Inflyttningsfest

Jag har tränat, ska snart skicka i mig lite mat. Sedan bär det av mot Falun och inflyttningsfest hos www.andersson-eliasson.com. Det kommer bli najs. Festen inleds med ol-race i stångtjärn, eller inte i själva tjärnen men väl i trakterna ikring.

Jag gillar


Bowling-KM


Stillstudie av en bländande teknik

Årets upplaga blev en lyckad tillställning. Som du ser besitter jag en förjävla fin teknik i mitt spel. Klarade iaf drömgränsen idag, dvs 100 poäng. Jag kammade hem en femteplats och är nöjd.

Resultat
1. Birkan 163
2. Stefan 155
3. Gustav 134
4. Bingo 132
5. Hammer 128
6. Thomas 124
6. Rollen 124
8. Karl-Erik 120
9. Wille 84


Bra försök av Stefan

Romme 4.1

Ett riktigt fint pass. Olyckligtvis hade jag glömt lampan hemma så jag fick köra med min lilla diodlampa jag hade i jackfickan. Var inga större problem då de flesta förutom mig hade lampor som lyste upp backen. Jag kände mig stark på de sprättande intervallerna, är en ganska tydlig skillnad nu när jag kan trycka på med full kraft med benet/benen. Jag ropar dock inte hej än, eftersom det finns en bäck att passera innan bekymren är helt borta.

Ny hobby

Pannlampsrullskidor är mitt nya gebit. Grymt kul.

Ny pryl


Rullskidsåkning med Wilma på hjälmen är trevligt. Speciellt i höstrusket. 87 spänn var väl spenderade pengar för ett hjälmfäste.

Helg i Småland

Natt-SM var ett helvete, ett riktigt dåligt lopp av mig. Var aldrig med i matchen. Mitt fokus för helgen var på Smålandskvalen. Där gick det bra. Tyvärr insjuknade Toomuch i feber på morgonkvisten, så vi fick skicka in Böttsin i förstalaget. Således fick vi inte fullt andralag. Jag gick ut som 19:e lag, hack i häl på TuMe med Vyacheslav Mukhidinov. Jag lade mig i rygg fram till femman då han gjorde en krok. Sedan löpte jag ensam i de småländska skogarna tills ukrainaren kom ikapp mig igen på stig/väglöpningen upp till trettonde kontrollen. Resten av banan växeldrog vi och småbommade slarvigt på två kontroller mot slutet. Men på det hela taget ett bra lopp och skönt att känna på hur det känns att löpa på detta vis igen. Växlade som 14:e. Wille sprang ok på sista och vi slutade på 14:e plats.

Borlänge

Hemma i Borlänge igen, det suger. Men i morgon bär det av mot nya äventyr. Natt-SM på fredag och Smålle på lör-sön. Kommer bli grymt.

Fortsat fint

Två trevliga pass idag igen, b.la medeldistansbanan från Tour de Trondheim. Men det känns i låren. Inte lika lätt att sprätta uppför backarna längre. Lite tråkigt att vi ska åka hem i morgon.

Fina fisken i Trondheim


För yttre betraktare kan det vara svårt att förstå hur intressant Jerkers skoknut är.

Fy fan vad najs det är här i Trondheim. Har kört två fin-fina ol-pass idag. Kommer kännas i låren i morgon, men bra smärta, inte skadesmärta, för benen känns bra när jag springer.

Mossarna här är helt underbara att springa i och det har varit bra väder med. Knappt någon snö kvar. Fick ta av sig plagg istället för att frysa. Toomuch gick med blyväst på eftermiddagen, det gjorde inte vi andra.

Regnrusk

Det kändes lite egendomligt när jag joggade till gymmet vid sexsnåret i morse. Spöregn, mörkt, tre plusgrader och starka vindar. Klämde intervallerna på bandet för att sedan jogga hem igen. Var mörkt, blött och kallt då med.

I morgon åker jag till Trondheim, kommer bli blött och kallt, men framförallt jävligt kul!

Innebandy

Körde innebandy med jobbet idag. Riktigt kul och helt ok spel. Gjorde fyra målgivande pass men inget mål. Var en sväng till gymmet och pumpade sen. Imorn blir det morgonträning på bandet innan jobbet.

Kall luft

Det är härliga tider nu. Träning i kall höstluft i mörker. Mysigt.

Igår var det MOKS-träning hemma hos birkan. Natt-ol med gemensam start och gafflingar. Gick bra, tappade dock Wille och Davve när jag blev tvungen att knyta skon. I ivern att försöka gå ikapp till påföljande kontroll gick jag bort mig rejält. Efter det gick det bättre och jag hittade en bra rytm i orienteringen. Efteråt blev det käk och diskussion om hur vi ska ha det med träningar framöver i höst. Närmast väntar en period med sociala aktiviteter, typ bowling-km, pingis-km osv.

Idag har jag jobbat över litegrann. Klämde stakintervaller i mörkret i skräddarbacken också. Kändes fint, men man blir lite orolig i utförslöporna när det är 0-gradigt. Blev fisk till lunch idag, bra för kroppen.

Rullskidor i mörkret

Mysigt med rullskidor i höstmörkret, men på vissa ställen är det allt bra skumt, gatlyset har inte direkt 100% täckning. Får väl skruva på pannlampan på hjälmen snart. Åkte en sväng med JG i kväll, det var trevligt. Fyra plusgrader är en bra träningstemperatur.

Hittade en bild från 25manna, där jag ser ganska snabb ut:

Två bra lopp i helgen

Skönt att få till orieneringen i helgen. Det var längesen, däremot var jag lite tung i steget pga enorma träningsvärk.

25manna
Gick ut som fjärdelöpare på femtesträckan, tyvärr hade det blivit glidningar så jag gick ut 20 minuter efter vår förstalöpare! Men jag tuggade på fint och gjorde bara en liten 15-sekundare på en kontroll. Dock var det lite frustrerande att springa med långsammare löpare runt mig, men jag höll mig kall och stressade inte förbi i onödan. På sträckan tog vi in 1min på täten (KR) och plockade från plats 123 till 76, så det var najs. Tillslut landade vi på en 45:e plats, bra med våra breddkavlemått och med tanke på tunga återbud.

25mannakorten
Stabil orientering men en retlig enminutsbom på tvåan. Tyvärr hade jag inget tryck i benen och kände mig väldigt osnabb. Kunde knappt ta av mig överdragsbyxorna pga stela träningsvärksmuskler. Gjorde två mindre misstag, men i övrigt flöt det på fint på en kul men ganska lätt bana. Blev delad 14:e +3.03 efter Simonas Krepsta, som verkar fått på ett riktigt bra lopp (ett vasslopp på JG-språk) då han vann med en och en halv minut i den ganska tuffa icke-elitserieelitklassen.

Splits

Summeringen av helgen blir således att jag börjat hitta tillbaka till ol-flytet. Och löpningen har varit smärtfri om än seg. Äntligen börjar det ljusna. Två race kvar, Natt-SM och Smålandskavlen. Sen väntar full fokus på SkidO och revanschlust inför ol-säsongen 2010.

Pannkaka

Torsdag, då är det pannkaka som gäller. Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg som inte har med träning eller jobb att göra. Det är svårt. Jag hinner knappt spela guitar hero, men när jag gör det är det kul. Är lite besviken på Iggys Lust for life, eftersom den är så svår. I övrigt är jag mycket nöjd med spelet.

Min syster krockade med en bil när hon cyklade till jobbet igår! Lyckligtvis gick det ganska bra, lite blåmärken och ömmande kropp bara. Vad jag har förstått var det den backande bilistens fel. Men det viktigaste var att det gick bra. Min syster är sådär klok som en storasyster ska vara så givetvis hade hon hjälm på sig. Ska nog börja med det jag med vid civil cykling.

Romme 1.0

Premiär för stavgångspassen i Romme idag. Först löprace längs grusvägen upp till toppen, följt av tre stycken långa älglufsintervaller. Några få plusgrader och ett tilltagande regn bidrog till ett fint pass. Mina ben var stumma idag, men jag genomförde passet på ett bra sätt. Jag hade grundat med att köra intervaller på bandet i morse innan jobbet, med start 05.53. Kastade sedan i mig frukost i bilen, for till jobbet, jobbade och for sedan direkt till Romme. Har inte lyssnat på working class hero med Lennon än, men ska det snart.

Rullskidor i mörkret

Det blev mörkt på slutet av kvällens rullskidspass. Tidigare på passet hade jag mött Smegge i en backe i Skräddarbacken, han utför och jag uppför. En bit längre upp träffade jag på Rickard som var ute och sprätte. Vi snackade en stund om något så ovanligt som orientering. När jag hade ett fåtal svängar kvar hem  infann sig en nöjdhetskänsla över att träna från ljus till mörker. Men det varade inte länge då jag möter den rastlösa morsan Jomax som skulle ut på ett skidgångspass! Knäckande, men framförallt imponerande!

Har lagt ut MTB-O-kartan i digitala kartpärmen

Träning med team 47


Notera mina rodel-lår

MTB-O


Tävling i Leksand idag. Riktigt kul även om en kontroll satt fel. Ovant och svårt att veta hur det går till med MTB-O, men jag tyckte det gick bra. Var lite vilse på slutet då jag genade och tappade bort mig. Räckte ändå till seger före rutinerade MTB-O-killar. 22 sek före professorn.

Kan det bero på att jag rengjorde och smörjde kedjan, ställde in bromsarna och bakväxeln innan start, samt skruvade bort gubbskruven både fram och bak? Eller berodde det på att jag körde på 4.0 bar och inte 2.5 i däcken?

I Leksands klubbstuga

Finns det tidningsurklipp med mig på uppsatt på anslagstavlan.

Bosön

Heldag på Bosön idag. Test på bandet och kostföreläsning, en väldigt lärorik och bra sådan. En bra dag. Trött nu bara.

25mannaträning

Stor uppslutning när det var 25mannaträning i Bergebo idag. Gemensam start, gaffling och SI. Riktigt kul. Tyvärr gjorde jag en stor krok på tvåan efter att ha varit solo vid min förstakontroll. Detta följde jag upp med en ännu större bom på femte kontrollen. Sen skärpte jag mig. Vi hade en ganska tuff långsträcka på slutet där jag ställde av ett gäng löpare i en brant backe, så det var skönt. Kroppen fungerar bra efter mina tre dagars seghet, vilket känns skönt. Men jag kan fortfarande inte orientera vad det verkar. Så jag vet vad jag behöver jobba på.

Till helgen ska vi till Bosön med skido-gänget. Tester och föreläsning står på programmet. Landslaget togs förresten ut i dagarna, det var skönt att få en plats där. Dock betyder inte det så mycket då vi inte har tillräcklig budget för att bedriva någon lägerverksamhet. Men det är ändå bra att det finns ett lag.