Höstträning

Träningen rullar på. Börjar bli en utmaning att åka rullskidor, men det går rätt bra bara man räknar ut när det blir mörkt på eftermiddagen t.ex. Löpning går däremot kanonbra, speciellt att löpa med pannlampa på kvällen är trevligt.
 
Nästa vecka är det dags för snöläger med DSA. Det blir Bruksvallarna. Idag har dom lagt ut 3 km spår och det ska bli kallt framöver och även snöa lite vilket borgar för att det kommer finnas bra möjligheter att träna. 
 
Några barmarkspass kvar denna vecka sedan ska jag valla skidorna och kapa stavar. Det blir en lugn helg för att vara utvilad och få ut mycket av lägret nästa vecka.

Bra sistasträcka på Smålandskavlen

Det blev ett bra avslut på OL-säsongen på Smålandskavlen. Efter återbud från Wille och diverse omkastningar i lagen fick jag springa sistasträckan i andralaget, 13,5km. En härlig utmaning.
 
På natten sprang våra löpare bra. Förstalaget 3:a och andralaget 22:a.
 
Under dagens sträckor sprang förstalaget riktigt bra och Östlin visade ingen respekt på sistasträckan och kunde tillslut knipa tredjeplatsen. Imponerande. Detta såg jag dock inget själv av då jag var ute och tampades ungefär en halvtimme bakom i spåret.
 
Jag gjorde ett riktigt bra och hade ett riktigt bra flyt i orienteringen. Bra sikt och lättlöpt terräng bjöds det på vilket passade mig bra. Ganska mycket löpning/transport i inledningen och avlutningen av banorna. Jag gick ut som 24:a och kom i mål som 20:e med 9:e sträcktid och en blödande underläpp efter vårdslös (offensiv) löpning genom ett grönområde.
 
Efter halva loppet kom jag ihop med ett gäng andra löpare och för det mesta var det jag som hade kommandot. Tillbaka mot sista radion började jag skymta Sjökan och genom att jag hade lite kortare gaffel fick jag 20 sek vid radion. Sjökan hade dock korn på mig och kunde jobba sig ikapp och passera på cykelbanslöpningen mot näst sista kontrollen. Jag höll 3.25-fart men det var inte värt mycket i det läget.
 
Ett väldigt bra lopp och framförallt inspirerande kan kunna göra ett så bra lopp på egen hand. Bra ben och öppen terräng öppnade upp för att jag kunde orientera offensivt med bra kontroll hela vägen. Kul =)
 
Resultat
Karta

RullO

 
Heldag i Falun idag. RullO på förmiddagen och snabbhetspass på eftermiddagen.
 
RullO'n bestod av tre st enkilometerslingor med fjäril som vi körde som dueller man mot man. Sedan avslutade vi med en 1,8 km lång sprintbana med 30 sekunders startmellanrum. Bra pass och bra område för RullO. Tyckte jag genomförde passet bra och hade full fokus i kartläsningen. Sweet.
 

T-shirt

Idag har jag tränat i T-Shirt. 15 plusgrader. Ganska stor skillnad mot i måndags. När det ändå är barmark kan det lika gärna vara varmt, det underlättar rullskidsåkningen. Jag börjar dock bli väldigt sugen på att åka skidor på snö nu.

Kallt och varmt

Kallt igår, varmt idag. Det kändes ganska vintrigt är jag joggade till gymmet i morse. Efter jobbet kändes det dock mer höstruskigt. Sådan är hösten, jag gillar den.
 
Om två veckor hoppas jag det finns rejält med snö i Nordseter då vi ska dit på läger. Det finns redan lite konstsnöspår klara så det känns lovande. Bara hoppas på kalla dagar och snöfall framöver. 
 
Träningen rullar på. Verkar ska bli varmare nu i veckan vilket underlättar barmarksträningen. Säsongen börjar närma sig, härligt!

Öppen 10

En kall och fin morgon i morse. -8 och sol. Kände mig rätt nöjd över att jag bytt till vinterdäck. For iväg mot daladubbeln för att springa öppen 10. Plockade upp Limpan och Anton i Falun. Fortfarande kallt och fint när vi kom fram. Häftig tävling, mycket folk och jag fick lite fina minnesbilder från mina tidigare daladubblar. En given favoirt som ungdom.
 
Idag stod 11,1km på programmet, blev glad när jag såg definitionen, 13 kontroller vilket tyder på bra långdistanskaraktär. Springa fort men inte pressa var planen. Gick rätt bra tycker jag. På högsta punkten var det ganska mycket snö, tack och lov var det minusgrader så snö höll sig torr. Förs ingenting. Helt perfekt.
 
Blev en sväng i gymmet på eftermiddagen. Vilodag i morgon

Första snön

Första flingorna har landat i Borlänge. Känns bra! Kallt och fint på morgonen idag. Det har hänt att det gått att åka skidor i Borlängetrakten i slutet av oktober förr så man kan alltid hoppas på det i år med. För några år sedan kom det ett ganska rejält snöfall i slutet av oktober som gjorde att det gick att åka i Gyllbergen ganska många dagar.

Y.A.L.A

Längtar till nya skivan Matangi

Hemligt recept

Smälte ihop lite vallabitar till en trevlig blandning. Vad vet jag, det kanske blir 2014 års bästa glid.

Stakning i härligt höstväder

Sista backen upp till Kungsörnsvägen via Bågevägen
 
Fin höstdag
 
Fin tur
 

Kallt och ruskigt

Fick mina nya skidor idag. Ska bli spännande att testa nya kärnan. Förhoppningsvis glider skidorna bra med.
 
Om det var varmt och behagligt igår så var det lite tvärtom idag. Fyra grader och regn. Bara gilla läget. Var inte alls så farligt när man väl var igång. RullO i Slätta stod på programmet. Fyra banor som tog ca 8-9 minuter. Gick bra tycker jag.
 
På eftermiddagen tog jag en sväng till gymmet. Jag tränar på Friskis numer. Ganska annorlunda men helt klart ett lyft från Jaxgymmet. Nu har jag dessutom listat ut lite bättre vilka tider det inte är fullsmockat i gymmet. Happy times.
 

Tufft med skidgång

Skidgång i Romme är ingen lek. Det är hårt och tufft. Idag körde vi dessutom lite sprättande insprängt i intervallen upp. Jag är ganska bra på att sprätta. Pass som detta blir man hård av. På eftermiddagen körde jag två timmar stakning i behaglig höstvärme, +14. Bra träningsdag.

Vardag

Hemma i Borlänge nu. Känner mig förhållandevis pigg efter lägret. Vilan har gjort sitt. I morgon blir det hårdkörning igen, SG i Romme.

Bra läger i Jönköping

 
Lägret genomfört. Kanonväder hela veckan. Bra tryck i träningen. Det blev tuffa pass blandat med lugna fina distanspass. Peter guidade oss i krokarna bland fina asfalterade småvägar, på Komosse, längs Bauerleden, vid Hallbystugan. 
 
Det var positivt att köra ett läger med endast herrtruppen tycker jag även om det är kul när tjejerna är med också. Nu passade det bra med att vi var fyra åkare och coach Claes, således kunde vi t.ex alltid åka i en bil till träningarna.
 
Boendet var trevligt nere vid Vätterns strand och vi kunde starta flera pass direkt hemifrån.
 
I onsdags körde vi ett riktigt tufft och bra rull-o-pass vid Sandaskolan/Öxenhaga. 85 meters höjdskillnad per intervall, fem banor à 9-10 min körde vi. Najs.
 
Tack grabbar för ett bra läger!
 
P.S. Jag har blivit ganska bra på småländska! (lärde mig mycket på läktarn under HV-matchen) D.S.

Fina träningspass

Det rullar på här på lägret. Fina höstdagar och fina träningspass.
 
Igår körde vi ett backrace på knappa åtta km med två km stakning insprängt i mitten. Det gick bra! Var förhållandevis närmare Peter än på Grönklittslägret. Speciellt i stakningen var jag bättre nu. Härligt!
 
Eftersom vi bara är herrlaget på läger kör vi lite "Killar kan"-tema vilket igår resulterade i att vi gick och kollade på hockey. HV71 spöade MODO efter en match som bjöd på många mål.
 
Idag fick jag även stifta bekantskap med såväl Hallbystugan som Komosse. Till på köpet fick vi även middag hemma hos Majken och Hasse i Gulbyn (Älgaryd).