Coolt

 

TP


Tynderöcupen, 10km fritt

Körde en elljustävling igår i Tynderö. Riktigt trevligt och fint. Tyvärr vallade jag bort mig tror jag. Det paret jag ville åka på hade jag vallat för varmt så det fick bli till att åka på andraparet istället. Inte nog med det så slängde jag på en för varm kloss uppepå det. Bromskloss skulle man kunna säga.
 
Nåväl, det var en bra genomkörare. Tyckte jag kunde streta på rätt bra under de fyra varven även om jag var ganska rökt i låren på slutet. Kul bana, ingen vila. Hade hoppats på att vara under minuten efter, men nu blev det 1.38 efter segrande Jörgen Brink. 
 
Ett trevligt arrangemang var det i alla fall. Pris till alla. Jag fick en hammare, en såg och ett multiverktyg i pris.
 

 

H21 - 10.0km Intervallstart fri stil

Plac

Namn

Klubb

Tid

Diff

1

BRINK Jörgen

Hudiksvalls IF

25:37.14 

 00:00.00

2

SVANEBO Anders

Stockviks SF

25:46.99

 00:09.85

3

ENGSTRÖM Magnus

Stockviks SF

25:58.05

 00:20.91

4

FORSS Arvid

Åsarna IK

26:12.55

 00:35.41

5

ÅHL Jim

Bodens SK

26:30.79

 00:53.65

6

HAMMARBERG Martin

Sundsvalls OK

27:15.21

 01:38.07

7

LAGERGREN Emil

Tynderö IK

27:19.87

 01:42.73

8

HOLMGREN David

Sundsvalls OK

28:10.18

 02:33.04

9

OHLSTRÖM Hampus

IK Rex

28:59.86

 03:22.72

10

HENRIKSSON Thomas

Tynderö IK

29:31.06

 03:53.92

11

STRÖMSTEN Marcus

Bondsjöhöjden

29:37.79

 04:00.65

12

LINDBLAD Johan

Bergeforsens SK  

30:04.35

 04:27.21

13

HÄGGSTRÖM Henrik

Tynderö IK

38:49.29

 13:12.15


Goprofilm från lägret i Vemdalen


Slut på lägret

Det blev ett bra läger i Vemdalen. Mycket smalspår och mycket skido-teknik. Perfekt. Jag var dock ganska sliten lägret igenom då de inledande tävlingarna slet ganska hårt. Trots detta kunde få ut bra kvalitet under träningarna. Vi körde två rejs, en masstart och en sprintstafett. Den senare sista dagen och det var ganska tuff rent fysiskt, vilket kändes i min sargade kropp. Tyckte dock jag kunde genomföra passet på ett bra sätt.
 
Starten i H35 på Vargenrännet i onsdags
 
Att ha läger direkt efter tävlingar är ganska tufft och eftersom lägret var så pass kort, 4,5 dagar, valde jag att köra på utan vila. Tufft, ja. Smart, kanske? Får se vad tiden utvisar.
Målgång på Vargenrännet. I spurt med Markus (höger i bild)
 
Jag känner mig ganska trygg med min träningsbakgrund och jag tror jag kan behöva vara lite extra sliten ibland. Framöver väntar vila och mängdträning i jul. Ska försöka skapa lite energiöverskott, framförallt i skallen efter de senaste veckornas slit med jobb, träning och bokning/samordning av resor i vinter. Kommer köra några få fartpass med bra kvalitet, b.la en längdtävling, annars blir det sådan träning som orienterare inte förstår; distansträning. Jag kommer troligtvis även äta massor av hårt bröd med julskinka på.

Läger i Vemdalen

Vi tränar. Det är jobbigt. Tävlingarna i helgen var tuffa. Övningarna är fina här. Tummen upp till Pär och Håkan. Igår körde vi race. Jag orienterade som ett arsle. Men kunde åtminstone hålla styrfart loppet igenom. I morgon åker vi hem. Då ska jag försöka handla klappar.

Seger i Sverigepremiären i Vemdalen

Gött, där satt den. Lyckades ta hem mass-starten i lördags här i Vemdalen. Det var jämnt och hårt och ett bra lopp av mig. Vi var fyra stycken ihop på slutet. Jag, Andreas, Ove och Watterdal. På sista uppförssträckan tog jag kommandot. Känslan var att Andreas och jag var lite starkare än de två norrmännen. När jag lade in rycket kände jag att bara Andreas hakade på. I sista korsningen blir dock Andreas lite osäker och jag får en liten lucka. Den förvaltar jag väl i den lite halvkluriga avslutningen och lyckas vinna med 20 sekunder. Riktigt skönt!
 
I lördags eftermiddag körde vi även en sprint på eftermiddagen. Jag var inte alls speciellt pigg. Blev dålig återhämtning mellan loppen. Trots att jag startade sist (omvänd startordning) så lyckades jag inte göra något bra lopp. Gjorde en 15-sekundersbom, i övrigt var det ganska bra. Tight som sig bör på en sprint, men en tiondeplats var inte så kul. 15 sekunder upp till 4:e-platsen. Surt då man i helgens tour fick poäng efter placering.
 
Söndagen blev ett kraftprov. 21km långdistans och en decimeter nysnö under natten. Tyckte jag jobbade på bra och metodiskt. På tredje varvet bjöds vi på en klurig vägvalssträcka till första kontrollen där jag inte tog det bästa vägvalet, utan tappade värdefull tid. Till näst sista hade vi en rejäl långsträcka där jag återigen inte tog det bästa vägvalet. Tappade 50 sekunder. Nu var inte det hela världen då det på det hela var ett bra lopp. Skönt och kul. 1h 49min var tufft. På gps-klockan stod det 29,5km när jag korsade mållinjen. Härligt.
 
Resultat från helgen

Mycket att stå i

Det är mycket nu. Blir lätt så när det är dags för en längre tid iväg från base camp. Jobbet, träningen, resesamordning osv tar upp all tid.
 
Igår hann jag dock med att både jobba, sälja Skodan, köra intervaller och äta Tjälknöl hos Rollen.
 
Skodan ja, blev av med den. Bättre än att skrota. Kändes dock lite tungt då det finns många fina minnen med den. Samtidigt är det skönt att bli av med det ok det innebär att ha två bilar i sin ägo.
 
Intervallerna. Fem stycken, varannan stakning varannan helkropp. 4.16-4.33-4.14-4.30-4.12.
 
Jobbet. Ni har väl sett O-Ringens Julkalender?
 
Rollens middag. Tack!
 
Nu packar jag väskan. I morgon avfärd till Vemdalen för sverigepremiär. Sen läger med landslaget. Sen jul.
 
Kanske dricker en red bull i morgon. Ska hinna med att jobba och panikvalla några nyslipade skidor med innan färden går norrut.

Blivit såld på denna


Blue ice


Vi spelade biljard i Kiruna

Vet inte om det var slumpen som gjorde att ingen bra stöt fångades på film...

Joel handlar

 

Bättre upp på den långa promenaden

Långdistansen blev ett bra lopp. Började bra i början då jag och Lamov fick en liten lucka på de övriga genom ett smart vägval till första kontrollen. Tyvärr sumpade vi den lilla luckan då vi tog varsitt vägval till trean och bommade båda två. 
 
Jag kände att Lamov var mycket starkare än mig, men jag försökte hänga på så gott jag kunde. Jag är fortfarande i rygg vid nian men där läser jag mot vidare mot elvan istället för tian och tappar ca 25 sek och även ryssens rygg. Får sedan göra jobbet själv tils jag kommer i grupp med tre andra inför den gemensamma avslutningen. Då är både Lamov och Tunis en bit före.
 
Jag ligger längst bak i vår lilla fyrmannagrupp och kämpar på. Får slita men det går ändå bra. Blir lite bökigt vid några vändningar. Mot näst sista tar Andreas (som dragit hela tiden på den avslutande delen) högervägvalet. Stanimir hakar på. Spörry tar vänster och jag hakar på. Vi hinner precis före in till kontrollen och jag är lite mer med noterna mot sista och kan gå om Spörry och segla in på en fin tredjeplats. Riktigt skönt.
 
Resultat
GPS-tracking
Totalresultat för båda dagarna

Bra premiär i Saariselkä

Det gick bra idag. Det var sjukt kallt, mer åt -25 än tillåtna -20 skulle jag säga. Men det gick ändå rätt bra. Av döma av sträcktiderna har jag hållt bra åkfart. Däremot tappade jag för mycket på mitt usla vägval till nian och mitt dåliga vägval+strul på långsträckan till tian. Mitt på långsträckan till tian frös mina ögon ihop och jag fick slå av på farten för att kunna läsa kartan. Just detta tappade jag inte så mycket på, men det var inte så behagligt. Glasögon på i morgon!
 
GPS
Sträcktider