Progression på löpfronten

3.50h, 4.38h, 6.05h de senaste tre veckorna. Det går framåt. I övrigt blir det mycket rullskidor.

Pinne i skon

När jag skulle ut och löpa igår upptäckte jag att det stack ut en träbit ur sulan. Den satt fast ganska hårt märkte jag. När jag väl lyckades få ut den såg jag att den trängt in ganska långt. Tur den inte gick rakt igenom sulan och in i foten.

Läger i Sundsvall

Läger med DSA i Sundsvall måndag till idag torsdag. Mycket RullO och bra träning. Vädret var lite halvuselt igår eftermiddag då vi stakade från Sidsjö bort förbi Viforsbron och vände. Det var blött och jobbigt. Men trevligt på något sätt. Idag avslutade vi lägret med RullO i Nacksta med offroadskidor. Farligt men ett bra pass. På eftermiddagen löpO i Timrå. Jag stannar kvar i Sundsvall, de andra åker hem. Jag glömde pjäxorna i bussen, men det löste sig. Vila i morgon, sedan träna bra i helgen. Förhoppningsvis i bra höstväder.

23:a på Stafett-SM

Bra lopp idag och bra resultat för mitt lag, fjärdelaget. Kul såklart att förstalaget vann och andralaget blev 8:a. Riktigt bra mårddag. Mitt lopp var bra och jag är speciellt nöjd med att jag lyckades vara före Bergman i mål trots att han var ikapp och förbi fyra kontroller före mål =)
 
MOX4. Matjâs, Bäckis och jag
 
Min karta
Resultat

Negativa splits

Idag löpte jag fort i Mellsta för att förbereda kroppen för SM-stafetten på söndag. Jag körde 4km där jag öppnade behärskat de första två km för att sedan öka farten km 3 och sen avsluta snabbare på km 4. 4.00-4.00-3.45-3.30 var km-tiderna. Kändes ganska bra måste jag säga, även om 3.30 är vad jag håller på millopp i normala fall. Det bästa var att jag inte kände någon som helst smärta i foten.
 
På söndag löper jag sistasträckan i fjärdelaget. Om det inte blir några omkastningar. Ska bli kul. Jag har sett fram emot att springa sista på SM-stafetten någon gång då jag är i riktigt bra ol-form. Nu är jag inte det, men det ska ändå bli kul. Fysiska formen är bra så på ren vilja kommer det gå bra med orienteringen också känner jag. Dessutom gillar jag gästriketerräng.
 
Moks 4
1. Matjâs Stanfel
2. Jonas Bäckström
3. Martin Hammarberg

Bra träning

Idag har jag kört RullO på förmiddagen och myrlöpning på eftermiddagen. Första passet gick bra. Fick upp pulsen högt och hade helt ok flyt i orienteringen. På eftermiddagen var myren kall och mycket blötare än sist jag var där. Bra för benen. Bra för hjärtat. Mindre bra för fötter utan våtsockor.

En sväng till Boden

Jag har varit i Boden måndag till tisdag och jobbat inför nästa års O-Ringen. Vi har fotat och filmat b.la. Det har varit riktigt bra och vi fick mycket gjort. Vädret var toppen idag, lite sämre igår. Resultatet kommer ni se senare. Terrängen är i varje fall fantastisk. O-Ringenstaden kommer också bli riktigt bra.
 

SM-Lång

Kvalet gick inte speciellt bra. Det kändes ganska bra när jag stack iväg, men jag hade svårt att hålla ordning på orienteringen och gjorde misstag på nästan varenda kontroll. Inga stora grejer, men jag hade liksom inget flyt. På långsträckan till sexan springar jag bra, till en början, men slarvar mot slutet av sträckan och går snett och förståår inte riktigt vart jag hamnat. Lägger bort tre minuter.
 
Tuggar sedan på och luften börjar gå ur. Har ett dåligt parti mot åttan, där jag förutom tröttheten, ramlar och slår av bandet på klockan, för att sedan nästan fastna i ett grönområde. Löper sedan igenom banan utan fokus. Inte bra.
 
Räckte såklart inte till en A-finalplats. Kan inte säga att jag är speciellt besviken heller. Med mina skrala förberedelser kan man inte räkna med mer. Man måste orientera för att kunna orientera bra. Lite som att vara simmare utan att träna i vatten. Ungefär. Jag räknar med att det blir bättre för min del med lite mer folk omkring mig i skogen på SM-stafetten nästa helg. Det ska bli kul!
 
I övrigt var det en jättefin SM-tävling. Tuffa och utslagsgivande banor. Bra karta. Bra med långsträckor och inga stig- och väglöpningssträckor. Dessutom var fältmåltiderna riktigt bra. 
 
Tyvärr gick det inget vidare för MOX's åtta finallöpare idag. Revansch nästa helg. Idag cyklade jag till Lumsheden och kollade på tävlingarna. Sen cyklade jag hem igen. Kanon dit, misär hem.

Stafett-DM

Jag löpte sträcka ett i lag 2. Det gick bra tycker jag. Lite svajigt här och där men på grund av den sparsamma gafflingen höll klungan ihop hela vägen i princip. Vid 16:e kontrollen gjorde jag en krok, men lyckades ansluta till täten igen. Fastnade lite i ett grönområde och Bäckman fick en liten lucka. Jag växlade som trea, 28sek bakom. Stefan och Påsen på de följande sträckorna gjorde inte sina livs lopp idag så vi tappade lite och blev sexa tillslut. Förstalaget vann ganska övertygande. Kul tävling och foten kändes bra.
 
Resultat

Falun MTB-O

Trevlig tävling på Lugnet idag. Tyvärr var inte jag lika trevlig. Flög över styret två gånger och gjorde några dumma beslut under banans gång. Men jag hade kul och fick bra träning på köpet. Jag frångick min vanliga MTB-O-taktik att köra mycket runt idag och körde lite mer rakt på, på lite mindre/sämre stigar vilket straffade sig. Får se om jag ska söka revansch på sista deltävlingen i Svenska Cupen den 29:e september i Uppsala. Blev onekligen sugen på det idag.
 
Resultat

Tillbaka i vardag

Den senaste veckan har det hänt en del. För en och en halv vecka sen åkte jag ner till Borlänge igen, men det är inte förrän nu jag har hunnit komma till rätta. Jobb, fixa grejer, läger i Östersund, Martina och Niclas bröllop, konferens i Grönklitt och nu äntligen hemma i soffan. Typ. Jobbar numera 50% så träningen och återhämtningen blir mycket bättre. Gött. Har varit och klättrat med Bäckis idag, i KFUM-hallen. Det var ganska kul.