10mila

Yes, då drar vi iväg till Riksten för årets upplaga av 10mila. Det kommer bli häftigt. Det kommer bli kul. Vi har ett bra lag.

all info finns på 10mila.se

Akupunktur


Ingen succé direkt

Förvisso ganska väntat att det inte skulle bli succé för min del under helgens elitserietävlingar i Husqvarnatrakterna. Det kändes över förväntan på både sprint-sm och 7-manna så jag hade ändå hoppats på lite mer än vad det blev nu. Även träningarna i veckan kände jag att de gav mig mycket och att formen började komma smygandes. Men det blev flopp. Lången var ändå trevlig, men det hade såklart varit trevligare om jag hade orkat springa stället för att lunka runt i distanstempo. Medeln var bedrövlig, jag tyckte det gick bra första sju kontrollerna, men var redan där 2min efter. Sedan kröp jag runt.

Nåja, inget konstigt då jag varit sjuk så mycket och inte tränat speciellt mycket alls i april, och nu smällde till med dubbla pass varje dag. Tanken har hela tiden varit att jag ska försöka vara i bra slag till 10mila, och det tror jag är möjligt. På 7-manna kände jag mig stark, det räcker för mig. Sträcka 5 blir det på 10mila. Laget är bra.

Video från 7-manna

Jag gjorde en liten film om tävlingen. Tyvärr blev det inte mycket filmat från natten då jag sprang sträcka 2 och således varken kunde filma växlingen då jag gick ut, eller när jag kom in. Men en trevlig film blev det.

Untitled from Malungs OK on Vimeo.


Seger i 7-manna

Yes, gött att inleda stafettsäsongen med en seger. Jag löpte andrasträckan och gjorde ett habilt lopp. Gick ut dryga minuten efter och kom in som tvåa, nio sekunder efter Orion. Resten av laget sprang bra och vi tog en stor seger. Gött!

Resultat

Ol-läger

Moks befinner sig på träningsläger. Förberedelser för 10mila först och främst. Vi stannade kvar på Gotland efter SM och sprang två fina pass på Fårö, b.la. H18-finalbanan från kort-sm 1999. I morse tog vi färjan över till Oskarshamn och har på förmiddagen kört ett tufft stafettintervallpass. Det behövde jag. Det känns som jag har en bit kvar till formen och skogssteget men det känns ändå ganska bra. Orienteringstekniken sitter bra tycker jag. Nu i kväll har jag kört ett natt-pass på kartan där vi bor, Gunnarsö (Smålandskavlen 2007). Riktigt härligt.

Kika i kartpärmen för kartgodis

Piggare i finalen

Tyckte det kändes bättre i finalen, b-finalen märk väl. gjorde ett litet dåligt vägval till ettan och sedan tvekade jag vid ett staket på ett ställe. Trodde inte man fick hoppa över, men det fick man. 5+5sek. Är nöjd med loppet. Det var riktigt kul dessutom.

Splits

Det blev även två medaljer till MOKS. Grattis Michaela och William!

11a i sprint-kvalet

Måste säga att det gick över förväntan idag. Benen kändes tunga men jag orienterade bra förutom en liten krok till tvåan där jag fick syn på en annan kontroll och drog snett. 15sek tidstapp. I övrigt var det planenlig orientering utan misstag. 31sek från en finalplats. Inte direkt nära men ändå inte så långt ifrån.

Jag tror att jag med "normal" löpform kunde ha sprungit ungefär en halvminut snabbare på banan. Givetvis bara spekulationer. Blir intressant i morgon. B-final innanför ringmuren.

Splits

Dags för ol-premiär

Då startar jag upp en ny säsong till helgen. Sprint-SM på Gotland. Har inga vidare förhoppningar tyvärr eftersom jag knappt tränat sen VM pga sjukdom mestadels. Jag ser det mer som en genomkörare för att komma igång. Vi kommer även ha ett påskläger veckan efter vilket jag tar som bra förberedelser inför 10mila. Vi kommer springa lite på Fårö (Kort-SM-99), lite i Oskarshamn (Medel-SM 09) och även 7-manna på skärtorsdagen. Nästa helg är det elitserie i Jönköping. Det är terräng som borde passa mig bra, men efter en veckas läger och med den usla formen jag har nu kan jag inte hoppas på för mycket där heller. Men kan jag vara i hyfsat slag kan det gå bra ändå.

Blir hursomhelst kul att åka iväg med MOKS-gänget och få springa massa orientering i våra nya kläder.

Natt-ol

Sådärja, skönt att springa barmark. Smyger igång med träningen såhär efter sjukdom. Det var riktigt härligt att springa natt-ol igår, även om jag tog det lugnt och fint. Ska man hålla sig springandes i backarna stiger dock pulsen. Målet med passet var att orientera bra vilket jag tycker att jag lyckades med.

Karta:
Sprintrace - Final (2011-03-13)

Tillbaka i träning

I morse kändes det mycket bättre i mina bihålor. Så på eftermiddagen gjorde jag tränings- och cykelpremiär. Härlig vårvärme och mestadels grusfria vägar. Påsen, JG och Emil slog mig följe och vi trampade i 1.45 ungefär, i ganska lugnt och behagligt tempo. Kändes helt ok. Skönt.

Sommardäck

Idag har jag tagit av takboxen, tagit av rattmuffen och bytt till sommardäck på skodan. Känns bra. Jag har tvättat, sett på Paris-Roubaix och handlat mjölk också. Flygande jacob åt jag till middag. Jag är dessvärre inte frisk ännu. Men jag tjuvcyklade lite fortare än vad som räknas som civiltakt när jag var på biltema och köpte kopparpasta. Kändes inte helt uselt.

Not foreverOerhört bra låt. Jag hoppas jag blir frisk snart.

Ingen start i helgen

Det blir inget orienterande för mig i helgen. Börjar kännas aningen bättre då trycket i bihålorna försvunnit en aning. Men jag är inte direkt träningsduglig. Tråkigt. Hoppas kunna vara med nästa helg istället.

Har haft bilen på verkstaden idag och byt såväl kamrem som olja. Nu ska Gammskodan förhoppningsvis rulla några tusen mil till. Takbox och rattmuff av. Sommarsulor på, hoppas jag på i helgen, om jag orkar.

Problem med bihålorna

Det är därför jag varit så trött och seg senaste tiden. Förmodligen också därför det har gått tungt att träna med. Nu har jag fått massa medicin som jag hoppas ska hjälpa. Största problemet hittills har varit att kolla om de är ok enligt dopinglistan. Efter dubbelkollande är jag nu säker att de är ok att använda.

Kurt

1967-02-20 — 1994-04-05

Det går inte bra nu

Sprintrejs idag med SI-stämpling. Kul förutom att det bara var dåligt från min sida. Ingenting var bra.

karta

Finlandssvenska


Trevligt klipp från VM

Halmstad ToR

I fredags åkte jag ner till Halmstad. På lördag var det O-Ringenkonferens. O-Ringen Halland 2012 kommer bli bra. Jag hann även löpa två barmarkspass i bokskog. Sen åkte vi hem.