Fin söndag

Gårdagens bröllop var riktigt trevligt! Så trevligt att jag inte studsade upp ur bingen så tidigt i morse. Men det stod 2h distans på planeringen, så jag fick masa mig ut vid tolvtiden. Och det kändes rätt bra. Varmt och gött med en svalkande vind. När jag kom hem kastade jag i mig lite mat coh for iväg med Rollen och Hana till Dammsjön och stekte lite. Har nu kommit hem och kommer snart somna i soffan.

Löpning


Idag hade jag tänkt att köra 4km-race i Mellsta. Men det var MTB-tävling där så jag fick ändra mina planer. Så jag körde intrevaller med Sjökan på skräddarbackens elljusspår istället. Sjökan var förjävla snabb utför (även uppför visade det sig) så jag blev helt enkelt knäckt av en junior, en 20kg lättare junior. Vi körde två varv med vila emellan. Tyckte det kändes rätt bra i benen i hänseende till mitt krångelben, men jag var samtidigt inte jättepigg. Men ett riktigt bra pass blev det.

Sommarkvällstävling

Domnarvet bjöd in till en fin sprint-tävling i Bergebo idag. En blandad skogs- och stadssprint som var varierande och kul. Jag kände mig bra i kroppen. Tänkte inte så mycket på att jag sprang fort, orienterade istället. Kände knappt av krångelbenet och lyckades vinna tävlingen med rätt bred marginal. DGOIF-tjejerna lånade även ut en GPS-klocka och skickade mig QR-bilden som du kan klicka på nedan. Proffsigt! Fick även pris. Världsklass.

QR-Karta
Resultat

Det som var lite skrämmande med detta är att mina två bästa lopp denna säsong har kommit i sprint (säter och nu). Vilket tyder på att jag börjat ligga med fienden, så att säga. Sprint är fortfarande inte det jag skulle vilja framhäva som orienteringens själ, men nu börjar jag mer och mer närma mig beslutet att springa sprint-SM.

Tisdag

Jippie

Nyslipade spetsar

Det har jag på mina skejtstavar numer. Det var väl det mest intressanta som har att göra med träning idag. Men för egen del har jag haft det trevligt ändå. Det går bra på jobbet. CD-spelarn i bilen gav upp idag tror jag, eller så jävlas den bara lite. Listan på saker jag ska köpa för första lönen växer.

Låtlista innan CD-spelarn ev gav upp
O saya
eh eh
Pudrad fjolla vid köningens hof
Read my mind
Mrs robinsson
Folköl och dunkadunka

Ett dystrare öde än att dö till tonerna av Svenne Rubins gamla (och fortfarande väldigt aktuella) slagdänga finns absolut.

Siljanskavlen

Tre starka MOKS-lag på startlinjen idag. Snabb och fin terräng. En stor kontrast mot tour de medelpad. Jag löpte sträcka tre och fick ett bra utgångsläge då Låma och Toomuch öppnat fint på sträcka ett och två. Jag kände mig förvånanvärt rask i steget och tryckte på bra i början. Men till första kontrollen går jag upp i fel sänka. Till andra springer jag snett. Till tredje springer jag också snett. Omstart! Sedan gick det bra förutom en liten krok på slutet. Växlade ändå ut Bäckis i en hyffsad position. Vi blev tillslut femma.

Förstalaget dominerade och vann stort.

Resultat

Tufft i Sundsvall

Riktig kalasterräng idag. Tyvärr gjorde jag en riktig groda på andra kontrollen och tappade bort över fem minuter. Tappade lite av geisten efter det. Och det var ganska långt kvar av banan. Orienteringen funkade bra efter det, men farten var pinsam. Kroppen min är pinsam. Arrangören var också pinsam, det fanns nämligen bara vatten vid vätskekontrollen vid nionde kontrollen, och på vägen mot 19:e kontrollen hade arrangören plockat in vätskan. Jag fick byta vägval och springa upp längs vägen, förbi 4 tomma vätskebord innnan jag kom fram till sisa bordet där två funktionärer stod och plcokade in vätskan. Jag blev arg.

Splits

Njurundabommen

Ja, bommen kom vid sjätte kontrollen. Jag var trött och fick hjärnsläpp och nästan två minuter rann iväg. Resten av loppet gick riktigt bra förutom att jag var långsam som en höna. No power. Men det är sånt som händer. Var grymt fin terräng så jag var glad ändå. Eller, lite förbannad över att det var så sen start var jag allt. Jag startade 16.04 och löpte 12,5km. Grillning i Lövsätt på kvällen var dock bra plåster på såren.

Tour de Medelpad: Medeldistans

Mycket snack om min terrängkännedom. Men inget jag hade speciellt mycket nytta av då jag bommade mycket. Blev i alla fall åtta och det var egentligen ganska bra. Synd bara att jag fick stryck av Jocke, nu har han 3-0. Tur att jag har jobb så jag har råd att köpa en ölback i fall det fortsätter såhär. Men i morgon är det dags att snygga till siffrorna.

Splits

Knegare

Jag vikarierar som orginalare på Ctek i Vikmanshyttan fram till 31/5 2010. Det är ett riktigt schysst jobb med trevlig arbetsmiljö och trevliga arbetskamrater. Jag har förvisso bara jobbat en dag men känslan är bra. Jag har flextid vilket gör det möjligt att kunna träna korta pass på morgonen och även jobba sent på kvällarna om jag vill. Träningen kommer jag lägga om en hel del, men jag tror det kan vara positivt med förändring. Även om det såklart hade varit optimalast med att bli heltidsproffs.

Körde rullskidor efter jobbet idag. Kändes bra. Vilodag och resa upp till Sundsvall för Tour de Medelpad i morgon. Kul att träffa övriga familjemedlemmar och kuta ol i riktigt fin terräng.

Rullskidshysteri

Jag har blivit tagen av det fantastiska träningsredskapet rullskidor. Kan inte få nog. En bidragande orsak är förvisso att jag löpvilar för att vara rädd om mitt stackars lår, men samtidigt så är det förjäkla behändigt att åka rullskidor. Man får bra träning och det gör inte det minsta ont i mitt ben. Idag körde jag totalt fyra och en halv timme. Kändes tungt sista halvtimmen på eftermiddagspasset. Skejtrullskidorna gör sitt för att plåga låren. Men det är positiv smärta, och det gillar vi.

Jag har fått jobbÅterkommer med mer info

Stämplingsteknik


Ultralång(?)-DM

Idag var det dalarnas ultralång-dm i Gyllbergen. Masstart, 16km och fjäril som spridningsmetod. Eftersom jag inte vill påfresta mitt stackars ben i onödan bestämde jag mig att bryta efter en timme. Det gick bra fram tills dess förutom att vi slarvbommade förstakontrollen, hela gänget stod och kliade sig i huvudet utan framgång. Tvåan var bokontroll för fjärilen. Pelle och jag hade samma ordning i fjärilen tyvärr, det hade varit kul att försöka skapa lucka om vi haft olika ordning. Vi sprang på rätt bra, Pelle drog första "vingen" och jag den andra. Sista gången vi var påväg tillbaka till boet fick jag en liten lucka, som jag ökade på till nästa kontroll, där jag också klev av. Kändes som rätt beslut då jag nu i efterhand känner att jag är trött i benen.

Utbölingen Pelle som sprang utom tävlan vann med nästan 10 minuter. Men tvåan och trean hade stämplat fel. Så tvåa och distriktsmästare blev Hamelius från Tuna. Böttsin knep silvret.

Resultat

Bra race i Säter

Ett kul upplägg med medeldistans plus sprintjaktstart idag. Medeldistansen gick bra, gjorde en slarvig 30-sekundare på sjuan, annars bra. Benen fungerade helt ok, i alla fall gjorde det inte ont när jag sprang. Den gångna veckans löpuppehåll gjorde susen! Var 52 sekunder efter Kalle som fortfarande visar fin form. Hoja var 35 sek efter (17 sek före mig) och jag på tredje plats.

Jaktstarten blev kul. Jag hade drömläge genom att gå på Hojas rygg. Dock är 17 sek ganska mycket, så det var på gnällen att jag kom ikapp. Till åttan tar Hoja ett sämre vägval och jag går upp i tät med en liten lucka. Styr kosan rätt och lyckas hålla hela vägen in i mål. Orienteringen funkade riktigt fint och även nu kunde jag springa utan att tänka på att det gjorde ont. Dock var benen inte så pigga i backarna, men det skiter jag i just nu. Det viktigaste är att jag kan springa.

Således blev jag tvåa totalt, 22 sek efter Kalle. Fick emellertid inte något pris då arrangören lottade ut en dam- och en herrcykel bland de tre bästa i HD21 och uppåt. Gubben som stod längst fram och tänjde på repet vann herrcykeln.

Totalresultat


Splits:
Medel
Sprint

Skolorientering i Lima

Igår var jag uppe i Lima med Bocken och höll i orienteringsundervisning för kidsen på mellanstadiet. Ganska kul även om vissa elever var lite svåra att ha att göra med. Men på det stora hela så var det bra drag och intresse. Sista lektionen vi hade var för en klass där alla pratade Limmål, det blev intressant.

Efer det skyndade vi tillbaka till Malung och käkade lunch, svängde förbi reebook/jofa och kollade på skor. Sedan hann jag med att göra lite annat klubbrelaterat jobb innan vi drog vidare till Nås och såg femte etappen av Girot. Lövkvist blev tyvärr av med maglia rosa, trots att han åkte grymt bra. Även Kessiakoff imponerade med sin tiondeplats.

Idag bröt jag stavspetsen efter 20 min på rullskidspasset. Var helt ok att benskejta resten av passet, trots motvind.

Karriärbyte?


En groupieGanska smickrande, egentligen.

Elitserien i gästrikland

Lördag, långdistans
Klantade till mig rejält till första kontrollen, tappade 1.30. Sen gick det bra. Andra långsträckan blev jag trött på och bytte vägval mitt på, tappade över minuten. På den tredje långsträckan var jag rejält trött och glömde bort att orientera, sprang snett och fel och bommade bort två minuter till. Resten av banan sprang jag bra, lite bättre fart än väntat, men ändå inget vidare. Men ett steg i rätt riktning åtminstone.

Splits

Söndag, medel
Började kontrollerat. Till trean kom jag lite snett, såg inte kontrollen och bommade i ringen. Fortsatte så att jag bommade litegrann på varje kontroll. Fick aldrig något flyt. Riktigt härlig terräng dagen till ära och egentligen som klippt och skuret för mig. Men jag slarvade. Fick några bra sträckor på slutet, innan jag tabbade mig rejält på 18:e kontrollen. Jättelångt efter och inte alls speciellt nöjd. Ont i benet dessutom.

Splits

Trevlig kväll med Domnarvet

Domnarvets damer och Malungs herrar hade i afton grillkväll hemma hos familjen Dahlins i Borlänge. Det var mycket trevligt. God mat och trevligt umgänge. Vi planerade också fortsätta gemensamma aktiviteter för framförallt hösten. Lena hade bakat en grymt god efterrättskaka och alla fick med sig av den överblivna pastasalladen som matsäck tills i morgon.

Kontrollplock

Denna morgon hade ol-högskolan träning vid Kolaboberget. Det var riktigt najs. Jag lufsade på och hade bra ol-flyt, tyvärr kändes inte mitt vänstra lår helt hundra. Men det blev på det hela ett bra pass. Jag såg en ståtlig tjädertupp svepa förbi tätt ovanför riset. Vackert.

OL-intervaller

Dubbla ol-pass idag. På förmiddagen skogssprint i Amsberg och på kvällen ol-intervaller i Ingarvet. Kvällens träning var hemma-hos-träning, där Wille stod för träning och mat. Riktigt trevligt. Benen känns ganska tunga efter dagen. En ganska bra känsla. Tyvärr blev det inget terräng-dm för min del, då jag prioriterar ol-träning och känner mig lite sliten sen helgen.

Rullskidspremiär

Omväxlade sol och regn idag när jag gjorde säsongspremiär på rullskidorna. Jag tog en sväng i skräddarbacken, passerade toppen på Malins väg tre gånger. Dessvärre träffade jag inte Malin, men däremot mötte jag proffscyklisten som kom cyklandes hem efter arbetet. Vi snackade lite skit medan vi närmade oss toppen av malins väg, tillika slutstation för proffscyklisten. Själv vände jag ner och tog backen en gång till. Kom hem med ett leende på läpparna.

Tyngre ben idag

Det var ingen höjdare idag. Men det var fin orientering och en ganska snäll bana. Jag gjorde några misstag som jag inte är så nöjd med. Benen var inte speciellt pigga och jag var sjukt långt efter. Ett älgkadaver låg vid fjortonde kontrollen och luktade satan. Till femtonde kontrollen var det en riktigt lång långsträcka, där jag tog det bästa (?) vägvalet men tappade nästan två minuter ändå. Några positiva aspekter fanns det dock med loppet, såsom att jag orienterade bra bitvis, vilka jag kan ta med mig inför fortsättningen.

Delad tvåa i Horndal

Ett bra lopp idag. Kom i ett tidigt skede ikapp Rikard Claesson som bommat i inledningen av banan. Rikard sprang mycket fortare än mig, men jag orienterade säkert och hängde med utan större problem. Till åttonde kontrollen körde jag ett annat vägval som inte alls var speciellt bra, så jag tappade lite tid. Till tionde drar jag snett och går ner för långt och för tidigt i sluttningen, missar nästan minuten. Rikard sprang rätt och försvann, men jag kommer ikapp han igen vid trettonde kontrollen som var lite lurig. Går bra resten av banan förutom att jag fastnade i ett grönområde och tappade ca 15sek på slutet.

Skönt med ett bra resultat och framförallt att benen kändes okej och att orienteringen stämde bra. Delad andraplats med Pelle. Pavlo vann med 57 sekunder, vilket tyder på att han gjort ett bra lopp. En haglöfsryggsäck i pris. Mjukglass i Hedemora på hemvägen. Grillning ikväll.

splits

Silverjakten

Fin tävling norr om Sala idag. Skogs-TC och tallhed gav en fin inramning. Tyvärr kom jag inte riktigt överrens med kartan och gjorde flera misstag, b.la två riktigt stora misstag på en respektive två minuter. Löpningen kändes lite bättre än förra helgen, men inte i närheten av det man kan kalla bra. Blev i alla fall trea, en evighet efter segerherren Rost, och fick en handduk i pris.

Splits