Myrpass

Cyklade upp i skogen och löpte myr. Kände ingen smärta i foten så det var mycket positivt. Blir ingen tempoträning direkt men man blir stark i benen och hjärta/lungor fick jobba på. Härligt.

Onsdag

Gillar mitt nya objektiv. 2h rullisar idag efter jobbet.

Tog lite kort i helgen med


Trevlig helg i Alfta


En liten MTB-tur


Alternativ träning

Eller alternativ och alternativ. SkidO är min huvudsport så rullskidor och cykel är inte helt illa inför vintern även om jag gärna hade slängt in massa löpträning just nu. Foten känns ganska bra, men fortfarande inte helt bra. Idag stakade jag två timmar i riktigt gött väder på eftermiddagen.

Flopp på EOC Tour och skadad fot

Efter långdistanen fick jag ont i foten. Kändes ok på morgonen dagen efter och när jag joggade till start. Skråterrängen som var lite stenig i botten var inget min fot trivdes med. Funkade inte alls. Det gick segt och jag tvingades bryta.

Det är i/på trampdynan bakom stortån det gör ont. Har kännt av det lite lite grann ett tag sedan jag fick ett genomslag genom sulan på ett träningspass. Känns inte när jag går, men när jag springer, speciellt på ojämna underlag.

Total avlastning från löpning väntar tills det ger sig. Rullskidor går att köra. Hoppas att cykel ska gå bra med. Styrketräning utan att belasta framsidan på foten ska också gå bra. Allt som inte gör ont kan jag träna helt enkelt.

EOC Tour 1

Ok tekniskt, men kände mig ganska seg sen wsp-loppet. Men kul var det. På EOC blev Sverige utan medaljer, men många gjorde fina prestationer. Lundanes är förjävla bra. Det var en tuff backe på slutet.

WSP-loppet

Foto: JG

Löpte i kväll ett trevligt löplopp i Falun. 4,6km. Gick ganska bra, disponerade loppet bra. Kanske var lite defensiv i början där jag inte gick med i en fyramannaklunga som lång framför mig med jämnt avstånd istället. Lyckades gå förbi en stum Tom-Carl på slutet och knep femteplatsen. Ca 20sek fram till Östlin på andraplats. Men Wille var en ohotad segrare, jag tror jag var 1.30 efter. 15.46 löd tiden.

Kvarnsveden MTB-O

Foto: Filip Bergström


Första deltävlingen i Svenska MTB-O Cupen 2012. Det var jättekul. Bianchin funkade fin-fint, däremot var min orutin i sammanhanget påtaglig. Gjorde lite väl många misstag tycker jag, men annars var det ganska bra. Att jag blir ifrånåkt är inget konstigt med tanke på att jag knappt cyklat något denna säsong ännu.

Men som sag, riktigt kul. Fick många aha-upplevelser och vill köra tävling snart igen för att revanschera mig!

Karta varv ett
Karta varv två
Karta varv tre
Resultat

Träningsdag

2h löp i blöta myrar i Sörskog på förmiddagen och styrka på lugnet på eftermiddagen. Tufft för benen. Kettelbell var nytt och lärorikt. Lär generera träningsvärk. Gött

Regn

Idag har jag ätit pannkaka. 2h löpning på kvällen i spöregn. Kändes rätt bra men jag fryser fortfarande om händerna. Ska köpa ett 75kg tungt tält åt MOKS i morgon eventuellt. Kan bli någon annan dag med.

Älven runt

I dag sprang jag älven runt. En trevlig löptävling i Borlänge. Jag var lite osäker på start innan eftersom jag varit trött och sänkt efter 10mila. I morse kändes det dock mycket bättre. Tog en 15min lång gubbjogg efter jobbet där jag kände på lite puls av det högre slaget. Det kändes bra, så jag tog civilracern bort mot älven.

Själva loppet gick rätt bra. Öppnade kontrollerat och jag löpte ganska jämnt. Tyvärr hade jag inte mycket att komma med sista kilometern. Fick stryk av en gubbe precis på slutet. Men en bra genomkörare och gött att vara tillbaka i träning. Wille och Rollen var med och sprang och hade en tuff kamp om segern. Även Bäckman och Bäckis var med.

Hur gick detta till?

Sprucken kompass men helt kompasshus!

10Mila, inte min natt

Jag är så oerhört besviken på min insats på 10Mila. Jag förstörde för laget, jag förstörde det lopp jag sett fram emot så länge.

Det började med att jag lade bort fyra minuter på förstakontrollen. Sen var det helt svart i skogen, till några lag kom ikapp längst bort på banan, efter att jag fortsatt orientera dåligt. Då gick det lite bättre igen. Tappade nio minuter på täten. Usch och fy och blä. Inte kul.

Snart dags

10mila till helgen. Det känns bra. Även med Davids återbud har vi ett bra lag. Det ska bli kul. Jag har ätit pannkaka och åkt rullskidor idag. Klassiskt vs skate är just nu 50/50 detta träningsår.

Jobbigt på jobbet

Idag var det en intensiv dag på jobbet. Kände av det på träningen på kvällen, ingen power i vare sig huvud eller ben. Benen hade visserligen en annan förklaring. Gårdagens pass var inte optimala för att löpa fort idag. I morgon blir det löpvila och förhoppningsvis en lugnare dag på jobbet.

Drive

Bra film. Bra soundtrack. Se den.