Pannkaka, snöfall

Idag är det torsdag, således pannkaka till lunch. Jag lyckades blanda till en mycket bra pannkakssmet, hög viskositet är tydligen avgörande. Att det luktade träslöjd i köket efteråt har jag ingen förklaring till. På tv visas skidskytte, världscupspremiär. Snart har vi världscupspremiär i skidO i Idre. Idag blev fem herrar uttagna, däribland jag, ytterligare tre kommer att tas ut efter svenska cupen i Orsa 8-9 dec. Redan nu kan jag alltså rikta in mig på min världscupspremiär, superkul!

Idag är det natt-ol-träning i Falun, sedan följer jag med Rollen hem till Alfta. I helgen ska vi träna skidO i Harsa med skidgymnasiet. Det blir bra genomkörare inför Orsa och Idre. Det har snöat hela dagen hittils i Borlänge, spårsnö i kväll med andra ord...

11111

52911-78

Rätt kul när jag satt och jobbade med marknadsföring för att locka ännu fler deltagare till O-Ringen nästa år, så kikade jag förbi Entor och såg anmälningsläget.

Hemma-hos-träning

Idag var jag värd för hemma-hos-träningen, tyvärr blev vi inte fler än två, jag och rollen. Men det var kul ändå, 90 min snöpuls med pannlampa. Efter träning bjöds det på spagetti och köttfärssås samt kladdkaka till efterrätt. Påsen och Pyppe anslöt till efterrätten och vi lyssnade på radiosketcher och såg på fotboll.

I övrigt var dagen ointressant. Jag hämtade paket på posten, vallade skidor och tog tag i andra sysslor.

I morgonbitti ska jag köra morgonstyrka.

"VM i långdistans"

image75
I lördags körde vi "VM i långdistans". Det hårdaste av pass vi kör på skido-läger. Det startade med 16,5km fristilstävling med mass-start. Följt av 15km tuff skido-bana. Segrartid 2:09.

Jag hade ingen vidare bra dag rent fysiskt. Det gick riktigt dåligt på den inledande skidtävlingen, men jag kämpade mig ändå igenom den bra och var bara 2min efter, men sist av oss skido-killar (10 st var vi). Med tanke på hur det kändes får jag vara nöjd ändå. På skido-banan gick jag sådeles ut sist, men genom stabil orientering och ingen riktig väggning så kunde jag köra upp mig till en fjärdeplats, ca 3min efter segraren.

Resultat och kartor kommer/finns på skidobloggen

Finaste dagen

Idag visade sig a-jaur från sin absolut bästa sida. -10 grader, sol, nykörda klassiska spår ute i naturskön skog. Vi körde punktorientering som återhämtningspass. Eftermiddagen vigdes åt skidtester och en hel del tid i vallaboden för min del. I morgon är det race, 16,5km fristil masstart följt av 15km skido-bana. beräknad segrar tid >90min. Jag ska ge järnet...

Sprintdueller

Idag snöade det stup i ett under förmiddagspasset. Vi körde fem sprintdueller på 7-10min, eller sex stycken blev det eftersom vi fick åka om första banan en gång pga en felplacerad kontroll och en outhängd kontroll. Det gick bra och jag tyckte jag hade ett bra flyt i kartläsningen, förutom på sista banan då min trötta kropp havirerade. Visserligen var det mest skallen som inte orkade läsa kartan, men hursomhelst ett mycket bra pass. Nu i efterhand känner jag en påtaglig trötthet i kroppen, skönt!

P.S. Jag fick bara stryk i en duell.

Sincerely yours
Martin

Fortsatt fint

Det är fortsatt fint i A-jaur. Dagens skido-övning bestod av linje-ol i par. Genast blev jag varse om hur tufft det är att staka på smalspår när stavarna sjunker igenom stup i ett. Härligt!

Arvidsjaur

Nu är jag på plats i A-jaur. Det är kanonfint, mycket snö och kallt men inte jättekallt. Coacherna sköter sig bra och har dragit upp fina skido-spår. Igår körde vi ett lugnare pass och nu i morse körde vi skido-övning. Långsträcksintervaller med betoning på bredspårsåkning. Jag tog det visserligen lugnt idag eftersom jag känner mig lite seg fortfarande. Men i morgon tänkte jag köra på för fullt igen. I eftermiddag blir det klassisk skidåkning med pannlampa och blå extra.

Mobilkameror är dåliga

image74
Men våra tröjor som vi producerade till NSM är fina ändå.

Natt-ol i Källviken

I kväll hade Leksand träning i Källviken, övriga klubbar var inbjudna och knappt 30 personer kom till start, varav 10 på långa banan. Gemensam start och 8,5 km gafflad natt-ol med långa sträckor bjöds det på. Detta var mitt första hårda pass sen förkylningen, så jag hade handbromsen lätt åtdragen och försökte fokusera på orienteringen istället. Det gick bra, bortsett från att jag löpte uselt till tvåan när klungan fortfarande var samlad. Resten av banan löpte jag solo, såg någon lampa skymta till framför emellanåt. Det var mycket bra sikt så det var lätt att löpa rakt på. Vid sista kontrollen smet jag förbi en trött och bommande leksing. Därmed knep de två deltagande Mårdarna varsin pallplats. Mina vägval finns redovisade nedan:

källviken natt-o


På förmiddagen var jag och Rollen och åkte skidor uppe i Gyllbergen. Det var kanonfina spår för klassiskt på vägen, tog knappt 30 minuter att åka en vända.

Nya klubbkompisar

Idag blev det officiellt med våra två nyförvärv till Malungs OK. David A och Thomas C. Superkul!

Jag bjuder här på lite kuriosa om mina två nya klubbkompisar:


David har ett förflutet som en mycket god skidorienterare och han gillar att spela sällskapsspel (I det senare gillar han även att fuska trots att jag saknar bevis för detta). Som du ser fintar han lätt bort två leksingar...

image72
Thomas gillar inte bara skidorientering och orientering, han gillar även den danska indiepopgruppen
Mew

Ansiktsuttryck

image73

Tränar igen

Idag har jag kört två lugna pass. Skidor i Bergebo på förmiddagen, helt ok men en del grus. Jag hade inte så höga förväntningar och de överträffades inte. På kvällen var det hemma-hos-träning hos rollen, löpning i skog med pannlampa följt av risgrynsgröt och skitsnack. Nu känner jag mig trött, förhoppningsvis känns det bra i morgon med, men då ska jag ändå fortsätta träna lugnt. Har börjat gilla popgruppen Muse på senaste tiden oxå, vet inte vad det ska ge i längden...

Back in Borlänge

Nu är jag tillbaka i Borlänge. Känns bra, i morgon ska spåren i bergebo testas. Jag såg fyra rådjur idag i den vinterklädda bosvedjeskogen. På tåget såg jag två avsnitt scrubs. I borlänge såg jag inte så mycket. Fick skjuts av rollen. Massa skidor ska på slip, måste fundera ut vilka slipar som de olika skidorna ska ha. Gonatt

Bättring

Nu känns det bättre, jag räknar med att kunna träna imorgon. Snön har fallit över Sundsvall i natt och det borde kunna finnas skidspår någon stans i närheten. Jag var med på höknattbanketten igår, mycket mycket trevligt. Men det blev sent, lyckigtvis var jag inte allt för trött när jag vaknade i morse. Nästa år är det 30 årsjubileum av Höknatten, då ska jag springa, och då ska jag inte vara chaufför, eller det får vi se.

Sundsvall

Jag har åkt upp till Sundsvall för att hälsa på päronen och för att bli frisk. Det känns lite bättre i halsen, men jag är knappast träningsbar ännu. Det roligaste som hänt hittils är väl att jag bakat kladdkaka och skojjat med min bror. Min bror saknar en tand och har en skitsnygg glugg, men jag får inte knäppa kort på den... ska försöka smyga ett kort och publicera här.

Ont i halsen

image68
Jag har ont i halsen och stannar hemma istället för att åka upp till Tänndalen på helgläger. Det känns jävligt tråkigt, men det är inte mycket annat att göra när hälsan inte är på topp. Som du ser ler jag åt eländet och har halsduk på mig inomhus. Jag hoppas jag blir frisk snart och kan träna igen.

Passade även på att göra en ny layout på bloggen idag.

Nattorientering är the shit!

Ikväll har jag löpt nattorientering i Gustafs. Det var riktigt kul och det bjöds på en svår bana med mycket inslag av grönområden. Det gick rätt ok och jag börjar redan längta till vårens natt-tävlingar. Nu löpte jag med min "värstinglampa" istället för legendarlampan, och det var en jävla skillnad! Vädret var idealiskt för nattorientering dessutom, uppehåll och nollgradigt med novemberfuktig skog. Nattorientering är the shit!

NSM i Trondheim

image67
NSM var en trevlig upplevelse trots att det var en lång resa både dit och hem. Vädret visade sig från sin bästa sida, regn, rusk, snö och kallt. Terrängen var magnifik och tävlingarna var ruggit bra, men NSM handlar inte bara om tävlingarna. O-Pub var kanonbra, stämningen vid vätskeposten var grym, banketten var också bra men den spårade ur och fick en abrubt slut när någon tryckte igång brandlarmet. Nacthspil med varm oboy och pizza var toppen. Mitt och Too Much's logi var väl ok trots den låga komforten, de haschrökande spanjorerna till grannar försökte vi undvika så mycket som möjligt.

Jag löpte med legendarlampan på natt-sprinten, det var ett dåligt val. På lången var jag trött. På stafetten gick det bra, men vi kom bara tvåa.

Så jävla typisktIdag är det 10 grader varmt och det var skitigt som fan att åka rullskidor på den blöta asfalten. Känns bättre när man kommer hem och ser en klassisk varan-tv-sketch.