OL-kungenTung avslutning

Sista etappen gick inte riktigt bra. Började med att slarva till det redan till första kontrollen. Sedan på långsträckan till fyran kändes det jättebra och jag hade bra flyt tills jag fick en kvist rakt in i ögat. Då tappade jag både synen, farten och gaisten. Synen kom dock tillbaka ganska snabbt som tur var, men ögat var irriterat och jag såg ganska suddigt. Följande del av banan var bara jobbig. Blött och grönt. Jag orkade inte hålla någon fart och orienterade ganska bristfälligt. Var ett tag i lag med några löpare men ingen av dem sprang på ett sådant sätt jag tyckte var lämpligt att springa så vi kom ifrån varandra. Sedan orkade inte jag springa lika fort heller.

Tappade till en 16:e plats. Kan inte säga att jag är speciellt nöjd. Målet för veckan var att göra bra orienteringstekniska lopp. Det blev bara en etapp jag kan vara nöjd med. Övriga etapper var under stora delar väldigt bra, men gång på gång kom jag in i dåliga perioder där jag orienterade väldigt dåligt och lade bort många minuter. Jag har bommat i snitt över fem minuter per etapp vilket på tok för mycket. Känns dock bra att veta att när orienteringen fungerar går det fort, riktigt fort. Fysiska formen har varit grymt bra.

Dåligt

Jag orienterar dåligt. Det var inte någon direkt nackdel att starta tidigt idag. Men man måste alltid orientera bra om det ska bli några resultat. Jag orienterade väldigt dåligt. Åtta minuter bomtid idag, det är pinsamt dåligt. Farten var helt ok idag, även om jag kände av tisdagens urladdning. Går ut som 14:e man i morgon. Tappade tid på samtliga framförvarande idag i princip så jag har en del att jaga på. Men det gillar jag. Ska ge järnet.

Splits

Vilodag

Skönt med vilodag. Kände mig oväntat pigg på morgonjoggen. Gäller att nu bara att fylla på med energi ordentligt så att kroppen klarar av hela distansen kommande två etapper. Benen känns bra.

 

Jag har badat idag. Också.


Spände bågen hårt

Det gick riktigt bra idag, tyvärr orkade jag inte riktigt hela vägen. Bra flyt och bra fart, kanske lite väl hög fart då krafterna tog slut efter ca 67-68min. Jag gjorde en liten krok på sexan, annars var det kanonbra orientering fram till 13:e. Där började tröttheten komma och jag drog iväg dryga två minuter. Men det var sedan, upp till kontroll 15 jag sprang in i väggen. Tappade ungefär 30sek per sträcka in i mål och blev trea på etappen, retliga 34sek från etappseger. Ledde ett tag med 2.59. Känns bra ändå, kul att ta ut sig ordentligt.

Splits
Totalresultat

Tätt i MOKS-kampen


Böttsin och I

Det skiljer 4 sekunder mellan mig och Böttsin i totalen. Vi har ca 10 minuter upp till täten. Placering 28 och 29.

Dålig taktik

Jag tänkte att jag skulle inleda lugnt och säkert idag. Det blev lugnt och skandalösts dålig orientering istället. Bommade rejält på kontroll ett, fyra, sex och sju. Fyra minuter. Var där på en 99:e plats, +4.05. Sedan skärpte jag mig och hittade flytet som jag hade fram till sjunde kontrollen på gårdagens etapp. I mål 26:a +4.05.

 

Splits


Fuktig inledning på O-Ringen


Hårda killar

Det gick bra första tredjedelen idag, sedan kom jag ikapp Bäckis och tappade rytmen. Är rätt besviken över mitt agerande. Borde inte störa mig så mycket på att ha andra löpare i bakhasorna. En kontroll sprang jag en meter ifrån utan att se, drygt en minut senare hitade jag den. Kul kille som satt ut den.

Nya tag i morgon, det finns fortfarande möjligheter till en bra totalplacering.

Bildsvep


Mor och far på Ulvön


Rumänska skor på finsk båt


Två bröder Hederskog i Nås på midsommar


Speakerbåset på 3plus3


Intressant utsikt från båten till Ulvön


Fina vyer från rödharen

Jobba när andra har semester

Det är ganska tomt på jobbet. Men jag ska bara jobba en dag till sedan är jag ledig en vecka. O-Ringen står för dörren. Idag sprang jag öppen-VM Herr på publiktävlingaran på WUOC. Gick bra bitvis, men inte hela vägen. Känns ändå lovande på något sätt. Två lugna dagar sedan är det dags att springa fort. Och rätt.

Levis nya cykel


Levi Leipheimer Introduces His New Trek Bike -- powered by livestrong.com

Segt

Ja, det var inte några pigga ben idag. Kul att springa i Gyllbergen ändå, som vanligt. Klantade bort mig rejält på långsträckan där jag fick för mig att jag sprungit ur kurs fastän jag var där jag skulle vara. Fast egentligen skulle jag inte vara där eftersom det fanns ett annat vägval som var mycket bättre. Bommade även kontrollen efter. Sedan gick det bra förutom en liten krok på K8 där jag sprang på ryggen till en kanadensare som startade före. Eftersom långsträckan var redan till andra kontrollen och mina ben redan då var tunga, blev det inte heller någon vidare fart resten av banan, tyvärr. Men lagom till söndag ska jag vara pigg, det är i alla fall planen.

Splits

60 kontroller

Då är min fartvecka över. 8 fartpass, varav fem på karta. Övriga tre: rullskidsintervaller, löpintervaller och löptävling. Avslutade veckan (som även bestod av några lugnare pass) med ett kanonfint kontrollplockningspass i lugnt tempo på södra berget. Det finns ruggit fin terräng i Sundsvallstrakten bara man anstränger sig för att leta rätt på godbitarna. På förmiddagen körde jag medelbanan från förra årets TDM. Grymt härlig terräng och också trötta ben. Kunde bara hålla fart halva banan ungefär. Skönt med vila i morgon.

Karta kontrollplock

En aning sliten

Två tuffa pass idag och som belöning har jag käkat massa gott. Smäller på med två OL-pass i morgon sedan bär det av till Ulvön på söndagmorgon för att fira farsans 60årsdag.

Trogstaloppet

Igår for jag, Bäckis och Anton ner till Trogsta och löpte 8km terränglöpning. Ett riktigt trevligt arrangemang. Loppet gick bra för mig och jag lyckades med målet att springa under 28min på den ganska kuperade banan. Tyvärr fick jag spurtstryk av Lars Ljung, som legat bakom mig tills det var 800m kvar. Jag kunde svara bra på hans ryck men i sista svängen inför målrakan orkade jag inte. Blev trea, 1.20 efter Mikael Lindberg från Edsbyn, som satte banrekord.

Bästa med tävlingen var att man fick fika som belöning när man lämnade tillbaka nummerlappen, knytnummerlapp i tyg såklart.

H16-däng

Det fick även jag då jag sprang TDM-banan från i våras vid Dyket. Men bara med 30sek. Har kört igenom samtliga banor från touren nu under min sundsvallsvistelse och det har varit mycket bra träning. På lördag tänkte jag och Bäckis löpa medeldistansen från förra årets tour, eftersom vi hoppade över den och sprang siljanskavlen istället. Medelbanan går på en av Sundsvalls finaste kartor, Borgen.

Idag löpte jag elitseriebanan från sundsvallsträffen 05, på Gärdeberget. En bana som mitt på hade inslag av Micro-O på 5000-del. Ett jävla påhitt, men kanonkul att sprigna som teknikträning i ett lugnare tempo. I afton blir det löptävling i Trogsta. 8km. Oklart hur banan är, men jag antar att jag kommer bli trött.

Värmebölja?

Det är ett jäkla snack om värmebölja och outhärdlig värme var man än vänder sig, men det är inget jag har lidit speciellt mycket av. Kanske är vi skonade här uppe i Sundsvall. Helt perfekt väder skulle jag kalla det. Jag löpte 90min OL +uppvärmning utan vätska, utan problem igår. Kanske är det jag som blivit värmetåligare, vilket givitvis är positivt, eller så är det bara kutym att man ska klaga på vädret. Det som däremot är dåligt är att jag inte blir något vidare brun på överkroppen trots ihärdiga försök idag. Men jag fortsätter i morgon!

Servad

Skodan är servad och jag är trött efter två fina OL-pass. Körde långdistansen från TDM på fm och OL-intervaller med Bäckis på norra på kvällskvisten. Det senare var ett ganska varierande pass. Som banläggare i medelpad, för träningar utan kontroller, bör man inte använda punkthöjder som kontrollpunkter. Det är dagens lärdom. I övrigt är jag rätt nöjd med min banläggning. Sjuttio höjdmeter i ett svep på en intervall som hade en kilometertid på typ 13-14. En annan intervall snittade på 5min/km. Variationen var således mycket bra. Nästan kallt ute, bara 20 grader nu.

Sommarlov

En broms bet mig i stortån idag. Annars är det bara gött med härligt sommarväder.

Jordgubbsloppet

Trevlig tävling i Jättendal idag. Tyvärr var inte min kropp lika trevlig. Fick slita för att hålla ok fart redan till 1km, inget bra tecken och framförallt ingen bra känsla. Gick emellertid bättre upp till 4km, men sedan fick jag håll och kunde inte löpa på ordentligt. Lyckligtvis släppte mitt håll vid 8km och jag kunde fortsätta jobba på. Men formen är inte riktigt bra, inte så konstigt då jag precis varit krasslig. Grymt bra träning i alla fall. Och sjukt gott med jordgubbar! Blev ändå tvåa men fyra minuter efter Edsbyns storlöpare Mikael Lindberg. Borde ha löpt minst två minuter snabbare tycker jag. Hade samma kilometertid som på Orsakajt'n, som var ett dubbelt så långt lopp! (och med liknande kupering). Så jag är lite besviken. Blev bäste skidåkare åtminstone då Bryntesson blev fyra =)

resultat

Åter i träning

Känns ganska bra att börja träna igen, om än ganska försiktigt än så länge. Igår blev det uppstart med försiktig träning och idag ökade jag på intensiteten med att löpa Tour de Medelpad-medeln vid Södra Bergets slalombacke. Kändes ganska bra men det var svårt utan kontroller.

Karta

AC/DC vs RobynDancing On My Own All Night Long, nytt favvo-natt-ol-låt?

Inget riktigt flyt - Ändrade planer

Jag hade tänkt vara kvar i Sälen till onsdag och träna rejält, men jag känner mig inte alls bra så jag for hem till Sundsvall igårkväll. Huvudet och kroppen fungerar inte som det ska, då ser jag ingen mening med att vara kvar där uppe i Sälen.

Under den vecka jag var i Sälen hann jag med nio fina teknikövningar, varav fyra som jag kan räkna som bra. De övriga fem var bra övningar men jag kunde inte genomföra dem som jag hoppats på. Det är något skit i kroppen som ställer till det. Bara vänta och se vad som händer. Tror att formen skall infinna sig till O-Ringen ändå.