Årets musik

Årets album (efter 1 utan inbördes ordning):
1. Arcade Fire - Neon Bible
Jens Lekman - Night falls over Kortedala
The Hives - The Black and White album
Sahara Hotnights - What if leaving is a loving thing
The tought alliance - A new chance
Kristofer Åström - Rainaway Town
M.I.A. - Kala
Daft Punk - Alive

Årets låtar utan inbördes ordning:
Arcade Fire - No cars go
M.I.A. - Paper Planes
Maskinen - Alla som inte dansar
Shout out louds - impossible
Sahara Hotnights - Visit to Vienna
TTA - A new chance
LCD sound system - All my friends
Peter Bjorn and John - The Chills
Jens Lekman - A postcard to Nina
Snow Patrol - Chasing cars
Nelly Furtado feat Timbaland and Justin Timberlake - Give it to me

Album jag hade önskat lite mer av/Borde ha lyssnat mer på/Borde ge en chans till:
Peter Bjorn and John - Writer's Block
LCD Sound system - sound of silver
Hard-fi - Once upon a time in the west
The Go! Team - Proof of youth
Turbonegro - Retox
Erik de Vahl - Oh! My spine

Årets floppar:
1. Nyinspelningen av "Glamorous indie rock and roll" på the Killers nya skiva Sawdust.
2. Att jag inte lyssnat på så mycket ny musik.


Jag har säkert glömt någon låt eller album, men vad gör det. Har i alla fall lyssnat överlägset mest på Neon Bible, riktigt grym skiva, varenda låt är toppen.


Ännu en favorit

M.I.A - Paper planes

Hårda intervaller

Idag hade vi Kultur- och träningsdag här i Sundsvall. Visserligen var det inte jättestor uppslutning, men trevligt ändå. På förmiddagen begav jag och Joel oss upp till södra berget för att köra ett 7,5-10km långt race. Men eftersom det var is, is, is på alla spår körde vi intervaller istället. Lyckligtvis var pistmaskinen framme och pistade upp en slinga som tog drygt två minuter i intervallfart, så vi körde en stege som såg ut såhär: 1-2-3-4-3-2-1 varv med en minuts vila mellan varje, förutom två minuter efter 4-varvsintervallen. Det blev ett mycket bra pass!

Hann med en sväng på stan och sen såg vi både på tour de ski och en ny favoritfilm Me and You and everyone we know.

På kvällen körde jag och joel klassisk distans.

läs mer:
SkidObloggen

Julvideo

Här kommer ett klipp från julen, inte mycket till röriga bilder men en bild var femte sekundfunktionen var jag tvungen att testa. Inget hightech direkt, men lite kul.


Jul i Vemdalen

Dålig aktivitet här, men jag har ju varit i fjällen och firat jul. Det var kul.

Det blev massa fina skidpass och trevliga stunder med familj och släkt. En dag åkte vi utför, jag och bror plus kusiner. Det var sådär, blev mest pist (och det är ju så jävla trist). ett par svängar offpist hann vi med, men det var inte jättebra. December är fel årstid för offpist.

Jag filmade lite med min nya leksak, men jag måste skaffa bättre batterier, för de budgetbatterier jag körde med tålde inte kyla så bra. Det kanske kommer upp lite film här om du har tur.

Jag fick b.la ett rivjärn i julklapp.

Test av leksak


Jag testade min nya leksak idag, den funkar fint.

Julklapp till mig själv

image84

Jag var sugen på en teknisk pryl, så jag köpte en Digital Hero 3 till mig själv i julklapp. Återkommer med smakprov.

Plusgrader

Idag har jag åkt skidor på förmiddagen, jag kände att hatet växte inombords när spåren inte preparerats sedan lucia fastän det är kanonförhållanden på södra berget. Efter det shoppade jag julklappar i Birsta. På kvällen var det natt-cup som var rätt tråkig, stads-ol är ett hån mot orientering. Det mest spännande som hände idag var när jag hjälpte Jonas Å och hans kollegor att jaga ifatt en snattare. Team Sportia - Fjuniga småtjuven med såväl dålig hållning som löpsteg: 1-0

Mot Norrland

image83
I kväll åker jag hem till mor och far i Sundsvall, det ska bli skönt. Det som inte är lika skönt är at jag måste ut och stresshandla julklappar snart. Nu har jag precis varit och kört lite styrka i gymmet, håller på att packa också. Som vanligt kommer jag väl packa med mig massa prylar jag inte kommer använda. Det jag däremot garanterat kommer packa ned är mina nya, eller kanske inte nya, men i alla fall med nya spetsar på, skidO-trugor. Världsmästaren hjälpte mig att byta ut blötjärnsspetsarna mot hårdmetall igår, känns riktigt bra. Ska försöka mig på att byta på mitt andra par skidOtrugor också. Jag fick även en legendarisk truga, eftersom jag tappade bort en av mina i Harsa för nån vecka sen. Den nya står det "Berra" på, alla förstår vilken Berra...

Lugn söndag

image82
Det blev en lugn söndag idag. Behövlig vilodag efter den senaste tidens tävlingar och resor. Vad passar då bättre än att bjuda in goda vänner på käk och fika? Som bilden visar bjöds det på vit glögg och glass med diverse tillbehör. Stämningen var på topp. Jag hann även med att tvätta och se massa sport på tv idag, skönt.

Världscupstafett

image79
Jag pustar ut efter ett väl genomfört lopp, jag är gladare än vad det ser ut


Det blev en härlig svenskdag i Idrefjäll igår. Två svenska herrlag på pallen, lag ett överst och vi i andralaget på en fin tredjeplats. Finland knep silverplatsen några sekunder före oss i Sverige två.

Joel inledde stabilt på förstasträckan och skickade ut mig med flera lag som jagade Sverige ett som hade lucka redan efter en sträcka. Det gick bra för mig, trots att jag kände mig väldigt osäker när jag under vissa partier av banan var helt solo och i andra partier i stora klungor. Bra gafflat med andra ord. Jag skickade ut Åslund på sistasträckan i rygg på Finland ett. Tyvärr hade Åslund lång gaffel på slutet och blev ifrånkörd av Finland och även upphunnen och passerad av två ryska lag (fram till näst sista kontrollen). Men Åslunds rutin och kärlek för att dra genspår gjorde att han genom att ta ett våghalsigt genspår till sista kontrollen, kunde gå om de båda ryska lagen och föra upp oss till tredjeplatsen. Snyggt! Superkul och superbra insats av oss svenska herrar!

Resultat och sådant från helgen:
www.ski-otourclub.nu

Världscup långdistans

image80
Idag var det långdistans, dock inte så lång som jag hade hoppats på. De första två kontrollerna fick jag riktigt bra och var ikapp Khrennikov två minuter. Då kändes det riktigt bra, eftersom det är en riktigt bra rygg att åka på. Tyvärr tabbade han sig rejält på nästföljande kontroll, vilket resulterade i att jag tappade tid och han blev diskad.

Resten av loppet flöt på bra, förutom ett par småmisstag på första varvet. Andra varvet var riktigt bra och jag slutade på en 14:e plats (tredelad med JG och ena brodern Kiskinen). Så jag är nöjd, speciellt då jag känner att jag har betydligt mer och att banan gärna hade fått vara 40 minuter längre...

Världscupspremiär

image78
Det blev en bra världscupspremiär för min del. Trots att jag kom iväg dåligt och fick köa i början av mass-startsloppet så kunde jag skida in på en fin 14:e plats. En placering som ger mig plats i den röda gruppen inför torsdagens långdistans. Det får jag vara nöjd med!

Påsen vann idag och får därmed raka av sig sin hustrumisshandlarmustasch.

Lyckad premiärhelg

Det blev en trevling säsongsöppning för min del. På natt-stafetten på lördagen tog jag och Löfgren hem segern, kanonkul då främst Löfgren var osäker på formen.

På söndagens kortdistans+jaktstart sprint gick det också bra. På den inledande kortdistansen gjorde jag ett stabilt lopp med några få småmisstag. Loppet räckte till en fjärdeplats, endast åtta sekunder efter regerande världsmästaren Khrennikov. På den efterföljande jaktstarten var vi fyra stycken som gjorde upp om seger. Khrennikov, Rost, Löfgren och jag. Min taktik var att avvakta, vilket jag ångrar lite i efterhand. Rost drog längsta strået och vann en tät spurtstrid på upploppet. Själv gled jag in på en fjärdeplats, fyra sek efter. En placering jag är jättenöjd med då det var riktigt bra motstånd, det var bara finnarna som saknades annars var hela världseliten på plats.

En lyckad premiär allts. I morgon drar världscupen igång. Det ska bli grymt kul!

Höres

KidBoa har körkort!

Min lillebror tog körkort idag, grattis! Det var på tiden och skönt för honom. Skulle han nu bara ta tag i sitt liv och slita sig från datorn för att träna istället, skulle jag vara nöjd. Jag ska fundera på hur jag kan dra nytta av detta. Jag har redan förlorat på det, eftersom han tänker ta päronens bil till Vemdalen där han ska fira nyår, så jag får låna en skruttig saab av hans polare, för att åka till skidspåren med under den tiden.

Men det kan jag leva med, bara det kommer mer snö. Det var inte jättekul att åka 1.45 på 500m-slingan på Lugnet nu ikväll.

Lugnt på Lugnet

Idag åkte jag skidor på Lugnets 500m långa slinga. Det gick bra me tanke på vilket jäkla pissigt väder det är. Det blev först lite impulser, sen körde jag några korta intervaller/ryck för att känna på lite fart och puls. Det kändes bra.

35-tempo

Idag har vi haft säsongsplanering med Malungs OK. Vi löpte intervaller i friidrottshallen först, sedan planerade vi in läger och sådant inför kommande ol-säsong. Kändes kul och motiverande. Löpintervallerna gick bra, blev ganska försiktigt tempo då det var första inomhuspasset för vintern. Vi körde totalt 15st tvåhundringar, tempot lade jag på 35 förutom de två sista som gick på 34 respektive 33. Jag antar att det kommer kännas i benen ändå imorgon.

Ett jäkla trist töväder har det varit idag. Jag hoppas inte att all snö försvinner nu.

Tisdag

Idag har jag varit i skolan för första gången på länge, det kändes sådär. Digitaltryck är inte alltid så intressant som det låter, men en digitalprinter som skriver ut duplex och simplex lika fort tror jag på. På kvällen hade vi terminsavslutningsmiddag med idrottshögskolan. Vi var i ett gammalt bergrum i Ulvshyttan och käkade god mat, de som presterat bra resultat under året fick blommor. Sen hann jag idag även med att ge SkidObloggen en ansiktslyftning. Jag känner mig laddad inför helgen.

Hörs

Träningshelg

I helgen var jag på träningshelg med Rollen i Harsa. Vi bodde i Casa del Rosts i metropolen Alfta och tränade skido med Mora skidgymnasium i Harsa. Vi fick uppleva ett vackert vinterlandskap och fin-fina skido-övningar. Tyvärr lyckades jag tappa en truga på ett pass, parstafett i mörker och häftigt snöfall. Kan låta som jag spiller tårar i onödan, men just en sådan truga är svår att få tag på. Jag grävde ursinnit i snöstormen efter den men hittade den inte, så jag bensekjtade hem tomhänt.

Annars bjöd helgen på trevligt umgänge i Alfta med b.la. pepparkaksbak där jag gjorde degen, som kanske inte blev så jättelyckad...

Idag fick vi se något häftigt, en
snövessla attackerade och släpade iväg en skogsmus mitt framför ögonen på oss. Mäktigt!