Midsommar

Inledde med Orsakajt'n, en riktigt fin tävling. 25km har jag aldrig sprungit förut så jag var lite nervös över hur det skulle gå. Men det gick ju bra. Kanske var jag lite feg i början då jag valde att släppa iväg Jocke för spara mig till slutet, men samtidigt var det kanske rätt taktik? Jag är i alla fall väldigt nöjd med loppet.

Resultat

Sedan bar det iväg till Nås för midsommarfirande med familjen Hederskog och lite annat folk. Riktigt trevligt även om det kom några störtskurar under kvällen. Det visade sig att Tord hade några riktiga guldkorn i sin LP-samling på loftet, b.la en liveskiva med David Bowie. Jag stannade kvar idag och sprang ett kanonfint ol-pass följt av sill-lunch innan jag åkte hem till Borlänge igen. En kanonmidsommar helt enkelt!

En dag kvar

En dag kvar innan semester!!!
Det firade jag med att sätta rekord med cykeln hem. 1.21.07.

Har lagt in Jukolakartan i
kartpärmen också.

Kytäjä-Jukola 2010

Det var riktigt kul att springa årets upplaga av Jukola. Tyvärr gick det inte så bra som vi hoppats på för vårat lag. 16:e är hyfsat men inte bra. För egen del var loppet OK. Eller, jag bommade fem minuter på sjätte kontrollen. Det är inte bra. Jag började med att göra en liten bom på fjärde kontrollen och fick vända upp och möta alla som tagit kontrollen. Vilket tydligt stressade mig, trots att jag försökte intala mig själv att fokusera på orienteringen.

Femte kontrollen sprikar jag sedan gör jag det man inte ska göra, börjar öka tempot för att springa ikapp. Dumt! Jag tappar kartkontakten och vet inte riktigt vart jag är mitt på sträckan till kontroll sex. Jag tror att jag sprungit för långt, vänder, inser att jag kanske inte var tillräckligt långt fram. Vänder igen och och tror på nytt att jag sprungit för långt och upprepar samma sak igen. Detta går att beskåda i
GPS-trackingen.

Nu fick jag verkligen skärpa mig. Och lyckades bra med det. Sprang på bra och bommade inga kontroller. Hittade lite dåliga stråk och hamnade bakom långsamma led, men behöll lugnet och orienteringen. På långsträckan till fjortonde kontrollen är det ett långt led som tar sig fram genom bushen. Jag börjar här se lite mer namnkunniga löpare igen och känner att jag kanske inte är helt akterseglad ändå.

Det går bra även efter långsträckan, men jag slarvar lite och springer till fel brant 16:e och till fel gaffel till 17:e. Tappar ungefär 45sek på det. Sedan var det bara full rulle in till växel. Upp till näst sista känner jag mig pigg och löper förbi ett gäng löpare, b.la OK Hällens Kristian Algers. Oj vad gött att knäcka honom, tänker jag. Men då hade jag inte passerat bäcken. Jag ropade hej innan och Kristian kränkte mig från näst sista och in. Jag växlar som 51:a +4.54

Tyvärr har bröderna Åkerman inte riktigt flytet med sig och springer inte lika bra som vi är vana med att dom gör. Thomas leverar sedan ett riktigt topplopp på fjärde och plockar mycket platser och även tid på alla lag utom Halden som vid det här laget ledde med över åtta minuter.

Håkan ramlade och fick en lårkaka på femtesträckan. Fick efter det problem och tappade lite tid. Erik svarade sedan för ett riktigt bra lopp på sjättesträckan och tog många platser. Wille kunde sedan genom ett riktigt bra lopp föra in oss på en 16:e plats.

Andralaget inledde riktigt bra. Tyvärr hade Bragden det tungt på sista och tappade 28 placeringar och slutade sex placeringar från klubbrekordet för andralaget.Växlingssiffror andralaget: 35-42-51-41-32-43-71

Resultat
Karta

/\/\/\Y/\

Blyg-Joel skickade en förfrågan via sms häromdagen. Eftersom ryktet om att jag är den mest kulturella sprider sig, ville han ha tips på vad han skulle ladda in för ny musik på sin ipod. Då slog det mig att jag själv har det dåligt uppdaterat på den fronten. Jag tipsade givetvis om Robyns och Oskar Linnros nya skivor. Och lagom till morgondagens avresa till tusen sjöars land har jag fyllt på min egen ipod med dessa fyra album:

M.I.A. - /\/\/\Y/\
Robyn - Body talk pt. 1
Oskar Linnros - Vilja bli
Uffie - Sex dreams and denim jeans


(intressant att 75% av albumen är av och med kvinnliga artister)

Annars är jag mest insnöad på Weezer's gamla mästeralbum Weezer (1994) och Pinkerton (1996).


OL-intervaller

Klockan 06.07.41 satte jag igång klockan och joggade iväg till gymmet. Ungefär 45 minuter senare var jag hemma efter ett fint intervallpass på bandet. På kvällen hade vi jukolasamling hemma hos Birklin. Först OL-intervaller, sedan käk. Riktigt kul med OL-intervaller, speciellt eftersom jag kom upp i bra puls och fick bra teknikträning på köpet. Känns riktigt kul att vi snart far över till tusen sjöars land för en av årets höjdpunkter!

Tomas och Malins bröllop


Det var en supertrevlig tillställning igår. Middagen och festen var riktigt bra och stämningen var på topp. Fina och känslosamma tal bjöds det på och enligt brudparet själva var jag den mest kulturella av gästerna på bröllopet, vilket resulterade i att jag ska bjuda dem på en mysig filmkväll under senhösten. Det ser jag fram emot!  Jag började bara nästan att gråta vid tre tillfällen.

Idag var det presentöppning och brunch. Mycket trevligt det med. Bröllop är bra grejer =)

Skogen<3


Förvisso var gårdagens ol-pass i Vallmora ingen direkt njutning. Grönt och allmänt jävligt. Men bra för moralen att kämpa sig igenom banan. Idag däremot skickade jag på mig rullskidorna och tuggade intervaller i Skräddarbacken. Ett besök i skogen i morgon förmiddag sedan blir det Bröllop. Härligt!

Rättvis cykelpendling

Motvind till jobbet idag för första gången. Lyckligtvis inte så farligt men nog för att sänka farten så pass att jag hade några minuter upp till rekordtiden.

Hemresan sedan, började kanon, för en gångs skull var det medvind! Jippie! Men när jag ska åka in i Säter får jag punka. Jävla skit. Stannade och bytte slang. Gick rätt smidigt, men att pumpa upp skiten gick sämre. Min reservpump är usel. Fick knappt i någon luft alls. Rullade vidare till OK/Q8 som var närmast till hands och lyckades tillslut pumpa upp däcket någorlunda. Tog mig sedan hem utan problem. På en förhållandevis bra tid. Dock aningen försenad.

Ingen bor i skogen


Verkar lovande!

All time low

Gjorde personsämsta på 3000m idag. Öppnade för hårt, korrigerade genom att lugna ner mig, blev bekväm. Orkade sedan inte öka tempot igen. Kändes inte speciellt bra, men ett bra pass. Första banpasset för året så det var ovant. Tiden 9.45 är rätt pinsam men ändå inte så långt ifrån 9.30 som jag siktade på.

Helg i Sälen


Jedin spättar på i en sänka

I helgen kollade vi och hängde ut kontroller inför
3 plus 3 och Junior Camp Sälen. Det blev bra träning i fint väder. För att inte belasta mitt knä för mycket så körde jag och Jedin ett fint rullskidsintervallpass från Sälen upp till Östfjället igår eftermiddag. Idag var det sprint-KM i Lindvallen där jag inte gjorde något topplopp direkt men kom ändå trea. På eftermiddagen hänge jag och Gufen ut några kontroller på Thierry Gouergious momentbana för Junior Camp Sälen. Det var en tekniskt lärorik bana och riktigt kul. Tyvärr kan jag inte lägga ut några kartor eftersom vi ska ha ovan nämnda arrangemang på samma kontrollpunkter vi besökte under helgen.

Lite solbränd har jag hunnit bli med, men är fortfarande rätt kass på tennis.

Torsdag

Rullskidsintervaller på mina nya fiberglass-fyror, kändes inspirerande. Eftersom mitt knä är lite bråkigt konsulterade jag expertis och avstod blodomloppet. Lite synd, hade varit bra att plåga kroppen med ett rejs, men samtidigt är det ännu bättre att ha ett fungerande knä.

Skid-VM till Falun 2015. Skitkul verkar det flesta tycka. Även jag. Men jag tycker att Lugnet är en ganska kass skidstadion. Tuffa banor förvisso men allt för lätt avslutning och eftersom i princip alla distanser kommer avgöras med gemensam start kommer det bli upploppsstrider stup i ett. Men det är samtidigt det FIS vill ha antar jag. Intervallstarten kommer vara utrotad och en handfull åkare kommer vara bättre på att spurta än vad Northug är nu. Det senare är i och för sig en rätt häftig vision. Tänk dig fem sådana monsteravslutare på upploppet samtidigt!

Old school

Idag sprang jag A2 i 80 minuter upp och ner och runt tjärnaberget. Blev trött och härlig efter passet. Sådant gillar jag. Liksom M.I.A: