Hårdträningen är igång

 

Bodenäventyret över

En fantastisk kväll i fredags
 
O-Ringen Boden blev uppskattat av de allra flesta deltagarna. Vilken fest vi bjöd på! Fantastiskt väder hela veckan och rejäla och tuffa banor i kanonterräng. För egen del blev tävlingarna mer bara en ventil för att komma ut på ett bra träningspass varje dag. De första tre etapperna var inte skallen med, men jag avslutade med att göra bra lopp på etapp 4 och 5. Överlag fungerade kroppen oerhört bra rent löpmässigt under veckan vilket jag är nöjd över.
 
Det blev en utmaning att genomföra arrangemanget i år. Få funktionärer och väldigt få orienterare av dem. Vi i centrala organisationen fick rycka in här och där och hjälpa till. Detta innebar mycket jobb, från tidig morgon till sen kväll. I 2,5 veckor!
 
Många tänker att O-Ringen bara är en vecka, men det är det inte.
 
Jag liknar det med en "heaven and hell"-vecka. O-Ringen är fantastiskt och jag är stolt över att jobba med och genomföra det, men med så mycket jobb jag gjorde i år känns det som att det var lite för mycket. Därför känns det skönt att det är över och välbehövlig semester väntar. 
 
Att jag bommade 25min under de första tre etapperna är inget jag hänger läpp över. Efter att ha varit en av de snabbaste på de sista två etapperna kunde jag ändå landa på en 14:e plats i H21L. Sista etappen tycker jag var fantastiskt bra. Lagom lång (10km) och bra med vägval och orientering ända in i mål. I tilägg en fantastiskt bra och fin arena med lagom avstånd från O-Ringenstaden bidrog till ett fint avslut på O-Ringen.
 
Jag fokuserar på att minnas det som har varit positivt. Det fanns det mycket av.
 
I punktform, några positiva grejer med O-Ringen Boden 2013
- Roadtrippen upp och första dagarna i Boden med kollegorna
- Vädret under genomförandet
- Alla nöjda deltagare
- Alla hårt jobbande funktionärer
- Terrängen
- O-Ringen TV 
- Radio O-Ringen
- Aktivitetstorget som tydligen höll världsklass
- Gänget jag bode med under genomförandet (Mattias, Julius, Linn, Leif och Kalle)
 
I lördags 17.30 lämnade jag och Mats Boden. Övernattade i Umeå. Förtsatte hemåt på söndagen och möttes av lunch i Falun. Resten av dagen befann jag mig i ett halvvaket tillstånd. Idag är jag lite mer med i matchen igen. Har tränat och ätit glass. På onsdag åker jag till Lillehammer på läger med DSA, det ska bli fantastiskt.
 

Bortbommad i Vittjåkk

Det var fin och riktigt kul orientering i Vittjåkk igår. Det gick jättebra och var skitkul ända till 16:e kontrollen som jag lyckades göra en riktig groda på. Efter det gick väl loppet mig glapp ur näven kan man säga. Eller, iaf kontroll 19 och 21 gjorde jag dåligt och tappade yttligare 2,5 min.
 
Utklassad av Sandberg. Hade jag hållt i kanske jag hade kunnat varit ungefär 1min efter. Efter som jag orienterar så dåligt kostar mina småmisstag för mycket även om de stora är på tok för stora. Jaja, det var kul att det kändes bra däremellan. Och det var fantastiskt fin terräng.
 
Resultat

Boden

Det blev en trevlig roadtrip upp till Boden med kollegorna onsdag-torsdag. Vi stannade på lunch hos päronen i Sundsvall i onsdags sedan drog vi vidare till Övik och löpte ett fin-fint ol-pass. Övernattning på Gullviks camping. Rullade vidare på torsdag morgon till Boden. Kom fram vid lunch.
 
Solen skiner och det känns bra inför arrangemanget. Jag är väldigt belåten med hyrbilen jag har blivit tilldelad. En passat 2.0 TDI. 
 
I morgon ska jag springa ol-tävling i Vittjåkk. 

Engelbrektstafetten

Igår var jag i Norberg och sprang löp-stafett. Vi sprang för Krylbo Elektra även om laget bara bestod av malungspojkar. 5x5km. Jag fick springa förstasträckan.
 
Försökte hålla 3.20-tempo. Gick ganska bra då jag undvek att toköppna. Vid 3km passerade jag på 10.00, sedan började jag bli stum. Mina ben är inte van vid tempot. Ganska påtagligt märkte jag. Jag kroknade och landade på 17.19 vid växel.
 
2008 sprang jag på 16.43 vilket jag hade hoppats på att kunna matcha i år. Men det sket sig. Det blev dock ett bra fartpass. Bra för att få fart på benen.
 
De andra grabbarna i laget sprang helt ok men vi fick se oss slagna av Ockelbo SK med ett gäng unga och duktiga löpare. Vi fick varsin man purse från bagheera i pris. Fint väder och bad i Dammsjön på hemvägen. Härligt med sommardagar som denna.
 
Resultat

Helg

Har hunnit med några fina träningspass i veckan. Löpintervallerna var fina i onsdags. Körde samma som förra veckan. 4x2km med "kickdown" på slutet. Bättre tider denna gång (7.37, 7.26, 7.26, 6.57), kanske för att jag löpte i mina nya lättviktskor? Fick en blåsa under foten som tack.
 
Det mest positiva med intervallerna var att jag var löjligt fräsch på första intervallen. I utveckligssyfte måste jag nu fundera på om jag ska lägga till en intervall på passet eller öka tempot på de befintliga. Göra alla fyra under 7.00 vore najs. Eller göra 4x7.25+1x7.00. Tror det senare är mest realistisk. Tugga på länge. Snabbheten kan jag investera i skidåkningen istället.

Hektiskt

Oj vad jag gnäller om att det är mycket att göra, men då ska man komma ihåg att några av mina läsare har påpekat att jag är lite för positiv i mina inlägg ibland. För att göra alla nöjda måste jag därför fortsätta gnälla lite. Å andra sidan gillar jag utmaningen i att genomföra saker och ting under tidspress.
 
I helgen var det 3+3 i Sälen. Jag var handplockad till sekretariatet av vår superbe sekretariatschef Bäckis. Vilken klippa han är btw. Jag fick sitta i klagomuren, troligen pga mina ohört diplomatiska färdigheter i konfliktsituationer. 
 
I år flöt arrangemanget på väldigt bra och vi hade inte alls samma strul och kaos som förra året. Dessutom många deltagare. De flesta nöjda. Det blev lite stressigt när vi råkade ut för strömavbrott på lördagen, men tack och lov fick vi tillbaka strömmen relativt snabbt.
 
Mina ärenden i klagomuren gick i de flesta fall bra. Två H45-gubbar försökte bryta mot tävlingsreglerna och blev båda diskade diskade när de frågade i vilken kontroll de stämplat fel på och sedan stack ut för att "hämta den" och gå i mål på nytt. Inga sura miner, de accepterade att bli ej godkända.
 
En som inte accepterade var en 14-åring. Hen blev sur, kastade den hyra EmiTag'en i backen, svor och gav oss fingret. Hens pappa kom sedan förbi två gånger och försökte få sin 14-åring godkänd. Jag gissar att pappan var H45:a. Han ville b.la bryta mot tävlingsreglerna för att få sin 14-åring godkänd genom att samla in kontrollenheten där det saknades stämpel för att kolla om det kunde synas att en eventuell stämpling registrerats där. Suck. Det som var ännu värre var att 14-åringen (troligen, saknar bevis) kastade en sten mot utstämplingen där Limpan stod. Stenen träffade väggen ca 1 dm från Limpans huvud och det öppna fönstret där datorer, sekretariatspersonal mm befann sig. Jävla idiotunge! Inte nog med det kastade samma 14-åring en näve grus mot sekretariatet när hen lämnade tävlingen.
 
Annars var det fridfullt. De flesta skyller på stämplingssystemet när de stämplar fel och många vill bevisa med gps att de varit rätt. Bäckis fick vid ett tillfälle traska ut i skogen och undersöka om en tävlandes EmiTag och den aktuella kontrollens båda stämplingsenheter fungerade. Det gjorde de såklart.
 
Nåja. Ett lyckat 3+3. Kul att lära sig klagomuren. Hann träna två pass med dagen dessutom. En styrka med vår klubb är att vi kan sätta ut och ta in kontroller snabbt eftersom vi har så många elitherrar. Vi hade plockat ihop tc och tagit in alla kontroller och sorterat dem 1h 30min efter siste löpare var i mål. Andra saker kan vi dock bli bättre på, men det sparar jag till vår interna utvärdering.
 
Visstja, att jag hänger ut H45:or här har mest att göra med slumpen och med ett samtal jag hade med Stephen om att det inte finns någon mening med att ha tävlingsklasser över DH21. Vi var överrens. "Det handlar om vem som är minst usel av de usla". Mer om det en annan gång.
 
Och idag har jag skickat iväg O-Ringens programtidning till tryck efter två långa arbetsdagar som inledning på veckan.