Hemma från ett bra läger

Nu har jag kommit hem från ett bra genomfört läger. Höghöjd är inte ett område jag är expert på, därför var det svårt att på förhand veta hur jag skulle reagera på ett sådant läger. Men jag tyckte det fungerade bra och jag kunde genomföra lägret enligt plan, till skillnad från de andra som var småsnuviga och hade ont i ryggar osv. Visserligen har jag tävlat på hög höjd men aldrig varit på ett rent träningsläger på höjd.

Det jag märkte som störst skillnad var att pulsen lätt steg uppe på glaciären de första dagarna, men efter några dagar var den mer normal igen. Acklimatisering alltså. Vätskebalansen var också svår att hålla. Ständigt törstig. Högfrekventa pisspauser under passen. Efter de två viloeftermiddagarna kände jag mig väldigt seg och förmiddagspassen dagarna efter blev ganska sega. Lite intressant att lära sig nya saker om träning.

Fortsatt najs i Ramsau

Klippte ihop en liten film från Håkans kamera. Var drygt då den filmar i ett stört format som min dator inte gillar. Har lite mer film-material som kanske kommer ut om jag orkar. B.la från när jag och JG stakade upp till kabinbanan och dessförinnan körde klassiska intervaller. JG har även lite film från en fin bergstur vi gjorde igår eftermiddag. En kanontur som tog nästan tre timmar och där vi blockade drygt 1300 höjdmeter.

Träningen flyter på bra och jag tycker att jag börjar hitta tekniken i åkningen. Höjden tar ut sin rätt och jag börjar bli lite sliten nu. Perfekt med en viloeftermiddag innan vi smäller på med de sista passen. Skidgång uppför störtloppsbacken i Schladming i morgon.

Skido-spotting på Dachstein


Såhär ser spåren ut

Skido-spotting: Oxen ovanför orange åkare


Skido-spotting: Stanimir är segerviss inför säsongen


Skido-spotting: Sindre såg ut att trivas


Skido-spotting: Audhild ville inte vara med på bild


Skido-spotting: Lasse ger tummen upp


Utsiktsplatsen


Lalla njuter

Finare idag

Det börjar ta sig. Blir nog shorts i eftermiddag.

Ramsau!

Detta vaknade vi upp till, notera kontrasten mellan snö och färgstarka blommor.

Just nu befinner jag mig i ett snöigt Ramsau. Kom hit sent i gårkväll. Det är gött. Vädret är inte som det ska vara riktigt. Glaciären har varit stängd och det har snöat nere i byn. Men till vår stora förvåning gick det att åka på glaciären idag. En 3,3km lång slinga fanns. På förmiddagen klämde vi dryga 25km och på eftermiddagen plockade vi 1000 höjdmeter på rullskidorna. Senare i veckan ska temperaturen stiga så att snön smälter och vi får träna i shorts. Förhoppningsvis får vi även steka lite på glaciären.

SM-helg nummer två

Blev ingen höjadre på medeln. Jag kände mig konstig i magen på nedresan och var inte speciellt pigg på medelkvalet. Dock var det orienteringen jag föll på. Jag var aldrig med i matchen, kändes ungefär som att jag aldrig orienterat. Joggade igenom loserfinalen dagen efter med mål att revanchera min orientering. Jag bommade 3min på första kontrollen och yttligare 2min på femman. Skandal. Däremot tycker jag det var riktigt kul att Rollen vann. Imponerande gjort.

Stafetten däremot, då gick det bra. Strulade lite efter varvning och tappade tätgruppen. Sedan gick det väldigt fort och jag blev trött mot slutet. Jag är ändå nöjd med mitt lopp då vi var med i matchen. Thomas sprang bra på andrasträckan och vi var med i draget. Tyvärr hade Julian ingen bra dag och vi tappade tid. Även förstalaget gick dåligt. Så det var ingen bra mårddag.

SM-Guld till William!

Det såg ut att vara en riktigt häftig långdistansbana som Wille bemästrade mycket bra. Det var inte jättekul att stå bredvid och se på istället för att springa själv. Jag hade gärna löpt finalen och jag tror att jag hade haft goda möjligheter att förbättra min 23:e placering från förra året.

Jag fick däremot massa tillfällen att lära mig att fotografera med min nya kamera. Det gick väl sådär. Fick väl några bra bilder i alla fall.

Publiktävling SM Lång

Jag tycker jag gjorde ett bra lopp på publiktävlingen, men jag bommade i slutet och lade bort dyrbar tid. Slarvigt. Det var en bra genomkörare för nästa helg åtminstone. Fick en shampoflaska i pris.

Karta (på g)
Resultat

Räckte inte till i kvalet

Jag tycker att jag gjorde ett bra kvallopp idag, men det räckte inte. Efter en analys av loppet ser jag att jag tappat mycket tid på långsträckan som jag genomförde dåligt. Hade jag löst den sträckan bra hade jag haft en finalbiljett. Det är små marginaler, det är tufft. Nu blev jag 11a och inte bland de 10 bästa som får springa final. Var förvisso 52 sek till 10:e man, så det var inte jättenära. Jag hade sett fram emot att löpa finalen i morgon, men nu får jag köra publiktävlingen som en bra genomkörare för nästa helg istället.

Karta

DSC_0001.JPG

Jag har köpt en ny kamera som kom med posten idag. Detta är första bilden jag tog, med automatik-läget. Nu ska jag bara lära mig fota så att jag kan bjuda på fler fina bilder.

Sjätte bilden jag tog. Trevligt med kort skärpedjup. En fin grej med kameran är att man kan filma med den, och när man filmar vill man gärna använda sig av kort skärpedjup emellanåt för att få fina effekter på filmen.

DM-helg 2

Natt
Bra kropp, svajig orientering. Jäkligt kul med högfarts-natt-ol

Resultat

Sprint
Jäkligt sliten. Skandalsprint. Missade 55sek för att jag inte såg en kontroll som var nedtryckt i en grop. Missade en annan för att jag inte såg enheten på stämplingsbocken. Flopp.

Karta
Resultat

Stafett

Segt och bommade de tre första. Sedan bättre. Ganska seg idag med, men kände mig bättre andra halvan. In som tvåa. Vi tog silvret sen. Tuna vann efter en bra genomförd stafett.

Karta

Ljuva minnen

Ski-O-Tour-stafett 2002. Jag växlar till Putte som tvåa. Minns att jag var just efter Påsen till växel och före många av de stora killarna (gamm-gubbarna). Jag var bara junior och minns att vi utmanade gamm-gubbarna bra. Numer är jag själv gamm-gubbe och precis som dåtidens gamm-gubbar, blir jag sur om någon junior lyckas åka fortare. (vilket aldrig hänt) :-P

En intressant detalj är att JG och Påsen var gamm-gubbar redan då

Tränat på efter helgen

Efter en tung DM-helg fortsatte jag träna på rätt bra måndag och tisdag. Stafett-träning i måndags och en ny variant av mördarbana på tisdagen (lyckades slå Jesper men han finns inte med i listan). Märkligt nog kände jag mig mycket bättre på dessa pass än vad jag gjorde under helgen. Konstigt det där. Lyxade med en vilodag igår efter två veckor med bra och hård träning. I helgen är det DM igen, natt, sprint och stafett. Blir kul. Det blir sista riktiga hårdkörningen inför SM. Förhoppningsvis ska formen infinna sig lagom till de två SM-helgerna.