Tung måndagDet bästa med denna dag är detta videoklipp jag fick av Grillen och att jag drack julmust till lunchen. En lunch som för övrigt bestod av stekt fisk.

Första snölägret avklarat

Pheew, då är jag hemma i Borlänge igen. Kroppen känns som den ska efter 17 pass på snö de senaste nio dagarna. Hela åtta pass med kartställ på blev det. De flesta bedrevs även i hög fart. Så detta var en viktig del i min säsongsuppladdning.

Jag for upp några dagar tidigare för att få ut några mer dagar på snö när jag ändå var ledig. Själva skido-lägret drog igång i onsdags med ett längdrace där jag var rejält nere i källaren. På skidoövningarna var det blandade skurar. Bra flyt, dåligt flyt, tung kropp, lätt kropp. Detta beror såklart på många olika saker, t.ex att det var just första lägret på snö, men på det hela taget tar jag med mig mycket positivt från lägret. Framförallt att det gick att genomföra lägret med så lite snö. Eller, rättare sagt, det var barmark runt stugorna men uppe i skogen där vi höll till var det ca tre dess snö.

Mora skidgymnasiums tränare och kaptén Holmberg gjorde ett riktigt bra jobb och ordnade med spår och varierande övningar. Ett enormt arbete som jag upskattar väldigt mycket. Stämningen i laget var även den på topp och det känns lite tråkigt att lägret nu är över. Men snart kommer snön, och då jävlar ska det åkas.

Skido är gött

Det är trevligt att träna skidorientering. Idag körde vi sprintstafett och det var riktigt bra. Jag var lite piggare än under gårdagens mass-starts-race. Jag slaktade ödmjukt de övriga idag om man räknar totaltid, vilket känns bra. Själva stafetten vann inte mitt lag, trots att min lagkamrat Erik Frost kämpade på riktigt bra. Det väntar en långdistans i morgon.

Skido

Vi har kört första skido-övningen idag på eftermiddagen. En riktigt bra övning med tanke på den ringa snömängden. Kartläsningen funkade bra men blötsnön sög fast skidorna ordentligt. Tyvärr började det skymma allt för snabbt så det blev lite skumt mot slutet. På förmiddagen körde vi 10km skejtrace på konstsnöspåret nere vid stadion. Jag gjorde väl inget kanonresultat direkt, men ett mycket bra pass och en rejäl genomkörare.

Ok i Idre

Fredagens löprace tog rejält på min stackars kropp. Men det är smärta av den bra sorten jag känner. Således inledde jag mitt niodagarsläger med två distanspass på skidor. Ett skejt och ett klassiskt. Det senare första för säsongen, som dessutom gick riktigt bra. Kanonfäste och bra teknik.

Idag bombade jag på med dubbla intervallpass. Skejt och stakning. Det regnade på eftermiddagen, men det hindrade inte mig och påsen för att träna. På onsdag börjar skido-övningarna.


Fredagsfika och rekord

Idag har jag haft en bra dag på jobbet. Rekord på vikmanshyttesjön runt, 29.56 (8,4km). Sedan hade jag fredagsfikat, bjöd på Lenas kaka som jag skrev om häromdagen. Succé.

Åker upp till Idre ikväll med Rollen. Vi stannar för käk hos Bente i Mora. Rollen ska tydligen hjälpa henne med en matteuppgift. Men ingenjören Hammer kanske får rycka in. Sen blir det i alla fall skidåkning och skido för mig i Idre fram till söndagen den 29:e.

Rullskidor i mörker

Blev det idag. Hann även med att klämma intervaller på bandet i morse. Så det blev en bra dag. Rollen och Marren var förbi och fikade lite nyss. Jag dängde Rollen i Guitar Hero i tre raka matcher.

Världen är liten

Idag skulle jag handla ingredienser till ett recept jag fått av Lena. Så jag for till Willys efter jobbet och smög omkring och letade sötad kondenserad mjölk bland hyllorna. Döm av min förvåning då jag träffar på Lena själv, i egen hög person! Ett trevligt möte då jag kunde stilla min nervositet med att få en genomgång av receptet muntligen. Så nu ska det bakas kakas! (medvetet stavfel Bettan, och andra lärarinnor i min läsekrets)

Lång dag

Morgonstyrka 06.00, åkte till jobbet 06.50. Kom hem 22.07. Förvisso gjorde jag en hel del kul under dagen. Fick ett helt lass med Craft-kläder av förbundskaptén Holmberg. Sedan var det hemma-hos-träning i Falun som Stefan bjöd på. Riktigt trevligt. Sen som grädde på moset såg jag en vilsen själv vandra i ett regnruskigt och kallt Falun när jag och rollen gled hemåt i Skodan. Nordebo kom kånkades på en tung väska vid lasarettet och jag plockade upp honom och gav han skjuts hem. Trevligt.

Årsfest


Elitgänget framför skinnarvisan! Rivers Cuomo-look-a-liken är jag.

Det blev en mycket trevlig tillställning. Guldtemat bidrog till en fantastisk inramning. Vi dansade och sjöng hela natten lång. Jag stod även för några egna framträdanden, b.la. sångtävling, duett och tacktal för årets poängpris.


Mitt tacktal för poängpriset. Guld-Hasse bad mig tala om hur min resa från Grönklitt gick

i diket


Efter två fina skidpass i Grönklitt skulle jag vidare till Malung för årsfest i lördags. Men det underkylda regnet ställde till det. Helt plötsligt tappade bilen greppet och jag for runt och åkte baklänges ner i diket. Lyckligtvis skadade sig varken jag eller bilen. Men jag blev starkt påmind om hur lätt en olycka kan ske. Trots att jag ofta kör försiktigt och visste om att det var halt gick det som det gick. Efter att ha väntat på bärgaren i en halvtimme rullade jag vidare mot Malung, väldigt försiktigt, och kom fram helskinnad.Skinnarvisan


Lunchlöpning

Idag sprang jag med en kollega på lunchen, det var riktigt trevligt. Gött vinterväder om det inte var för avsaknaden av snö. Jag hoppas det kommer ordentligt med snö snart så att man kan hasa lagg runt knuten.

The fear


Jag gillar denna version som Lily framför i kanadensisk radio, trots att hon hoppat över några "fuck" i texten. Vilket aldrig är bra, cencur alltså. Och just i Kanada borde man väl kunna säga "Fuck" utan problem, eller? Jaja, jag hade högre förväntningar.

Video från Dalapremiären


Jag skymtar till några gånger. Första gången vid 2.29. Arrangören, Orsa SK har lagt ut denna. Har du bra tålamod kan du se hela. Annars kan jag utfärda en varning för skakig bild, sjuk redigering och seg musik, samt att filmen är 8-9 minuter lång. Men det är ändå ett högt sevärde på filmen. Tyvärr ser man inte så mycket fuskskejt, men nog finns det gränsfall i filmen =)

Spinning

Dagens sociala aktivitet med MOKS bestod av spinning. Mest svettigt och en ledare som pratade som en trött sagoläsartant. Men trevligt. Fick upp pulsen ganska bra.

En intressant grej hände när jag åkte till träningen. Vid ett rödljus hamnade jag bakom
www.joakimengstrom.se och hans röda bil. Det är tydligt att bloggdivor inte använder blinkers. Skärpning jocke!

Muskelvärk

Jag är härligt trött i hela överkroppen sen loppet igår. Känns bra. Det var ungefär det jag ville berätta idag.

Premiären avklarad

Och det var väl inte mycket att skryta med. Men ett bra pass blev det allt. Jag konstaterade följande efter loppet:

- Det var en bra idé att vara med på Dalapremiären
- Det var en bra idé att man blev bjuden på lunchbuffé av arrangören
- Det var en bra idé att ha stora trugor och enbart staka sig runt banan
- Det var en dålig idé att åka skidtävling utan att genomföra ett enda skidpass innan
- Det var en dålig idé att inte valla med pulver om man ville ha bra glid
- Det var en bra idé att tjuvskejta och tänja på reglerna ännu lite mer. Vilket jag inte gjorde tillräckligt.
- Det var en bra idé att stanna kvar och träna ett till pass innan man åkte hem


Bjuder på en intervju med Professorn:

Löptest, planering och premiär

Vi körde obanat löptest i falun idag. Gick helt ok för mig. Först gången jag sprang testet så det är lite svårt att värdera hur bra jag sprang. Men jag hoppas kunna kapa tiden yttligare till nästa ol-säsong.

Planering har resten av dagen bestått av mestadels. Och i morgon ska jag göra tävlingsdebut för vintersäsongen.
Dalapremiären i grönklitt. Åtta varv på en 1,3km lång slinga i klassisk stil(!). Eftersom jag inte kan åka klassiskt blir det stakning för min del, vilket ska gå bra på den relativt lättåkta banan. Mitt hemliga vapen kommer vara skido-trugorna, men jag har ingen direkt målsättning med loppet förutom att få ett bra träningspass på snö.

Håll tummarna tack

Planeringshelg

I Helgen har vi planeringshelg med MOKS. Det är trevligt. Idag blir det mycket aktiviteter där vi annat ska springa vår testbana. Dessutom har jag anmält mig till Dalapremären på söndag. Tänkte det kunde bli kul.

Lasergame-KM

I afton hade vi lasergame-km. Vi körde tre omgångar à 15 minuter. Först två lagomgångar där vi i Gubblaget tog två raka, enkelt. Sedan var det dags för deathmatch, dvs alla-mot-alla. Här gick det rätt bra för mig, trots vapenhaveri då jag krockade med Bingo. Gummimunstycket som sitter längst fram på vapnet hoppade snett och bröt laserstrålen. Tyckte jag hade otur och blev skjuten tio gånger i rad, men när jag smög mig på en motståndare bakifrån och ändå inte lyckades träffa, började jag förstå att något var fel. Kunde emellertid snabbt laga vapnet och fortsätta. Tappade troligen silvret på denna fadäs. Åt seger var det inget att göra. Jimmy "X-Ray" Birklin var överlägsen.

Vinterdäck

Då har jag äntligen dragit arslet ur vagnen och bytt däck på bilen. Konstigt det där, hur man drar sig från att byta däck för att det är så jobbigt. Men när man väl tar sig tid för det så är det klart på knappt en timme. Och inte alls speciellt jobbigt egentligen. Däremot ganska mysigt faktiskt. Jag satt där ute i mörkret med pannlampan, det var nollgradigt och lite små snöflingor i luften. Kroppen var i harmoni efter stakintervallerna jag körde innan däckbytet. Avslutar nu kvällen i soffan, framför teven med pannkakor på tallriken.

Lång dag

Studsade iväg till gymet vid sexsnåret i morse och klämde intervaller på bandet. Därefter en hård dag på jobbet. Direkt efteråt styrde jag skodan mot Falun och var med på moks-mys hos Toomuch, Steffe och Bingo. Kom hem för fem minuter sen. Glömde mobilen hemma i morse så jag har varit utan hela dagen.

MTB @ Night


Läskigt men mysigt i utförslöporna


Varför står det två höbalar ute på en vändplan intill ett hygge?

Halloween-OL

Igår körde vi en riktigt kul halloween-ol innan festen. Fem gafflade slingor följt av en gemensam avslutande slinga på 2,5km. Totalt ca 9km. Största problemet var att det blev mörkt på slutet så att man inte såg kartan så bra. Ett bra pass och en trevlig tillställning. Efteråt bjöds det på galej på Tiskbergsvägen. Kom hem sent.