14e på WC1

Jag är ganska arg över min jättebom jag gjorde på förstavarvet. Dryga tre minuter är ett på tok för stort tidstapp. dessutom tappade jag, JG å Påsen ca 2min på ett dåligt vägval dessförinnan. Men men. Utan jättebommen hade jag iaf varit med i klungan som slogs om placeringarna 6 till 13. Så formen finns där. Det känns i alla fall bra. Jag tycker det var kul att Tove vann också!

Fartpass i Bear Valley

Rensade lugorna med lite fart upp i Bear Valley idag. Ett av de bättre passen i karriären, inte mycket att klaga på.

Vi passade även på att fota en hel del. Har en hög bilder att gå igenom. Jag bjuder på några:

Dag två Bear Valley


Fint idag i Bear Valley

Skidåkning på 2150 möh idag. Kaffe i shorts efteråt. Bästa passet i karriären?

Första USA-videoblogginlägget


Framme i USA

Det var en lång resa hitt till Arnold. Resan tog ca 28h dörr-till-dörr. I natt har jag sovit bra tack vare resan. Det blir intressant att under dagen utforska stället och se hur kroppen reagerar på tidsomställningen. Den höga höjden blir intressant också. Vi bor på knappa 1500m men ska tävla på dryga 2000m.

Överlag måste jag erkänna att de flesta fördomar jag haft mot USA krossats hittils. Det känns positivt!

Resfeber inför världscupen i USA

Fotograferade lite idag, åt kunds räkning, som det så fint heter.

Det börjar pirra i magen. Avfärd till USA på tisdag. Det ska bli spännande.

I helgen var jag i Malung på träningshelg med Mårdarna. Blev mycket skidåkning och skratt. Vi körde b.la KM i sprintstafett på skidor, ett riktigt bra pass där man fick blåsa ur sig rejält. Perfekt inför världscupstarten. Hann även med att premiärträna i värmeväxlare då det var lite kylslaget i fredags och på lördag morgon. Funkade riktigt bra!

Just nu håller jag på att försöka bocka av alla göromålen inför avresa. Jag tror jag ska hinna med allt. Har börjat med att skriva en lista.

Skido i Grönklitt

Två pass skido i Grönklitt idag. Ett fort och ett halvfort. Jättebra träning, tack Ola och Ekan på Mora Skidgymnasium! Har lekt skomakare idag med. Karriärbyte känns inte aktuellt vare sig på det idrottsliga eller civila planet dock.

Tisdag

Idag har jag lånat ut min bil till Pyppe. Lutar åt att hyran blir en ny frisyr. Jag är också ganska irriterad över idrottsgalan igår. Mest över tre saker: De tre miffona som hade webbsändningen, London Calling-slakten och Jerringpriset. Men i övrigt är jag ganska glad faktiskt. Hur nu det gick till, antar att perkolatortratten jag fick i julklapp är en av de bidragande sakerna. Dricker jäkligt gott kaffe här hemma.

NM på Budor

Det var kanonfina tävlingar på Norska Budor i helgen. Perfekta genomkörare inför världscupsäsongen. Det blev en bra helg.

Fredag, långdistans
Hårt väder med rejäl vind och bitvis igendrivna spår. En tuff, teknisk och lång masstart. Kom iväg bra i starten och var helt ensam vid min förstakontroll. Till tredje som var gemensam var vi ett helt gäng. Till femte tog jag ett dåligt vägval och bommade lite, dessutom fastnade mössan i en gren. Åkte sedan i princip själv hela banan. Jag hade ingen vidare bra dag rent fysiskt, kände mig inte alls pigg, så jag hade behövt lite draghjälp. Glädjande var att jag var snabbast på sista varvet. Antar att de andra började tröttna och jag fortsatte i samma segfart. Blev sexa i mål.

Lördag, medeldistans
Bättre idag. Kanonväder och lättfört. Mycket teknisk skidorientering idag med. Gjorde ett bra lopp förutom en sträcka där jag tappade bort mig lite i det täta spårsystemet. 49 sek från sträckbästa på den sträckan. Kom ändå i mål på en tid som räckte till placering fyra. 48 sek efter JG som gjorde ett vasslopp.

Söndag, kortdistans
Eftersom det var NM-stafett fick vi svenskar köra O-treff istället. En lite kortare och lättare bana idag, rent tekniskt åtminstone. Jag inledde slarvigt med att åka lite fel till första kontrollen och lade bort dryga halvminuten, sedan skärpte jag mig och åkte bra. Kände också av att långdistansen var riktigt tuff. Orkade inte riktigt trycka på i backarna. Första halvan av banan var bara uppför, sedan vände vi av hemåt. Rost vann med en minut före mig.

En positiv trend i helgen med placeringarna 6-4-2. Vad blir det nästa gång måntro?

Resultat och kartor från tävlingarna:
Lång
Medel
O-treff

Mot Norge

I helgen ska jag åka norska mästerskapen i skidorientering i Budor. Långdistans, masstart på fredag. Medeldistans på lördag och eftersom jag inte ska gå stafetten på söndag blir det den öppna tävlingen istället.

Mer info om tävlingen här

Börjar se bra ut

MOX 10milalag 2012 börjar forma sig

JH SkidO-Cup

Idag åkte jag skido-rejs i Östersund. Fantastiskt vilket fint spårsystem och bra banor det bjöds på! Härligt vinterväder och massor av snö. Spåren var inte alls så lösa som jag var rädd för innan. SkidO-propaganda helt enkelt.

Jag var ganska bra. Rätt seg sedan rejset igår och gjorde ett par misstag för mycket. Blev varse om en hel del aspekter av sporten jag inte mött på ännu denna säsong förrän idag. Kvistar och grenar över spåren så att man måste ducka var en såndan grej. Vi fick även smaka på en rejäl smalspårsklättring till näst sista kontrollen som sög musten ur en redan ganska omustig kropp. Perfekt träning. Körde även ett till pass med pannlampa innan hemfärd.

SkidO-gurun Torgny Pettersson stod inte bara för banor och spår i världsklass – Han stod även för teknisk innovation; resultatskärm

15km rejs

Det var fint idag på Södra berget. -8 och bra spår. 15km fritt, träningstävling, med nummerlapp och allt. Knappt 10 åkare på startlinjen. Vi startade vid nio för att undvika trängsel på spåren. Ett smart drag då det var totalt smockat på parkeringen då jag åkte hem. Synd bara att vi gick miste om solen som började titta fram ordentligt i slutet av passet.

Själva loppet gick bra tycker jag. Kom ikapp han som startade före mig ganska snabbt. Tyckte jag hittade ett bra flyt i de långa stigningarna. På andra varvet fick jag korn på han som startade 1min före och fick lite extra energi. Höll samma fart båda varven och gick i mål 1.34 efter Anders Svanebo, vilket jag får vara nöjd med.

Hej 2012

Det har gått flera dagar på det nya året redan. Jag är kvar i Sundsvall och tränar på. Det är bra förhållanden här. Sundsvall är en bra stad på många sätt.

När 2011 övergick till 2012 stod jag på norra berget och kollade ut över staden och på alla fyrverkerier, riktigt läckert. Tolv minusgrader och klart väder. Härligt.

I träningsväg går det inte att dra så många slutsatser än det här året. Åkte skidor i regn som övergick till snöfall igår. Körde klassiskt rejs idag med kanonskidor. Har haft lite problem med ryggen efter jag körde styrketräning igår morse, men det är ingen fara. Det har i princip blivit bra igen. Var lite jobbigt igår när jag inte kunde böja mig ner för att knyta skorna bara. Strumpor var svåra att ta av och på med.

Har även hunnit med att se The Girl With The Dragon Tattoo på bio. Riktigt bra. Obehagligare än svenska versionen.

Härnäst får vi se vad 2012 bjuder på för tävlingar innan det bär av till USA den 24:e januari. Det mesta verkar bli inställt pga snöbrist tyvärr. 10km fristil i Bergeforsen på fredag blir det. Till helgen åker jag nog till Östersund för skido-rejs på lördag. Helgen därpå verkar Säter bli inställt, då lockar WRE-tävlingar i Norge istället.