Seger i Älven runt

Bra träningspass idag, älven runt, 4,6km. Satte inte pers men lyckades vinna efter ett taktiskt bra lopp. Gick ganska lusigt första två kilometrarna innan jag gick upp och ökade farten för att sedan kunna gå ifrån lite sista kilometern. En helt ok tid, ungefär samma som jag sprungit på tidigare. För att göra en bättre tid krävs nog ett högre tempo hela vägen. Rätt logiskt. 15.20 idag. Om jag skulle prioritera snabbhet en period tror jag sub 15 är möjligt.
 
PS. Obesegrad som gubbe och min första seger i ett löplopp någonsin

30 år

Det var en trevlig fest i lördags
 
Nu har jag blivit gammal. 30 år. Det känns bra. 
 
I lördags hade jag fest i Falun. Otroligt trevligt var det och många fina vänner var där och bidrog till en minnesvärd kväll. Tack så mycket!
 
Nu ska jag bara lära mig baka, åka gocart, hoppa fallskärm, träna i långärmat, göra glass (avklarat en provomgång), prova delikatesser från nätet, bära basker, spela twister, spela med jättekortleken mm. Grymt fina presenter fick jag, återigen tack!
 

Läger i Grönklitt

Badpojkar efter genomfört värv på Amperundan
 
Andreas är också här, men inte för att träna utan för att vara med på inspelningen av Wild Kids
 
Fina fina lägerdagar här i Grönklitt. Jag, Peter och Lillen tjuvstartade i tisdags medan själva lägret egentligen startade idag. Race från Orsa upp till toppen av Grönklitt idag. Bra pass. RullO i morgon i Orsa.

Snabbvisit i Sundsvall

Det blev några dagar i Sundsvall förra veckan. Hann med några fin-fina träningspass och även lite umgänge med familjen. Betade av Norra berget, Norra Alnö och Skönviksberget b.la. For tillbaka till Borlänge i lördags kväll för att bli bjuden på grillat hemma hos Lammet och Grisen (Kajsa och Johan). Mycket trevligt.
 
I morgon åker jag till Grönklitt på träningsläger. 

Gustafsstafetten och sedan norrut

I tisdags kväll löpte jag Gustafsstafetten i, tror det eller ej, Gustafs. 3x4km och vi hade två lag från Fjällmaraton Sälen med i herrklassen. Jag löpte den första sträckan och det gick ganska bra. Öppnade lugnt för att inte spränga mig och kunde sedan hålla farten bra genom hela loppet. Banan var ganska kuperad och innehöll 6-7 små backar, därför passade det oss orienterare ganska bra. Synd att det var så få lag med. 
 
1. IFK Mora OK "100% SWEDEN"         41,28
  Artem Panchenko   14,06 1      
  Roman Ryapolov   13,39 2      
  Simon Hodler   13,43 2      
2. Team Fjällmaraton Sälen 1         41,29
  Johan Lindberg   14,18 2      
  Jakob Lööf   13,34 1      
  Erik Rost   13,37 1      
3. Team Fjällmaraton Sälen 2         42,46
  Martin Hammarberg 14,30 3      
  David Andersson   13,43 3      
  Erik Folkesson Blom 14,33 3      
 
Nu befinner jag mig i Sundsvall. Skönt att vara här och träna och ta det lugnt. Blir kvar till på söndag.

Ingen MOX-succé på Nighthawk

Fint väder och en grymt kul tävling bjöds vi på i Vestmarka även om vi sprang dåligt 
 
Nighthawk var en riktigt kul och trevlig tävling. Starten i fredagskväll när alla fyra herrsträckor startade samtidigt var häftig. Magisk nästan. Bland de roligaste ol-lopp jag löpt.
 
Gemensam avjogg en ljummen sommarkväll. 1600m, 270 orienterare. Starten går på en väg, det blir ganska stökigt, trångt och bökigt i skogen till första kontrollen. Inget kaos, men ganska likt Jukola med skillnaden att det är färre löpare totalt men fler duktiga löpare. Framförallt trevligt med Emit Touch Free.
 
Vi pratade innan om taktik. Att inte stressa, sköta sin egen orientering, ta alla kontrollerna bra, undvika misstag. Det funkade bra till en början. På väg till femte kontrollen förstod jag att jag var i tätklungan, det kändes bra. Vid sjuan är det bara en av de tiotal löpare framför som viker av till min kontroll och vid nionde kontrollen är jag först av alla! Läckert. Här väntar en långsträcka, och jag väntar in de andra löparna för att se om någon är dragvillig. Det känns tryggt att det är Wille som är i rygg och går upp. 
 
Här börjar det för första gången under loppet gå fort. Inga problem att hänga med då kroppen känns bra. Jag och tre andra löpare verkar ha samma gaffel och sticker av åt samma håll efter en bäckpassage. Dock splittrar vi upp oss och alla verkar vara väldigt osäkra. Det börjas bommas. Rejält. Jag lägger bort åtminstone 3 minuter, kanske 4. Wille och Anton har också problem här. När jag väl får kontrollen blir resten av loppet stressigt, jag springer fort och gör två halvminutsmisstag. Trycker i alla fall på bra i slutet och kommer in knappa 5 min efter. Ändå först av oss mårdar. Ingen bra natt för oss. 27 min efter.
 
De visar sig att de andra gått dåligt de med. Anton fick dessutom ont i hälsenan och jag fick en bubbla i kompassen.
 
Nya tag på dagsträckorna. Wille kör sträcka fem. Revanschsugen. Han kommer dock gåendes till varvningskontrollen med ett blödande knä. Vi påpekar att han inte behöver ta sig runt om han skadat sig, men det är ingen fara svarar han. Min uppvärmning blir det sådär med. Jag försöker ändå tagga till för att göra ett bra tekniskt lopp. Så som jag gjorde på natten förutom tionde kontrollen.
 
Jag får kartan och sticker iväg. Kul bana och terräng idag igen. Benen riktigt opigga. Ivar Haugen skriker "Det är precis som ski-orientering" när jag löper till startpunkten. Men det är det inte. Jag lyckas däremot orientera riktigt bra, även om jag tvingas gå uppför ett hallonsnårshygge till femte kontrollen. 
 
Ser inte någon annan löpare på min sträcka. Sololöpning hela vägen. Hade varit kul att få kämpa och pressa sig mot någon annan. Tror jag behöver det för att få upp farten. Det går för långsamt när jag orienterar själv. Gör ett misstag på trettonde kontrollen när jag misstolkar vegitationen. En minut kanske. Benen är trötta. Vet inte om det är natten eller Nordseterlägret som sitter i. Genomför loppet bra och har tio sekunder bättre sträcktid än Runesson.
 
Jakob springer sedan bra på sjundesträckan och vi undviker att bli varvade av SNO som vinner efter imponerande stabilitet.
 
Eftersom Anton gjort illa sig springer han inte. Erik Thorsson från TuMe hoppar in på sista istället.
 
Vi tar lite jordgubbar och brus av arrangören innan vi rullar hemåt Dalarna. Ingen succéprestation av oss, men en grymt kul tävling och med ett lyckat koncept. Jag hoppas Nighthawk kan växa till nästa år. framförallt hoppas jag fler svenska klubbar ställer upp. Jag vill absolut springa nästa år!
 
nighthawk.no

Bra läger i Lillehammer

När åkte du 7h klassiskt under tre dagar senast Peter?
 
De blev ett bra läger. Många timmar och många fina turer. Lillehammer är helt klart ett träningsparadis. Hoppas det kommer vara lika fint i vinterskrud när vi ska dit igen i november. Och kroppen har fungerat bra förutom på stakdistanspasset i början av lägret då mina trissor packade ihop fullständigt.
 
Så mycket löpning och så mycket skejt på dessa nio dagar trodde jag inte på i maj då jag bara kunde staka och köra bänkpress (typ). Jag måste dock bli ännu bättre på strechning av mina lår även om jag uppebarligen varit ganska duktig. Nu väntar Night Hawk på fre/lör, det ska bli toppen. 

Rullskidsintervaller

Idag har vi kört skidoskejt på rullskidsbanan i Nattrudstilen. Goda vibbar från EM-masstarten 2011 då jag ställde av Arnesson mf.l i uppgörelsen om åttondeplatsen. Idag fick jag dock se mig själv avställd i backarna. Han är stark den där lille smålänningen.

Rullar på

Det är fint i Norge. Tål att upprepas. De tre hårda fartpassen är genomförda, nu ska vi bara runda av med lite fina distanspass de sista dagarna. Visserligen ska vi köra 2x30 min AII i morgon på rullskidsbanan i Nattrudstilen, men det är en bit av en kaka, hoppas jag.
 
I morse körde vi AIII uppför backen i Hafjell. 10,2km med 750-800m stigning. Det var trevligt. Mindre trevligt är att kakburken är tom.
 

Kanonläger i Lillehammer

Det är fantastiskt bra träningsmarker här i grannlandet. Hårda pass varvat med långa distanspass är melodin. Det går ganska bra också. I morgon är det halvtid och bara ett pass. Troligtvis även gofika på byn om det finns något öppet.