Robyn<3


M.I.A - Born free


Fantastiskt. M.I.A <3

Vill man höra bara låten kan man besöka
skivbolagets sida

Stigtomtakavlen

Jäklar vad kul det var med säsongens första natt-stafettsträcka! Jag är nöjd med min insats då jag kände att jag hade kontroll på läget hela tiden. Jagade ikapp de luckor som blev då jag hade lång gaffel. Låg hela tiden långt fram. Till 11:e kontrollen ligger jag först och drar med mig hela klungan på en rejäl krok. Det var enda misstaget jag gjorde och lyckligtvis fick jag med mig alla utom två lag som kom loss; Leksand och Denseln. Hörde några löpare som sa "Skönt, nu är vi med igen" när vi i en stor klunga gled in mot TV-kontrollen. Första gafflade kontrollen efterpå var en riktigt svår en. Jag spikade och gled ner på en stor myr. Där ser jag två lampor före mig och inser att det är löpare som fått lucka. Jag bestämmer mig för att gå ikapp. Känner att fältet dras ut.

Kom ikapp lite senare, men tappar pga lite längre gaffel. Samma sak lite senare, jag går ikapp och får släppa pga lite längre gaffel. In till varvning är jag 47sek efter med ett gäng starka löpare som hängt med på min tempoökning. Vi går ikapp på de sista återstående kontrollerna och jag växlar som 4:a, 8sek efter.

Tyvärr hade vi inte riktigt flyt med laget efter mig. Vi var visserligen i leding efter två sträckor då Rollen skött sig exemplariskt på andrasträckan. Återbud, allergi och trötta kroppar satte sedan stopp för en topplacering. Jag tycker ändå det känns bra för oss inför 10mila nästa helg. Det kommer bli riktigt kul!

Resultat

Bildgåtan


Laga bilen


Vet inte vad eller vem som är skyldig men jag upptäckte att min högra framblinkers var trasig. Efter ett besök hos bildemonteringen kunde jag med enkla medel laga skadan. Men fågeln som flög in i vindrutan när jag åkte till jobbet i morse kunde jag inte rädda. Den dog. Något så jävulskt.

Kolmårdsdubbel


David, Jules, Rollen, Hammer och Thomas = MOKS lag 1

I helgen hade vi 10milaläger som vi avslutade med att springa
kolmårdskavlen, en fin tävling som uppenbarligen passar oss bra. Kul att samlas med ett stor gäng mårdar och snacka och träna inför gemensamma mål där vårens största händelse är just 10mila om bara två veckor.

Natt-träning fredag

Vi körde en gafflad natt-bana på grannkartan till 10milaområdet. Vi startade med lite olika tidsintervaller och de flesta upplevde det som en bra träning. För egen del fick jag en bra natt-känsla under loppet fram till att jag tappade koncentrationen mot slutet av banan.

Kolmårdsdubbeln, medeldistans

Efteranmälde mig i tisdags och startade med startnummer 3. Tyckte att jag gjorde ett bra lopp. Småbommade totalt ihop 1,5min ungefär. Var dock ganska seg efter natt-träningen och kom en bit ner i resultatlistan. Men skönt att tekniken börjar stämma bättre. Bra träning!

Splits

På em körde vi en lugn teknikträning

Kolmårdskavlen, söndag

Jag fick förtroendet att löpa andrasträckan och jag tycker att jag genomförde loppet väl. Thomas inledde fint på första sträckan och jag fick gå ut med en hel del bra löpare. Jag gjorde dock en rejäl krok 100m innan första kontrollen då jag inte riktigt fick ihop kartan. Efter det flöt det på riktigt bra och jag var pigg in till varvning. Efter varvningen gick Lukas Peterson, IFK Umeå upp och drog. Vi fick lite lucka på de andra i vår klunga och Lukas hängde nästan av mig. Efter ett krön, ner för en höjd faller Lukas olyckligt och skriker ut sin smärta. Jag stannar och kollar hur det gick men få inte mycket till gensvar. De andra som halkat lite efter kommer ikapp och vi står där och frågar om vi behöver hjälpa Lukas. Men han säger att vi kan springa vidare, vilket vi också gjorde. Efter en 45 sekunders vilopaus borde man bli lite piggare i benen, men jag blev stum och fick slita ont resten av banan. Slog dessutom huvudet i en gren och började blöta lite lätt från hjässan. Vad som hände med Lukas vet jag egentligen inte så mycket om, mer än att fick åka till sjukhuset. Hoppas det gick bra och att han är snabbt tillbaka!

Jag växlade ut rollen på en 15e plats i slutet av en klunga från placering 6-7 ungefär. Rollen springer bra och för upp oss till 6e plats. Julian fortsätter springa bra på fjärde och tar en massa tid på täten och en placering till. David går ut som femma på sistasträckan med endast 1.19 upp till ledande Linné. Spännande! Speciellt eftersom det är massor av bra löpare med både tätt framför och bakom. Vid varvning är David uppe på andraplats med IKHP hack i häl. 55sek efter Linné och med Peter Öberg obehagligt nära bakom. Det blev en nervös väntan inför målgång. Linné kommer först, ensam. Sedan dyker David och Peter upp samtidigt! David är dock en liten bit före och bärgar andraplatsen. Grymt kul!

Resultat


MOKS - Ett härligt gäng!

Racerpremiär

Jag och Argårds cyklade 2h racer idag efter jobbet. Det var trevligt trots lite regn. Jag körde även benböj vid sexsnåret, före jobbet. Även då var Argårds med, det är kul att fler hittat dygnsrytmen. I morgon far jag iväg på 10milaläger.

Nike<3


Lunarglide


Zoom Trail S

Fick dessa två med posten idag. Blev tvungen att provlöpa dem och det gick bra. Blev speciellt överraskad av Zoom Trail S som visade sig vara riktigt sköna. Räknar till fyra par nike-skor i skohyllan nu, känns oroväckande men samtidigt bra.

NörderiKul
fotoprojekt som uppskattas av nördar som mig

Intressant

Jag tycker att detta är ganska intressant.

Sundsvallshelg

Det var en trevlig helg i Sundsvall. Hann med att göra rätt mycket och vädret var kanon. Morgonens skarpass med Martin Lundgren var riktigt najs och gårdagens löpintervaller i serpentinerna på södra berget genererade träningsvärk. Hoppas på något som kan liknas vid barmark i veckan. Och Fabian imponerade idag.

OL i Sundsvall

Inte direkt snöfritt men eftersom banan gick mestadels på vägar och stigar gick det bra ändå. Var dock lite lotteri när man valde vägval om det var grus eller skidspår på de stora stigarna, som vanligt när det är snö. Blev ett bra pass i alla fall, 55min bana med rejäla långsträckor. Jag sprang dit och hem också så jag fick ihop mina två timmar på förmiddagspasset.

Ny sko 1


Beställde dessa i tisdags från
SM-sport och hade dem i brevlådan idag, imponerande! Som synes är det inte senaste modellen från VJ, men det är en modell som jag kört med ett tag och som jag tycker funkar riktigt bra. Så varför chansa på ett par skor för 1400:- när man kan få ett par beprövade skor för 700:-? Men jag har inte ens hunnit prova vårens nyheter på ol-skomarknaden ännu, eftersom alla modeller inte kommit ut i handeln ännu. Förhoppningsvis kommer det finnas för okulärbesiktning på kolmårdskavlen nästa helg i alla fall.

Sugen


Stämningsbild från helgen, morgonstund inför tävlingspremiären

Jag vill kuta orientering. Beställde tre par skor idag för att försöka dämpa min längtan till barmark. Men jag får nog vänta ett tag till. Går väl det med antar jag. Eller hoppas i alla fall.

Gött i blekinge

Det blev en härlig påskhelg i blekinge. Jag hann med fem fina pass på karta där nere, varav två tävlingar. Dagens lopp var bitvis riktigt bra, men två grova parallelfel plus lite småstrul gjorde att jag blev en bit efter. Tar ändå med mig en positiv känsla till fortsättningen av säsongen. Framförallt var det riktigt härligt med stämningen i mårdtruppen (Som inte blev sämre av dgoif-nyansen Lena)

Tävlingspremiären avklarad

Det var riktigt kul att springa orientering idag, men jag hade inte riktigt koll på orienteringen. Till femte kontrollen låg jag med bra i klungan, på vägen passerade vi den andra gaffelns fjärdekontroll och jag fick hjärnsläpp. Jag fortsatte som alla andra mot vår femtekontroll men jag stannade upp och fick för mig att jag inte tagit fyran. Jag vände och sprang tillbaka och snurrade runt ett bra tag till jag kom på att jag troligvis varit vid min fyra redan. Vilket jag också varit. Vid detta laget hade det gått 3-4min och jag såg ingen annan i skogen. Men det var bara att fortsätta. Jag kom ikapp lite löpare då och då men det var ju inte alls något drag som det var i täten. Min orientering fortsatte vara bitvis bra och bitvis dålig. Sprang med lite olika klungor under loppet så det var ganska kul, speciellt eftersom jag upplevde att jag var starkare än de flesta runt omkring. På slutet var vi en ganska stor klunga som jag trodde skulle ha en vild spurt, men jag lyckades rycka ifrån med ganska stor marginal. Skönt.

Finns inga resultat än, men Peter Öberg vann. Det var ganska tätt i toppen. Inte så konstigt när det var mycket löpare och lite mindre gafflat. Men det är så SOFT vill att masstarter ska vara antar jag. Själv hade jag räknat med att hänga med längre och få pressa kroppen, men nu blev det som det blev. Jag fick i alla fall ett mycket trevligt och bra träningspass med ganska många positiva bitar som jag ta med mig till kommande tävlingar.

Glad Påsk!

Aprilskämt

Det blev inget aprilskämtande för min del. Jag gillar det här partiet i låten jag skrev om förra veckan. Ett av de roligaste aprilskämten tycker jag att VK gjorde. Nu ska jag snart hoppa in i en bil och åka ner mot barmarken i Blekinge.