Faxetrippeln

Trevlig helg i Hälsingland. For upp i fredags och körde ett fin-fint kvällspass i Mödänge med Toomuch. H21 medel-sm 2001 finalbanan.

Sprint
Ett riktigt bra lopp, kanske det bästa sprintresultat jag gjort. Bara 11sek efter en storfräsare som Jerker., som ändå sprungit bra. Trots att han sprungit med en gräsklippare i 3.20-fart dagen innan.

Karta
Splits

Medel
Jobbigt med två lopp samma dag. Fick inget riktigt flyt och småbommade mycket. Väldigt dåligt att köra rakt på till tvåan, och till femman floppade jag. Svårt med grötig karta och uselt tryck.

Karta
Splits

Lång
Trots besvikelsen angående tävlingsområdeflytten från Olberget är det alltid kul med långdistans. Men kontrollgödslingen föll mig inte riktigt i smaken. Slarv till ettan och svårt att få ihop det vid trean. Annars bra förstavarv. Floppade på andravarvet redan till 16:e. följde upp det med att ta ett sämre vägval och dessutom bomma 17:e. Dåligt flyt på hemvägen. Ändå nöjd. Känns som jag kommer igång mer och mer.

Karta, del 1
Karta, del 2
Splits


Vargatjärshällene

Som lite av en tradition körde jag, Thomas och Jerker ett myspass på hemvägen. Bra för trötta ben och framförallt för själen.

Skåp

Vann träningen idag. Tunga ben och kort gaffel är en vinnande kombination. En kul bana med två rejäla långsträckor.

karta

Svårt att sjunga med


Det flesta låtar som jag brukar gå och kring och nynna på kan jag texterna mer eller mindre väldigt bra på. Men när det kommer till Lars Vaulars dänga Rett opp og ner blir det svårare. Baggen från Bergen har ingen lättförståelig dialekt. Det är frustrerande. Men fascinerande. Undra om han är bra på langrenn?

Rullar på

Igår körde jag Birkans testbana i Falun. 3km myr/skog kuperat. Den senaste tidens regnande gjorde att myrarna var extra tunglöpta. Jag var 18sek från min tid från november. Känns som det går framåt hela tiden rent formmässigt.

Idag cyklade jag till och från jobbet. Kanonfint både dit och hem. Speciellt genom Gustafs då jag tailgateade en traktor i några km. Gick 17min snabbare hem än förra veckan, motvinden var inte lika stark denna gång. Daft Punk - Alive trivdes jag riktigt bra med i lurarna, en bra cykellåt.

Givande Jukolaläger

Det var en lyckad helg i Finland. Träning genomfördes, analyserades och utvecklades. Kroppen min börjar vakna till igen, skönt. Det är lurig terräng som väntar i år, tuff både fysiskt och tekniskt. Vi körde två nattpass som var riktigt lärorika. Sommarvärmen som svept in över Finland värmde gott och jag undanlade 50% av mina budgeterade utomhusbad för året. Det var även skönt att känna att maskineriet fungerar helt ok i 27-gradig värme.


Jukolaläger

Det är riktig fin sommarvärme vi bjuds på här i Finland. Terrängen är inte riktigt lika fin i gemene mans öga, men för en mård är det kalasterräng. Igår körde vi en "long night" som efteråt bedömdes som den svåraste natt-banan någonsin av några. Runt 20 grader varmt gjorde inte saken sämre.


Älven runt


Så långt såg det inte helt kört ut

Fick ett bra pass och en bra genomkörare idag på löploppet
Älven runt. Öppnade behärskat tyckte jag, men det visade sig vara allt för hårt eftersom jag stumnade rejält efter halva loppet. Hade dragit hela tiden tills dess men fick släppa förbi mig löpare efter löpare. Kom tillslut i mål som sjua, 29sek efter segraren som borde ha kunnat springa 30sek snabbare om han inte bara legat och sparat sig för en spurt. Nåväl, finns inga resultat ännu. Formen är i alla fall på uppåtgående. Ett bra pass.

Cykelpendling

Idag var det dags. Cykelpendling till jobbet. I arla morgonstud rullade jag iväg. Trots ovanan gick det fort till jobbet. En mycket fin morgon med sol och värme. Weezer i hörlurarna, shufflade igenom deras två första album samt the red album från 2008. Gjorde en tempostegring i takt med crescendot i Only in dreams när jag rullade ut ur Gustafs (Hade önskat att det var i Pungmakarbo för att göra en bättre historia, men jag kan inte ljuga för mina läsare). Väl framme var jag knappa två minuter ifrån min rekordnotering.

Hemvägen var desto tyngre. Motvind hela jävla vägen. Tog 25 minuter längre än ditvägen. Höll 22km/h på platten sista biten. Skönt med lite väggning. Bjöd rollen på lite flygande jacob och vi tog varsin kall till, på en work night, men det är inte lika illavarslade som att Påsen bjöd på kladdkaka idag igen.

I periferin, ur fokus


Så sammanfattar både jag och denna bild, som jag snott av
soft, min helg

Skit...

Så kändes det idag. Var helt off. Kunde knappt springa och orienteringen kom som av sig. Inget fokus, ingenting. Kom sist. Känns skit. Men det var fint.

Sprint-SM

Det blev ingen final trots ett ok lopp. Jag är inte tillräckligt snabb helt enkelt. Gjorde ett par små-små misstag vilket var för mycket. Hade ändå finalplats inom räckhåll en lång bit in i loppet. Men jag blev trött på slutet och tappade farten. Kände mig inte rapp, blev trots allt frisk i tisdags. 20sek ifrån final kan låta som nära men i sprintsammanhang är det en evighet. Var ett bra sätt att sota ur kroppen i alla fall

Karta
Splits

Ny grejer:


- Frisyr
- Klassiska rullskidor
- Kompressionstrumpor
- Stavspetsar till rullskidstavarna

Vilodag


Jag har tagit det lugnt idag för att återhämta mig. Hoppas på att det känns bra i morgon igen. Känns inte något vidare bra att träna när det låter som om man bor i en burk när man pratar. Jag har gjort etiketter till mina kartpärmar idag istället, ett gott dagsverke.

Medeldistans Högsberget

Dalaportens tävling idag var trevlig. Kallt och inte alls någon vidare vårvärme. Jag var trött och seg. Har inte återhämtat mig sedan 10mila och den efterföljande sjukdomen. Står därför över morgondagens långdistans. Tråkigt men klokt.

Dagens lopp var i alla fall riktigt bra tekniskt då jag hade bra fokus och förde en metodisk problemlösning under hela loppet. Inte speciellt offensivt dock. Jag är nöjd med dagen. Tätt i mårdkampen. Jag var delad sexa med Rollen och Thomas var 3 sek före!

Resultat
Karta

Vid sidan


Tycker detta är en intressant bild från gårdagens terräng-dm. Tyvärr kunde jag inte vara med då jag är hängig sedan 10mila fortfarande. Tränade dock idag, innebandymatch med jobbet. Förlust och jag blev trött, svor åt domaren och kastade klubban samt skrek fula ord. Men det var trevligare de resterande 90% av matchen. Den efterföljande grillningen med kollegorna var också av det trevligare slaget.

May the 4th be with youIdag är det
Star Wars Day. Därför bifogar jag en av de bästa scenerna ur filmserien, speciellt de inledande sekundrarna då Yoda med en enkel handrörelse sänker två Imperial Guards.

Bjuder även på lite humor, Chad Vader, Day shift manager:


10mila

Det blev en skaplig 14:e-plats för oss tillslut. Inte direkt vad vi hoppats på.

För min del var det tungt. Den bra formen jag haft senaste tiden saknades redan i första backen. Jag hade ett bra utgångsläge med många fina ryggar att gå på. Men jag slarvade med orienteringen och bommade kontroll 1, 3 och 4. Vilket förstås är skandal. Drogs med av andra löpare istället för att lita på mig själv. Resten av loppet gick bra då jag skärpte mig. Förutom blundern till 8:an då.

Men de tunga benen gjorde att jag fick slita rejält. Sprang med ett gäng goda löpare från 8 till 17. Jag fick verkligen bita ihop för att hänga med, men så länge jag orienterade bra så hängde jag med bra ändå, även om det kändes som jag tappade metrar i varje steg. Kunde skicka ut Rollen så pass att han kom med i andraklungan på långa natten.

Efter fyra sträckor låg vi bra med efter bra lopp av Rollen och Låma. Sedan gick det lite tyngre för oss och både tid och drag försvann. Men vi kämpade bra genom hela stafetten och kunde jobba upp oss till en 14:e plats. Helt ok trots allt. Och en mycket snygg spurt av David mot Jani Lakanen.

Årets 10mila var det bästa jag varit med på rent tävlingstekniskt. Bra banor, gafflingar och arena. Hoppas 10mila fortsätter i samma stil!

Karta
Resultat

Sammanfattningsvis är jag besviken på mig själv. Jag ska hålla i orienteringen bättre. Att jag hade tunga ben kan bero på många saker (släppt på träningen för tidigt, nattmage, dålig dagsform, begynnande sjukdom?) och såklart inte kul då jag varit i bra form inför detta. Men det stora tidstappet bestod i att jag bommade på 3 av de 4 första kontrollerna och totalt på hälften av de 8 första kontrollerna. Verkligen INTE bra. I tillägg mår jag riktigt skit just nu. Trött å kanske sjuk.

Några ljusglimtar finns det dock att ta med sig.