Bra


Vardag

Känns konstigt när säsongen är slut och vardagen tar vid igen. En känsla av tomhet. Vad ska man göra nu?

Träna är bra. Idag hade jag hemma-hos-träning. Tuffa löpintervaller med våra två nya ryska moks-löpare Roman och Vladimir. Jag fick bita i rejält för att hänga med. Skönt. Kommer nog vara stel i benen i morgon. OlDavve åt mig sedan ur huset. Trevligt trevligt.

VM

Årets stora mål, VM, är över. Det har inte gått riktigt så bra som jag hoppats men med lite distans får jag känna mig ganska nöjd med medeldistansen då jag blev 11:a med känn på något betydligt bättre.

Sprint
Öppningsdistansen. Jag kände mig inte speciellt rapp tyvärr men körde på så gott jag kunde och gör egentligen ett bra tekniskt lopp. Problemet är att jag glömmer att stämpla på 12:an och får vända tillbaka och stämpla. Tappar 25sek och en placering mellan 11-14. Vilket jag hade varit nöjd med. Nu blev jag 18:e och ganska besviken.

Medel
Snöstorm och igenyrda spår. En teknisk och tuff bana som verkade passa oss svenskar bra. Var betydligt mer på tå i detta lopp. Gjorde två ganska stora misstag på kontroll 4 och 5 där jag får åka lite extra för att jag inte hittar de spår jag tänkt åka på då de blåst igen. När jag kommer till varvningen ligger jag tvåa, 10sek efter (sexa när alla passerat) och kämpar det jag har i klättringen upp till de första två kontrollerna på slutvarvet och var här på placering 5 när alla passerat. Till kontroll 15, tredje sista, en skråsträcka, gör jag en riktig blunder och åker för långt ner. Jag hinner inte uppfatta de spår jag korsar och får tillslut åka runt ett förbjudet område. Tappar 2.18 och blir 11 i mål. Surt!

Med lite distans kan jag ändå vara nöjd med loppet då jag verkligen varit med och slagits om en riktigt bra placering.

Mitt VM slutade här. Det kändes lite tomt. VM är den tävling jag sett fram emot mest, egentligen sedan förra VM för två år sedan så när tävlandet är slut känns det märkligt. Men jag kämpar vidare, det kommer fler chanser!


www.skiwoc2011.com

Härligt

Kanonväder idag. Nöp ett fint pass i Bergebo. Gött. Kaffe nu

SkidO idag igen

Idag var vi ett gäng från DSA som for upp till Mora och tränade med skidgymnasiet. 2+3,5km sprintbanor. Riktigt bra träning. Min kropp var dock inte riktigt med på noterna idag. Jag var inte så rapp men jag orienterade bra och med tanke på det kändes det bra. Tyvärr fick vi inte behålla kartorna så jag kan inte lägga ut gps-rutten här. Vissa behöll kartorna ändå visade det sig, tack JG.

Final:
Sprintrace - Final (2011-03-13)

Sprint-rejs

Idag körde vi tre sprintrejs med individuell start vid Pumpen. Tyckte jag hade bra flyt och körde bra. På sista banan körde jag med genförbud vilket var lite dumt då det var väldigt fördelaktigt att gena när det var ganska bra bärande skare. Ett riktigt bra pass!

Prolog:
Sprintrace - Prolog (2011-03-13)

Semi:
Sprintrace - Semi (2011-03-13)

Final:
Sprintrace - Final (2011-03-13)

Seg i skallen

Jag har varit trött och seg i skallen hela veckan. Inte något vidare. Hoppas på att vakna pigg som en lärka i morgon.

Skejtvasan

Det var ett riktigt roligt lopp detta! Tyvärr gjorde jag bort mig i skidvalet då jag körde på för fin struktur. I början när det var kallare gick skidorna riktigt bra. Snön blev lite mer sugande än vad jag räknat med. Skitiga vägövergångar och gamla gel och sportdrycksrester bidrog också till försämrat glid. Anmärkningsvärt hur mycket skräp det ligger i spåret, ser inte bra ut.

Till Oxberg gick det bra tycker jag. Skidorna gled bra och jag var pigg. Jag, JG och en grönklädd kille anförde andraklungan och jag tyckte det var perfekt tempo. I de lättåkta partierna mot Gopshus började mina skidor dö och jag fick kämpa för att hänga med. Var här längst bak i vår klunga och strax efter en lång utförsbacke efter Gopshus hade jag ingen chans att komma tillbaka. Såg länge klungan framför mig, men tappade hela tiden lite trots att jag åkte på bra. Frustrerande.

Efter Läde passerades jag av en norrman som måste ha missuppfattat det här med kilometermarkeringarna varje kilometer då han frågade mig hur långt det var kvar. Jag hängde på et tag, men inte länge. En annan kille kom ikapp och vi växelkörde in i mål till jag ställde av honom rejält på upploppet. In som 26a.

Jättebra träning och jättekul tävling. Åker nog nästa år med om det passar.

Dags för skejtvasan

Japp, då var det dags för avfärd mot Mora. I morgon ska jag åka skejtvasan. 45km härlig skidåkning. Jag hoppas det ska gå bra, har ingen aning om vad jag kan förvänta mig. Det bästa vore om jag kunde hitta en klunga jag orkar gå med i och som jag kan spurta ner på slutet. Men vi får se, jag tar det som en bra genomkörare inför VM.

Trubbel med bilen

Det har varit två struliga dagar för mig och gammskodan. Kontrollbesiktningsdags. Inget jätteskrämmande då det egentligen inte finns några egentliga brister på de punkter som kontrolleras på en kontrollbesiktning. Däremot blev det jobbigt när låset gav upp i söndags kväll.

Jag och Arnesson var på butiken och handlade. När vi skulle åka hem och jag ska låsa upp dörren snurrar bara låskolven. Inget bra tecken. Efter en hel del försök ger vi upp och knallar hem för att hämta låsolja mm. Vi tar Arnessons bil tillbaka och försöker med varsin nyckel. Oljar och lirkar. Låset på bakluckan har ergat igen och är hopplöst stumt. Tillslut, på något sätt går låset på förardörren upp. Gött, bara åka hem.

Snurrande låskolv

Då kommer frågan. Ska jag låsa eller lämna bilen öppen? Jag testar att låsa och stänga dörren några gånger (med backluckan öppen utifall det skulle gå snett). Jag utvecklade alltså en teknik för att öppna dörren trots slirande låskolv.

Trodde jag.

Måndag morgon, dörren går inte att öppna. Måndag lite senare morgon, dörren går inte att öppna. Hela dagen samma visa. Alla försök går snett. Det ska även läggas till att jag inte vågat tacka ja till de återbudstider jag blivit erbjuden på kontrollbesiktningen för att jag inte kan lita på att låset går att öppna. Jag beslutar mig för att så fort jag får en tid ringer jag låssmeden (bärgaren, kan låsöppning). Men jag får inte tag på någon tid på hela dagen. På kvällen kommer det ett sms om att det finns en tid tis morgon kl 08:00. Jag chansar. Bokar tiden. Känner på mig att det kan bli tight.

Bilen ser ut att frysa

Tisdag morgon 06:30. -14 grader. Ringer bärgaren. 07:20 rullar bärgaren in på parkeringen. Gammskodan ser ut att frysa. På bästa inbrottsmanér börjar bärgarkillen att lirka med specialverktyg. 07:48 går låset upp. 07.50 betalar jag honom svart (60% av priset) vid bankomaten vid jaxrondellen. 07.53 lämnar jag carporten utanför jaxgymmet där jag kört kupévärmaren på vindrutan i 2min och gjort några snabbreparationer (silvertejp). 07.58 checkar jag in på en öde bilbesiktning. 08.00 blir jag invinkad av besiktningsmannen. Jag berättar att jag haft problem med låset och stressat dit. Besiktningsmannen ber mig varva ner med en kopp kaffe. Sedan följer jag med på genomgången av bilen och ställer nyfikna frågor. Riktigt trevligt faktiskt. 08.17 blir bilen godkänd. En oerhörd lättnad.

Faktum kvarstår dock att låset är trasigt. Eftersom jag bor i Borlänge känns det dumt att ha bilen stående olåst. Lyckligtvis kunde verkstaden ta emot den och om de får en lucka kan de fixa låset. Så nu står gammskodan i säkert förvar hos verkstaden. Känns egendomligt att lämna in bilen på verkstaden direkt efter att den blivit godkänd på kontrollbesiktningen. Men jag resonerar som så att det är bra att kunna låsa bilen. Och kunna öppna den.