Kompletterings-PM Hammers Hill

Samling: 17.15 för registrering. kom ihåg SI

Prolog:
Rättvis

Sprint-OL
Startstämpling, 15 sek startmellanrum

Startlista:
Haren
Isbjörnen
Hjorten
Hästen
Hunden
Ekorren
Sälen 
Rådjuret
Kossan
Katten
Igelkotten
Uttern
Älgen
Fåret
Grisen
Grävlingen
Bävern
Renen
Geten
Kaninen

Grislöpning
Tidskval, startordning efter totalställning, 15 sek mellanrum.
Finaler förklaras på plats

Stakning
Uppför med fristilsutrustning som ska användas för nästa moment
Startordning omvänt efter totalställning, 15 sek mellanrum

Rull-O
Jaktstart

Bonussekunder roch övrig info
Samma som i PM

Skämtserien

Sprint:
Skandalkarta, skandalkoncentration av mig som delvis berodde på kartan. Fick en allergisk reaktion av något efter loppet. Det började klia överallt och när jag stod i duschen var jag röd över hela kroppen. Såklart fanns det ingen sjukvård på tävlingen och innan jag hade fått tag i hjälp gick det hela över. Som tur var. Vad allergireaktionen kom ifrån vet jag inte, kanske Astrid Lindgren, kanske usel karta, kanske sprint, kanske någon växt, eller ett getingstick.

Tävlingen var ett skämt och blev även struken ur elitserien. Stackars Vimmerby ok, men dom föll på eget grepp...

Lång:
Masstart, 14.8km. Mycket, och då menar jag mycket gemensamt. Två fjärilar var det enda som skilde löparna åt. Eftersom det var såpass många bra löpare med så blev det två stora klungor vid varje fjäril som sedan höll ihop. Två löpare (vagnis och Haldin) lyckades dock gå loss på enda "långsträckan" med vägval efter varvningen. I övrigt höll köttklungan ihop och genom att vi tog ett kasst vägval genom ett grönområde gick de två loss och bakomvarande kom ikapp. Till nästa fjäril sprang jag upp mig lite och kände mig pigg. Efter fjärilen var vi fyra löpare i topp på våran gaffel, som var de som jagade närmast bakom de två som var loss. Vid kontroll 36 av 40 låg jag på sjätte plats, men just då anslöt några storfräsare från en annan klunga och jag halkade ner till en tolfte plats som jag höll till sista kontrollen, men tyvärr blev jag omspurtad av två killar på upploppet, men jag blev fjortonde man i mål, vilket jag är mycket nöjd över. Köttklungan som jag var mitt i sträckte sig mellan placering 3 och 28.

WinSplits

Tävlingsformen masstart gillar jag och det passar mig bra, men det är inte orientering som jag tycker det ska vara och absolut inte långdistans. 88 minuter terränglöpning var det snarare. 175 i snittpuls tyder på högt tempo hela vägen.

Denna tävling var även den en liten skandal. Samma karta som gårdagens juniorcup och bitvis identisk bana som H20 hade på deras masstart. Dessutom hade H21 på pubilktävlingen dagen innan fyra kontroller som användes i slutet på dagens bana, b.la tredje sista som är en ganska viktig kontroll för att positionera sig inför en spurt. Jaja, det blev ju tätt och "publikvänligt" eller?

PM Hammers Hill


Samling: Rymden, 17.15 måndag 1/9

Anmälan: Till mig senast söndag

Registrering: Sker vid ankomst, kom ihåg egen nummerlapp och SI-bricka

Utrustning
obligatorisk: Tävlingsdräkt, egen nummerlapp, SI-bricka (lämpligt att fästa den med säkerhetsnål på handsken under rullskidsmomenten), rullskidor för fri stil (dispens kan ges för de som inte har komplett utrustning) Tävlingshjul förbjudet. Hjälm.

Rekommenderat: Överdrag, varma kläder att ha efteråt. Vätska. Handskar. Plastficka.

Tidtagning: Sker med SI i alla grenar

Följebil: Arrangören kommer att ha en bil där man kan föra med sig överdrag och vätska och dyligt

Tävlingen
Fusk och osportslighet undanbedes. I varje gren delas bonussekunder ut. Förste man i mål efter sista grenen vinner.

Prolog
Hemligt. Förklaras på plats. 
Lämplig klädsel: samma som för sprint-ol och grislöpning.
Bonussekunder: 30, 20, 10.

Sprint-OL
1,2 km karta 1:4 000. Medtag egen plastficka
Underlag: Gräs och väg
Start: Lottand startordning, 15 sek startmellanrum. 
Banläggare: Hammer
Klädsel: Inget krav
Bonussekunder: Segrare 30, tvåan 20, trean 10, snabbast spurt 5 sekunder.

Grislöpning
Bana: Uppför plättbacken
Underlag: Slalombacke, spikskor tillåtet om man lovar att inte trampa någon på tån.
Start: Tidskval + final (a-, b-, c- och loserfinal)
Bonussekunder: 
A-final: 30, 26, 22, 18
B-final: 15, 10, 5
C-final: 5
loserfinal: 5 

Stakning
Stakning uppför på rullskidor, allmänna trafikregler gäller.
Fri stil, förslagsvis samma utrustning som för rull-o.
Hjälmtvång
10 sek startmellanrum.
Sämst sammanlagt startar först
Bonussekunder: 30, 20, 10.

Rull-O
Jaktstart 2,4km
Skala 1:10 000
Banläggare: Rollen
Inga bonusskunder
Hjälmtvång
Först i mål är totalsegrare

Priser: Fina hederspriser delas ut

Dusch och bastu erbjuds för den som vill.

Om du inte anmält dig så gör det nu!

Om man vill vara publik så får man gärna ställa upp som kontrollvakt


Fin träning i Leksand

OL-högskolan startade upp med ett fin-fint pass. Först en sprintbana inne på Leksand Sommarland (årets roligaste uppvärmning?) följt av en jaktstart på en gafflad medeldistansbana i den närliggande skogen. Jag hade ingen bra fart i benen på sprinten och var långt efter. Men på jaktstarten gick det bättre och jag lyckades gå ifrån den köttklunga på 5-6 man som gick ut inom 30 sek. Jag var dock långt efter trion som gjorde upp i täten.

Nu har jag bokat biljett Borlänge-Trondheim, 520:- gick det på, helt ok pris. PM till Hammers Hill kommer snart.

"Skulle man t.o.m gå så långt att man skulle kunna ha orientering utan alkohol"

Haha, det var ett kul inslag på Gävle-Dala igår om sjätte etappen på O-Ringen. Spritfest och fylla, inget som man förknippar med orienteringssporten. Anders Bjernulf från Sälens Högfjällshotell (som troligen klagat över orienterarnas beteende till Gävle-Dala) levererar sköna citat där han menar på att det inte var någon fara och aldrig gick överstyr. Birkan bemöter Gävle-Dalareportens naiva frågeställning med ett skratt. Detta är humor i mina ögon, på flera plan.

Håll till godo:
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1229318
Nyfriserad

I morgon blir jag gammal. Därför passade jag på att klippa mig idag, eller Pyppe klippte mig rättare sagt. Anmälningarna till Hammers Hill har börjat strömma in, trevligt!

Hammers Hill 2008, Preliminär inbjudan

När: Måndag första september

Samling: Rymden, Borlänge 18:00

Upplägg:
- Rättvis prolog
- Sprint-ol, 1.2 km
- Grislöpning, räkna med mjölksyra
- Rullskidor, fri stil, motlut, 6 minuter
- Rull-O, 2.4 km

Anmälan: Till mig på lämpligt sätt

Tuna ting medel

Tuna lyckades inte arrangera en lika fin tävling idag, men det var kul att tävla ändå. Jag gjorde ett hyfsat lopp. Gjorde två lite större misstag och många småmisstag efter varvningen då jag hade stora problem med den diffusa terrängen och kartan. Farten var inte så hög idag även om löpningen känns ok, konstigt det där.

Winsplits

Heldag med MOKS

Först långdistans i Gyllbergen. Fint och ett fall framåt för mitt ben som börjar fungerar bra igen. Däremot havirerade orienteringen. Fyra minuter bortkastad tid idag, skandal. Kände mig pigg i slutet, mycket beroende på en defensiv öppning då jag var väldigt osäker på formen. Gjorde några bra sträckor under andra halvan på banan men det räckte inte långt.

Winsplits
Bilder som Claesson tagit

Efter gemensam lunch på kupolen planerade vi höstsäsongen och åt glass. 

Efter det, piningsturnering. Jag var usel. Förlorade mina två matcher stort.

Kvällen avslutades med Thai-buffé i city.

Rollen kinesar på min soffa.

Datorkrasch

Min PC vägrar starta upp. Typiskt när jag har både pulsklockeprogram och Ocad på den datorn. Jaja, det var väl bara en tidsfråga innan den skulle ge upp. Hursomhelst har jag förhoppningar om att rädda innehållet i datorn. Men hjälp behövs. Jag börjar med att försöka titta på datorn tills problemet löser sig själv, en klassiker.

Dibaba imponerade igen. Jörgen P imponerade igen. OS är kul. Jag såg en älg på Tjärnaberget. Jocke och jag åkte rullskidor nyss. Mat nalkas.

Borlänge är sig likt

Ingen större chock kanske. Jag har hunnit träna, sett os och städat lite idag. Ganska trevligt. Har även skissat lite på banor till Hammers Hill. Jag återkommer med datum. OS-pingis är klockrent.

Det är dags snart

Datum:
Snart, 27/8 eller 2/9 eller har du ett bättre förslag?

Plats:
Borlänge

Grenar:
Rättvis prolog
Löpning
OL
Rullskidor
RullskidO

Tisdag

Kul dag idag. Rullskidor på förmiddagen och Sundsvall OKs km på kvällen. Det senare var ingen höjdare, jag har tydligen glömt bort hur man orienterar i Medelpad...

OS på tv idag var desto bättre. Tirunesh Dibaba sprang försöken på 5000m! Yes! Tydligen bara skitsnack att hon inte skulle ställa upp. Bancyklingen var coolt som vanligt, men reglerna för Madison är luriga.

I morgon ska jag återvända till Dalarna igen.

Vilodag

Det är ganska skönt med vilodag. Speciellt idag när det har regnat 40 mm och det är OS på tv hela tiden. Tyvärr gick det åt helvete för Kallur och Musse. Jag fick istället glädja mig över kanot och bancykel. Även lite gymnastik, övrig friidrott och några set volleyboll såg jag. Tre heat C1 1000m och världsrekordet i bancyklingens Team Pursuit, samt Insane Bolts joggingturer på 200m var dagens behållning, om jag inte minns fel.

skidsport.com är inte de bästa på research. Läs på SkidObloggen så förstår du. Humor.

Timråluffen

Skandal. Det får räcka så. Jag bröt på grund av hat.

Öbacka challenge

Det var en utmaning jag inte klarade av. Redan till första kontrollen slarvade jag bort 50 sekunder. Och sen tappade jag 20 sekunder både till andra och tredje kontrollen, trots att jag inte ens bommade tredje kontrollen. Jaja, det var ett ganska stabilt lopp, men jag börjar bli less på att bomma drygt två minuter under varje lopp. Max en minut är nästa steg mot nollvisionen. Som straff för dagens slarv cyklade jag hem. Det var riktigt fint, speciellt första biten från Bonsjöbadet till Stigsjö kyrka (jag hade lätt medvin och lätt utför).

Resultat
1. Olov V 40.38
2. Jag 41.10
3. Sidsjöbäckis 43.09

I morgon är det OS-final i åttamannarodd på tv klockan 11.30, helvete att jag är ute och springer då!

Topp tre småsporter jag bara ser på OS:
1. Bancykling, helst Team Sprint
2. Rodd
3. Kanot C1 500m singel

Näst bästa loppet


Tirunesh Dibaba gjordet tidernas näst snabbaste 10 000m-lopp för damer på OS idag, och genom det bärgade hon hem guldet. Grymt kul och se. Jag satt och väntade i drygt 24 varv innan hon lade in rycket. Hon avslutade med ett 60-varv när de sista två kilometrarna gått på 2.55 vardera ungefär, det är coolt. I love that woman. Men jag gråter för att hon inte kommer springa 5000m-loppet.

Mycket jobb för lite skörd


Idag har jag ätit kräftor.

Kontrollutsättare

Idag har jag varit kontrollutsättare för medelpads ultralång-dm. Inte det bästa jobbet direkt, men ganska bra. Terrängen är inte den bästa, men den närmsta eftersom mina päron bor på kartan. Farsan var banläggare och jag fick hänga ut de kontroller som var i det grisigaste området, såklart.

Under tävlingen smög jag mig ut i skogen och studerade löparna. Vid en kontroll stod jag 30 minuter och såg fyra löpare under samma tid. Ultralång-dm är inte den tävling som lockar många deltagare direkt, tyvärr. 73 st tappra startade i alla fall.

En vätskekontroll hade min syster ansvar för och jag spenderade en halvtimme där också. Sköt av lite bilder som kan skådas nedan.


The Prestige

Idag har jag haft en bra dag. Benet är bättre!

Jag har kört ett rullskidspass, enbart stakning, med Pessi. Han är stark! På kvällen var jag med och löpte SOK-intervaller på Norra berget. Det var kul, gick ok och Bäckis spydde på sista intervallen.

Kan låta som en heldag, men dagen slutar inte här. Jag hann även med att se filmen
The Prestige, riktigt bra faktiskt. Sen har det inte blivit mycket mer.

Alnö runt

Idag har jag cyklat Alnö runt, det var riktigt fint. Tyvärr blåste det otroligt mycket så tillbakaturen över alnöbron blev en skräckupplevelse. Lyckligtvis gick det bra och jag kom hem helskinnad. Sex mil blev det och det är bra, men cykel gör mig inte direkt till en bättre orienterare. Ska börja ol- och löpträna på allvar igen nu i veckan hoppas jag, får se hur det känns i morgon.

Norrlandsmästerskapen

Drömterräng i Kvaved med tuffa banor som gjorde sig rättvisa för ett norrländskt mästerskap, synd bara att man konverterat till dalmas.

Lång

Jag gick ut med inställningen att göra ett bra tekniskt lopp och att jag kanske skulle behöva kliva av efter en stund pga benet. Det gick bra första 45 minutrarna, sen blev jag trött och misstagen kom. Benet ställer till det när det är tung terräng som man måste lyfta benen högt i, och sån terräng var det gott om.  På platten och på berghällar var det inga problem. Hursomhelst ett ganska ok lopp. Slarvade bort 2 minuter på en kontroll och yttligare en minut på en annan kontroll.  Förutom det tappade jag två minuter på taskiga vägval. Så farten var ändå ok trots att det kändes som knapp styrfart, och viktigast av allt jag tog mig runt hela banan!

Winsplits

Medel
Teknisk och klurig medel. Grymt kul och fint. Tyvärr gjorde jag bort mig till första kontrollen, tappade en minut. Även till andra kontrollen lade jag bort ca 20 sek. Resten av banan gick bra förutom att jag lade bort 30 sek på åttan och 20 sek på tolvan. Samma problem med ben och fart idag. Vänsterbenet blir helt stumt efter 40 sekunders löpning uppför, vilket inte är speciellt trevligt. Bulten vann, grattis!

Winsplits

Ben

Idag har jag cyklat uppför södra bergets fem härliga och nyasfalterade serpentiner. Det tog ungefär sju minuter. Jag hann även med en hel del andra backar på dagens cykelpass. Benen, eller benet är inte 100% riktigt än, så det får bli cykel och rullskidor mestadels. Joggade en sväng nu ikväll och det kändes väl sådär. Som jag sa igår, det blir tuffa 13,4 km på NM i morgon. På arrangörens hemsida kan man läsa:  "En kilometertid under sju minuter kommer sannolikt att innebära en toppfemplacering."

OS-invigningen var bland det segaste jag sett på, och inte heller så jävla bra. En enda lång väntan på att elden skulle tändas, vilket förvisso var ganska coolt. Tyvärr blir det inte mycket tv-tid för mig i morgon, men jag hinner se lite på herrarnas linjelopp innan vi beger oss norrut.

Norrland är fint

Det är trevligt att träna i Sundsvall och dess omnejd, trots att vädret inte är det bästa. Idag har jag kört rullskidsintervaller och löpt ol. Det går bättre och bättre att löpa, men det är inte samma känsla som innan vurpan tyvärr. Kommer bli tuffa 13,4 km på lördag. Jag får eventuellt ta det penibla beslutet att satsa mer på söndagens medeldistans, å hemska tanke!

Det finns värre grönområden i Vattjom än i Estland

Idag provade jag att springa ol. Det gick bra, själva löpningen alltså. Lårkakan är inte vacker, men den hindrar inte steget längre.

Träningen bestod av en 6,9km lång ol-bana med sportidenttidtagning. Låter härligt va? Men det var det inte. Kartan var katastrofdålig, grönområdena var tätare än det tätaste grönområdena i Estland, dock utan meterhögt gräs, och halva banan gick i grönområden.

Men jag tyckte det var kul ändå på något underligt sätt.

Jag kan inte gå

Fan, min cykelvurpa har ställt till det. Blev tvungen att ta ett cykelpass i morse igen eftersom jag inte kan springa ordentligt än. Jag kan inte gå ordentligt ens. Men det ska gå över snabbt hoppas och tror jag. Ena flaskhållaren på cykeln gick av i fallet också upptäckte jag idag, typiskt.

Igår fick jag mat och fika hos familjen Rost på vägen hem, mycket trevligt!

När jag kom hem fick jag mat och fika av Syster och Stivi, mycket trevligt!


 

Cykelvurpa!

Jag var ute och körde ett lugnt rullpass med Löfgren idag. Det var mycket trevligt och vi hade lite catch-up-prat. Vädret var kanske inte toppen, men det gjorde inte så mycket. Jag fick lära mig lite nya vägar i Borlängetrakten. När jag lämnat av Löfgren i Bergebo och i princip var hemma ringde telefonen. Det var Låma som ville gratulera till VM-guldet och ville har sparring i världsklass. Tyvärr håller inte jag världsklass i att cykla och prata telefon samtidigt, speciellt inte när ett miffo vinglar ut framför i en korsning (cykelbanakorsning). Jag vurpar, inte bra.


Dock slog jag mig inte så farligt. Vänster lår slog jag i styret, höger vad sträckte jag och höger smalben blev lite skrapat. Så nu ska jag åka hem till norrland och bli omplåstrad av mor och far. Måste bara undersöka om jag kan köra bil i befintligt skick...

Student-VM

Sprint
Ett dåligt lopp rent tekniskt. Jag gjorde många misstag på totalt lite över en minut vilket är totalt haveri när det gäller sprint. Inte alls bra. Hade fart för att komma runt en 10:e placering. Blev 35:a


Lång
Min distans!! Men inte min dag. Började fint och hade bra fart första halvan av loppet. Gjorde dock ett stort misstag på fjärde kontrollen där jag tappade 2.20. En grop i grönområde, ett estniskt grönområde, inte kul. Sen lyckades jag göra ett parallellfel till varvningskontrollen och lade bort yttligare 40 sekunder. Till varvningen, som var efter knappt halva banan låg tempot strax över 5 min/km. Efter varvningen ändrade terrängen karaktär (mera grönt) och även kartan (två olika kartritare). Jag hade stora problem med orienteringen och att ta mig fram. "Runnability varies from very good to very bad" stod det i bulletin 4 och det visade sig vara mer av det senare. Jag bommade inte kontrollpunkterna men tappade oerhört med tid på sträckorna. Undervegitationen var enorm och kombinationen av mosse och grönområde var ingen höjdare. I vanliga fall är det sånt jag gillar, men nu hade jag inte en bra dag. Kilometertiderna ändrades till 8-9min/km och jag tappade oerhört mycket tid. I mål var jag 20:e man, 18 minuter efter Smola. Inte alls ett bra lopp. Skulle kunna ha räckt till topp 5 men inte mer.

Stafett
Samma område som medeldistansen som jag inte sprang. Vi svenskar hade hittils inte gjort ett speciellt bra mästerskap men alla i laget var taggade då vi sett att vi hänger med i tempot men vi gör för mycket misstag. Jag tog hand om förstasträckan, en uppgift jag är bekväm med.

Starten går och det 24 man stora startfältet sätter av i omotiverad överfart. Jag ligger kanske på 20:e plats efter startpunkten. Till tredje kontrollen, första radion, ser jag ingen framför mig och bromsar in och släpper upp de andra. Ligger sedan runt 3-4 plats hela loppet och bevakar. Tempot kändes inte så högt i början men efter varvningen börjar det kännas i benen att tempot är högt. Till fjärde sista kontrollen, en mosse i ett sjukt tätt grönområde, viker vi in lite väl tidigt och tappar 30 sek uppskattningsvis. Här lyckas tjeckien få en lucka som vi snart tog igen. Till sista kontrollen blir jag omlöpt av två löpare och växlar som femma, 16 sek efter tjeckien.

Sträcka två löps av Emil Andersson. Han sköter sig fint och för upp oss till tredjeplatsen, tätt efter Ungern och Estland.

Tredjesträckan löps av Erik Thorsson. Han springer mycket stabilt och för upp oss till en andraplats efter nu ledande Tjeckien som gjort en mycket bra sträcka. Estland är hack i häl. Två minuter bakom jagar Ryssland och Ungern.

På sistasträckan skickar vi ut Jakob Lööf som stog över lången pga känningar av halsont. Detta var inget problem visade det sig. Till första radion har dock luckan fram till ledande Tjeckien vuxit. Estaln är tvåa 38 sek efter och vi ligger trea 1.32 efter och ungern är yttligare en minut efter. Nervöst!

Det var jobbigt att vänta till de var dags för varvning. Men tillslut dyker en blåklädd est upp, Puusepp, tätt följd av Jakob. Inget mer lag i närheten....Det visade sig att Smola bommat bort sig duktigt och kom in 5 min efter....

Nu är det nervöst. Sjukt jävla nervöst. Vid förvarningen är Estland 8 sek före oss, speakern börjar säga ironiska hejaramsor på svenska och håna oss eftersom Estland ser ut att gå mot en säker seger. Men det ingen visste var att Puusepp spelade men nerverna utanpå tröjan och drar snett till sista kontrollen. Jakob är först och vi defilerar imål! En riktigt bra insats av vårt svenska lag.

Fyra simpla drängar från sverige, alla kända som bra stafettlöpare, visar hur det ska gå till att löpa stafett. Världsstjärnorna från de andra länderna var chanslösa.

Bankett
Den vann vi kanske inte, men vi var inte långt efter. Skumpa är billigt i Estland och det var våra bankettskjortor också så jag behöver inte ha dåligt samvete över att jag dränkte Emil i Champagne =)


WUOC 2008 homepage

Världsmästare

Igår sprang vi hem guldet på stafetten på student-vm i Tartu, Estland.

Grymt!

Resultat

Mer info kommer.