Del 7 av 7


Del 6 av 7


Del 5 av 7

 

Natt-SM

 Det var en väldigt trevlig bana det bjöds på under fredagens natt-sm. Tyvärr var inte min form lika trevlig. Jag klarar inte av att orientera fortare just nu än vad jag gjorde. Bommade bara tre kontroller, visserligen svävade jag iväg lite på någon långsträcka, men de 19min jag var efter var bara klasskillnad. Jag bommade kanske fem minuter. Löpmässigt var det väl inte heller hundra, fick nästan släppa en klunga på slutet på enda vägsträckan, för att sedan gå ikapp när vi kom in i skogen igen. Dieselmotorn tuggar på men löpmusklerna är inte speciellt trimmade med ett snitt på ca ett löppass i veckan sedan O-Ringen. Efter natt-sm kändes dock foten ganska bra, så framiden känns ganska positiv!
 
Imponerande lopp av segrande Albin Ridefelt och jättekul att Tom-Cat visade upp fina takter och knep silvret. Fantastiskt bra gjort. Grattis grattis!

Del 4 av 7


Del 3 av 7


Del 2 av 7


Del 1 av 7


The Suburbs


Euforin som kom av sig

Just när vi tränat klart vårt rullskidspass från Narvik till Riksgränsen och börjat avrunda vår roadtrip nåddes vi av ett fruktansvärt besked. Efter att ha käkat varsin mjukglass i Abisko fortsatte jag och Daniel österut mot Älvsbyn, då Daniels telefon ringer och vi får höra om den oerhört tragiska olyckan som kostade Jonas Larssons liv.

Anledningen till att vi avrundade vår roadtrip just på onsdagen var att Daniel skulle börja jobba för terminen som tränare på Älvsby skidlinje, där Jonas var en elev. Idag torsdag blev alltså inte alls den start på höstterminen som var förväntat.

Det känns overkligt att vara här. Jag var förbi Daniel, Elin och Sture på jobbet idag och det var en dämpad stämning. Alla bilder, upplevelser, berättelser och filmer från min och Daniels roadtrip känns helt oväsentliga för tillfället. Det känns så orättvist, en ung kille med ett helt liv framför sig. Eleverna börjar på måndag. Höstterminen som inte startade som den skulle.

Mina tankar går till anhöriga, vänner och elever/tränare på Älvsby skidlinje.

Magisk roadtrip i Norge

Jag och Grillen i Narvik
Solnedgång efter kvällstur upp på b.la Sovande Dronningen, 1576 möh.

Kom till Älvsbyn sent igårkväll och det lär ta några dagar att sammanställa foton och film, men det kommer ut allt eftersom det är färdigt.

56:e Byakavlen

Kul familjetävling i Njuruna idag. Farsan, syrran och jag löpte. Vi vann inte. Jag bommade en grop i grönområde med 3min, fast jag bara var 10-15m i från den innan jag bytte kurs. Resultat
Lag Hammarberg
Lag Bäckström
I väntan på start
Starten, jag höll på att bli omkullsprungen av Jonne
Farsan växlar till Syrran
Någon plockade blåbär i alla kaffekoppar...

Strava

En jäkla kul grej för mig som nytänd nybörjarcyklist. Fungerar såklart på fler träningsformer. Vore kul om fler började använda det. Men jag gissar att det inte kommer bli en hit hos hemlihetsmakerigänget; längdåkarna. Tyvärr. Vore kul om alla backrekord och testrundor osv fanns samlade. Idag tog jag i alla fall två st KOM. Det sved i låren =)

Film från Kazakstan

Sindre och Hans-Jörgen har nu gjort färdigt filmen från mix-stafetten i Kazakstan i vintras. Ni kanske minns att jag åkte med gopro-kamera under det loppet. Mycket nöje.

Lite bilder från O-Ringen