken var ohotad för segern. 100m medley är nog bland de jobbigaste jag gjort i en simbassäng, sjukt kul.

 


Film från Sim-KM


Tyvärr inga resultat ännu. Men jag kan passa på att skryta med att jag vann 25m bröst.

Sim-KM

Fem tappra Mårdar ställde upp i SIM-KM. Bocken var helt jävla överlägsen men om andraplatsen var det hårt. Skriver inget mer om det nu då officiella resultaten inte kommit än. Sen har jag lite undervattensvideo att redigera.

Förmiddagspasset var ol i snöblandat regn. Kallt men kändes oroväckande bra i det skadade benet.

Toker och Tomten


Årsfest i Malung

Skinkloppet gick bra, men jag var 1.34 från min gissade tid. Kompass och klocka fick man inte ha som hjälpmedel, det första hade jag behövt. Till fjärde kontrollen gjorde jag en fyraminutersbom där jag också mötte en älg med en skällande jakthund bakom sig, lite skakis blev jag allt. Resten av loppet gick bra men inte speciellt fort, löpformen är inte speciellt bra Samtidigt gör det inte så ont i kroppen heller. Vilket är skönt.

Årsfesten inleddes med mingel hos Hoja. Nostalgifilmvisning och skitsnack. Temat för årsfesten var maskerad och vi fick se många fina maskeringar. b.la Hulkensmurfen, Kurt Olsson, iprenmannen, tomten, darth vader, dregen, toker,  patrik sjöberg, glenn hysén m.fl...

Efter mingel busstransporterades vi upp till Byråsen för middag och underhållning. Mycket trevligt. Det bjöds även på prisutdelningar. Jag fick två priser, dels poängpriset i H21 men också priset som årets offensiva mård. Kul, men motiveringen görs inte publik här.  Maten var god och Toker kom med bussen hem, mot alla odds.

Vattenlöp

Idag körde offensiva mårdar vattenlöpning som vanligt. Det var kul och deltagandet är fortsatt högt, åtta stycken idag. I morgon har vi årsfest i Malung, det ska bli kul. Dagen börjar med skinkloppet, där man först gissar vilken tid man ska ha på banan, sedan springer banan (utan klocka) och den som har minst differens mellan de två vinner. Dagen fortsätter med sopplunch, mingel hos Hoja och slutligen mårdgalan. 

OL och Schwimen

Idag hade OL-högskolanträning med mycket bra deltagande. Jag, David, Wille och Pyry körde par-/jaktstarts-intervaller på banan. Tyvärr var jag inte alls pigg med min löpfrånvaroform, men jag kämpade på så gott jag kunde och fick inte ont någon stans. Sista intervallen blev en masstartuppgörelse mellan mig, David och Wille. Jag kom trea. 

Till lunch utnyttjade vi Davids "två för en"-rabbatkuponger och åt rejält med lasagne på Matlagarna (tror jag det hette). Jag orkade inte äta upp, så du kan ju förstå hur mycket mat vi fick!

Knäckt

Kiropraktorn gav mig en rejäl behandling idag. Såhär efteråt känns det bra och nu ska jag kunna träna på normalt igen. Tyvärr finns det inte mycket till skidföre häromkring just nu. Regn finns det däremot gott om. Tur att jag har ett sjukt stort sug efter att löpträna då jag inte kunnat träna löpning ordentligt sen i mitten av september.

Rullskidor

Trodde att jag hade åkt mitt sista rullskidspass i höst, men ack så fel jag hade. i morse for jag och Rollen ut på ett fint långpass stakning. Väglaget varierade från svinhalt till grusigt till helt okej. Kändes ok att staka. Provade att löpa en sväng på eftermiddagen, kändes sådär. Började göra lite ont i slutet av passet, helt enligt vad jag befarat. Dock inte så illa som det var när det var som värst. Behandlig i morgon igen, sen ska jag vara skadefri förhoppningsvis.

Mård-TV - Samling i Falun


Offensiva mårdar


I helgen har vi haft utvärderings- och planeringshelg i Falun med Malungs OK. Det hela började med vattenlöpning på lugnet i fredags, det nya deltagarrekordet är svårslaget. 16 personer deltog. På kvällen bjöds det på utvärdering, gruppdiskussioner, team building och käk i Kårestugan. Vi tränade emellan mötena också, b.la 3000m-test både på bana och i skog. Detta blev det dock inte deltagarrekord på pga skadelaget. Däremot joggade jag natt-ol i 45min i lördags och 45min i skogen på söndagen, och det kändes ganska bra! Snart kan jag börja löpa ordentligt hoppas jag. Nästa säsong kommer bli oerhört kul och spännande.

Fortsatt fint i Gyllbergen

Jag var uppe i Gyllbergen och stakade i morse, det är fortfarande bra åkning där, men tyvärr verkar det blir varmt kommande dagar. Så vi får vara glada över de pass skidåkning vi fått. Idag körde jag med gps-klocka, ganska kul faktiskt. Topphastigheten var 1.39 min/km. Bästa med passet var att det kändes bra att åka, mycket tack vare kiropraktorbehandlingen i gårkväll.

På vägen upp till Gyllbergen såg jag en tjädertupp som stod mitt på vägen och det såg ut som den inte hade planerat att flytta på sig. Jag hoppades en kort stund att den var spelgalen, men det är ju inte vår nu så den flög iväg ganska snabbt. En kort men trevlig naturupplevelse.

Stewie


I skolbänken

Idag var jag i skolan för första gången på väldigt länge. Det sög faktiskt inte, det var ganska intressant, men jag fick en uppgift som ska vara färdig nästa vecka. Så nog sög skolan allt lite ändå. På morgonkvisten var jag uppe i gyllbergen och brände av ett pass skidor. Riktigt bra förhållanden med tanke på den ringa snömängden. Blir en tur i morgonbitti igen.

Jag kom sist...


Vilodag

Skönt att återhämta kroppen. Ska kanske byta till vinterdäck på bilen idag. Kanske. Enligt rykte går det fortfarande att åka skidor i Gyllbergen.

Det töar

Men vafan, det går ju att åka skidor ändå. Blev en tvåtimammarstur med Robin i morse. John Vallin var där som vanligt och gav oss nya kunskaper. På eftermiddagen blev det nytt rekord på vattenlöpningen, både i deltagande och intervallmängd. Suther ska kinesa på min soffa ikväll, igen. Men först skulle han på bio med "en kompis".

Idag igen

foto: JG

Skidåkning i Gyllbergen på förmiddagen. Riktigt fint. Tyvärr börjar spåren bli rejält slitna och möjligheterna att dra nya spår verkar små. Men inget att hänga läpp över. Som det ser ut nu finns stora förhoppningar om att spåren kommer vara åkbara nästa vecka. Dessutom kommer nog inte lika mycket folk åka på veckodagarna som nu i helgen.

Efter lunch var jag publik på Borlänge Cyclocross vid folkets park. Riktigt coolt! (och en riktigt snygg logotyp såklart). Tomp, som både var tävlingsledare och tävlande gjorde mycket bra ifrån sig, både med och i tävlingen. Banan var häftig och det var imponerande att se hur grabbarna hanterade sina cyklar.

Blåextraföre

Gyllbergen är paradiset. 20cm snö, bra spår för klassiskt. Skejt såg också bra ut. Jag ska dit i eftermiddag igen. JG tog fler bilder, hoppas han lägger upp de snart. Jag sköt av denna mobilbild på parkeringen, den blev ganska kass och säger inte så jävla mycket om föret.