Sundsvall revisited

Det blev en sväng till Sundsvall i helgen igen. Anledningen var att min bil bröt ihop förra helgen under dopet. Det var inte nog med att airbaglampan lyste, utan även motorlampan började lysa (och blinka) vilket i sin tur medförde att bilen gick ner i serviceläge, dvs strypt till max 70 km/h. Jag fick därför låna pappas bil under veckan och komma upp och hämta min nylagade i helgen. Det var inte helt mödofritt att laga bilen, men nu är den hel och opel i Sundsvall har en helt annan service- och kompetensnivå än opel i Falun. Dessutom kan man få tid för reparation enkelt, snabbt och smidigt i Sundsvall. Opel i Falun har en kund mindre.
 
Jag hann såklart också med att träna och leka med lilla My. En bra helg med andra ord!

Kallt och blött i Bjursås

Swedish league i Bjursås idag blev en tuff historia. Snö, regn och 3 plusgrader. Jag frös om händerna efter två minuter. Kunde inte orientera pga detta. Bommade tvåan. Sedan gick det bättre. Kunde hänga med en färsk 10Milasegrare hela vägen från tvåan. Och slutade frysa.
 
Det var kul att springa en tuff långdistans i mysig terräng. Tyvärr var inte banläggningen lika bra som terrängen. 33 kontroller är 10 för mycket tycker jag. Och gafflingen var helt onödig. Men det får man respektera. Fin tävling var det i alla fall, trots vädret.
 
Jag blev 33:a, imponerande hur fort de snabbast grabbarna tar sig runt banan. Kul att Wille vann!
 
gps

Dop i Sundsvall

 

10Mila i Skepptuna

10Mila sträcka 2 i lag två. Ut som 119 in som 63. +2.21 från bästa sträcktid. Jättebra såklart. Nöjd. Offensivt och bra fokus på orienteringen. Många kartstopp då det var svårt, däremellan full sula.
 
Jag hade två mål med helgen:
  1. Inte låta min besvikelse över att jag inte fick springa i förstalaget gå ut över mina lagkompisar 
  2. Göra ett bra orienteringstekniskt lopp
Peter hade haft lite problem på förstasträckan och jag fick gå ut först i en klunga som var knappt åtta minuter efter täten. Närmsta lag framför gick ut 2.40 före. Jag märkte ganska snabbt att ingen ville springa förbi mig och gå upp och dra. Vilket jag helst ville att någon skulle göra. Det var en rejäl långkörare till förstakontrollen där det kändes givet att gå höger över fälten. Ganska snart kommer en märkbart stressad löpare från OK Linnés förstalag upp i tät. Perfekt för mig. Jag slår följe och vi har samma första. Här börjar det dessutom synas lampor från lag som gått ut tidigare.
 
Jag plockar de följande kontrollerna lugnt och metodiskt. Gjorde en krok på 45 sek på sexan, då INGEN av alla de 30-talet löpare jag ser hade samma gaffel som mig. Skumt. Sedan skitbra tills jag återigen har ensam gaffel och alla andra skulle till en annan kontroll vid 13:e. Här var jag klantig då jag tidigt insåg att riktningen var fel men att jag ändå följde med de andra. När jag väl vände 90 grader och satte kurs mot min kontroll följde flera lag med. 1.20 tapp där. Slarvigt.

Började vid det här laget också bli trött efter hård forcering. Men började också skymta OK Orion. Jag hade då ingen aning om de var deras första- eller andralag. Men varför chansa? Jag försökte bita i och kunde skicka ut Martin Nilsson i rygg på Kratov på långa natten. Så jävla perfekt :-)

MN gjorde dessutom ett imponerande insats och var med i täten till växel. Vi blev 49:a i tävlingen vilket är andralagsrekord. Kul.
 
Hur jag uppfyllde mina mål: Mycket bra.

Älven runt

Sprang detta klassiska lopp i kväll. Många kända ansikten på start och fint väder. Banan var lite annorlunda jämfört mot tidigare. Oklart hur mycket längre, men lite, kanske 15-20 sekunder.
 
Jag sprang ok, i nivå som jag själv upplever min form. Ungefär 30 sek sämre än förra våren. 15.45 blev min tid. Ok alltså. Bra träning dessutom.
 
Wille vann på 13.58.

Dolkampen långdistans

Precis som jag skrev igår väntade helgens höjdpunkt idag. En fin-fin långdistans signerad Dalaporten. Banan innehåll något så ovanligt som vägvalssträckor. En kul och bra bana som visade sig passa mig bra.
 
Det var lite snällare terräng idag, inte lika risigt. Ganska mycket kontroller, men ändå utrymme för vägval. Kul orientering helt enkelt.
 
Jag orienterade väldigt bra, gjorde ingen kontrollbom egentligen. Var lite tveksam på några ställen, stannade upp för att återta greppet. Jag vinglade även iväg på några sträckor. Men så länge jag kollar på kompassen, kartan och terrängen verkar jag kunna hitta rätt.
 
Benen funkade bra, men det blixtrade inte. Tredje tävlingen på tre dagar var något jag kände av. I slutet av banan blev jag därför ganska trött vilket gjorde att jag tappade lite fokus och tempo. Tyvärr kunde då Rost smita förbi och ta segern med fyra sekunder. Det var lite surt.
 
Självklart är jag jättenöjd med loppet ändå och det var en framgång jag behövde.
 
Resultat

Två medeldistanser

Jag har hunnit med att springa tävlingar både igår och idag. Som om inte det vore nog är det bästa sparat till sist, långdistans i morgon.
 
Årsundarundan
Snabblöpt tallhed i Årsunda. 4,9 km lång bana som jag avverkade på 24.45 efter ett ganska ok lopp. Framförallt kändes löpningen bra, eller i alla fall bättre än hittills denna vår. Tyvärr är jag inte lika snabb i navigeringen ännu, som jag vet att jag kan vara när jag är i form. Men orienteringen går ganska bra ändå, en stor bom på ca minuten, annars lite smågrejer och lite dålig optimering av sträckorna. OLDavve impnerade och sprang på 20.51 (4.15 min/km). 
 
Tyvärr klev jag lite snett med min vänsterfot, som jag normalt sett inte brukar ha problem med. Däremot har min problemhögerfot varit tejpad konstant sedan 2007. Inget svullet, bara lite öm, så det hade väldigt liten påverkan på resultatet.
 
Resultat
 
Dolkampen
Risigt och bökigt i Krylbo. Normalt sett något som passar mig väldigt bra. Men idag var jag lite passiv och seg. Passiv pga försiktighet med vänsterfoten som kändes ovan som tejpad, och lite opålitlig pga stukningen. Segheten berodde mest på att terrängen inte var lika snabb som i Årsunda, men också pga stel gluteusmuskulatur på mig. Intensiv orientering i starten, jag fick problem med fyran och femman, mest för att jag kollade mer på vart jag satte fötterna än på kartan. Till femman borde jag dessutom ha kollat långt framåt, lyft blicken. 
 
Sedan rullade det på bättre. Kände igen mig i något som beskrivs som flyt. Men till 14:e blev det en krok på en minut. Resten gick bra. Och vänsterfoten glömde jag bort. Jag ser det som positivt.
 
I mål som 11:a, 3.31 efter OLDavve som vann över Bäckman med 6 sekunder. Ett helt ok lopp med ungefär 2.30 bomtid på mig.
 
Resultat