Feber-Sundsvall-Sälen

Det är vad jag gjort sedan sist.

Seg och trött efter Jukola. Var hemma från jobbet på måndagen. Illa beräknat då vi flög hem från Finland.

Torsdag till Söndag i Sundsvall. Firade midsommar och var på diverse trevliga tillställningar. Intesivt och avslappnande. Smög igång träningen med två korta pass. Kändes ok men blev väldigt sliten efteråt.

Mycket jobb mån-tis.

Nu är jag i Sälen. Mycket jobb, mycket träning. Rullskidsintervaller nyss. 35min uppförs.

Ett lyckat Jukola

Förstalaget tvåa och andralaget 38. Väldigt bra resultat.
 
Mitt lopp på sträcka tre gick väldigt bra även om jag fick slita rejält. Fast det gillar jag ju. Att snitta på 15km löpning per vecka den senaste månaden är kanske inte den bästa uppladdningen för att löpa en 14,1km lång och tuff nattsträcka. Men när det gäller ett lopp så går det oftast bra att pressa sig. Foten, som varit anledningen till min löpfrånvaro fungerade bra. Det är inte helt smärtfritt när jag springer, men det går samtidigt ganska bra.
 
Jag inledde väldigt bra och plockade kontrollerna bra i början. Försökte springa fort men inte pressa för mycket, då jag visste att det skulle bli tufft mot slutet. Ulf Forseth Indgaard, Frol IL, var jag samtidigt med vid första kontrollen, men han höll ett tempo jag inte kunde/vågade mäkta med. Efter ett tag kom jag ikapp båda OK Linnés lag med bröderna Ridefelt. I de unika banavsnitten för sträcka tre var vi en fin klunga som sprang ihop och efter ett tag kom vi ihop med några fler lag. Jag började få krampkänningar redan efter 50min, men jag försökte springa så sakta som möjligt utan at behöva släppa klungan. Kontroll 17 är en gafflad långsträcka, här splittras våran klunga upp och jag får min kontroll bra. Kommer här ikapp Kristiansands förstalag och får en bra rygg. De andra ur min klunga glider jag ifrån. Avslutningen är ganska tuff och Kristiansand drar med mig på en bom till 22:an, jag hinner dock upptäcka detta och tappar ca 30sek bara. Koovee och Kåre stämplar just före. En ganska lurig och gafflad avslutning återstår där många gör misstag, men jag går bra. Blev lite knäckt av att Kovee-löparen sprang så fort, men då visstje jag inte att det var Topi Anjala, vilket förklarade en hel del. Jag plockade 21 platser på sträckan och kunde skicka ut Anders på en 39:e plats, 16.26 efter täten.
 
Vi i andralaget lyckades bli 38:a i mål sen efter en bra genomförd stafett. Vi putsade det tidigare andralagsrekordet, 62, en hel del. Förstalagets andraplats var såklart jättekul, vilken stafett det blev! Härligt. Nästa år ska jag vara så pass bra att jag får springa i förstalaget igen.
 
Lagresultat
Resultat sträcka 3

Mot Jukola

Årets orienteringshöjdpunkt till helgen, Jukola. Mina förberedelser har väl inte varit de bästa med tanke på min fot. Men jag tror att jag kan bidra till andralagets framfart i skogarna på ett bra sätt. Vi har ett bra andralag och det känns väldigt kul. Jag tror vi kan komma topp 50.

Moxs lag 2, nr 62
1. Roman Bondarenko
2. Martin Hederskog
3. Martin Hammarberg
4. Anders Åkerman
5. Stefan Jonsson
6. Jonas Bäckström
7. Julian Dent

MTB och MOSSE

Det blev dagens träning. Jag och två tranor delade på myren. Ett varv på min myrbana är ungefär 2,6km. Blev lite nedförsteknik med Bianchin på hemvägen.

Hektiskt

Det är mycket nu. Jobb, träning. Jukola till helgen, ska bli skoj. Tredjesträckan i andralaget. Ser fram emot det väldigt mycket. O-Ringen närmar sig, det märks. Det är mycket att göra på jobbet. Men det är kul.

Brons på MTB-O-SM

I helgen var det SM i Mountainbikeorientering i Stockholmstrakten. Jag körde sprint på fredagen och långdistansen på lördagen.

Sprint
Åkte från trean till fjortonde till trettonde innan jag upptäckte att jag hamnat fel. Tappade mycket på det. Sedan gjorde jag en till bom när jag svängde in på en väg för tidigt i ett industriområde. I övrigt bra men jag har inte farten. Blev 10:a. Hade jäkligt kul, så jag var nöjd med det.

Resultat

Långdistans
28,7km bana. Härligt. Kändes som jag hade lärt mig ganska mycket om sporten efter sprintloppet och hade en bra känsla inför loppet. Försökte hålla mig till vägar och större stigar. En taktik som visade sig vara väldigt bra. Tävlingsområdet var på ett miltärt ovningsområde där stridsvagnar kört sönder vissa stigar helt och hållet. Det var lerigt och blött och väldigt svårcyklat i dessa partier. Blev mycket hoppa på och av cykeln.

Loppet gick skitbra i två timmar. Gjorde någon liten liten krok bara. Inget stort. Men på väg till 21:a kontrollen började jag bli trött. Det vägvalet jag hade tänkt tog jag inte, utan bytte till ett annat, som det fanns flera varianter på. Jag tog den sämsta. Tappade två minuter. Väldigt onödigt. Kämpade på de resterande kontrollerna, där det var som värst med blöthål och lera. I avslutningen har jag svårt att få ihop stignätet och lägger bort mycket värdefull tid på tredje sista och näst sista kontrollen. Kommer i mål efter 2h 24m 45sek och 47,3km cykelväg. Härligt! Loppet räcker till en överraskande bronspeng och jag är förståss väldigt nöjd med det =)

Resultat

Lerig cykel

Tog ett mtb-pass för att fira nationaldagen. Spände på kartstället och körde banan från Kvarnsveden MTB-O från förra året. Gick ganska bra. Vädret var dock inte lika bra. Regn. Lera. Skitig cykel. Konstigt ljud från växlar. Har tvättat cykeln nu. Och även mig själv.

Myrlöpning och KM

Igår körde vi KM i 1500m myrlöpning. Det var jobbigt och kul. Efteråt körde vi intervaller i mossen.

Idag stod OK Kåre värd för KM och vi hade en egen Malungsklass. Jag sprang bra och tyckte det kändes ganska bra med foten dessutom

Karta
Resultat

Har agerat flytthjälp i helgen

Skodan agerar packåsna

Första vändan med släpet

Syster yster, som numera är husägarinna, funderar på målning av klädkammare

Stefan i målartagen