Jungfrutur med Bianchin


Silva League / Husadubbeln

Lördag, lång
Jag missade ettan med tre minuter. Min tid från ettan till mål hade räckt till topp 5 och uppflyttning till nästa deltävling (Söndagens medel).

Söndag, medel
Jag missade ettan med en och en halv minut. Min tid från ettan till mål hade räckt till topp 5 och uppflyttning till nästa deltävling (Alfta).

Jag är som synes besviken. På lördagen hade jag velat springa fort, som på stigtomta, men jag kände mig inte alls bra fysiskt. Som ett sänke var jag. Dessutom vinglade jag ganska mycket på några långsträckor. Väggade nästan men hade en gel som jag kunde ta i elfte timmen (redan efter 59min!). På söndagen kändes det lite bättre. Men luften går lätt ur lite när man missar förstakontrollen. Så oerhört slarvigt av mig att bomma första båda dagarna. Det får man inte göra. Ska man hitta något positivt så är jag bland de bästa i E2 om man bortser från förstakontrollerna. Farten för E2 finns åtminstone. Och dagens lopp är faktiskt bra bortsätt från förstakontrollen.

Skönt med sol också.

Träningsåret 11/12

Denna vecka började det nya träningsåret. Skidåkare räknar så, och tydligen räknas jag till det släktet också. Ganska smidigt då min träningsdagbok är uppbygd efter det systemet. Det blev ett ganska bra träningsår trots den tråkiga inledningen då jag var väldigt mycket sjuk. Denna vår känns bättre. Jag nådde inte upp till mitt träningsrekord på 680h, men 635h är nog det näst bästa. Framförallt gjorde jag en bra sensommar/höst vilket också är en viktig orsak till att skido-säsongen blev så pass lyckad.

Lite siffror:
Antal tävlingar: 66st (35 ol, 27 skido, 1 längd, 1 rullskidor, 2 löp)
Total träningstid: 635h
Högintensivt: 15%
Löpning: 175h
Ol: 96h
Skidor: 199h
Rullskidor: 107h
Fördelning skate/klassiskt: 81/19 %
Antal dagar utan träning: 68 (26 sjukdagar)

Stigtomtakavlen

Jag löpte sträcka två i andralaget. Fick ett fint utgångsläge av Thomas, knappa 2min efter täten. Mitt mål var att göra ett stabilt och säkert lopp. Jag kände att löpformen äntligen var lite mer konkurrenskraftig än tidigare denna säsong. Öppnar bra och på långsträckan till andrakontrollen ser jag täten framför mig, om än ganska långt före. Fyra lag har skapat en lucka på cirka minuten ner till en klunga på en handfull lag som jag anför. Efter första tv-kontrollen bjuds det på några fina långsträckor och den ogafflade förlängningen på sträcka 2. Jag känner mig stark och trycker på rejält, hoppas på att få kontakt med framförvarande lag. Till nionde kontrollen skymtar jag täten, men dom är över minuten före. Det är återigen långsträcka till elvan. Här hoppades jag att någon skulle gå upp och hjälpa till med farten, men icke. Jag fortsätter leda klungan, nu "joggandes". Känner även att magen börjar bråka. Pytt i panna och ägg är inget jag tänker äta före natt-tävling igen...

Sedan ställer jag till det och bommar på både tolvan och trettonde. Vid tv-kontrollen, femtonde stämplar jag 2min efter de som var i klungan jag nyss var i. Surt. Resten av banan går bra förutom att jag gör en bom på tredje sista. En väldigt onödig minut. Kommer in till växel som 10:a.

Förstalaget kom tvåa efter en hård duell mot IFK Göteborg på sistasträckan. Vi i andralaget landar på en 23:e plats.

För egen del var detta ett skönt kvitto på att formen är på väg. Det gäller bara att vara lite mer kylig i orienteringen. Hade egentligen planerat att inta en mer defensiv roll i loppet, men med facit i hand gick första halvan av loppet bäst, då jag var mer offensiv än andra halvan. Väljer att vara nöjd med loppet, även om jag är besviken på den sista bommen. Nu vet jag att farten finns.

Lite bilder från Stigtomtakavlen


Glamour

Dagens väder är inspirerande. Men ett fint ol-pass på förmiddagen. Eftermiddagens rullskidspass fick stryka på foten.

Göteborgsläger

Efter Silva League stannade jag och några klubbkompisar kvar i Göteborg för att träna. Jag deltog på två av träningarna på landslagets sprintläger. En knock-out-sprint och ett sprintrace. Bra träningar för att få upp farten. Positivt överraskad över hur lite jag blev ifrånsprungen på knock-out-sprinten. Jag har även hunnit med några fina pass i rejäl göteborgsterräng mellan varven. Och gjort bort mig på spårvagnen. Har häven hunnit med att jobba lite mellan varven.

Just nu befinner jag mig i Simonstorp. Vi har förflyttat oss för att i helgen löpa stigtomtakavlen. Idag körde vi lägermästerskap i Hökensås. Vagnis har lagt ut kalaset på 2drerun. Synd på manfallet, men jag tycker loppet var ett fall framåt för mig, även om jag har en hel del att optimera. På kvällningen passade jag på att göra rullskidspremiär. Bra avlastning efter ca 13h löpning de senaste sex dagarna.

Lite bilder Från Silva League


Silva League i Göteborg

Min ohälsa tidigare i veckan var nog bara lite slitenhet efter 10milalägret. Jag åkte ner till Göteborg och såg fram emot att framförallt få springa en riktigt tuff långdistans. Skönt att jag genom återbud blev uppflyttad till huvudklassen.

Själva loppet var egentligen helt ok, rent tekniskt i alla fall. Tog visserligen några sämre vägval, men jag genomförde dem som jag tänkt. Farten däremot, den saknas. Men jag känner att denna genomkörare var viktig. Blev utklassad av storfräsarna, men jag tycker ändå detta var ett fall framåt. Blev delad 53:a med Thomas.

Medeldistansen var ett bottennapp. Tyckte jag sprang rätt bra fram till nian. Sen rev jag sönder tröjan och bommade bort mig till tian. Efter det kom jag in i bra flyt igen och gjorde några bra sträckor när jag för första gången i år visade någon sorts fart. Men klatade till det på slutet och bommade igen. Hade A2-puls idag (snittpuls), orkade liksom inte driva på när det blev bökigt underlag och kuperat. Resultatet var en bedrövelse, men jag hänger inte läpp för det. Nu blir det hårdträning i veckan och förhoppningsvis pigga sinnen på Stigtomtakavlen.

Spurt

Klicka för att förstora

Sexa på Kolmårdskavlen

Det blev en trevlig dag i kolmårdsskogarna idag. Jag sprang helt ok på förstasträckan, men med min nuvarande löpform räckte det inte speciellt långt. Men det kommer. Banan var ganska lätt och snabb i fin-fin-terräng. Perfekt för mig i "normal" löpform, men nu har jag en bit kvar, vilket märktes i slutet av sträckan, då klungan seglade iväg. Men ändå ett fall framåt, så jag väljer att vara nöjd!

Julian hade ingen vidare bra dag på andra sträckan heller, då han gjorde en bom i början. Tråkigt för Julian som också är en bit från sin toppform. De andra i laget, Thomas, Erik och David, skötte sig sedan fint och kunde plocka in oss på en sjätteplats. Helt ok ändå. Järla vann.

Premiären gjord. Nu ska jag bara få fart på benen till Stigtomtakavlen och sen 10Mila. Och jag tar den tuffa vägen, Silva League nästa helg i Göteborg.

Sneakpeak på Bianchin

Eftersom jag bara hunnit provcykla ca 200m vill jag inte bjuda er på mer än detta än så länge.

Trea på Svartnatta

Foto: Stefan Jonsson/Malungs OK

Det blev en fin säsongspremiär. Jag och Erik lyckades knipa tredjeplatsen efter att Erik gjorde ett riktigt monsterlopp på sistasträckan.

För min del var det ok på förstasträckan. Det blev mycket bök och stök i början och när vi kom ut på löpsträckorna kände jag att det var precis att jag hängde med. Som tur var blev det några skogspartier och uppför ett grishygge där jag kunde springa förhållandevis starkare än de andra i klungan. Tyvärr gjorde jag en rejäl groda mitt på banan där jag inte var riktigt observant och drog med fel gaffel. Slarvigt. Tappade knappa två minuter men kunde sedan avsluta bra. Skickade ut Erik ungefär två och en halv minut efter täten. SNO vann 45 sek före Lidingö som Erik var sånär att gå förbi på upploppet. Kul med en pallplats i denna tuffa tävling med nästan 150 lag varav många riktigt starka.

Mellansäsong

Det har varit lite ont om uppdateringar här. Jag har haft massor med annat för mig istället. Förra helgen var jag hemma i Sundsvall och hälsade på mina nyopererade Päron. Det var trevligt. Hann även med lite fina träningspass. B.la ett intervallpass som kändes skit men som var nödvändigt för att få igång löpmusklerna.

Igår körde jag förmodligen säsogens sista skidpass. Elljuscupsavslutning på Lugnet. Där jag lyckades knipa en femteplats på den sista och enda deltävlingen jag deltog i denna säsong. Det kändes oväntat bra med tanke på att jag inte åkt skidor sedan ultralången i Boden.

I kväll gör jag orienteringspremiär. Svartnatta i Vingåker. Start kl 21.00. Det ska bli spännande. Helgen fortsätter sedan med 10milaläger. Jag tävlar på lördag långdistans i Finspång och på måndag Kolmårdskavlen.

Har också fått min nya cykel som jag beställt från Bianchi. Tyvärr får jag vänta med testandet av den tills efter påsk. Lär troligen dyka upp en och annan bild på den här på bloggen.