En sväng till Ulvön

Ulven, som även fungerade som sistakontroll på söndagens tävling
 
Det blev en liten familjetripp till Uvön i helgen. Jag, päronen, Anna och Stefan tog färjan från Docksta i lördags morse. Vädret var fint och stämningen på topp. Vi bodde på vadrarhemmet i Sörbyn som ligger 2 km från Ulvöhamn. Det blev således en liten promenad.
 
Medan den andra tog igen sig lite efter lunchen körde jag ett träningspass. Jag löpte bort till Sandviken, drygt 5 km längs grusvägen. Där hade OKN ordnat en fin-fin träning på NM-kartan från 1979. Fantastisk läcker terräng och lite speciellt att springa på en såpass gammal karta. Jag tycker att kartan funkade riktigt bra trots att den är ritad på ett helt annat sätt den dagens ofta på tok för detaljerade och överritade kartor.
 
På väg till sista kontrollen snubblade jag på ett gammalt stängsel. Tänkte inte så mycket på det. Jag gruvade mig mest för att löpa tillbaka till vandrarhemmet. Drygt 5 km. Tog ett par klunkar vatten och snackade lite skit (dvs kartor, kartritning, orientering och banläggning) med Ludvig Åhlund och Jan Nordin innan jag löpte tillbaka. När jag kom tillbaka och tog av mig strumporna såg jag att det var ett ganska stort sår, 25 mm långt och 4 mm brett. Efter lite omplåstring såg det bättre ut.
 
Utsikt över Ulvöhamn från Lotshuset.
 
Nästa punkt var promenad in till Ulvöhamn via Lotshuset. 2,6 km på Pappas runkeeper. Utsikten från Lotshuset är fin. Utbudet av mat i Ulvöhamn var sådär. På första försöket hade de bara kött på menyn. Vem åker till en ö och äter kött vid havet liksom? På nästa ställe fanns det stekt strömming. Fantastiskt gott.
 
Stekt strömming och en kall Höga Kusten
 
På hemvägen gick vi förbi huset där OKN förberedde för söndagens tävling. Mitt plåster hade börjat släppa igenom blod så jag fick hjälp av deras sjukvårdsväska och sjukvårdsutbildade personal. Det fanns strips i lådan så att såret kunde tryckas ihop.
 
På hemvägen hann vi även med att dricka kaffe och käka hallonpaj på ett fik.
 
Söndag
Dags för tävlingen. Ganska läcker TC precis vid hamnen och där färjan lägger till. 300 m till start och en nyreviderad karta av modernt snitt. Kulrig, bökig och tuff terräng. Riktigt kul. Det gick ganska bra för mig, gjorde en större bom då jag tappade riktningen. Gjorde sedan några smågrejer som jag tappade ganska mycket på. Blev i alla fall trea, 2.49 efter Stefan Sjölund. Jag fick en jacka i pris och firade med kaffe och två hembakta kakor från markan. Markan höll världsklass och hade sju olika hembakta kakor att välja mellan. Dessutom hade de en jättegod tunnbrödsmacka på menyn.
 
Färjan lägger till i Docksta.
 
Jag tjuvsov lite på färjan tillbaka till Docksta. Vi passade på att käka på dockstabaren innan vi rullade tillbaka mot Sundsvall. Nu började det regna rejält och vi var nöjda med att vädret höll i sig under helgen på Ulvön.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback