Upp och ner på O-Ringen 2-days

Jag löpte 2-days i år, en riktigt kul tävling! Glidardistans på ca 7km i dagarna två.

Etapp 1
Ett bra lopp. Lite seg i benen sedan cyklingen men loppet som helhet var ganska bra. Gjorde lite småbommar, men inget farligt. totalt kanske två minuter. Blev sexa, 4.05 efter Öberg som vann.

Etapp 2
Taggad för jaktstart! 49sek framåt, kollar inte bakåt. Kom ikapp framförvarande halvägs till ettan. Perfekt. Benen pigga för löpning idag. Går upp och drar på den lite längre sträckan till fyran. Har bestämt mig för höger-höger (lila), men när jag kommer till sista punkten att byta till höger-vänster-vägvalet tar jag ett dumt beslut och byter vägval. Min kombatant fortsätter såklart det andra vägvalet. Mitt "nya" vägval är bra tills det är ca 100m kvar till kontrollen. Sen ramlar jag ner i den gröna sluttningen och ser inte släpstigen under siffran fyra och fortätter leta på fel sida om det mörkgröna området. 12min bom. Skandal. Fortsätter sedan, ganska avslaget till en början, men kör sedan på för att revanschera mig litegrann. Såklart jättebesviken. Lite kul är att min kombatant som tog det andra vägvalet också bommade rejält på samma kontroll. Inte 12 min, men väl fyra-fem.

Kan åtminstonde konstatera att jag har ganska bra fart då jag tappar 13.37 på Öberg på etappen, varav 12:04 på ovan nämnd bom. Foten var ganska bra. Nu väcktes förhoppningen om att kunna vara i form till SM.

Oflyt på O-Ringen MTB-O

Det gick inget vidare på MTB-O-tävlingarna. Felstämplad, brutit och etappseger blev resultatet. Slutet gott, allting gott. Kan konstatera att O-Ringenjobb och att prestera på topp samtidigt inte fungerar så bra. 

Etapp 1 gick ganska bra förutom en felläsning som kostade ca 2min. Banan var skitkul. Högt tempo och fina stigar. Precis som jag tycker MTB-O ska vara. Härligt. Tyvärr lyckades jag stämpla fel vilket var oerhört slarvigt. Synd. Benen var inte direkt på topp heller, men det är detaljer i sammanhanget.

Etapp 2. Långdistans. Tufft och långt. Jag började att strula i starten där jag inte fick i kartan i kartstället och åkte iväg med kartan halvt instoppad, vilket resulterade i att jag var ikappkörd redan till ettan 1min. Sedan till tvåan lyckades jag ramla över styret, och en kort stund senare fick jag en fluga inflygandes i näsborren. Banan var mycket längre än vad någon förväntat sig. Eftersom jag hade felstämplat på etapp 1 så kände jag att det fick vara nog med drygt halva banan. Höll ändå på i 1h 42min. Segrartiden blev tillslut 2h 16min, det är tufft på en kvällstävling. Såg att en kille i H21 höll på i 3h 59min. Respekt.

Etapp3. Sprint. Grymt kul tävling med start på O-Ringentorget. Mitt mål var att få ett godkänt resultat först och främst. Och det gick bra. Förutom att jag kom ca en halvminut för sent till start. Suck. Sedan gjorde jag någon vägvalsbom och missade någon stigkorsning. Överlag ett bra lopp som räckte till etappseger. Körde med gopron på styret. Resultat nedan. Etappsegern betydelselös då det var jaktstart och jag var i omstarten.

Resultat E1
Resultat E2
Resultat E3

O-Ringen Halland 2012

Jag löper ingen ordninarie klass detta år. Däremot tjuvstartade jag med Salomon trail tour i lördags och fortsätter med O-Ringen MTB-O med start i kväll. För att sedan avsluta veckan med O-Ringen 2-days torsdag-fredag.

Salomon trail tour var väl sådär. Jag orkade hålla mitt måltempo i 6,5km av de 10 som skulle löpas. Siktade på sub 37, men landade på 37.54. Ingen höjdare men ett bra pass och ett kul lopp. Löpformen är ganska kass.

Det har varit mycket jobb, men nu känns det skönt att O-Ringen är igång. Var häftigt att vara på plats från start under gårdagens etapp i Simlångsdalen. Jag tog en fin morgonlänk på mtb'n dit med start 06.42 och for sedan hem på eftermiddagen. Det gick fortare att cykla hem än att ta etappbussarna pga trafiken ;)

Får se vad det blir med etapp 1 av O-Ringen MTB-O i kväll. Jag ska göra mitt bästa, har ingen aning om vad det kan räcka till. Att ha kul hoppas jag det räcker till i alla fall.

Halmstad

Nu befinner jag mig i Halmstad. Jobb inför och med O-Ringen. For ner i tisdags i regnvädret. Här nere har det dock varit bra väder då jag tränat. Har b.la hunnit med ett långpass på mtb'n, 65km och idag löpte jag öppen 9 på Hallands 3-dagars. Det gick bra. Snöpligt att vara 5sek efter och ha två löpare före sig dock. Men jag hade åtminstone bättre km-tid än H21E ;-)

Löpintervaller

Idag har jag sprungit intervaller med en totalsträcka på 7km under själva intervallerna. Körde cykel som upp- och nedvärmning. Det går framåt. Klippet i steget är inte mycket att komma med, men det kändes bra i foten. Trappar upp med löpning nu, lite försiktigt. Varannan dag och med majoritet på mjuka underlag. Korta pass. Det hoppas jag ska göra susen. Rullskidor och cykel går alldeles ypperligt att träna annars.

Mörksuggejakten


Shit vad kul det var och jäklar vad jobbigt det var. Jag försökte köra hårt i första backen upp till Vida Blick, vilket gick ganska bra, lite trångt i inledningen bara. Sen var planen att hänga med i en bra klunga till mål. Det gick bra i 38km sedan sade benen i från. Fick sedan kämpa mig imål på trötta ben sista 30km.

Starten var häftig. 50km/h in mot Rättvik centrum. Jag som trodde masterstart var att ligga och fisåka bakom en bil innan man släpper lös startfältet. Kändes som race direkt! Dock tror jag det blev lite mer ryckigt för oss långt bak i startfältet.

I inledningen av första backen var det trångt och svårt att åka förbi. Efter ett tag hittade jag lite luckor och kunde köra starkt. Ca 300m innan spurtpriset började jag slå av lite på takten för att inte bränna för mycket krut. Här hade jag skaffat mig en bra position. I de följande utförskörningarna tappade jag en del platser, men gick ändå med i en bra klunga. Det var många som punkterade här och även några som kraschade. Dessutom låg det massor av flaskor som folk tappat.

Med facit i hand kanske jag körde lite väl hårt från km 10-30 då jag tog många förningar i klungan och tryckte på rejält i någon uppförsbacke. Sladdade i en fin klunga och fick tillslut släppa. Hade fint flyt på stigarna vid ca 35km men kort därefter var det som att benen bara sade ifrån. Fick en rejäl schaktning. Lagom när jag kom ut på en lite mer lättcyklad grusväg, kom den klungan jag kört ifrån ikapp. Perfekt att ligga med och cruisa tänkte jag. Men det som var lite otur var att en ganska bra elitkille som tidigare punkterat var med och drog på hårt, vilket gjorde att jag inte kunde följa. Fick släppa och åka solo några km.

Sedan fortsatte det så. En klunga kom ikapp. Jag åkte med dem ett tag innan jag fick släppa. Sedan solo till nästa klunga kom ikapp. Åkte med dem ett tag innan jag fick släppa. osv.

Bitvis gick det riktigt tungt och bitvis gick det helt ok. Fick lite krampkänning i en kort, brant backe, men inget farligt. Hade nästan svårare att följa på grusvägar än på stigarna i skogen. Uppför i skogen var "lättast". Höll på att ramla några gånger och sprang upp för en backe längst bak i den dåvarande klungan, lika fort som gubbarna cyklade!

Det kändes som många cyklade förbi, men frågan är hur många det var egentligen. 30st kanske?

Kom iaf tillslut i mål på 2h 46min 02 sek. 17:e i sportklassen och 29min efter segraren i elitklassen. Det får jag väl vara ganska nöjd med antar jag. Hade jag åkte 5-10min snabbare hade jag varit riktigt nöjd. Det var ungefär den tiden de som jag åkte med vid 38km hade.

Det var skönt att slippa punktering och andra tekniska missöden. Cykeln fungerade riktigt bra. Jag är dock sugen på att skaffa nya hjul om jag ska åka någon mer långloppstävling. Sedan borde jag haft mer än en gel med mig. Förvisso tog jag några bananer vid vätskestationerna, men en gel efter en timme och en till efter två borde vara bra. Mina två flaskor på cykeln tycker jag var tillräckligt då jag tog några muggar sportdryck vid vätskestationerna. Det var också skönt att slippa regnet. Sista 5km började det småregna lite, efter målgång ökade det på lite för att himlen sedan skulle öppna sig vid prisutdelningen.

Ryggen tog mycket stryk och det var tufft att ta på sig strumporna efter duschen. Pastasalladen som ingick i startavgiften var riktigt god. En toppendag helt enkelt. Tror jag kommer köra något lopp igen snart.

Mycket jobb

Det är intesivt på jobbet. Jag har varit hängig några dagar efter 3plus3. Träningen har inte flytit på så bra sen Jukola egentligen. Men nu är jag igång igen åtminstone. Kändes bra dagarna för 3plus3 men pga oerhört mycket jobb med det arrangemanget plus att jag skulle hinna med att sköta mitt ordinarie jobb och hinna träna, var det kanske inte så konstigt att kroppen tillslut sade ifrån.