10 000

Nu har över 10 000 anmält sig till O-Ringen 2008. Undra hur många jag kan räkna som min förtjänst...

Anmäl dig du med

Förberedelser inför NSM

Det är mycket att stå i inför ett NSM. Jag fick precis idén att rodda upp legendarlampan och köra med den på natt-sprinten på fredag. Just nu vet jag inte ens när jag startar på fredag eftersom jag och TC är efteranmälda. Jag räknar med att löser sig. Något jag däremot måste fixa är sex stycken LR20-batterier för att få fyr i legendarlampan.
image44
skönheten

Plugga och vara trött

Jag är trött och sliten, dessutom sliter jag med massor av skolarbete som jag skjutit upp. Kroppen verkar behöva återhämta sig efter senaste tidens hårdkörning. När man börjar dagen med att blöda näsblod är det lägligt att ta en vilodag. Att sitta framför datorn och göra skoluppgifter gör inte direkt att man blir piggare heller, men imorgon hade jag tänkt att träna. Den enda formen av motion jag gjorde idag bestod av civilcykling i tio minuter och fem st armhävningar för att känna hur handleden känns. Men mycket skolarbete fick jag gjort och påsen bjöd på kladdkaka, så det vore dumt att säga att det var en dålig dag.

What a guy

image66
Jag leker i photoshop när jag egentligen borde plugga. Brumpan ska också på NSM i helgen, det ska bli kul

Smålandskavlen

På nattsträckorna inledde vi som vanligt stabilt, både Marius och Låma skötte sig. På första dagsträckan skötte sig Håkan också bra och skickade ut mig drygt fyra minuter efter täten.

Jag fick gå ut sex sekunder före Tero Föhr, vilket måste ses som en mycket bra draghjälp. Det positiva var att jag inte hade några större problem att hänga med han rent löpmässigt, men det negativa var att vid gafflingen på fjärde kontrollen läste jag fel och gjorde ett grovt parallellfel som kostade 2-3 min. Efter den bommen hittade jag ett hyggligt flyt fram till "boet" vid den sjunde kontrollen. Till åttonde kontrollen gjorde jag en slarvbom på 30sek och slog dessutom sönder kompassen vid ett fall. Tillbaka till boet sprang jag otroligt snett, vilket är olikt mig, visserligen är det klent att skylla på kompassen när det var så fin och detaljerad karta, men jag tror det var en bidragande orsak. Ut på nästa slinga fick jag rygg på några andra löpare som hade den som förstaslinga, perfekt. Ryggarna lång 30-20 sek före och jag tog in meter på meter, men på den andra kontrollen på den slingan gjorde "klungan" en rejäl treminutersbom som jag tyvärr drogs med i. Detta var ju väldigt slarvigt av mig. Resterande delen av banan gick bättre, men det var så dags då. Man får inte bomma åtta minuter på en stafett tycker jag, så jag är mycket besviken med min insats.

Rollen skötte sig dock fint på sistasträckan. Olyckligtvis småbommade han lite på slutet så Leksand kunde glida förbi, men Rollen visade upp en mäktig avslutning då han spurtade ner Majorna. Placering 12 är ok, men vi kan bättre.

Sunne-Borlänge-Småland

Jag är hemma en snabbis för att imorgon åka ner till Oskarshamn i småland för att springa smålandskavlen. Ett mycket bra läger i Torsby/Sunne avslutades för min del i förmiddags med ett rullskido-race. Jag hade tänkt ta det lite piano, men när jag väl stod på startlinjen valde jag ett annat instrument...

Smålandskavlen ska bli sjuk jävla kul! Vi är på g nu i Mårdarna känner jag.

Nytt pers på Hovfjällsracet

Idag körde vi Hovfjällsracet på eftermiddagspasset. Det var fint och klart och relativt torr asfalt, dvs upplagt för bra tider. Tyvärr var det inte jättevarmt, drygt nio grader vid start och ungefär fyra grader när vi gick i mål. Själva racet gick bra, stakningen kändes mycket bättre än för två veckor sedan och i diagonalbackarna kände jag mig stark. Jag putsade mitt gamla rekord som jag satte för två veckor sedan med 1:13, så jag är jättenöjd. På förmiddagen körde vi ett distanspass i tunneln följt av löpning hem till vandrarhemmet.

Torsby

Det är trevligt att vara på läger i Torsby med laget. Igår körde vi race, 10 varv, varannat stakning och varannat helkropp skate. Det gick rätt ok, över förväntat på stakningen, så jag kan nog säga att jag snart återhämtat mig sen skadan. Gött!! Det som däremot är lite sämre är att jag är dålig på växel tre i skate pga min svaga överkropp pga skadan... men det kommer...

Vi bor  bra här också, bra va?

Elitseriefinal och OL-Galan

Ett trassligt lopp blev det på elitseriefinalen för mig. Ett tråkigt tävlingsområde. Tätt och klunglöpning. Kände mig emellertid rätt stark på sista 1,1km långa varvet. Kallt med utomhusdusch.

OL-Galan var däremot en riktig höjdare! Helt klart över förväntan, mycket trevligt (dock ganska oproffsig personal). O-Ringenöverlämningen gick rätt ok den med, var intressant och lärorikt, men lite segt att lyssna en massa.

Betyg
Mitt lopp: 3,5
Terräng: 2
Logi: 2 (en klaustrofobisk jävla båt, skittrångt och luktade diesel)
OL-Galan: 5
Överlämning: 3

Elitseriefinal

I morgon är det elitseriefinal. Det ska bli skoj, men jag har inte direkt med tätstriden i totalen att göra. Min förhoppning och målsättning är att göra ett bra lopp och plocka hem lite mer poäng.

Detta är tävlingsområdet.

Banan ska vara 6400m fördelat på tre slingor. Många kontroller kommer det att vara och antagligen ganska snabba tider.

Info om livebevakning, startlistor och resultat:
OK Enen

Skitig MTB

Jag hämtade nyss min MTB som Brumpans far transporterade hem från RAID i helgen. Den har sedan dess stått i säkert förvar i hans garage. Problemet kvarstår dock att cykeln numer är en second hand unit, men lite tvätt ska nog göra susen. Sen har jag nya vajrar, kasset och kedja som skall monteras snart...
image64
Även racern i bakgrunden är i behov av grundlig rengörelse.

image65
Närbild på skiten!

Torsdag

En ganska vanlig dag idag igen. Två pass, massa pyssel emellan, pannkaka och hockey. Känner mig lite seg i benen sen multisporten i lördags fortfarande, men jag hoppas jag ska vara snabb igen på lördag på elitseriefinalen.

En mer vanlig dag

Alarm klockan 07:30, de ljuva tonerna av Euroboys låt Down the road of golden dust strömmar ur mobilen. Efter ett par snoozningar hastar jag upp och käkar gröt utan mjölk. Sedan sticker jag ut på ett rullskidspass på totalt 2h med 4x15min stakning i motlut. Kommer hem och käkar lunch. Blir övertalad av Jocke att hänga med på löptur redan klockan 14:00. Innan passet hinner jag med att snacka lite multisport och massa skit på msn (även lite slösurf). Jag får oxå ett sms av rollen där det står, kort och gott "Kirsten Berlin!". Klockan 16:00 är jag klar med dagens två pass. Då upptäcker jag att jag inte bara saknar mjölk i kylen utan också mat. Handlar, köper 478g lösviktisgodis, illavarslande. Kommer hem och käkar mat jag köpt, äter godis både före och efter maten. Bloggar. Konstaterar den här typen av blogginlägg kanske inte blir så roliga i längden. Sen har min musiksmak tillfälligt begränsats till några få låtar:
Snow Patrol - Open your eyes och Chasing cars.
Shout out louds - Impossible
Jens Lekman - Your arms around me
Arcade Fire - Hela jävla Neon Bible (albumet)

Tuff dag

Klockan 7:30 pep klockan och jag ville inte gå upp. 8:30 blev jag hämtad av Lars. 9:00-12:00 hade vi lektion i Falun, sen lunch och ytterligare lektion 13:00-16:38. Vid 17-tiden var jag hemma i lägenheten. Klockan 18:30 for jag iväg till natt-träningen. Mellan 17-tiden och 18:30 gjorde jag käk, åt käk, ritade in kartorna för natt-träningen (4st), kollade mail osv, bytte om och diskade stekpannan. Natt-träningen gick bra, jag sprang före de tre deltagarna och hängde ut reflexer. 21:30 kom jag hem. Packade upp väskan från träningen och väskan från skolan. Sen gjorde jag fyra skinksmörgåsar och ett glas jos som jag nu hivar i mig medan jag bloggar. Så kan en dag i livet se ut.

RAID Uppsala

image62
image63

Min multisportdebut var både lyckat och rolig! Ska bli kul att köra någon mer tävling i fortsättningen. Jag och David kämpade på bra och ingen av oss hade någon egentlig svacka. Våra problem var i paddlingen, där tappade vi mycket tid. Dels tappade vi i teknik och sen gjorde vi ett olyckligt misstag på andra kanotetappen. Förberedelserna inför MTB-etapperna var dåliga och det resulterade i att vi lade bort onödiga minutrar även på MTB-etapperna. Depåstoppen var vi också ganska dåliga på. Löpningen/orienteringen däremot gick ruggit bra, där var vi nog snabbast av alla. Jag är dock lite starkare än David på löpning så på den avslutande orienteringen fick jag dra han med ett rep, det gick bra och David drog mig uppför en backe dessutom. Jag fick kramp i båda baksidor av låren under de sista minutrarna, men det gick över fort och vi kunde spurta in på en femteplats som vi är mycket nöjda med. Men det svider att vi bara var några sekunder ifrån etablerade Lundhags Adventure. Nästa gång har vi mer rutin och kan hävda oss bättre.

Resultat
Winsplits
Mer info
Davids bilder

Laddar inför RAID

Jag håller på med uppladdningen för RAID Uppsala som går av stapeln på lördag. Jag och David i Team StarMaker.se är en av favoriterna enligt multisport.se. De har tydligen inte vetskapen om att jag gör min multisportdebut, men vi kan nog göra bra ifrån oss...

De bekymmer jag har är främst hur paddlingen ska gå. Tävlingen börjar med 2,2km prolog, som består av ren löpning. Därefter följer 77min kanot-o vilket kan bli mycket intressant. Vädret och klädsel är mitt andra bekymmer, det verkar ska bli riktigt kallt, precis över nollgradigt så det gäller att klä sig rätt. De plagg som jag har störst problem med är strumporna, eftersom mina MTB-skor är så trånga att jag inte får plats med våtsockor i dem. Annars är jag redo till 100%

Min förhoppning är att MTB-O-sträckorna ska vara så lika SkidO som möjligt och att OL-sträckorna är svåra, för då tror jag vi kan plcoka mycket tid. Jag skulle kunna säga att vår målsättning är att ge järnet och göra vårat bästa och se vad det räcker till för placering. Lagom lamt och fegsvenskt, istället säger jag att vi satsar på seger!

Imorgon ska jag O-Ringenjobba innan jag tar tåget söderut. En konkurrent har transporterat ned min cykel, jag hoppas på lojalitet och inte sabotage från deras sida...

Tillbaka i vardagen

Det blev en sen kväll igår. Efter två pass i Torsby kom jag hem till Rymden vid 23-tiden. Lägret vasr riktigt bra och jag fokuserade mig på att köra hårda pass med mycket fart. Av de sex pass jag körde innehöll fem av dem fartinslag (lägg därtill 25manna och 25mannakorten dagarna innan lägret). Igår förmiddag körde vi ett Hovfjällsrace, det gick bra för mig, nytt pers, men jag känner att det finns mer att ge med tanke på hur mycket jag just nu ligger efter i stakåkning (tappade 30sek på de bästa de första fem minutrarna innan själva backen börjar på allvar).

Nu är jag tillbaka i vardagen och är rejält sliten i hela kroppen. Jag försöker sköta skola och O-Ringenjobb så gott det går nu, plus att jag laddar inför RAID på lördag.

Torsby

Jag är på miniläger i Torsby, och det känns mer mega än mini om man ser till träningsvärk. Vi stakade två gånger uppför Hovfjället i måndags, sen har jag kört dubbla intervallpass idag. Imorgon ska vi köra Hovfjällsrace, sen ett pass lugnt i tunneln innan hemfärd. Det tar hårt på min otränade överkropp, men förhoppningsvis ger det tillbaka dess forna glans.

Vi är ett glatt och relativt stort gäng här från skidhögskolan. Vissa av oss åker hem imorgon medan vissa stannar kvar tills på fredag. 

Peace!


25manna

Vi i Malungs OK Skogsmårdarna stod för en fint genomförd stafett där vi slutade på en 27e plats. Det var helt klart över förväntan och givetvis jättekul. För min egen del gick det hyggligt, men jag gjorde två rejäla misstag och två mindre, total dryg två minuter. Dessutom tappade jag kartan på en väg på slutet, riktigt slarvigt och riktigt drygt att vända om och hämta den igen. Dessutom var det riktigt pinsamt då jag skrek ett par icke kristerliga ord när jag hämtade kartan och i samma ögonblick mötte jag flera löpare, b.la. ett chick...

Dagen efter, idag, var det dags för 25mannakorten. Jag hade sett fram emot denna tävling då jag missat många tävlingar pga skadan i somras. Tyvärr fick jag inte till något bra lopp, jag gjorde många småmisstag och slarvade en hel del. Uppskattningsvis gjorde jag bort upp emot tre minuter. Jag hade dock inte farten att kunna mäta mig med Wille som vann på en imponerande tid. Det kan jag glädja mig åt är emellertid att jag spöade både Rollen och Too much Carlsson, men det var väl väntat...

I morgonbitti drag jag till Torsby för ett tredagars miniläger.


Resultat från helgen:
25manna: Sträcka 5D
25mannakorten: H21 E

MTB och 25manna

mtb
I morse körde jag och Brumpan ett lättare MTB-pass. Det var en vacker höstmorgon och våra leenden varade i två timmar. Snart bär det av mot 25manna, jag ska springa sträcka fem, det ska bli jättekul!!!

Tuff dag

På morgonen körde vi klassiska intervaller i Bjursås. Tufft pass och det märktes att jag inte använt armarna för skidåkning i hög fart på ungefär två månader. Kämpade mig igenom passet bra annars. Bestämde efter lunch att jag hänger med ner till Torsby för en blixvisit i tunneln mån-ons nästa vecka med skidhögskolan, ska bli kul.

På kvällen var det premiär för våra "Hemma hos"-träningar, denna gång hos Jeddin. Mycket treligt löppass med pannlampa i knappa två timmar med efterfuljande kanelbullefrosseri, skitsnack och skräpmat. När jag nyss kom hem nu så hängde det en påse kanelbullar på mitt dörrhandtag, det märks att det är kanelbullens dag!!! Undra vem som hängt den där...

Gustavs och min knarkfilmFör två-tre år sedan gjorde jag och Gustav en knarkfilm. Vi blev aldrig klar riktigt, men det som blev är rätt intressant. Filmat med min pentax optio s, därav den risiga kvalitén. Atari teenage riot levererar dock ett härligt soundtrack.

Två nya västar

image60

En för landslagsrepresentation och en för träning.

Skoluppgift

Skoluppgift

Min kamera strejkar så tyvärr kunde jag inte lägga in kartklipp från kvällens träning. Några av mina läsare har klagat på att jag sällan har kartklipp, men som en klen tröst bifogar jag min senaste photoshop-skoluppgift. Man skulle skapa en bild med ett tydligt uttalat användningsområde och även skrifa en reflextion hur man gått till väga och resonerat. Vissa krav blev man tvungen att uppfylla också, t.ex. att använda vissa basic-verktyg och minst fem lager. Åter till träningen, den gick bra och bestod av stafetträning med gemensam start och gaffling. En kontroll fanns inte och jag hade lucka till sista kontrollen men bommade rejält, lyckligtvis gjorde TC å Wille samma misstag som mig. Dock lyckades TC smita före mig över mållinjen.

Har nu kört två rejäla fartpass två dagar i rad ;-)

Rullskidsvurpa

På förmiddagen kraschade jag under rullskido-passet. Det var onödigt. Jag vet inte riktigt hur det gick till men det var efter 7-8min på första varvet. Efter fallet blev jag lite defensiv och försiktig. Drog på mig ett par skrubbsår men ingen fara, bara lite smärta och smärta är ju halva grejen med idrott. På eftermiddagen löpte vi natursköna leder från Väckarbodarna till Borlänge. Totalt 4h idag, varav 50min rullskidorace.

Nu ska jag hämta min nya pryl, western digital passport II. Sen ska jag äta chips hos Mamas-Boy