Inspiration


"Topp 5 drömtjej" - grillen


Snabb kille

SM Långdistans

Kval
Bestämde mig att jag skulle ta lite extra tid åt kartläsningen och undvika större misstag. Det höll i två kontroller. Bommade trean, fick någon form av hjärnsläpp till fyran och bommade femman med. Ett ganska knackigt lopp där jag fick kämpa hårt efter de inledande bommarna. Resten av loppet gick mycket bättre och jag tog sista finalplatsen. Ett mycket tuffare kval än vad de flesta räknat med.

Karta
Resultat


Final
Min första SM-final som senior, oerhört taggad. Jag förstod att det skulle bli en tuff bana eftersom banläggaren räknat duktigt fel på tiderna i kvalet. Vid frukosten började det hagla, kändes bra.

Jag tycker att mitt lopp var bra och jag är nöjd. Kanske var jag lite passiv i början och sedan var jag osäker på om jag höll ett bra tempo. Startnummer ett bidrog till att jag bara såg ett fåtal andra löpare i skogen och ingen i min klass. Hade varit kul att få en indikation om tempot.  Jag gjorde ett par onödiga misstag och några dåliga vägval, men inte så många. Det var tempot jag inte hade. Tycker jag höll jämnbra fart loppet igenom och blev trött på slutet men inte väggningstrött. Tyvärr hade jag inte riktigt farten som jag hade under tredje etappen på O-Ringen. Men jag är nöjd, det är bara konstatera att de 22 grabbarna som var före mig var bättre idag.

Karta
Resultat


Prispallen.

Nu vet jag!


Den här låten har jag gillat sedan den kom 2004 någon gång. Men då var jag bara en yngling. Nu förstår och uppskattar jag låten på ett helt annat sätt. En genial låt. Tänk vad härligt det kan vara att bli både äldre och visare? =)

Can't stop partying


En favorit. Weezer har gjort många fina "AOL sessions" som går att beskåda på tuben. Bara in och leta. I denna är Chamillionaire med och lägger vers. Jävligt bra om du frågar mig. I albumversionen är Lil' Wayne med och lägger vers, inte alls lika bra om du frågar mig. Albumversionen är faktiskt väldigt blek i jämförelse med versionen ovan. Vill du höra albumversionen/orginalet klicka
här. Detta är inga jättefärska grejer, men det är typiskt mig att snöa in på vissa artister periodvis och då kan gamla grejer kännas nya. Youtube är fantastisk.

Barkenträffen

Pheew, idag var det tufft. Kände efter ca två minuter att det skulle bli en tuff dag. Men jag försökte hålla i orienteringen. Vilket gick bra, förutom till tvåan där jag sprang som en röv. Gjorde lite smådarr på 4,5,6 och 9. Sedan en groda på 15. Annars stabil orientering där jag genomförde vägvalen som jag ville. Med pigga ben hade det gått 8-10min snabbare.

Karta

Vasastafetten

Jag blev inkallad till lag Idre Fjäll för att springa Vasastafetten. Eller, det var jag som letade ett lag att springa i och hittade ett lag som ville ha mig. Och dessutom på en av de tuffare sträckorna. Sträcka två.

Jag är nöjd med mitt lopp. Inledningen var dock inte speciellt bra, kände mig ganska seg på de inledande kilometrarna som gick på grusväg. Lyckligtvis släppte det då jag kom in på stigpartierna och jag kunde springa riktigt bra från 4km ungefär. Borde tagit ol-skor med dubb eftersom spångarna både var många och hala. Klarade inte en sväng på en av spångarna på slutet och for rakt ner i en knädjup bäck.

Laget sprang riktigt bra hela vägen, tyvärr fick Gustav kramp på nioandesträckan och tappade den tredjeplats vi hade som i en liten ask. Nu blev vi sexa och klarade lagets mål att slå fjolårets tid. Kul tävling och en ny trevlig bekantskap med laget!

Lagresultat

Träningsdag i Dala-Järna

Vi for upp till Dala-Järna för träning på Snöåns rullskidsbana idag. Tuffa skejt-intervaller på förmiddagen och på eftermiddagen körde jag en fin-fin långdistansorientering som Tord snickrat ihop åt mig. Det var en rätt tuff ol-bana och man fick inte mycket gratis i den stenbundna och tunga terrängen. Regnet gjorde inte saken bättre, den bläck-printade kartan flöt ut, men det var första delen av banan som berördes och de kontrollerna hann jag besöka innan det blev förstört =)

Karta

En bra träningsdag med andra ord.

Bilder från WOC-roadtrip
Pisspaus vid fin sjö


Matpaus i bar över


Tom, Anna och Linus kollar på sprinten i Trondheim


Efter genomförd träning


Vårt boende som Rikard pratar om i videoklippet ovanför


Lunch i fält inför lång-kvalet


Marcus imponerade


Världsmästarskutt
Kartpärmen uppdaterad

Sådärja, nu har jag uppdaterat kartpärmen.

Tyvärr blev det något strul med gps-filen från sista etappen från WOC Tour, så det fick bli handinritning istället.

Etapp 4 och 5 WOC-tour

Efter en "vilodag" där jag var med på WOC on wheels var det två goa etapper kvar på WOC-tour. Denna gång med samma TC som VM-finaltävlingarna, i Granåsen.

Etapp 4, medel
Var riktigt trött och sliten men orienterade riktigt bra. Ingen kontrollbom men lite tveksam på några ställen och tappade mycket på att köra rakt på till tvåan istället för att runda. Även i slutet borde jag rundat till 13:e istället för att köra rakt på. Känns bra att orienteringen fungerar bra. 4:a blev jag på etappen.

Etapp 5, jaktstart, lång
Gick ut som sjua, 8 sek efter Ulf Forseth Indgaard och Simon Hodler. Dum som jag är råhängde jag till första kontrollen för att läsa in ett bra vägval till andra kontrollen. Pga detta drogs jag med på en 40-sekundersbom. trots det kom vi ikapp Erik Sagvolden vid första kontrollen. Redan här var vi alltså fyra pers tillsammans. Ulf och Simon var starkare rent löpmässigt denna dagen, jag fick slita för att hänga med. Tog ett eget vägval till femman och tappade 90 sek. Då blev jag ikappsprungen av Eirik Martens Svensen. Efter det orienterade jag väldigt bra och kom ikapp Ulf och Simon igen. Till 15e tar jag och Eirik ett bättre vägval och kommer loss. Tyvärr dundertabbar jag mig vid näst sista och Eirik får en ointaglig lucka. Tyvärr möter jag även Simon när jag löper upp mot näst sista. Blir således sexa i totalen. Helt ok, men med tanke på att jag hade fjärdeplatsen som i en ask var jag såklart ganska arg efter målgång.

Totalt sett en bra vecka av mig. Stabil orientering, men lite trötta ben. Körde dubbla pass mån-ons, och tävlade rullskids-o på vilodagen. Vilket var bra träning men inte optimalt för formen på de sista tävlingarna. Målet var att orientera stabilt vilket jag tycker att jag uppfyllde. Tävlingarna bjöd på oerhört bra terräng, kartor och banor. Årets bästa kanske. Det enda jag är lite besviken över är att man inte har så mycket för att gå stabilt på dessa tävlingar då totalen räknas ihop med en konstig formel (där man bara räknade 3 av de 4 första tävlingarna). Där sprinten blev väldigt avgörande (med 3.17*tiden man var efter på etappen). Och eftersom jag sprang dåligt där så tappade jag i totalen mot de andra runt mig i resultatlistan. Hade jag orienterat såhär bra på O-Ringen hade jag vunnit min klass.

Resultatsidan för WOC-tour
Totalresultaten

WOC Tour 2 och 3

Etapp två gick riktigt bra. Ovanligt för mig var att jag orienterade riktigt bra men sprang inte som en idiot. Blev lite besviken att jag bara blev nia då jag tyckte det var ett myket bättre lopp än första etappen. Men målet var att ha full koll på orienteringen och det lyckades jag ganska bra med. Nöjd alltså.

Etapp tre var sprint. Jag gjorde flera misstag, några få är ok, men jag gjorde tre rejäla som sammanlagt var på ca 45 sekunder. Det är inte bra. Själva sprinten var annars en av de roligaste jag löpt. Bra område och utmanande och rolig bana.

Tävlingarna räknas ihop på något konstigt sätt, men jag ligger femma fortfarande:
Totalresultat

Sen är det grymt najs att kolla på VM-kvalen i finvädret. Blir ännu bättre nu när finalerna drar igång i morgon.

WOC-Tour Stage 1

Det gick ganska bra idag. Var lite småseg bitvis och gjorde ett dåligt vägval på första långsträckan. Till sexan slarvade jag bort nästan 2 minuter. I övrigt helt ok. Blev femma, knappt sex minuter efter VM-bronsmedaljören från gårdagens sprint, Frederic Tranchand. Viktigt att jag spöade Jocke.

Splits

Tät VM-sprint


Många som gillar Minna

Det var riktigt häftigt att kolla på VM-sprinten igår. Grymt tight, speciellt i herrklassen. Sex man inom 4,5 sekunder och då vann ändå Müller med 2,3 sekunder. Härligt för oss i publiken!

Mot Trondheim och WOC

Idag inleder jag resan mot Trondheim och VM i orientering. Ska bli grymt kul att kolla på storfräsarna och själv löpa WOC-tour. Jag mellanlandar i Särna ikväll hos Åkermans för att i morgon, tidigt, åka vidare mot Trondheim. Jag, Låma och Claesson ska samåka. Jag antar att vi inte kommer prata så mycket orientering i bilen...

Mitt VM-Tips
Oerhört svårtippat. Det finns många om budet. På sprinten kan det bli mycket medaljer för sverige om det går väl. Martin Johansson och Emil Wingstedt har mycket stora medaljchaner tror jag men Jerker känns roligast att tippa. Jag tror även att Norge kommer ta många medaljer på hela VM.

Sprint Herrar

1. Fabian Hertner
2. Andrey Khramov
3. Jerker Lysell

Sprint Damer
1. Helena Jansson
2. Simone Niggli
3. Elise Egseth

Lång herrar
1. Matthias Merz
2. Olav lundanes
3. Anders Nordberg

Lång damer
1. Marianne Andersen
2. Helena Jansson
3. Simone Niggli

Medel Herrar
1. David Andersson
2. Audun Weltzien
3. Thierry Gueorgiou

Medel Damer
1. Simone Niggli
2. Helena Jansson
3. Anne Margrethe Hausken

Stafett Herrar
1. Sverige
2. Norge
3. Ryssland

Stafett Damer
1. Norge
2. Sverige
3. Finland

Som sagt, svårt att tippa men jag tror mitt tips ska stå sig rätt bra. Jag har t.ex tippat väldigt lite schweiz, vilket är lite vågat kanske.

Test av Garmin Connect


En lugn och fin runda med Robin och Malin

The good life

Jag har börjat jobba deltid. Det är sweet.

Idag var jag alltså ledig. Tuff träning med lyxig tupplur på soffan mellan passen bjöd jag mig själv på idag. På morgonen for jag och Erik iväg och sprang medeldistansrace med de två VM-löparna från Tiskbergsvägen. På eftermiddagen tog jag och Erik med oss Junis upp till Gyllbergen och körde ett fint distanspass med hjortronpaus efter 82 minuter. Vi var riktigt möra och härliga efter passet.

På kvällen grillade vi och hade det trevligt. En kanondag som deltidsknegare.Plus och minus, O-Ringen 2010

Arrangemang, Plus
+ Terrängen på de fyra första etapperna
+ Banorna på de tre första etapperna. Riktigt bra.
+ Radio O-Ringen
+ Bevakningen av Elitserien
+ Plastfickor

Arrangemang, Minus
- Femte etappen (Jag köper argumentet med gångavstånd till sista etappen, men det borde gå att lösa bättre)
- Banläggningen etapp 4 (förvisso är inte H21L så högt prioriterad, men hallå, bättre kunde du väl Mr Banläggare?)
- Vattentåliga röv-pappret på 10 000-delen (etapp 2). Sluta använda detta tack. Genast.
- Sjätte etappen. Stängde typ samtidigt som man kom dit.
- Mat-tältet på C-orten
- Tävlingsregler (förbjudet område)

Överlag ett mycket bra O-Ringen. I paritet med Sälen och Mohed, men Örebro faller lite på att sista etappen var riktigt usel, något som både Sälen och Mohed lyckades mycket bra med istället. Rolig och varierande terräng och bra banor (förutom etapp fyra och fem som ovan nämnt). Vädret går inte att påverka, jag är dock ganska nöjd med att vi bodde i lägenhet. Klar trea bland O-Ringar på 2000-talet.

Jag, Plus
+ Bra fysisk form, kände mig riktigt stark
+ Känslan och flytet under tredje etappen fram till väggen
+ Fick visa leg på sjätte
+ Badade på vilodagen
+ Fixade bra boende och trevliga sambosar under veckan

Jag, minus
- Orienteringen
- Många misstag
- Borde ha varit kyligare i orienteringen
- Håriga ben de sista två etapperna

Oerhört bra remix


Slayer-T-shirt