Härlig krock

Jag försöker tillgodåse mina läsares intressen. Därför bjuder jag på en fågelfilm idag. Den är kul i 2 min sen bör man spola om man vill se slutet. Kan man ryska tror jag det blir ännu roligare.

Bra lopp men inget resultat

Jag avslutade orienteringssäsongen med ett bra lopp på Smålandskavlen. I omstarten!

Tyvärr hade Thomas lite för bråttom på den andra nattsträckan och stämplade fel. Tråkigt, men det är sånt som händer! Vi gillar Thomas lika mycket för det =) Men lite synd var det då vi låg på andra plats, 23 sek efter täten efter de två nattsträckorna.

Istället blev det en lång väntan på att springa omstarten idag. Men jag hade laddat upp för att göra ett bra lopp så det ville jag också genomföra på min sträcka. Tyvärr var det inte mycket till drag i omstarten. Jag fick göra mitt lopp själv från halvvägs till andra kontrollen. Det var å andra sidan ännu bättre träning, så jag klagar inte. Gjorde en 30-sekundare på 12:an i ringen och några till småmisstag på ca 10 sek. Det största tidstappet var långsträckan till 11:an där jag tog ett lite sämre vägval. Jag är ändå nöjd med loppet såklart. Ett skönt avslut på orienteringssäsongen som varit väldigt varierande för mig. Skönt att se att vi i Malung hade kapaciteten att vinna Smålandskavlen när vi dessutom hade både Julian, Davve och Limpan på avbytarbänken (Hemma).

Sista OL-racet

I helgen är det sista orienteringsloppet för säsongen, smålandskavlen. Två nattsträckor i kväll sedan omstart i morgon med tre dagsträckor. Jag springer den fjärde sträckan, som vanligt kan man säga då det är femte gången jag springer den sträckan, på fem smålandskavlar.

Laget
1. Rost
2. Toomuch
3. Bäckis
4. Hammer
5. Wille

Följ tävlingen live här

Snöat in på Wu Tang

Jag har snöat in lite på Wu Tang för tillfället. East Coast Hip-hop från tidigt 90-tal med andra ord. Grillen öser på mig nya guldkorn till som tätt. I kväll löpte jag natt-cup i Falun. Det var kul, jag blev tvåa, Toomuch vann med några sekunder. Leif trea. De andra avhängda.

Styrketräning och möte i sthlm

Idag har jag varit på möte i sthlm hela dagen. När jag kom hem blev det en sväng i gymmet. Jag var inte lika stark som Magnus Midtbø i klippet ovan.

Intervaller

Liket börjar röra på sig. Banintervaller igår, stakintervaller i morse och slutligen löpintervaller i kväll. Man får inte vara för snäll mot kroppen om man ska bli något sägs det. Påsen bjöd på fika igår, jag får bjuda tillbaka idag. Men då tar jag mer i bänkpress än honom, så det bjuder jag så gärna på :-P

Boden

Har varit en sväng i Boden i helgen. Kick-Off för O-Ringen 2013 som går i Boden. Det var trevligt och det känns kul att träffa de personer vi ska jobba med inför och under arrangemanget där uppe. Kommer bli riktigt bra tror jag.

Lite segt

Jag har varit lite snuvig sedan i söndags. Tror det mest beror på att min allerginässpray tog slut. Efter att ha skaffat ny kunde jag träna utan större bekymmer idag. Säkerhetsvila innebar filmtittande. Horrible Bosses var riktigt kul. Bjuder på två scener. Inte de bästa, men ändå bra. Filmen rekommenderars starkt. Perfekt om man vill skratta gott utan att behöva tänka så mycket, även om det är begåvade komiker med i roll-listan. Filmen passar alla med andra ord.Höstigt i Sundsvall

Stefan och Anna på morfars kalas

Stefan studerar Hu og hei-kartan

Jag är på kortvisit i Sundsvall i helgen. Har hunnit med ganska mycket. Tränat, varit på kalas, fixat skidor mm. Sprang långpass med SOK idag vid östtjärn. Kanonfint höstväder. Har jätteträningsvärk i armarna sedan testerna i fredags. Ska gå på bio i kväll med lillebror.

Heldag i testlabbet

Idag har jag tillbringat hela dagen på livi i Falun för tester. Kondition, balans och styrka. Hans Jørgen Kvåle och Kim André Sveen gör sitt examensarbete som går ut på att testa vassa skidorienterare för att ta reda på vad som krävs för att bli bra i denna sport. Typ. Det är min tolkning. Totalt 14 test tror jag det var.

På förmiddagen var det balans och konditionstester. Efter 217g energikaka och en snål portion pasta var det dags för styrketester på eftermiddagen. Energiintaget var uträknat efter kroppsvikt och man fick inte dricka kaffe under testet. Vatten var det dock fritt att konsumera.

Styrketesterna bestod av både max, en repetition och uthållighetsstyrka. Eftersom alla värden ska hållas hemliga för att inte påverka studien kan jag inte droppa några siffror här (vissa har inte gjort testet än). Det var också svårigheten var under testet då jag inte hade en aning om vad som var bra eller dåligt resultat på respektive test, eller vad man skule sikta på. En repetition är ganska svårt, eftersom det är svårt att vilken nivå man ska börja på. Det blir ungefär 6-7 "försök" på varje övning. Jag är ändå ganska nöjd med några av styrkeövningarna, samtidigt som jag är missnöjd med några (brutalbänk som jag floppade på t.ex). Mina ben är fortfarande ganska döda sen ultra-sm och hu og hei, så det påverkade nog en del.

Kul var det i alla fall. Kan det gynna skido-sporten (och mig) så är det självklart att ställa upp. Hoppas Kim och Hasse får ut några vettiga resultat av testerna.

Några test vi körde:
V02max rullskidor +6 backar vara en "skido-skejt"
Stakergo
Benböj 1RM
Smal bänkpress 1RM
Omvänd bänkpress 1RM
Squat jump
Bråsterk, uthållighet
Dips, uthållighet
Brutalbänk, uthållighet

Långhelg i Trondheim

Det blev en mycket trevlig vistelse i Trondheim. Förutom hu og hei hann vi med flera fina träningspass och en riktigt vass Robyn-konsert.

Dagen efter hu og hei var benen ganska slitna, 40km löpning i trönderterräng är ingen lek. Marte och Christian bjöd på en finfin rulleski-o som bestod av fem intervaller på ca. 4-6min, bra teknikträning även om farten var ofrivilligt låg. Jag och Erik sprang även ett natt-ol-pass, körde ett stakpass och en one-man-relay på ett skitområde, under långhelgen. Jag hälsade också på Marianne och hjälpte henne att fålla gardiner.

Vi bodde hemma hos Eriks syster Maria och hennes sambo Johan. Det var mycket trevligt och vi hann med några matcher nhl på playstation och även några partier yatzy innan det var dags för långhelgens andra headline; Robyn-konserten.

Är nu hemma i Borlänge igen med ett leende på läpparna

Hu og hei

Igår sprang jag mandomsprovet Hu og hei här i Trondheim. 30km fågelvägen, jag löpte 40km för att ta mig igenom banan på knappa fem timmar.

Det hela började med en prolog på fredagen. Snuskelöpet. Där fick man efter startskottet se en karta med ca 15-20 kontroller, välja ut 5 att rita in på sin egen blanka karta och därefter var det bara att "hämta" kontrollerna så snabbt som möjligt. Jag bommade ca 20min på första. Bästa tid var 15min på hela banan. Detta lade grunden till starten på själva Hu og hei dagen efter. Jag fick inte vara med i jaktstarten utan fick starta 10min efter täten i omstarten. Men 5min före de som inte deltog i snuskelöpet.

Varje löpare har en 25 000-dels-karta över bymarka med sig. I starten får man veta var första kontrollen är och ritar in den på kartan. Vid kontrollen får man sedan veta var nästa kontroll är. Sedan fortsätter det så till man är i mål. Sträckorna varierade från 1,5 till 5,6km i längd. Efter 18km varvade vi (mål för damklassen) sen återstod 12km. Jag tyckte jag genomförde loppet bra, förutom en >5min-bom på trean. Sprang mestadels själv, men sprang med ett gäng NTNUI-killar en timme innan varvning ungefär (bra taktik när de kan stråken i bymarka). Vid varje kontroll fick man choklad och russin, dessutom hade jag vätskebälte med mig så energidepåerna tog aldrig slut. Däremot var löpsteget ganska kort på slutet. Tror jag var lite för feg med tempot i början, men det är svårt att veta hur det är att springa i 4-5h när man aldrig gjort det förut. Trönderterrängen är dock ganska skonsam mot kroppen, men 40km tar ändå ut sin rätt. Benen får man lyfta ganska många gånger under 5h. Jag blev åtta. Rollen blev trea.

Kartan

16:e på ultralång-SM

Det var en trevlig tävling idag i Lindesnäs. Väldigt högt tempo hela tiden. Jag låg med bra hela tiden och gjorde inga stora misstag. Var till den 26:e kontrollen det avgjordes när alla bommade bron och några kunde gå loss eftersom det blev tveksamheter i klungan, som slutade med att de flesta vadade över. Ut från 26.an var två linné-löpare loss. Mats och Henrik som sedan blev etta och tvåa. Efter var jag med i en klunga med placeringarna 3-20 typ. Jag orkade tyvärr inte hänga med och fick släppa efter första bäckpassagen. Såg sedan de övriga segla ifrån mig på vägen. Borde kanske ha gått höger, lite mer rakt på, men det är svårt när man är lite trött och med i en bra klunga, när banan dessutom är rak (i princip). Blev 16:e man i mål. 4:28 efter. Det får jag vara nöjd med!

Var väldigt dåligt gafflat idag. Bara första kontrollerna var gafflade, sedan fjärilen på varv 1. Fjärilen tryckte dock ihop mer än vad den spred löparna. Som vanligt. Detta var emellertid väldigt bra för mig då jag plockade platser där. Annars var det en bra bana tycker. Dock lite för snällt och lättlöpt för min smak. Jag fick slita ordentligt på väg och stiglöpningen medan det kändes betydligt bättre i skogen. Men det hoppas jag kunna förbättra =)

Resultat
Karta, varv 1
Karta, varv 2