Skidåkning på g

Det har kommit ganska mycket snö i Borlänge idag och i natt ska det vara minusgrader. En decimeter snö har det kommit i Bergebo så det borde gå att åka där i morgon. Annars såg jag att någon hjälte skidat på golfbanan i Samuelsdal. Jag ska göra lite mer research inför morgondagens kanske dubbla skidpass. Har idag letat fram gamla crap-skidor för att kunna åka utan så höga krav på underlaget. 

Edit
Tydligen finns det 20-25cm snö i Gyllbergen och vägen spårad både för skate och klassiskt.

Glada besked

Vid skido-premiären i Harsa 17-21 december ska tävlingarna inledas med en individuell natt-tävling. Mycket kul. Sen tidigare har skido på natten enbart bedrivits under parstafetterna. Jag tycker det är ett mycket bra nymodighet och det ska bli väldigt kul!

Info:
www.ski-otourclub.nu

Snö!

I morse snöade det i Torsby, härligt! Tyvärr räckte inte snön till skidåkning, så vi fick hålla oss i tunneln. Tre dagar med dubbla tunnelpass fick räcka. En vådlig färd på hala vägar med sommardäck blev kvällsnöjet. I Malung stannade vi och åt pizza. Ska äta ett äpple nu.

Lilla sportspegeln

Var det någon som såg lilla sportspegeln igår?
Jag såg det, tyvärr. Charlotte Kalla var med och tja, hon agerade på ett sådant sätt att jag vred mig i tv-soffan. "Jag brukar löpa obanat i skogen" sa hon och visade upp hur obanad löpning går till. Jag vet inte vad jag ska säga. Men du kan ju titta själv: Svt play

Torsby

Nu är jag här i Torsby igen. Det är trevligt. Denna gång är det lite mindre folk i tunneln och spåren håller bättre än sist. Tyvärr fick jag ont i höften på sista intervallen igår, så det var inte direkt ett scenario jag hoppats på. Dock går det att träna rätt ok ändå, men det får ske med vissa justeringar. Benskejt gick t.ex väldigt bra att köra. Norska skid-o-laget var här i helgen tills idag, vilket var trevligt (både att träffa dem och även att de åkte hem:P).

 

Dagens bild


Smålandskavlen

Det hade varit kul att springa. Men med en sargad kropp är det inte möjligt. Så kan det vara. Nästa ol-säsong ska jag vara hel under hela säsongen, men först väntar en spännande skido-vinter. Lyckligtvis går det bra att åka skidor och rullskidor, så trots att jag knappt har löptränat (förutom i vatten) något de senaste veckorna så har den övriga träningen flutit på bra. Nu väntar jag bara på att det ska komma snö i närheten. Torsby har snö i tunneln och jag ska vara där på läger måndag till onsdag. Blir nog kul. 

Livesändning från smålandskavlen i kväll! 
www.smalandskavlen.nu

Vattenlöpning på egna banor

På fredagar har vi två banor bokade mellan 15-16 i Lugnets simhall. Det kändes bra att avvisa två ynglingar från våra banor i början av passet. När badvakten stängde av tremeterssvikten skrattade jag inombords av skadeglädje för den lilla ungjävel som nästan landat på mig vid senaste hoppet. Under intervallerna som gick mot startpallarna kunde man skymta fin-fina skyltar som det stod "bokad bana" i rött på med typsnittet Optima fetstilt. Skyltar som man bara kom närmre och närmre för varje vattenlöpsteg. Ett bra pass må jag säga. Trots att nervositeten inför sim-km ökade genom att Bocken gjorde fina 13,9 i surfshorts på 25 fritt på nedvärmningen...

Jag hittade den!!!

Jag tog civilracern och cyklade ut till Amsberg. Just där jag hade misstänkt att klockan skulle ligga, låg den, tiden snurrade på 44h 29min och 31 sek. Hurra. Jag kände mig jävligt nöjd när jag cyklade hem. 

Tummen upp och tummen ned

Dagen har bjudit på många tummar upp och någon ned.

Tumme upp
- Fick en autoformtakbox
- Fick nya Rossignolskidor och pjäxor 
- Middag hos Bocken och Nordebröd
- Var i Malung
- Fint höstväder

Tumme ned
- Har tackat nej till Smålandskavlen
- Måste diska och vika tvätt

Natt-ol och tappad klocka

Rollen hade kokat ihop en tuff natt-ol-träning idag. Jag var med och testade löpsteget. Det gick rätt bra, Banan var svår och terrängen var vresig till snabblöpt. Jag kände mig ringrostig men hade rätt bra flyt i orienteringen. Bra så långt. Det som var dåligt, en mindre skandal, var att jag tappade min klocka någonstans mellan kontroll 14 och 18. Jag minns inte att jag gjorde någon vådlig vurpa under den delen av banan, men det var väldigt grönt just där så jag vet var jag ska leta...

Är det någon av mina snälla läsare som har en klocka att låna ut under tiden jag letar rätt på min gamla eller skaffar en ny?

Bra cover


Nytt rekord!

Sju personer på vattenlöpningen idag. För att fira detta införde vi nya grepp i träningen. B.la hantlar och diverse andra vattenträningsredskap. Jag körde även ett intervallset utan något som helst hjälpmedel, ganska jobbigt. I slutet av passet tränades det inför sim-km. Bocken har seglat upp som favorit! Själv kan jag inte räkna med en framskjuten placering... i mitt försöksheat tappade jag badbyxorna redan i starten, skandal.

Tuff helg

Lalla-lägret i helgen blev väldigt lyckat. Bra träningar, grym service och härlig gemenskap. Kroppen är nu mör, ordentligt jävla mör. Så jag är nöjd. Tack för det!

Hemma

Kroppen är mör efter skidåkning i Torsby. Härligt!

En vilodag i morgon sen bär det av till "Lallas Träningsläger" i Avesta. Kommer bli trevligt och i sann Team Rehab-anda kommer två pass bedrivas i badhuset.

över och ut.

Team Rehab utvecklar!

Vi kommer framöver att ha två egna banor under vattenlöpningen! Den 18e november är det dags för sim-km. Toomuch är ansvarig för det tävlingstekniska. Jag hoppas på 25m fjäril, vilket kan bli lite av min gren. Jag tror alla i MOKS känner en lättnad över att badvakt J Dent är down under då...

Rull-O i Sunne var riktigt bra. Idag har det blivit två tunnelpass. Skadan känns bättre, kanske blir det ett par löpsteg i morgon, men det kanske är lite krydd, som Nordebo hade sagt.

Det går bra att åka klassiskt

Men det är trångt i tunneln. En miljard norrmän är här och åker, och vi 20 elever från skidhögskolan. Det känns som tunnelpersonalen har snålat in på kylan för att spara några kilowattimmar. Jag hade bra fäste hela passet idag. M.I.A. är tydligen gravid, se här.

Dags för rull-o i Sunne nu på eftermiddagen.

Torsby

Nu är jag på plats i Torsby. Tunneln är sig lik och det går bra att åka skidor med min sargade kropp. Körde lite intervaller under eftermiddagen och det var ok. Emellanåt känner jag av skadan, men det är inte alls på samma sätt som när jag löper. Fint det. 

25manna

Jag kunde löpa!!! Det var jäkligt kul och det gick helt ok. Tyvärr gick det dåligt för mitt lag i början och jag hade inte det bästa utgångsläget när jag gick ut först av klubbens fyra löpare på sträcka 5. I skogen var det oerhört mycket folk som vanligt på 25manna. Jag tyckte det gick sakta i "ledet" och försökte köra om genom att ta egna stråk, en taktik som var bra hälften av gångerna och tämligen usel den andra hälften. Orienteringsmässigt var det ringrostigt och stressigt pga mina omkörningar. Rent löpmässigt gick jag inte på för fullt eftersom jag inte vågade med tanke på skadan. Även om jag hade en skaplig tid så var känslan under loppet inte bra, så mitt medlemskap i team rehab kommer att vara ett par veckor till. Nu tänker jag inte springa någon mer tävling detta år om jag inte känner att jag kan göra en rättvis insats på smålandskavlen.

I 25manna landade laget på slutlig 65:e plats.

Dagens vattenlöpning

30 st 45/15 i sedvanlig stil. Denna gång var vi bara två tappra löpare plus en groupie. Som vanligt på fredagar var det mycket motionssimmare i vattnet. Jag har för avsikt att löpa en sträcka på 25manna imorgon, får se hur det går...

Bertils Cup

Igår var det Betrils Cup här i Borlänge. Jag hjälpte till som funktionär och det var ganska trevligt. Tyvärr hann tävlingen inte avgöras innan mörkrets inbrott, men alla verkade nöjda ändå.


Resultat

Who says that?

Inspirerande trots att jag inte är helt övertygad om Lance var/är odopad. Blir kul att se han göra comeback nästa år. Jag körde stakintervaller med Påsen och JG idag. Det var -1 grad när vi stack ut. I slutet av passet körde jag av en stavspets, då svor jag en salva, faktiskt.

Bertils Cup

I morgonkväll är det dags för årets upplaga av Bertils Cup. Var med vettja!

 PM

Nytt rekord!

Idag slog Team Rehab deltagarrekord på vattenlöpningen. Sex tappra herrar ställde upp, dock var alla inte skadade, men enligt policyn får alla som vill vara med. Vi körde i sedvanlig stil 30st 45/15-intervaller. Det pratades om att vi snart bör trappa upp träningen ett steg, ett set till, dvs 40st itervaller. Kan bli något stort detta.

Team Rehab Weekend slut

Idag avslutades träningshelgen med en drygt två timmar lång myrpromenad med 15kg tung blyväst i Gyllbergen. David, jag, Stefan och Birklin klafsade runt i blöta myrar och njöt av höstens inbrott i vacker natur. Ett av höstens bästa pass helt enkelt.

mer info:
David och lenas sida (med b.la en gps-rutt från passet)

Gårdagen bedrevs i Falun. På förmiddagen var jag och lyssnade på Gunde och Mikael Tonkonogi, som hade gratis föreläsningar i samband med firandet av Dalarnas Idrottsförbunds 100årsjubileum. På kvällen, efter ett hårt rullskidsintervallpass med David och Bocken var  det dags för Dalarnas Idrottsgala. Det var trevligt. Men jag satt och vred mig gång på gång pga alla de pinsamma skämten som drogs uppifrån scen. Maten var god, gästerna var trevliga och ingen förstod vad någon var nominerad för. Typ.

Mycket nöje


Heldag i Falun

Det blev ingen heldag i Dala-Järna, men däremot i Falun. Jag och OL-Davve körde 2h stakning på förmiddagen, snackade skit, planerade rehab och vilade inför pass två. Eftermiddagspasset var rullskidsintervaller i Bjursås. Riktigt fint och bra pass. Jag var stark på de första två intervallerna, men på tredje intervallen började spärren på ena skidan att glappa, så det blev svårt att åka avslappnat när spärren släppte då och då. Intervall fyra gick ungefär likadant. På den avslutande intervallen lånade jag ett par andra rullskidor och kunde avsluta bra. Kul dag.

Det gäller att behålla lugnet...

Precis som i orientering...