O-Ringen

Det var tufft, hårt och jobbigt att både arrangera och deltaga i årets upplaga av O-Ringen. Men det var också fantastiskt på många sätt.
 
Jag for ner med mina kollegor den 10:e juli för två och en halv veckas intensivt jobbande och väldigt lite sömn. Lite träning hann jag också med. Ett pass per dag på ungefär en timme. Jag hittade en fin rullskidsrunda på 20km som jag körde fem gånger b.la.
 
Själva arrangemanget gick bra även om det som vanligt var mycket strul bakom kulisserna. Alla som har arrangerat en ol-tävling känner till detta. Och alla som varit med om att arrangera O-Ringen vet att det är flera gånger större på alla sätt än en vanlig tävling. Vädret och tävlingarna var riktigt bra. Bussningen fungerade kanonbra. O-Ringenstaden höll tyvärr inte samma klass och det var där vi hade mest problem och fick mest kritik. Men vi blev bättre och bättre under veckan.
 
Vi får mycket kritik. Både befogad och obefogad. Vi får också mycket beröm. Det är fantastiskt kul att höra! De allra flesta har lättare för att klaga än för att berömma, därför blir jag extra glad när det kommer fram deltagare som ger oss arrangörer beröm. Tack!
 
Mitt eget deltagande var inte huvudfokus, men jag sprang i alla fall H21L, för att hålla i träningen. 57 km orientering blev det. Första etappen var en riktig flopp där jag inte gjorde något rätt kändes det som. Jag tror min skalle var någon annan stans. Tappade nästan en kvart. Resten av etapperna gick bättre och jag slutade på en femtonde plats, 16 minuter efter. Jättetrevlig och varierad orientering i tuff terräng. Bra banor och bra ben. Synd bara att jag orienterar så dåligt.
 
Nu ska jag ha semester till 1 september. Jag hinner med två läger. Nu ska det tränas.

I Kristianstad

På plats i Norra Åsum. Det går bra hittills. Bra väder och de mesta flyter på bra. Vi bor bra och har nära till "jobbet". Idag har det dock börjat regna lite nu på kvällskvisten. Ganska skönt egentligen. Åkte ett väldigt platt pass på rullskidor nyss, det var trevligt. Hoppas på att hitta någon backe här framöver.
 
Grymt imponerande med VM-guldet i orienterings-VM idag. Mäktigt!

Helg i träningens tecken

I helgen har jag passat på att köra på med lite mängdträning. Det har blivit lite sådär med träningen efter Jukola pga renovering, flytt och jobb. Skönt då att det börjar bli klart i lägenheten så att jag i helgen kunde fokusera på träning.

 

Jag inledde lördagen med ett tre timmar långt pass på skejtrullskidorna, där jag klämde in totalt 53 min stakning i tröskelfart uppdelade på 5-12 min långa drag. Det var varmt och jag hade ingen vidare dagsform, men det var ett tufft och välbehövligt pass. Jag tog en snickers efter 2.10, den var faktiskt i hyffsat fast form.

 

Åt lunch på balkongen och sedan tjuvsov jag en sväng.

 

Pass två blev orientering i Stångtjärn. En 12,3 km lång momentbana från en novembersamling för några år sedan. Inkl lite transfer och förlängning fick jag ihop två timmar och knappade in lördagens träningsdos på 5 h och 5 min.

 

Söndag
Distans med Böttsin. Vi stämde träff vid rondellen upp mot Stångtjärn. Sedan körde vi blå milspåret, sedan hakade vi på någon grön led, sedan en sommarled, sedan sprang vi hem. Jag klockade in på 23 km och 2 h  13 min.

 

Efter lunch och några sommar i p1-program i pod-version (Dregen och Simon Kyaga) stack jag ut på pass två.

 

Det bestod av rullskidor klassiskt. Skuggarvet-Lilltäkt-Hosjö-Ö Främby-Källviken-Galgberget-Hem. 38 km, 2 h 10 min

 

Det blev alltså ingen full hand idag, men ändå en ansenlig mängd träning i helgen. Vilket var skönt eftersom jag på torsdag drar ner till Kristianstad för att genomföra årets O-Ringen. Med erfarenhet från tidigare år vet jag att det inte brukar ges speciellt mycket utrymme för träning. Om jag ska springa eller ej får tiden där nere utvisa. Det lutar dock åt ett liknande upplägg som förra året då jag sprang H21L med tidig start alla dagar.


Fortsatt renovering

Det blev renovering förra helgen med. Och slutstädning av gamla lägenheten i Borlänge. Falubo på riktigt nu.
 
Dåligt med uppdateringar här. Beroende på flera saker:
  • Jag jobbar mycket nu, det drar ihop sig mot O-Ringen
  • Jag tränar dessutom (som en motionär förvisso, typ)
  • Jag har satt socklar och dörrfoder i lägenheten
  • Jag har inget Internet i lägenheten
  • Jag har ingen TV heller
  • Jag försöker packa upp flyttlådor
  • Bloggen har varit nerprioterad
Det är ganska skönt att inte ha någon TV. Men jag hade gärna sett någon match på fotbolls-VM. Hann se lite av straffarna i Brasilien-Chile-matchen åtminstone när vi var ute och käkade. Att vara utan Internet är värre. Surfen i telefonen tog slut tre gånger under juni.
 
Igår sprang jag orientering för första gången sedan Jukola. Det gick bra. Det var falukretsträning i Stångtjärn. Stenigt och bökigt och några onödigt svåra kontroller. Men jag tyckte det var kul.