It's the nighttime baby, don't let go of my love...


Josh Rouse - It's the nighttime

Ikväll är det
grymnatta

Vilodag

Det känns bra att vila emellanåt. Ofta brukar jag få träningsabstinens, men idag gick det bra. Visserligen fick jag lite motion när jag gjorde min guitar hero-debut, ett riktigt kul spel! Premiäromgången på Skid Row -18 and life och svårighetsgrad medium gick lysande, men sen försvann nybörjarturen. Efter att Josefine visat hur det går till att spela fick jag klassa ner mig till easy, och då gick det genast mycket bättre. Josefine hade även bakat bullar som var riktigt goda, lyckligtvis var sista låten jag spelade, Metallica - one, jättelång så jag förbrände kalorier motsvarande de tre bullarna jag åt. Jag tänker inte räkna upp vad mer onyttigt jag har ätit idag, men jag kan avslöja att det inte går i linje med "från val till smal"...

Sliten

Jag är inne i en ganska hård träningsperiod. Dubbla pass måndag till onsdag, ingen vila efter elitserien med andra ord. Men i morgon har jag vilodag, ska bli skönt. Idag var vi ett gäng uppe i Gyllbergen och åkte skidor, det var ruggit fint. Sen på eftermiddagen löpte vi 3000m i Falun. Jag satte pers ännu en gång, vilket känns bra eftersom jag är sjukt sliten egentligen. 9.34 är dock ingen tid att skryta med, men det var skönt att knäcka Toomuch.

Tisdag

En vanlig dag idag. Två pass löpning, våfflor hos Johanna och ett par viktiga mail skickade. Snön i södra Sverige orsakar inställda ol-tävlingar, kul att alla sörlänningar blir så förvånade. Jag borde städa lägenheten, Toomuch borde skaffa körkort. Euroboy är sjuk så det blir ingen Turbonegrokonsert på Hammers helgläger, det svider lite.

Hemma i Borlänge

Idag har jag åkt skidor på lugnet och det var riktigt fint. Fem gånger tog jag mördarbacken. Johan Edin var med och verkar vara i fin form inför sprinten på söndag. Något annat som är fint är Johans kattunge Vincent, som jag också träffade idag. Det är minusgrader när våren i princip var här. Verkar bli kallt och jävligt till helgen också. Grymnatta på fredag, härligt.

Medeldistans i en dess snö

Det var svårt att hitta ett bra flyt i orienteringen idag. Jag sprang hyfsat vissa sträckor, men gjorde bort mig på några sträckor. Eftersom det fanns mycket upplöpta stigar i snön från gårdagens publiktävling och även från andra klasser från dagens tävling, lurades man att springa i de stråken, vilket inte var så optimalt i alla lägen. Mossarna var riktigt blöta och kalla, på en sträcka lyckades jag trampa ner så jag fick vatten över mina knän, kallt!

Nu ser jag fram emot att springa mer ol och på barmark helst. Det kändes lite fel i morse när det var -6 grader, 10 cm snö och strålande sol. Jag har varit på skidorienteringstävlingar då det varit mindre snö.

WinSplits

Parodielitserien

Elitseriestatus blev det inte idag, men trevliga lopp bjöds vi på.

Det blev två ganska hyggliga lopp för min del under dagen. I kvalet gjorde jag ett dåligt vägval som jag tappade 15 sekunder på, annars gick det bra, även om det kändes som om jag inte hade någon fart alls. Detta räckte till en 10:e plats och alltså en plats i finalen.

I Finalen gick det också rätt ok, men jag blev trött i ett tidigt skede av banan och blev rejält distanserad av segraren. Förhållandena var att det var 10cm snö i terrängen och det blev tydliga spår och inte alls så rättvisa förhållanden. Tråkigt, men kanske en väckarklocka för SOFT som kanske inser att det är lite väl tidigt att arrangera elitserietävlingar i mars.

Jag får säga att jag är nöjd med dagen. Inte några riktiga topplopp, men två stabila lopp utan större misstag. Jag hade problem att hänga med i kartläsningen tyckte jag och gjorde många 5 sekundersbommar. Detta antagligen för att jag inte tränat sprint någonting hittils denna säsong. Sen var det inte jättebra att ha startnummer 2 i finalen när det är spåsnö. Nog klagat, vår nya coach, Sven-Erik Carlsson, skötte sig utmärkt och 100% av oss deltagande mårdar tog oss till final, heads up!!!

Ruggföre i Ronneby

52911-102
Elitseriepremiären blir en parodi. Det snöar nå jävulskt och det lär bli spårsnö i morgon på sprinten. Tävlingarna ställs inte in men det återstår att se om det bli elitseriestatus. I morgonbitt 07:00 redovisas beslut om detta.

Info.
www.rok.nu

Helgens VedderDet verkar bli spännande väder i helgen också. Elitserien i Ronneby kanske blir en parodi, men vi har inget annat val än att åka dit eftersom arrangören lovar att det ska gå att genomföra tävlingarna på barmark.

Filmsnutt från Portugal


Varning för skakiga bilder pga headcam som syns på bilden nedan:


Det blev usel kvalité på youtubefilmen också.... Blev något fel i exporteringen/konverteringen tror jag...

Summering av Portugal-lägret

Antal...
Pass:
13 +ett natt-ol-pass i Nyköping på nedresan
Besökta kontroller: 277
km ol: 95 (typ...)

Lägrets...
Man:
Steve (tog alla kontroller på alla övningar)
Grej: GPS + headcam
Bom: OL-Davves och Toomuch rullskidshistoria
Junior: Toomuch
Snabbaste: 3.03 min/km
Vägval: 270m löpväg på en 280m lång sträcka
Största konsumtion av munkar: Steve, 40 st
Citat: "jag längtar tills vi kommer ut på en väg på långa natten, då ska jag mörda Anders Nordberg"
Mest rutinerade: H45-bilen hem från dagen i bergen
Långsammaste: Fiat Punto 1.2

Hemma i Borlänge

Jag har precis kommit hem nu. Det känns lite konstigt med minusgrader och snö i jämförelse med nästan 20 grader varmt och sol. Nåja, kroppen är mör och efter en veckas bra träning känns det ändå bra. Ska försöka skriva lite mer efter jag har packat upp väskorna...

Tre tappade spikar

Idag hade vi lägermästerskap i medeldistans på WRE-banan från tävlingarna  för några veckor sedan. Det gick inte så jättebra för mig direkt. Först fick jag ingen karta eftersom jag startade sist. Men tillslut kom jag iväg 3 minuter senare än tänkt med en begagnad karta.  Nåväl, inget att skylla på. Jag gjorde tre riktigt  bedrövliga bommar, men annars gick det bra. Trist att jag tappade tre spikar i mina nya skor bara. Benen kändes lite tunga efter  >20km ol per dag hittils. Mästerskapet vanns av OL-Davve som visar fin form. Även Toomuch och Bäckis visar på fin form. I morgon åker vi upp till bergen. Jag har nog gått ner två kilo.

Inbjudan och intresseanmälan Hammers Helgläger

Som det ser ut i dagsläget finns det två alternativ som styrelsen för Hammer O-Travel tagit fram.

Alternativ 1

Fre 4 april:
Natträvarnas Natt, Täby OK. Boende i Stockholmstrakten.

Lör 5 april:
Transport/träning/rekreation, boende i Norrköpingstrakten

Sön 6 april:
Kolmårdskavlen, fem sträckor och möjlighet att löpa öppna banor (Ol-Davve, Hammer, Rollen, Låma, Jeddin, Bocken, Bingo? Vilka är intresserade? 1 moks-lag + 1 mixlag?)
Kväll: Turbonegro, Annexet Stockholm. Hemfärd eller boende?


Alternativ 2

Fre 4 april:
Natträvarnas Natt, Täby OK. Boende i Stockholmstrakten.

Lör 5 april:
Transport/träning/öppen bana på OK Tors tävling/rekreation, boende i Eskilstunatrakten

Sön 6 april:
Medeldistans OK Tor. Transport till Stockholm.
Kväll: Turbonegro, Annexet Stockholm


Själv röstar Hammer för förslag ett. Skriv i kommentarfältet om vad som låter trevligast och vad du är intresserad av att vara med på. Så gör vi det bästa av situationen.

(OL-Davve ska vara i Norrköping den helgen oavsett HHL och åker till Tjeckien på måndagen efteråt. Rollen åker också till Tjeckien på måndagen.)

Fint i Portugal

Här i Praia de Mira är det fint väder och bra träningar. Hittills har jag hunnit med två medeldistanser, en långdistans, ett natt-pass och en headcam-teknikövning. Nu ikväll blir det den officiella natt-träningen för lägret, mycket spännande!

Det är lite si och så med Internetåtkomst här, så räkna inte med uppdateringar varje dag.

Jag delar i alla fall rum med OL-Davve och Bäckis. David har dessutom lånat med sig två stycken GPS-klockor, Vilket medför långa disskusioner och analyser efter träningarna. Kartpetting deluxe!

Mot Portugal

Tidigt i morgonbitti lyfter vi från skavsta med målet att landa i Portugal. OL-läger på barmark under en vecka kommer smaka gott. Förhoppnings kommer det vara ganska varmt och skönt väder också. Jag har tre par nya skor jag ska provspringa, så det blir extra kul.

Christian Kjellvander - Portugal:

Noterat under helgen

- Rollen är bäst i världen!
- Påsen är näst bäst
- Svenska skido-herrarna tog hem stafettvärldscupen.
- Södergren dominerade i Holmenkollen
- Astrid Jacobsen bröt I Holmenkollen pga kramp i båda vaderna
- Det är mycket snö i Gyllbergen
- Jag blev trött på eftermiddagspasset igår
- Skidåkning och regn är inte så kul
- Jag har ny frisyr

Surftips

www.astridjacobsen.com/
www.miauk.com

Gubbe i förtid

image97
Bilden behöver förklaras lite. Det var natt-cup i Skräddarbacken i kväll. Tuna stod för evenemanget och det bjöds på gemensam start på tre stycken gafflade slingor på långa banan. Banan var knappa 9km tror jag. Mitt lopp var ganska hyggligt, men jag ödslade mycket tid på sistakontrollerna på mina två första varv. Benen kändes tunga men jag hade inga problem att hänga med i de andras tempo. På sista varvet hade jag tätkänning, men jag trodde att Låma hade ryckt och hade lucka framför.....

Till femte kontrollen på sista varvet ser jag Nordlund och Carlstedt framför mig. Nordlund är 100-150m före, men Carlstedt smyger jag förbi, eller ok, jag slaktar honom upp till femman. Sen sätter jag av i god fart utför mot sexan och får den ganska bra. Ut på väg mot stigen till sjude kontrollen ser jag Carlstedts rygg igen, jag tänker "Nu jävlar ska jag knäcka honom på stigen" men då snubblar jag (precis där orange streck går över till blått). När jag ligger där på backen tänker jag att det var skönt att jag inte slog sönder något. Men samtidigt hugger det till i mina vader!! Kramp något så djävulskt! Jag försöker först strecha liggadens utan framgång, sen försöker jag resa mig utan framgång. Men sen lyckas jag resa mig och halta ner till stigen där jag kan strecha ordentligt mot ett träd. Sedan blev det promenad som succesivt ökades till jogg mot målet. Jag har fått gubbvad i förtid, dubbla gubbvader dessutom. Suck

Killen med koll på läget...

52911-96
Smegge är lite tankspridd tror jag, i alla fall gav han det intrycket när han plockade upp två vänsterpjuck ur väskan när vi skulle träna nu i eftermiddag. Förresten, jag är frisk nu, jag har varit täppt i näsan sen i söndags men kännt mig bra i övrigt. Två vilodagar gjorde susen och nu är jag igång med träningen igen.

Snart bär det av till Portugal

52911-95
Den 11e sticker vi på läger i Portugal, men jag längtar redan. Undrar vilken bok Steve tänkte läsa i år?

Vasaloppet

Det var kul att titta på vasaloppet idag! Tyvärr åkte/vallade många av mina hoppfulla kompisar bort sig, så det var lite tråkigt. Underhållningsvärdet var högt under dagen, men så jättespännande var det inte efter att Jörgen Aukland knäckte Jerry Ahrlin och sin bror till Oxberg, men kul att se på ändå. Jerry höjer sin idolfaktor mer och mer, staka vasaloppet är respekt! Det var kul när han visade upp sina trasiga händer efter målgång, det kommer nog svida skönt för honom i några dagar=)

För min del har det blivit lugnt idag. Min näsa bråkar lite med mig. Den är halvtäppt och lite snorig. Jag hoppas jag är ok i morgon igen, annars blir jag less. Jag lyssnar just nu på Sonic Youth's skiva Dirty från 1992, hoppas det hjälper.

Årets första stafettriumf för MOKS

Det känns bra. Vi vann stafettvasan, och inte nog med det, vi utklassade allt vad motstånd hette. Kändes rätt bra att vara slutman en sådan dag. Alla i laget skötte sig fint, men efter Jim-Bingo kört fjärdesträckan var spänningen förstörd, han skickade ut mig hela sex minuter före närmsta lag. Jag axlade uppgiften rätt bra tycker jag. Eftersom föret var bra och kuperingen svag på min sträcka gick jag ovallat vilket lönade sig. I mål var vi hela nio minuter före tvåan. Lite synd bara att jag inte fick mötas av någon kranskulla...

Artikel i DD
Åkprofil