Hej då sogne

Sognefjellshytta, fotad från spåret.

Då är lägret slut och jag är tillbaka till verkligheten. Jag tycker det har varit ett bra läger även om jag inte direkt skrämt någon med min form. Målet för lägret var att komma igång och det tycker jag att jag uppfyllt. Bra där. Nu ska jag bara få fart på benen och skallen till Jukola. Elitserie i Mora på torsdag. 20km. Perfekt.

1318 meter över havet

Jag, Lasse och Peter löpte en sväng på eftermiddagen, det var ganska kul. Vi blev ivägskjutsade en bit och sprang hem över ett berg vars topp var på 1318m. Sedan hasade vi oss nedåt på snö. Sista toppen var ca 1140 sedan blev det brant stiglöpning ner till boendet på 560m. Fint pass.


Fina fisken på Sognefjellet

Idag kom vi äntligen på snö. Riktigt fint på eftermiddagen då solen tittade fram. Nere i byn vi bor regnade det på eftermiddagen, men när vi kom upp till sognefjellshytta lyste solen. 5h idag igen. Känns att solen tagit lite i ansiktet. I morgon börjar hårdkörningen...

Läger i Norge

Jag befinner mig i Norge på träningsläger. Resdag igår med rullskidspass från Sälen, förbi Rörbäcksnäs mot Norska gränsen. Kom fram ganska sent. Tyvärr har det varit snöstorm så vägen upp till Sognefjellet är avstängd. Inga skidor idag med andra ord. Men en full hand blev det. 2h RF+ 1h Löp på fm och 1.53 stak/RF +15min joukso +23min stab/uthållighetsstyrka på em. Full hand med andra ord.

Skönt med lägerliv. Kroppen har känts bättre och bättre för varje pass även om småskavanker börjar dyka upp (blåsor i händerna osv). Min armbåge jag brukar få ont i pga rullskidsåkning känns ok. Eftermiddagens stakpass delade jag upp och körde en halvtimme helkropp på mitten för säkerhets skull. Påsen och jag har även hunnit med några yatzy-partier, dock utan rekordresultat.

Norge

I morgon ska jag till Norge. Kommer hem på tisdag.

TDM och jubileum

Jag var uppe i Sundsvall i veckan och sprang Tour de Medelpad på fredagen. Första tävlingen och tillika första hårda passet sedan 10mila. Var rätt ok, höll takten halva banan. Gjorde sedan massa småmisstag och tappade farten. Kändes som kroppen fungerade bättre än tidigare, vilket var skönt. Nu kan formen bara bli bättre. Efter tävlingen hjälpte jag och Bäckis min Syster och Stefan att plocka in kontroller. En ganska trevlig nedjogg på de fina hällarna. Det som däremot var oväntat var att vi hittade en H21E-karta i skogen. Undra vem som "tappat" den?

Karta
Resultat

30årsjubileum
Igår var det dags för skidgymnasiets 30årsjubileum. Jättekul att träffa alla gamla kompisar och snacka gamla minnen! Först lekte vi nere på gödslan, en 5-kamp. Vi var inte bäst. Efter det var det dags för middag, dans och underhållning på FM Mattsson arena. Trevligt. Men det vita betonggolvet var kanske inte optimalt dansgolv då både byxor och skor blev vita efteråt. Bra dag.

Sundsvall

Mammas mat, pappas tv. Gött

Läckert och larvigtFreddiew har en YouTubekanal med grymt coola videos, sk nollbudget-videos. Det handlar mycket om specialeffekter och överdriven vapenaction. Kortfilmer på 1-2 minuter. Godis för en kille som mig. Så om du har lite tid över är det bara att surfa in på hans kanal.

Tränar

Har börjat träna nu och det känns bra. Formen är väl inget vidare dock, men det kommer. Igår var jag med på DSA's helgläger och idag tränade jag på egen hand för att mjukstarta med träningen. Förvisso var det kanske inte så mjukt igår då jag har träningsvärk sedan styrkepasset vi körde på eftermiddagen. Men det är gött. Träningsvärk är härligt.

Kvalsterallergi

Det sånnahär små jävlar jag är allergisk mot. Känns bra att veta vad det troligen är som ställt till det för mig i vår. Nu hoppas jag att jag kan börja tugga på med träning igen. Knappt en timme rullskidor idag, kändes faktiskt inte helt åt helvetet, men samtidigt inte direkt bra heller. Men det kommer väl. Skönt var det i alla fall. Jag smyger igång med träningen lite mer i helgen, lugna pass till att börja med så får jag se hur kroppen känns eftersom. Känner ingen stress egentligen. Hoppas kunna vara i någorlunda form till Jukola.

Kartpärmsetiketter


Vilar

Fast denna gång är det mer problem på insidan av näsan någonstans. Inte gogglesbränna som i Tignes 2004. Och nu när jag inte är ute och tränar när det är fint väder ute riskerar jag att få en googlebränna (mordernare variant av kontorsbränna).

Har tråkigt

Lars Stenberg får mig dock på bättre humör. Jag tycker det är kul att många (de flesta) idrottstjejer jag känner inte tycker det här är speciellt roligt och inte kan se humorn i det. Det gör det extra kul. I övrigt har jag ganska tråkigt eftersom jag är sjuk och inte kan träna.Kill the IrishmanBra film. Hinner med att se film nu när jag inte kan träna.

11a på 10mila

Stående: Anders, Bäckis, Rollen, Jules och Wille. Knästående: Johan, Toomuch, OL-Davve, Roman och ego. Foto: Jonas Birgersson

Ett bra resultat för oss tycker jag, även om vi hade topp 5 som mål. Vi gjorde en bra stafett trots lite mothugg i form av kramp och sjukdomar som bidragit till några löpares sämre form. Däribland jag.

Jag plockade ändå fem placeringar på min femtesträcka, växlade som lag 15, trots att jag själv gjorde en hel del misstag. Men framförallt hade jag ingen vidare fart, i var sig orienteringen eller löpningen. Avståndet framåt växte. Jag hade behövt någon snabb, och säker, löpare som draghjälp. Vi lyckades ändå vara med och utmana om 10:e-platsen, men Lauenstein från VeVe fick vid näst sista några meter för långt försprång till Wille, som återigen visade upp grymma avslutartakter.

11:a är nytt pers för mig, lite retligt att det var så nära 10:e-platsen bara. Vi har i alla fall ett starkt lag om alla är hela och friska, vilket vi inte riktigt var nu. För egen del hoppas jag nu att jag kan bli riktigt frisk och kunna träna på ordentligt inför Jukola och O-Ringen. Är less på att köra "känna-på"-pass och vila om vartannat.