Visst är jag gullig?

Såhär såg det ut under "lussebulle och glögg"-pausen under årets julskidåkning. Glitter.

Nattcup i Timrå

Jag missade starten. Jag vann. Det var halt. Nu har det börjat snöa.

Jul

Julen har varit God Hittils. Jag fick jättebra julklappar och gav bort många fina med. Tyvärr ingen video idag. Har fått önskemål om fler. Vem vet, det kanske kommer några "nyårskarameller" om man har tur.

Den traditionsrika giftkakans gröna färg alternerades detta år även med blå färg, sk "Rojalist-giftkakor" blev det alltså. Ganska kul. Jag fick the Clash-boken och en fegistratt till perkolatorn. Det var de bästa julklapparna!

Videodagbok 22 december


Besvikelse i Evertsberg

Nej, det blev ingen lyckad helg i Evertsberg. Jag hade stora problem med kartläsningen. Åkte till kontroller i fel ordning och lade bort många minuter helt i onödan. Usch. Även om jag tycker det var för mycket kors-å-tvärs, så är det ändå något jag ska behärska. Tycker jag. Ett "wake up call" på att kartläsningen måste bli bättre och mer fokuserad.

Det positiva med helgen var väl att där jag inte gjorde bort mig, alltså där jag åkte rätt, höll jag bra fart. Tyckte inte jag hade några problem med orienteringen då jag såg vart jag skulle heller. Det får jag ta med mig.

Jag stannade kvar och körde två pass på spårsystemet idag med Hallby-gänget. Bra träning. Kartläsningen i fokus.

Splits Lördag
Splits Söndag

En pratbubbla på det

Här skulle det passa bra med en pratbubbla, eller hur?

SkidO till helgen

Det blir skidO-tävlingar till helgen i Evertsberg. Sprint och medel. Det kommer bli kanonkul. Bilden ovan är från sprintstafetten i Saariselkä som gick av stapeln sjätte december i år. Den som är uppmärksam kan se att det är de legendariska "Bente och Maria"-skidorna, 770, som jag åker på.

Fint skidföre

Det var en kanonhärlig vinterdag idag. Bergebo levererar. Får väl se hur det blir till veckan, prognosen känns lite oroväckande. Jag har bakat lussebullar idag dessutom.

Vinter i Borlänge

Nämen så lämpligt att snön kom lagom till att jag kom hem från Finland. Det var rullskidsföre när jag åkte och nu är det kanonbra skidföre. Jag åkte en sväng i Bergebo i kväll. Klassiskt. Riktigt bra spår med tanke på snömängden. Blev lite förvånad. Dessutom massor av snö på träden, vilket gjorde att pannlampsskidåkning blir en mycket angenäm träningsform. I morgon blir det skejt av den snabbare sorten på förmiddagen. I solen kanske?

Saariselkä the story

Det blev en lyckad premiär. Fina tävlingar och bra träningar dagarna efter. Stafetten på tisdagen är jag inte nöjd med, jag gjorde för mycket misstag helt enkelt. Videoklippet nedan sammanfattar det hela.