Slut på O-Ringen för i år

Pheww, det böev en tuff avslutning på O-Ringen. Efter att jag mötte väggen på etapp 3 var jag inte alls pigg på etapp 4 i värmen. Jag inledde ganska bra men hade ingen fart och var långt efter hela tiden. Gjorde tre lite större misstag på kanske totalt 3 min, men var hela 7 min efter i mål! Ingen boost för självförtroendet direkt.

På jaktstarten gick jag ut som 32:a. Topp 30 anser jag är bra, så jag var inställd på att plocka platser. Började bra när jag skymtar han som startade ca 30sek före redan vid ettan. Men jag orienterar slarvigt till trean och gör en jättebom. Bäckis mfl. kommer ikapp och vid sexan är vi ett gäng på 6-7 personer, där alla kommit ikapp bakifrån. Ingen bra inledning. Till nästa kontroll som är en långsträcka, tar jag dock ett annat vägval än de andra och får en minuts lucka. Erik Engstrand är med mig på samma vägval, och vi följs åt fram till nästa långsträcka (17:e) där jag springer ifrån honom. Där kommer jag ikapp en trött Gustav Nordström. Vi följs åt in till mål. Jag får en liten strimma av hopp när jag är först tills fållorna börjar. Då går Gustav upp jämnsides, tittar över axeln och ställer av mig duktigt. 27:e plats landade jag på, vilket får ses som helt ok. Kul att Rollen tog hem segern, även om det var tråkigt för Wille som jag trodde mycket på med det utgångsläge han hade.

Sista etappen tycker jag var min bästa bortsett från den inledande delen då jag bommade mycket. Från sjätte kontrollen är jag nöjd med loppet. Klungan med Bäckis mfl sprang jag ifrån med fem och en halv minut. På morgonen visste jag inte ens om jag kunde starta då jag börjat känna löpaknäsyndrom på vänster sida. Stretchade hur mycket som helst både kvällen innan och på morgonen. Kände hela tiden att det var lite retande smärta vid knät när jag sprang, men jag kunde ändå hålla ganska bra fart idag. Blir några löpfria dagar framöver, sedan blir det träning för hela slanten då jag har semester hela augusti.

På kvällen jobbade jag som värd på avslutningsfesten. Segraren, Rollen, jobbade också. Det var kul och en mycket lyckad avslutningsfest utan bråk och stök.

Totalresultat

O-Ringen etapp 3: Mötte väggen

Kände mig ganska rapp i inledningen. Sprang snett till trean, ingen jättebom, men irriterande. Följde upp med en megabom till fyra. Klantigt. Till sjuan körde jag ett bra stråk men slarvade i kontrolltagningen och lade bort en massa tid igen. Bommade även 8:an lite. Här passerade Janne T utan att jag fick hans rygg. Skymtade den framför mig då och då. Hittade bättre flyt och tog kontrollerna bra. Dåligt på 14-15 dock. Vid 17 var jag före Janne T igen. Och på långsträckan till 18 tog jag slut. Höll knapp styrfart på stigarna. Jag trodde Janne skulle springa om och försvinna, men han var lika trött. Vi gick på en stig på ett ställe, då är man trött! Kämpade mig i mål och var helt slut och långt efter! Var dock fler som hade problem med orken idag så jag plockade några platser i sammandraget och ligger nu 29:a.

O-Ringen etapp 2: Sprintflopp

Ingen höjdare idag. En ganska lätt sprint som var pannkaksplatt och väldigt löpbetonad. Några få vägvalssträckor där jag gjorde några dumma beslut. Men överlag var det farten jag saknade. Borde väl ha varit i alla fall 30sek snabbare för att vara lite nöjd. Å andra sidan är jag inte bättre på den här typen av sprint. Speciellt inte i nuvarande form. Det var kul att springa med så mycket publik i alla fall. Det var bra. Sen slog jag Hans Gunnar Omdal, det var dagens glädjeämne.

Jerker imponerade stort. Även Rollen visade fortsatt fin form. Tyvärr hoppade David över en kontroll och blev diskad. Det var jäkligt tråkigt!

Resultat
Jag är 36:a totalt

O-Ringen etapp 1

Oj, mina ben var inte så pigga som jag ville. Kunde ändå springa bra och fort under delar av banan. Gjorde lite småslarvbommar på 4, 5 och 7. Sen sprang jag inte optimalt till kontroll 2. Men det stora misstaget var långsträckan där jag körde rakt på istället för att ta högervägvalet. Jag var inte tillräkligt stark för rakt-på idag. Tappade 3,30 på bästa tid. Tror jag kunde ha kapat minst 2min på högervägvalet. Speciellt eftersom det idag gick bäst att springa på de lättlöpta partierna (vilket högervägvalet på långsträckan innehöll). Tjusningen men orientering är att man ska ta rätt beslut vid rätt tillfälle, så vad tjänar jag på att gräma mig över denna dåliga sträcka nu? Skärpning till nästa etapp.

OlDavve och OlHasse väntar på sista hotets målgång: Rollen

Malungs OK tog en dubbelseger genom David och Erik. Gött. Jag blev 34, drygt 10 min efter. Normal, så att säga. Inte nöjd, inte besviken.

Kontor i Mohed


Civilracer och berochdalbanan

Jag tog civilracern ut till Bäsna för att löpa Bergochdalbanan i morse. Efter åtta minuter tyckte jag att min buff runt halsen var lite väl mycket, det var ju ändå 12 grader varmt och lite regn i luften. Jag tog därför av mig buffen och lade den i jackfickan. I samma ficka som hemnyckeln. Men hemnyckeln låg inte där. Efter en snabbkoll i alla andra fickor och i rycksäcken fick jag vända hem och fann nyckeln i dörren.

Nyckeln hängde i låset

17 minuter försenad kunde jag börja cykla mot Bäsna igen. Efter 43 minuter var jag där och kunde jogga till startpunkten. Banan är ganska tuff, den går upp och ner för backarna och har 665m stigning på sina 8km. Den tog ungefär en timme för mig att brotta mig igenom banan och alla dess grönområden i A2/A3-tempo. Jag blev helt genomblöt, det är inte torrt i skogen.

Blöt, trött och lite naken

Efter ombyte till torrt började jag cykla hemåt och mötte lite sommarregn, men bara lite. Kom hem trött och nöjd efter ett fin-fint träningspass.

Igår så jag en riktigt trevlig film, stranger than fiction, men b.la Will Ferrell och Maggie Gyllenhaal i rollerna. Nedan bjuder jag på en bra scen ur filmen. Som du hör har filmen ett grymt bra soundtrack som jag just nu lyssnar sönder.


Massa tjädrar

Jag sprang distans-ol på Tjärnaberget idag på eftermiddagen. Jag vet inte hur många gånger jag satte hjärtat i halsgropen pga nära uppflygande tjädrar. Förvisso är det ganska fina och mäktiga fåglar, men man blir rätt lätt mätt när man stöter på sju stycken på lika många ställen under ett pass. Kanske borde jag starta ett tjädersafari på Tjärnaberget?

Jag tog en feminuterspaus och plockade lite blåbär i plastfickan. Blir mumsigt att käka upp till kvällsfika.

Har löpt 63km de senaste dagarna i mestadels kuperad och tuff terräng. Målet för veckan är över 100km löpning, vilket jag även har som mål att snitta i veckan under barmarksträningen. Just denna vecka har jag dock bara 32km hittils. För att bli en bra löpare krävs många kilometrar och ju mer man springer i terrängen, ju längre tid tar det. I morgon blir det dock en löpfri dag.

Tränat på i helgen

Nu börjar jag komma tillbaka i träningen känner jag. Torsdag till söndag har varit bra träningsmässigt. Mycket löpning men med en löpfri dag i lördags då jag cyklade en sväng och körde ett fin-fint stakpass med David på kvällen. Idag sprang jag och David 20km vildmarksled, vilket var riktigt fint och tufft för låren. Dessa pass tror jag är viktiga för grundfysiken. Nu i kväll löpte jag intervaller i Mellsta med mina nya löpskor. Det gick ok, men batteriet i klockan tog slut efter första intervallen så jag fick improvisera resten av passet. Har tänkt att träna på rätt hårt nästa vecka för att kunna komma i brukbar form till O-Ringen.

Träningsdag i Mohed

Igår for jag upp till Mohed med OlDavve, OL-lena och Olle Boström för en träningsdag. På förmiddagen körde vi en tuff och klurig medeldistans på Olberget med sparring av b.la Jesper Lysell och Pelle Engstrand. Jag tyckte jag orienterade rätt bra, men jag var riktigt tung i kroppen. Inte speciellt kul när man känner sig helt sänkt, men det blir bättre. Det vet jag. Var väl ca 7-8min efter Olle och David.

På eftermiddagen körde vi en långdistansträning i lite lugnare tempo. Tyvärr lyckades jag stuka foten. Inte så illa då det är helt lugnt nu. Det är min högerfot som jag alltid tejpar på tävling, och bara fusktejpar på träning. Eftersom jag haft så mycket problem med den så kan den inte bli värre känns det som. Nåja, får väl börja köra med vristskydd igen. Foten är inte svullen nu.

På hemvägen släppte vi av Olle i Gävle och jag hängde med David och Lena på Ikea. Bäst var fikat;-)

En bra träningsdag och såhär dagen efter känner jag att kroppen är lite piggare än igår. Jag börjar alltså komma igång igen då förhoppningsvis.

Karta medel (saknas då gps-klockan inte vill samarbeta)
Karta lång

Video från M.I.A.


Hittade detta klipp från Peace & Love. Inte lika mäktigt som live. Men man ser ju tendenser till hur bra det var =)

Förkylning, jobb, Sälen och M.I.A.

M.I.A. Var magiskt bra på Peace & Love. Foto: PSL


Det har varit mycket i veckan. I måndags började jag känna mig lite rasslig i halsen. På tisdag var jag riktigt risig. En vanlig förkylning hoppas jag. Känner mig bättre men inte träningsbar än.

Det har varit mycket jobb i veckan för att få klart programtidnigen till O-Ringen. Men jag hann klart i tid! Skönt.

I måndagskväll for jag upp till Sälen för att, som tanken var från början, träna och jobba. Nu blev det mest jobba. Lite för klubben med 3+3, men väldigt mycket med vanliga jobbet. Känns surt att inte kunna träna när det finns sådana oerhört fina möjligheter här uppe.

I torsdags åkte jag ner till Borlänge för Peace & Love för att se M.I.A. Och det var sjukt bra! Hon körde i princip alla de låtar jag ville höra och publiken var med. Det blev en fantastisk explosion till Paper Planes, som följdes åt av XR2 som en fin avslutning på en grym konsert.

Nu är jag uppe i Sälen igen och hjälper klubben med 3+3. Hektiskt men trevligt. Känner mig piggare och förkylningen börjar släppa.