Äntligen


Har letat efter denna i några veckor och äntligen hittat den. Låter dock lite anorlunda mot radioversionen...

KryddFår man chansen att vara värst ska man ta den. Tycker i alla fall jag i detta hänseende. 2x24" bildskärm sitter jag numera bakom på jobbet. Lite krydd, men sånt gillar vi, eller hur?

Tvätt

Jag håller på att tvätta för fulla muggar. Morsan och farsan och syrran är på besök tills i morgon, så inget är sig likt i min lugna vrå (lägenhet alltså). Min bror plus några kompisar bodde i min lägenhet under peace and love. Jag trodde lägenheten skulle vara i samma skick som campingområdet på festivalen efteråt, men till min stora glädje var det städat och fint när jag kom hem.

Varmt

Det var varmt och skönt i Sälen, därför tog jag semester från bloggen. Ingen löpning i Sälen men väl ett par rullskidspass och cykelpass. Brände mig lite också.

Sälen

Jag är i Sälen. Goda nyheterna är att jag kan träna. Rullskidor och cykel. Men inte löpning. Men prognosen ser bra ut, ska kunna smyga igång med löpningen om 1-2 veckor. De andra mårdarna tränar dock på med raka ryggar och rödbrunbrända kroppar. Jag gillar Sälen.

Lagbild från Jukola


Midsommardans


Glad midsommar

Det regnar såklart. Men jag drar till Mora och har det kul.

Trött

Fan vad trött man blir när man inte tränar. Trött på dagarna för att man inte är tillräckligt trött för att somna på kvällarna. Men knät blir sakteliga bättre så snart ska jag träna. Överkroppsträning ska inte vara några problem, men jag har avvaktat med det också. Ska prova att staka på rullskidorna i helgen. Midsommar i morgon, sägs att det blir kul!

Nya prylar

Jag har fått en ny dator på jobbet, gött. Sen har jag även skaffat en ny mobiltelefon eftersom min gamla gick av för några veckor sen. Nu återstår bara att fylla nytelefonen med musik och framförallt alla borttappade nummer. Någon som har tips på ringsignal?Jukola

Det blev ett mycket speciellt Jukola detta år. En grymt fin sjätteplats och grymt bra stämning i hela klubben. Andralaget tog rekord med sin 65:e-plats. Så allting var egentligen riktigt bra, förutom min mardröm på förstasträckan...

Sedan 10mila har jag kämpat, med många motgångar, för att vara i grym form på Jukola och kunna leverera på högsta nivå. Mitt skadade vänsterben har äntligen blivit bättre och de senaste två veckorna har jag kunnat springa utan större bekymmer och med en bra känsla. Även självförtroendet i orienteringen är bra och jag kände mig mycket bekväm med min uppgift med förstasträckan på Jukola.

Startskottet går och startbilen hängde inte riktigt med. Jag kom iväg bra och sprang med i det ursinniga tempot mot första kontrollen. Fyra km med minsta möjliga svårighetsgrad på orientering kändes väldigt trist, men jag kände mig ganska bra och flöt med utan att förta mig. Till tvåan tar jag kanske ett litet dumt vägval, i övrigt inga misstag i början. Jag tänkte öppna lugnt och kontrollerat för att sedan öka tempot. Men till fjärde kontrollen känner jag att det börjar ta emot lite nere vid mitt högra knä när jag ska löpa upp på ett höjdparti. I grönområdet till femman gör jag loppets största orienteringsmisstag då jag kommer lite snett och står still i 10-15 sekunder för att läsa in mig. Det börjar ta emot mer och mer i knät. Till åttonde är det en längre sträcka som är som klippt och skuren för mig, egentligen. Men jag kan inte springa. Det går inte. Jag kan bara lyfta foten max två dm. Försökte bita ihop och hoppades på att det skulle släppa.

Lyckligtvis var det bökigt och svårt så jag kunde hänga med hyffsat ändå. Flera lag med gps-sändare passerar mig, så jag fick känslan av att jag inte var så långt bak ändå. Ut på skjutbanan till nästa TV-kontroll blir smärtan i knät värre och värre. Resten av banan är väldigt löpbetonad och jag kan kan inte springa! Panik. Många tankar far igenom skallen och jag inser att smärtan inte kommer försvinna utan att den bara blir värre. Vid några tillfällen stannar jag och stretchar för att möjligen avlasta smärtan, vilket visade sig väldigt bortkastat. Jag fortsätter. Uppför måste jag gå, gör för ont att lyfta benet. På platten kan jag åtminstonde släpstegshaltande ta mig fram i något som skulle kunna liknas med joggtempo. Nedför hoppade jag långa steg på ett ben.

Hundratals löpare passerar känns det som (i själva verkat var det nog lite mindre). De hemska tankarna fortsätter snurra i skallen. Har jag förstört mitt knä för alltid? Kommer jag ta mig till mål? Hur mycket tid har jag tappat? Har jag förstört för laget? Vad ska jag säga till klubbkompisarna? Är jag fem minuter efter? Är jag femton minuter efter? Var det 1000m från sista till växelplanket? (Trots dessa tankar lyckades jag orientera i princip prickfritt, vilket jag är väldigt nöjd över.)

Till växel kommer jag i alla fall. 7.36 efter täten, fler tankar dyker upp. "Nu är det fan helt kört! Det här är skandal! Jag måste hålla mig positiv, det är inte kört. Hur peppar jag Anders i detta läge? Fan, det är ju kört!!! Kommer jag kunna sprigna igen?"

Tillslut är jag framme vid planket, alla lagen med låga nummer har växlat ut. Jag ger kartan till Anders och säger "jag har inte bommat en meter, jag har skadat mig. Kör på nu!", Sen bryter jag ihop.

Resten av stafetten gick sedan vår väg och båda våra lag lyckades bra. Jag gjorde allt för att hålla stämningen upp både för egen del men främst för laget. Vilket lyckades, även om jag dog inombords ett par gånger. Kännes grymt bra att jag har så många stöttande kompisar både i och utanför klubben. Och det var riktigt bra att både syrran och Marianne tog emot mot mig när jag stämplade ut. Tack!

Vi blev sexa, det är riktigt bra. Fy fan va kul att vi äntligen fick till det! Detta har stärkt oss. Nu håller jag bara tumarna för att jag ska kunna springa snart igen. För det är helt otroligt var kul den här idrotten är.

Nytt pers

Jag slog till med ett nytt pers på 4km-banan i Mellsta idag. Kändes bra. Det var regn i luften och imponerande många motionärer ute på spåren. Inte optimala förhållanden för rekord egentligen då det var blött och halt. Men optimal luft. Känslan var bra, och det är det viktigaste. Åker till Finland i morgon direkt från jobbet, så väskan är packad. Sjukt taggad för Jukola!

Mördarbanan

Idag körde jag mördarbanan i intervallform. Det gick bra. Dock dog min ena speedcross-sko, och en hel hög med mygg när jag bytte om efter passet. Kyckling till middag.

Måndag

Idag var en bra dag.

Ol i Alfta

Lyckades inte försvara titeln. Besviken. Orienterade som en röv, jättebesviken. Var trött, less. Kändes ok i benen, förhoppningsfull. Kom sist och näst sist tror jag. Fisketävlingen var även den ett helvete. Och såklart det svinkalla vädret. Det bästa med helgen var dock elorgeln/synthen på vårat i övrigt usla boende. Kunde få fram riktigt fina ljud ur den gamla klenoden.

Men det var en kul helg ändå, och fina tävlingar.

300

Så många häftklamrar har jag sagit igenom pappersbuntar idag. Det kan man inte tro, att jag gör sådant på jobbet. Men det gör jag. Det är dock en ganska ovanlig syssla. Annars lyssnade jag på tennis, köpte fikabröd i Hedemora och hämtade trycksaker på Centrumtryck i Avesta. Drack en cola på eftermiddagen måste jag erkänna.

På träningsfronten så har benet blivit bättre. Kan löpa fort utan större smärta och kan även springa avslappnat. Detta har medfört att jag fått tillbaka lugnet i orienteringen. Och som en bonus har jag sprungit de två senaste ol-passen utan vrickskydd eller tejp, vilket bådar gott.

Nyklippt


Tisdag

Terminsavslutning med elitidrottshögskolan i Falun i afton. Eller "elitidrottshögskolan" förresten, "Dalarna Sport Academy" är det nya namnet. Och du kan ju fråga Spiken hur man uttalar det. Maten var god. Det övriga var mest ointressant, segt, lite pinsamt och jobbigt. Men ljusglimtar fanns.

Varmt

Det har varit riktigt varmt och gött idag. På jobbet är det jävulskt varmt. Vi ska få en fläkt tills i morgon sägs det. Vore skönt. Idag har jag varit en sväng på gymet. Kände mig ganska stark. Ska ta det lugnt idag och i morgon, sen ska det tränas på allvar igen.

Serveringspersonalen