Perfect


Orsakajt'n

Oj, det var tufft med 25km även i år. Blev ett helt ok lopp ändå, även om tiden var nästan två min sämre än förra året. Jag tyckte ändå jag kunde genomföra loppet på ett bra sätt. Fick lite håll-känning vid 10km kvar, men det var inte så farligt. Hade sedan en stark period där jag plockade in på andraplatsen, men sen tröttnade jag. Sista tre kilometrarna var riktigt tuffa, en mental kamp. Kände mig bra på platta partierna och kunde springa avslappnat, men så fort det blev en lite tyngre stigning blev jag stum och fick slå av på takten. Mitt starkaste parti förra året var de små och trixiga stigarna, men i år tappade jag både uppför och utför på de partierna. Med tanke på den ringa mängd löpning jag tränat inför detta jämfört med förra året så är känns det bra att jag ändå kan springa såhär pass bra.

Fick 300kr presentkort på Helikon Video i Orsa i Pris. Det blev sju dvd-filmer ur fyndhörnan och två stora chipspåsar plus 2l cola.

Resultat

Efter loppet for jag till Nås för midsommarfirande hos Hederskogs, med div andra orienterare på plats. Trevligt.

Vildmarksloppet

Igårkväll var jag med på tunas vilmarkslopp. 18km gammaldags orientering på 50 000-del. Tuff, svårt och härligt. Finns fortfarande fina terrängområden i skogarna bortom tjärnaberget även om det är mycket hyggen. Start strax efter 18 och första vätskan efter dryga timmen. Två muggar vatten. Jag kände mig stark, men efter 90 minuter tog krafterna slut. Gjorde som följd en megabom på sjätte kontrollen. När jag äntligen kom fram fick jag sportdryck. Grymt gott och tillräckligt för att kunna ta sig i mål. 2.26 höll jag på. Ett riktigt bra pass. Även om formen var bra på Jukola och är på uppåtgående känner jag att jag saknar löpstyrkan i långa loppet. Fler tuffa pass väntar.

Karta

Super Star Destroyer Executor

Lego har släppt sitt längsta bygge. Darth Vaders Super Star Destroyer Executor. 1,27m lång. Lite halvläckert. En liten rolig grej är att om man skulle bygga en Death Star i samma skala skulle den vara ca 10,7m i diameter. Inte för att jag bygger lego så ofta, men Star Wars-nörderi faller mig alltid i smaken.

Bra lopp på Jukola

Äntligen börjar min kropp fungera. Kändes riktigt bra och jag genomförde loppet riktigt bra. Gjorde en onödig sväng till första kontrollen dock. Slarvigt. Växlade som 15:e man efter att ha legat i tät hela loppet.

Resan över till Finland började inte så bra i torsdags då det började brinna i ett motorrum på båten och vi blev försenade 4-5h. Således blev det lite ändrade planer när vi väl kom fram till vårt boende på fredagen. Vi hann i alla fall ut på en fin-fin träningskarta för att köra ett pass.

Jag var mest nervös för starten egentligen. Eftersom min form inte alls infunnit sig tidigare var jag inte så sugen att tokhetsa till startpunkten med 1500 andra löpare. Men det gick bra. Orienteringen visste jag att jag skulle klara av. Magen däremot var inte så het., började krångla redan innan start. Märkte inget under loppet dock, men jag mådde riktigt dåligt efter loppet och fick ta en lång nedjogg för att bli med i matchen igen.

Under loppet var jag väldigt offensiv och kände hela tiden att jag hade läget under kontroll. Var först i spåret några gånger, en härlig känsla. Jag drog klungan även på en väglöpningssträcka (till 11:an som jag var först till), vem kunde tro det när jag för en och en halv vecka sedan sprang 3000m på lusiga 10.01? Mot 16:e kontrollen låg jag först i ledet. Försökte släppa upp någon som kunde dra, men ingen verkade intresserad. Så jag körde på. På toppen av kullen vi sprang över kollade jag bakåt och såg ett långt led med löpare som följde mina fotspår. Läckert. Mot slutet blev jag trött och fick ta ett säkerhetsstopp in mot tredje sista kontrollen. Tappade här lite platser och dessutom hade några en kortare gaffel där så jag var nästan minuten efter in till växel. Men jag är ändå sjukt nöjd.

Att jag sprang i andralaget var förståss en besvikelse. Men samtidigt var det minst lika kul som att springa i ett förstalag, speciellt när vi sprang riktigt bra på de tre första sträckorna. Kul! Böttsin och Bäckis gjorde riktigt fina lopp och vi var 28a efter tre sträckor. Inte illa. I mål blev vi 62:a vilket är klubbrekord för andralaget. Tyvärr hade inte förstalaget någon vidare lyckad inledning och hamnade tillslut på en blygsam 26.e plats.

Karta

Lagresultat

Lite låtar


Såg på en Janne Josefsondokumentär om 2001-kravallerna i Göteborg igår. Kom att tänka på denna fantastiska låt.


Lyssnade på lite Maiden hem från träningen igår.


Jag ska se MIA på P&L


I morse tränade jag 06.30. Kom å tänka på gamla goda tiden jag tränade innan jobbet vid sexsnåret och lyssnade på Nigthwish medan jag löpte intervaller på bandet.

Uppvaktad

Idag hade vi en KGOIF get-together där vinterns framgångar skulle premieras. Jag fick en blomma och lite penningbonus för mitt SM-guld och SM-brons. Trevligt. Vädret var dock rätt kass. 13+ och spöregn under själva prisutdelningen. KGOIF har under 2011 tagit 19 SM-medaljer i SkidO och MTB-O, i USM, JSM och SM. Ganska bra för en liten klubb.

Jukolaläger


Masstart med Jukola-feeling

Det finns fina möjligheter för bra ol-träning i Hälsingland. Det var vi kännt på igår och idag. Förlängd medel från Ösa-Träffen igår (som masstart med gaffling inlagd) och två pass kring Olberget idag.

Förmiddagens ol-intervaller var ett riktigt bra pass och jag tyckte jag hängde med ok på i löphastighet och i orienteringen. Tyvärr stukade jag foten trots tejpning. Hade jag inte tejpat mig hade det gått illa. När jag tog av mig strumporna så såg jag att tejpen slitits rakt av. Och då var det fin-tejp. Pheew, inget svullet. Kunde träna utan problem på eftermiddagen. Vi fick fin sparring av Rehnslöparna lysellx2 och Calleberg.

Värmen var dock påtaglig och vätskebehovet enormt.

Vi bor som kungar hemma hos Kungen av bränderna.

3000 och knockoutsprint

Tuff träning idag. 3000m på morgonen. Det blev den sämsta tiden jag gjort någonsin. 10.01. Inte speciellt nöjd men tror jag behöver försöka springa fort, för att på sikt kunna springa fort igen. För 366 dagars sedan sprang jag också 3000m, då på min sämsta tid någonsin dittils, 9.45. Och då var jag i riktigt bra löpform till jukola sen. Så jag tror jag är på rätt väg trots att självförtroendet inte direkt blir större av ett sådant lopp jag gjorde idag.

På kvällen var det knockoutsprint i Falun, på samma karta som elitserien i måndags. Kul och ett bra fartpass. Kunde inte utmana så bra, men jag försökte.

Karta Heat 1 (klickare vidare i kartpärmen sen)

Sprint i Falun

Gick rätt ok idag men farten var låg. Gjorde dessutom några misstag, läste på fel sträcka bland annat. Men det är farten som saknas, vilket jag hoppas få tillbaka tack vare dessa tre lopp i för-EM.

Karta
Resultat

Angående min form så tog jag dessa för-EM-lopp som en genomkörare. Jag drog igång träningen med Norgelägret för att komma igång, och nu kör jag ol och löpning för att få fart på benen till Jukola. Jag tror det är ett bra recept. Till Helgen har vi Jukolaläger och där ska teknik nötas. På torsdag kör jag 3000m-rejs, då får jag en indikation på om dessa tävlingar skjutsat formen i rätt riktning. Pers blir tufft, men bara jag klår mitt all time low är jag nöjd.

På torsdagens masstart kunde jag springa i den farten jag borde ha i knappt en halvtimme, sen gav liksom benen upp. Märklig känsla men jag kämpade runt. På Jukola bör jag kunna springa i 70min minst.

Fixat bilen


"I'll guess all those hours watching MacGyver finally paid off!"

Nu hoppas jag det dröjer länge innan nästa krångel. Ställde dock till det när jag råkade trycka in kolven för nummerskyltbelysningen in i bakluckans hålrum. Inte bra.

Elitserie Medel Mora

Gick bra idag tycker jag. Men det är tydligt att mitt löptempo är i behov av förändrig. Kände mig fortfarande ganska seg sedan torsdagen. Tar orienteringen med mig, mycket positivt och stabilt. Tempot vet jag kommer eftersom. Åt en mjukglass i Rättvik på hemvägen.

Karta
Splits

Elitserien långdistans Mora

Ojoj, det blev ett tufft lopp, precis som väntat. Men en bra genomkörare som var min målsättning efter den senaste tidens knappa löp- och orienteringsträning.

Dagen började inte så bra då batteriet på bilen var dött och jag fick åka fixa skjuts lite snabbt istället.

Kändes ok i början av banan, då jag fortfarande kunde springa rätt skapligt. Tog ett dåligt vägval till ettan, men ingen katastrof. Första boet gick bra, men sedan blev jag trött på långsträckan till andra boet. Fick släppa en liten klunga jag var i. Såg fortfarande ryggarna över ett hygge och tänkte att jag skulle se dem även inne i grönområdet där kontrollen satt. Men det gjorde jag inte. Blev en ganska rejäl bom. Resten av banan gick ganska bra orienteringsmässigt men mina ben var inte så sugna på att springa. Andra varvet blev en plåga. Jag gick i uppförsbackar och joggade utför och på platten. De löpare som passerade hade dubbla hastigheten kändes det som.

I sista slingan i sista fjärilen ser jag Böttsin närma sig mig. Shit, tänkte jag och gav mig fan på att försöka hålla honom bakom mig. Så jag gjorde en liten tempoökning och kollade inte bakåt någon gång. Avslutningen var förhållandevis bra och jag kunde passera två löpare. Men i jämförelse med de bästa var min avslutning blek. Böttsin hade dessutom en slinga kvar i fjärilen så jag blev skrämd i onödan =)

Jag är nöjd med att jag tog mig runt och känner att detta är det jag behöver för att komma igång. Nästan två timmars löpning i skog i högt tempo. Jag tror att jag kommer få farten både i benen och skallen till Jukola om två veckor. Det mest positiva idag var att jag orienterade bra.

Resultat