TIOMILA

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss...

Vi hade som stolpe ut hela tiden.

Min sträcka: Gick bra fram till varvningen, orienterade säkert och distingt och såg till att köra på säkra punkter och fullfölja taktiken för varje sträcka. Natt-teknik helt enkelt. Men efter varvningen gjorde jag en riktigt rejäl groda. Jag orienterade inte alls som jag gjorde på första varvet och bommade 4,5-5min på första kontrollen efter varvningen och upp emot 2min till på tredje sista. Inte alls bra. Tappade dock bara fyra min på täten, men det var väldigt onödiga bommar där på slutet. Typiskt att tappa koncentrationen efter varvning.

Men det som var positivt var att vi, i laget, aldrig gav upp och tillslut hamnade vi på en slutlig 23:e plats. Inget vi är speciellt nöjd med, men med tanke på hur loppet utvecklade sig så är vi nog rätt nöjda ändå.

Positivt var att min fot fungerade bra med hård tejpning, men tävlingsovanan var påtaglig. Nu ska det bli kul att börja komma igång med massa tävlingar så formen är på topp till jukola!

www.10mila.se

Randy - The Exorcist

When I was younger me and my friends saw the Exorcist.
Thomas got so scared he couldn't sleep for days,
he wouldn't listen to me when I told him its not for real,
I told him it's make believe
And that there is no heaven or hell
Even if dio sings about it so well. So well.

Even though no gods exists and I'm an atheist
The Exorcist got me so scared, got me so scared.

Some years went by then came "The heretic" Exorcist 2,
Starring Linda Blair and Max Von Sydow too.
It had none of the mood or the tension,
It was not a worthy continuation,
A category B
And a big disappointment for me. Oh me!

Even though no gods exists and I'm an atheist
The exorcist got me so scared, got me so scared
Since then I've seen a thousand films
None with same tension and not to mention credibility.

In 1990 came Exorcist 3,
Based on the novel legion by William Peter Blatty.
It was not as bad as I thought it would be,
Not as good as the book but it was still worth to see.

Even though no gods exists and I'm an atheist
The exorcist got me so scared, got me so scared
Since then I've seen a thousand films
None with same tension and not to mention credibilit


Ruggit bra låt!
Dett är nog min favoritlåt av Randys alla kanonlåtar. Inte för att jag är ett större fan av Exorcisten, men jag har ett filmintresse och denna låt tycker jag är genial på det sätt den behandlar filmintresse.

Natt-genrep

Sprang Natt-genrep inför tiomila idag. 7,2km med gemensam start och hela åtta slingor. Blev lite som stjärn-ol. Det var två "bon" med fyra slingor per bo. Det gick bra det första fyra slingorna, som var gafflade. Sen när man gått imål efter dem skulle man kuta direkt till kontroll 9, men jag kutade till det andra "boet" istället, och tappade dyrbar tid. Lyckligtvis hann jag ansluta till den jagande klungan och det blev en rolig avslutning på banan. Foten kändes bra och jag kunde trycka på i löpningen utan större problem, dock tog jag det försiktigt utför. Orienteringen stämde fint och på tiomila får jag springa med en värstinglampa istället för min old-school-halogen. Hursomhelst en perfekt genomkörare på samma tid och banlängd som det är beräknad på min sträcka på tiomila, 7,2km och 43min.

Peace!

Premiär i skog

Idag löpte jag för första gången i skog sen stukningen. Det gick bra, men satan vad försiktig jag var, speciellt utför. Uppför och platt är inga problem, men nedför blir jag lätt försiktig, litar nog inte riktigt på min tejpning. Visserligen var det ju natt jag tränade idag/ikväll, men det är ju natt jag ska kuta på tiomila, så träna i dagsljus är för mig ointressant...

Dagens höjdpunkt var när jag ut till passet såg ett rådjurskid löpa över vägbanan, kiddet var ungefär lika hög som mitträcket, how cute is that!!

Måndag

Det börjar närma sig tiomila, I like it!

Vi mönstrar med följande lag:
1. Rob
2. Jimmy
3. Jag
4. Mariuz
5. Låma
6. Stephen
7. Julian
8. Håkan
9. Bragden
10. Rollen
www.10mila.seSöndag

Äntligen känns det bra i foten att springa. Passade därför på att kuta lite fortare, för att testa, och det gick bra!

På eftermiddagen blev det soffläge och Amstel Gold Race på eurosport.

Sen städade jag lite.

Jag känner mig kreativ...

Dagens dubier

Idag har jag lyssnat på livebevakning från både stigtomtakavlen och elitserien. Känns tråkigt att jag inte är iväg och tävlar själv, men det är ganska intressant att följa en tävling hemifrån också. Mina klubbkompisar har skött sig bra idag tycker jag, vilket lovar gott inför nästa helg.

Idag har jag pysslat med hemmet och racern. Jag fick äntligen loss högerpedalen med min nyinköpta 15mm fasta nyckel. Dessutom köpte jag plastfickor så jag kan organisera min kartpärm. Helst av allt skulle jag vilja kuta orientering dock.

När jag gick omkring på kupolen idag slog det mig hur vissa personer har förmågan att täcka upp otoliga ytor. T.ex när jag handlade lyckades en tant täcka upp en hel gång mellan ett par hyllor, så jag inte kunde gå förbi. När jag cyklade till gymet så tog en gubbe + tant + hund upp en hel väg, dvs två körfält. Hur går detta ihop? Dessa människor borde vara som klippt och skurna för att vara hockeybackar eller kravallpoliser, otroligt.

En veckas rehab

52911-15

Foten känns allt bättre så snart är jag tillbaka!

Torsdag

Foten känns allt bättre. Svullnad och blåhet har gått ned, så snart är jag på gång igen. Joggade 30min idag, fortfarande försiktigt och lugnt. Eftersom foten är svullen så gör det ont när svullnaden trycker mot skon, men det känns ändå mycket bättre att kunna springa lite i alla fall.

Börjar bli riktigt sugen på att kuta i skogen igen, men det får vänta...

Det går framåt

Idag har jag varit på O-Ringenmöte, 2008 kommer bli det grymmaste O-Ringen någonsin!

Jag har provat att jogga idag, bestämde mig för 15min och det gick bra! Kändes lite klumpigt i början och varje steg sattes ned med försiktighet, men det gjorde inge ont! Så imorgon siktar jag på 30min:)

Har blivit besatt av massa gamla "mammas nya kille"-sketcher:
porrfilmsindianerna

Glädjen sprids, peace out!

Rehab

Satt och trampade testcykel idag. Inte så kul, men jag lyssnade igenom massa trevlig musik. Playlist nedan:

The Magic Numbers - This is a song
Mattias Alkberg BD - Nere på parkeringen
Fireside - Not in my palace
LCD Soundsystem - All my friends
The Bear Quartet - I'm not in here with you (you're in here with me)
Mattias Alkberg BD - Reevolution
Fireside - Follow follow
The Clash - Safe European home
Daft Punk - Harder, Better, Faster, Stronger
Turbonegro - Wipe it til it bleeds
Cardigans - For What It's Worth
David & the Citizens - Long days
Paddington DC - For 5 Seconds I Felt Loved
Fireside - The Betrayer
David & the Citizens - What if Nobody Would Catch Us?
Hot Chip - Boy from school
Snook - Inga problem
Turbonegro - Train of flesh
Stukad fot

På natt-SM stukade jag foten rejält. Inte kul. Så nu får jag se om den lyckas bli hel till 10mila.

Jag stod över sprint-sm pga foten, men trots att foten är blå som blåbär och sjukt svullen så tror jag att det inte är så farligt som det ser ut. Blir dock inget stigtomta för mig nästa helg, men löpning på plant underlag kan jag nog komma igång med snart.

Idag fick jag mina efterlängtade cykelprylar!

Det var en positiv injektion och om jag får paket ska ni också få det:

Natt-SM

Ikväll är det dags för natt-sm. Jag går ut först kl 21.00, dvs jag får fördel av en ljusare natt.

Tyvärr får jag springa med Old-School-halogen istället för med värstingampa.

Lägret här nere har varit fint, rolig terräng och roliga klubbkamrater. Tyvärr har Gudrun och Per förstört skogen väldigt mycket bitvis. Vi har även en Korsnäsare med oss på lägret, soon to be mård kanske?
Vädret har varit stabilt men inte speciellt varmt. Till helgen, på sprinten, hävdar Rosten att det blir marathonshorts oavsätt väderlek...

Jag har äntligen fått mina cykelprylar nu, men de är ju i Borlänge och jag är i Varberg. Suck!!


Lär bli framskjutna placeringar för MOKS-löpare ikväll!

Peace out!

Snötrampen

Gjorde årets miss...

Jag skäms.

Skulle springa säkert, men gjorde allt annat än det. Bommade ettan, sprang fel på långsträckan och sen gjorde jag årets tabbe.... Och bröt.

Egen insats: -1
Lagets insats: 4
Tävlingen: 3
Dusch: 2
Kartan: 3
Kartpappret: 1

Resultat

Fyra poäng på fyra timmar

image14

Idag ägnade jag nästan hela dagen åt att göra klart massor av skoluppgifter. Senaste kursen jag läste hette Design och bestod till 40% av 3D-visualisering, något som inte var speciellt uppskattat, vare sig från mig eller från mina klasskompisar. Trorts detta så fortlöpte kursen ändå. En av uppgifterna var i alla fall att ta fram en produktserie och 3D-visualisera den.

Jag hade inte börjat med uppgiften när jag vaknade denna morgon. Men efter ett mkt trevligt och lerigt MTB-pass beslöt jag mig för att ta tag i uppgiften, så jag ritade upp lite fina etiketter i Illustrator och gav min fina "lukta gott"-produktserie namnet Shade (kan bli verklighet en dag). Sen drog jag iväg till en datasal på skolan där de har 3D Studio Max, där spenderade jag nästföljande fyra timmar, men blev klar med uppgiften!! jubel!! (visserligen gjorde jag även finputsningar på två andra 3D-uppgifter och skrev kort rapport om tillvägagångssättet för 3D-visualiseringen). Men det viktiga är att jag nu är klar och kan lämna denna kurs bakom mig! Resultatet av min produktserie ser du ovan.

Anledningen till att jag stressat med massor av skolarbete på självaste påskafton är att jag imorgon beger mig till Halland för SM-läger som avslutas med natt-SM och sprint-SM.

Långfredag

Idag kutade jag intervaller, tuffa sådana. Var slitigt, men helt klart värt det. Grymt skönt att känna att kroppen verkligen fått arbeta efter ett pass. Var inga som helst problem för foten att springa på grusväg så nu börjar jag bli riktigt taggad inför snötrampen på måndag.

Körde styrka och balansplatta på kvällen.

Torsdag

Idag blåste det sjukt mycket.

Sprang OL i Bomsarvet med Pyppe idag. Bommade inte så mycket, men det var väldigt risigt i skogen, nyröjt precis överallt kändes det som. Vågade inte släppa på allt för mycket med tanke på foten. Tejpningen höll bra och jag kände inget just, men jag sprang försiktigt och kände efter hela tiden, vilket inte är så bra egentligen. I en tävlingssituation tror jag dock att jag inte kommer behöva tänka på foten. Pyppe snackade mest om Lynx och andra klubbar. En intressant grej var att vi körde skidhögskolans nya minibuss som endast hade gått 17km innan vi brände ca 18km till.

Just nu har jag besök av Brumpan och Pyppe, vi lyssnar just nu på Elivs och kollar på Brumpans bilddagbok.

Hörs

Jag ska ALDRIG flytta till Stockholm

Idag har jag varit på möte i Stockholm angående mitt exjobb. Klockan 06.40 satte sig jag och Mark på tåget, givetvis blev tåget försenat, 25min. Efter att ha gått och trängts bland massor av människor, åkt tunnelbana till Sundbyberg och längtat efter glesbygden så kom vi tillslut fram till Svenska Orienteringsförbundets lokaler. Där satt vi och diskuterade Oringentidningen, åt lunch och pratade orientering. Jag hann även med att kika igenom lite gamla Skogssport medan Mark visade nya Oringenwebbens funktioner för förbundet. Sen for vi hem...

Självklart fanns det ingen lämplig avgång på tåget hem, så vi fick vänta i en och en halv timme på centralen. Mark plockade upp datorn och började jobba lite, så jag tog en promenad. Jag fick ångest och längtade hem till glesbygden. Jag gick på skivaffär och blev glatt överraskad att Daft Punk-låten Rock'n Roll spelades i högtalarsystemet. Men jag blev sugen på att köpa Firesides Do Not Tailgate för 79:- istället, men kom på att jag vill eha Ny våg av Bear Quartet, men den kostade 169:- så då fick det vara. Tiden rann iväg, jag började gå tillbaka till centralen, en idot klev mig på hälen så jag tappade skon. Jag ville vara i glesbygden. Helst i norrland.

15.44 rullade tåget hemåt, skönt! 18.08 kom vi hem till Borlänge, 18.30 stack jag ut på en löptur, klockan 20.00 fick jag i mig mat. Skönt att vara hemma i glesbygden. Kändes bra att avrunda dagen med stora kontraster, trängsel på tunnelbanestationen vs löpa ensam på tjärnaberget. Jag ska aldrig flytta till Stockholm.


Tisdag

Var svinkallt imorse när jag drog ut på en tur med MTBn. Blev mest bara kall och skitig, men foten gillade att cykla. Imorgon ska jag testa att springa, och fort dessutom, jävligt fort...

Måndag

Har vilat idag, dels för att återhämta kroppen, men mest för att vila min stukade fot. Den är lite svullen, men med lite tejp så blir det inga problem.

Jag åt blodpudding idag, var är kreativiteten?

Det snackas om vårat tiomilalag hejvilt på
alternativet.nu
Det verkar inte vara de mest begåvade som tänkt till angående laguttagningen, men det är ändå kul läsning. Det är viktigt att synas också, så jag är nöjd!

Ska stå på balansplatta imorgon och träna på riktigt dessutom, ska bli skönt.

out

Helgen

I helgen hade vi tiomilaläger som b.la bestod av två tävlingar.

Fredag, Grymnatta:
Min taktik var att gå lugnt och säkert... Sket sig direkt, bom på första med ca minuten. Sen gick det hyggligt till tvåan. Vid trean, inne i ett jäkla grönområde bommade jag bort 10min. Efter det gick luften ur. Skärpte mig dock från femman till elvan sen kom en fyraminutare inne i ringen vid tolvan. Ingen bra dag. Inte heller mina klubbkamrater, Jimmy och Låma, gjorde något vidare ifrån sig.

Betyg (1-5)
Min insats: 2
Lagets insats: 3
Banan: 2
Terrängen: -1
Kartan: 1

Resultat

Lördag, träning:
Det blev sent i säng efter natten, eftersom vi hade en fin 15-milatur till Eskilstuna. Tidig uppstigning var inget att snacka om, men frukosten stängde kl 10 så det var inte mycket att orda om...

Det blev träning på träningsområde för tiomila. Riktigt fint och det flöt på bra med tekniken. Kändes kul, men benen gillade inte att springa grymnatta, så det blev bara ett pass...

Söndag, Torfejden:
Dags för tävling, medeldistans. Sjukt stort startfält, 97 startande. Mitt mål var att orientera rätt och säkert. Den taktiken funkade bra hela banan förutom en kontroll. Ettan till sexan gick kanon, sen var det en ganska lätt kontroll till sjuan, så jag slappnade av och gjorde en riktig groda som kostade två och en halv minut. Surt!

Gjorde inga mer bommar egentligen, lite 5-10 sekunderstrul bara. Men jag stukade till foten påväg till tolvan, så det blev en avstannande avslutning. Men efter att ha kollat sträcktiderna så blev jag glatt överraskad, höll tydligen rätt bra fart trots att det inte alls kändes så. Mina klubbkompisar skötte sig fint, Jimmy tog hem ett skåp, marius var åtta och håkan nia. Även bocken och bingo skötte sig i junisklassen, skåp+bronsch.

Egen insats: 3
Laget: 4
Bana/Karta: 3
Terräng: 4
Dusch: 3

Resultat