Förkyld

Det blir inget Sprint-SM för min del, jag får kasta in handduken eftersom jag gått och blivit förkyld. Det är inte alls speciellt kul och även elitserien på lördag ligger dåligt till för min del. Det är den vårtävling jag sett fram emot mest efter 10mila egentligen, så just nu är det lite dyster stämning här.

Nåväl, det kommer fler tävlingar. Men det är svårt att tänka så när klubbkomisarna, som åkte ner redan igår, skickar MMS som detta:
image110
"Bingo i högform"

Aåmas svensexa!

image109
Med respekt för alla inblandade så tänker jag inte avslöja speciellt mycket om vad som hände under svensexan. Men det var ett mycket lyckat heldagskoncept, där vi b.la. åkte gocart.

Jag är mycket sliten sen 10milahelgen, så jag står över terräng-dm som går ikväll. Men jag räknar med att vara i bra slag på sprint-sm och elitserien i ulrichehamn.

10mila

image108
Jag sprang sträcka ett, min form är fortsatt riktigt bra så det var inga som helst problem med i tempot i början. Däremot var det väldigt hetsigt och nervöst i klungan, mycket armbågar och hetsiga omkörningar. Så fort man kollade på kartan var det som om man gjorde något fel och genast försökte någon köra om.

Under de två första kontrollerna, två rejäla långsträckor, hann följade hända:
- Jag läste in hela banan fram till varvningen
- Jag blev less på armbågar och hetsiga omkörningar, delade därför ut en armbåge själv på en random finne.
- Fick se Halden mfl välja vänster till tvåan och gå loss (jag hade högergaffel)
- Min sko gick sönder när jag plaskade igenom en mosse till tvåan.

Skon var inte så illa som på bilden hela vägen, men den blev värre och värre. Så det gick inte att göra mycket mer än att "bara" hänga med i klungan då jag inte kunde göra ett idiotryck och ta ifatt utbrytarna. Det jag däremot var orolig för var att sulan skulle lossna helt eller att jag skulle få så ont i foten att jag blev tvungen att bryta eller att jag skulle skada mig så resten av säsongen skulle bli förstörd. Men vem är jag att klaga? Jag var ändå med i tätklungan efter utbrytarna till växel och gav Stephen det läge han ville ha på andrasträckan. Kul också att Jedin visade upp idealisk förstasträckslöpning, auktoritär och felfri orientering, lyckligtvis tog jag honom i spurten =)

Resten av kavlen blev inte riktigt som vi hade hoppats på. Vi tappade lite för mycket mark på tredjesträckan. Trots att Rollen sprang grymt bra på långa natten i Sundsvallströja och näsblod och tog in fem minuter på täten, lyckades vi inte riktigt ansluta tätlagen på sträckorna som följde trots stabila lopp. Kul för Toomuch och Simon som fick till fina lopp utan draghjälp, men tyvärr gjorde Julian ett misstag på sjundesträckan då han trodde han varit vid fel kontroll, vände tillbaka och sen upptäckte att han varit rätt. Sen avslutade David grymt och gav oss en 18:e plats, dessutom hade han bäst tid på sistasträckan med två minuter, 87 minuter på 17,5 km, SJUKT fort.

Nästa gång har vi turen med oss, då jävlar!
Sista rycket

Nu bär det snart ner mot 10mila. Det ska bli hur kul som helst!

Jag formtoppade med Guitar Hero hos grabbarna på 10c efter lunchen idag.
99%Even flow
97%My name is Jonas
95%Paint it black

Nu är det tårta hos JG sen avfärd, men först ska jag läsa diskussioner om 10mila på alternativet.nu. Jag tror M.I.A och jag snackar samma språk ibland:

"BIG on the underground what's the point of knocking me down?
Everyone knows I'm already good on the ground
Most of us stay strong shit don't really bound us
I can go on my own making bombs with rubber bands"

Förberedelser

I afton bjöds det på natt-ol. Det var kul. En officiell live-video till paper planes har släppts, kolla!


Tiomilalaget

image108
Mårddjuren i följande ordning:
1. Mustela erminea
2. Arctonyx collaris
3. Martes zibellina
4. Mustela putorius
5. Lutra lutra
6. Mustela nivalis nivalis
7. Mustela vison
8. Mellivora capensis
9. Martes martes
10. Gulo gulo

Ögonblicket

image106
Först vid kontroll 100, kraftledningsslutet. Foto: OK Hällen

Stigtomtakavlen

Till skillnad från Natt-SM var Stigtomtakavlen ett riktigt bra arrangemang. Bra upplägg, proffsigt och karta/terräng/speakerbanor/tc var bra.

Jag sprang sträcka ett, det gick bra tillslut men jag hade problem innan varvningen. Jag låg först på min gaffel fram till första radion, jag sprang ganska avvaktande i hopp om att någon skulle gå upp och dra, men förjäves. Vid radion stämplade jag som nummer 10 ungefär. Sen till nästa kontroll springer ingen åt det håll jag ska. Jag slarvar och glider med till fel gaffel trots att jag stannar upp flera gånger och tycker jag har helt fel riktning och inte kommer överrens med sträckan. Ingen annan verkar ha samma kontroll som mig, men när jag väl viker av följer några fler lag med och vi hittar tillslut kontrollen. Då har det gått drygt två minuter till spillo.

Fram till varvningen springer jag fort i hopp om att ta ikapp tid jag förlorat. Hör där att jag är två minuter efter, och utan att tveka bestämmer jag mig för att gå ikapp. Kontrollen efter varvningen, nian, är lätt och efter den, en 90 graderssväng ut på en långsträcka. In mot nian ser jag lapor framför mig som springer mot tian. Jag bestämmer mig för plocka lampa på lampa. Jag helt enkelt tokrusar för att gå i kapp. I slutet av sträckan ser jag över ett hygge Låma leda en ihoptryckt klunga, täten, jag är snart ikapp! Upp mot kontrollen, som visade sig vara ogafflad, tar jag de sista metrarna och är ifatt klungan på tjugotalet lag. Några kontroller senare är jag uppe i täten och drar, men gör en 30sekundersbom på 15:e kontrollen. Sen var det bara att stå på järnet in mot mål. Täten bommar näst sista och jag stämplar där som fyra. Vid sista är jag först men IKHP smiter förbi och är först in. Jag är nöjd.

Rollen sköter sig fint på andrasträckan och går upp i ledning med Lidingö 2, 50 sek före klungan. Toomuch har lite problem på tredjesträckan och tappar lite mark. Efter natten ligger vi åtta, drygt tre minuter efter. Andralaget gör en stabil natt och ligger med i täten (sju lag inom 30 sek sen vi).

På dagsträckorna får vi lite problem eftersom vi inte är med i draget riktigt, men vi slutar på en hygglig femteplats ändå och vi får varsin brandsläckare i pris.

Resultat

Natt-SM

Negativt:
- Mina förberedelser
- Mitt genomförande
- Arrangemanget
- Val av arena före terrängområde
- 3km död orientering
- Jag fick inte stämpla ut när jag kom i mål!
- En junior fick bryta på andra varvet för att fjärde kontrollen var inplockad!
- Blev tvungen att passarea in i förstarten 22.00 när jag startade 22.27
- Duschen fungerade inte
- Fick aldrig se mitt resultat på resultatlistan
- Ingen lös angivelse
- Mina nya trimtex-tights höll i två kontroller
- Kartnamn skrivet med Comic Sans MS
- Karttecknet för bro i exempel nedan, som skilde mellan karta A och B, dvs för de två olika kartorna för de två varven. Hur i helvete kan det bli så? Dettta gjorde att jag inte vågade chansa på att springa över den bron, vilket var bästa vägvalet.

image105

Positivt:
+ Fältmåltiden
+ Rättvisa resultat, de bästa vann

Sen när jag kommer hem nu på söndag kollar jag runt på
world of o och hittar Natt-NM-Kartan på Anders Nordbergs hemsida, Sverige är en b-nation i orienteringsmästerskapsarrangemang.

Blodprov

Idag var det återigen dags för blodprov, för att se om mina blodvärden är ok. Vilket de förhoppningsvis är. I alla fall började jag tänka lite när jag låg där på britsen med "a spike into my vein". Jag kunde inte hejda mig från att tänka på den gamla Velvet Underground-klassikern Heroin. Håll till godo:I natt är det Natt-SM i Trosa.
Onlinebevakning

Skare!

image104
Tidigt denna morgon var vi ett gäng som begav sig till Sörskog i jakt på skare. Det kändes ovisst om det över huvudtaget fanns snö där uppe eftersom det är barmark i de mer urbana delarna i Falun/Borlänge-regionen. Lyckligtvis upptäckte vi vid ankomst att var det både rejält med snö och skare så det räckte. Drygt två timmar senare satt vi i bussen på väg hem. Alla log, jag åt en apelsin och ett äpple.

Kajak


På multisportlägret i helgen paddlade vi så det stod härliga till.

Provlöpning av nya skor

image103
Jag provlöpte mina finfina Olway Fox idag. I skogen var det bitvis barmark och bitvis en hel del snö. Skorna trivdes bäst där det inte var så mycket snö och där det var relativt torrt, men jag trivdes hela tiden. Troligtvis kommer jag tävla sparsamt med dessa skor, men att träna i duger de mycket bra till.

Läger + Rånässtafetten

Under helgen huserade Team StarMaker i Brotorp (Skogsluffarnas klubbstuga) i Bagarmossen. Lagets fader, David, hade fixat ihop riktigt fina övningar. Det vi behöver träna på i laget är MTB och paddling, vilket vi under helgen alltså gjorde. Sju tappra deltagare var med och vi hade det riktigt trevligt. Idag kördes ett 3h träningsrace som jag tyvärr avvek från för att springa Rånässtafetten.

Rånässtafeten blev en blöt historia. Två grader varmt och snöblandat regn på ett lerigt TC var ingen höjdare, men det var trevliga banor som bjöd på fina utmaningar. Steve inledde stabilt på förstasträckan, som vanligt. På sträcka två och tre slängde vi in våra junisar, Bingo och Bocken. Ingen av dem hade sina bästa dagar, men de visade att kapaciteten finns där om allt stämmer. Hoja löpte bra på fjärdesträckan och förde upp oss från 21 till 10:e plats. Jag axlade den ovana uppgiften att löpa sistasträckan riktigt bra och gjorde ett bra lopp utan större misstag. Dock blev det lite småstrul lite här och var. Min orutin blev påtaglig när jag kom ikapp Västerås vid varvningen, jag låg och drog det lilla som var kvar, men till näst sista gjorde jag en liten krok som snabbt utnyttjades av min konkurrent, Anders Österlund. Mot sista testade jag ett annat vägval eftersom jag ändå var körd i spurten med den femsekunderslucka han fick. Nåväl, vi blev femma och det är väl ok ändå! Men det sved lite att vara två sekunder ifrån sträckseger...

team.starmaker.se
Resultat Rånässtafetten

Spännande helg väntar

Idag har jag hämtat min nyupprustade cykel hos världsmästaren. Han har varit så snäll och bytt ut lite komponenter på den åt mig eftersom jag inte besitter den kunskapen själv. Nu känns det som jag har en ny cykel!

I helgen ska jag träna kanot och MTB på Team StarMakerlägret som Lackan har fixat ihop. Det ska bli mycket kul! Dock blir det logi på hårt underlag vilket jag inte varit med om sen slutet av 90-talet, men det går nog bra. På söndag avviker jag från lägret och springer Rånässtafetten, sistasträckan.

Laget för Rånäs:
Dr Palmer
Bingo
Bocken
Hoja
Hammer

Vinterduathlon

Idag blev jag en erfarenhet rikare. Vi körde vinterduathlon på lugnet. 3 km löpning + 4km skidåkning. Det gick bra för mig, förutom bytet mellan löpning och skidåkning där jag tabbade mig rejält, minst 45 sekunder slarvade jag bort. Skidåkningen gick ganska tungt men jag tappade inte så mycket tid på storfräsaren Suther. Löpningen var det mest positiva dock, bara 15 sekunder efter Suther på 3km är bra.

Bjuder på en bra låt.


Veronica Maggio - Måndagsbarn

Öppna Falumästerskapen

Natt-ol, stort startfält. Spårsnö och nollgradigt. Jag hade bra flyt bitvis men missade ungefär 2-3 minuter och kände mig lite seg i löpningen. I vissa partier kändes det dock riktigt bra, nåja, ett bra nattpass i varje fall. Jag var knappt 2 minuter efter Birkan som troligtvis vann. Resultaten har inte kommit än. Jag ska ta en stödmacka nu.

Resultat

V

Efter en lyckad helg varvar jag ner med träning. Det är en habil tillvaro. Två pass idag, ett utomhus och ett inomhus. Vädret är inte något trevligt för utomhusaktiviteter. Kvällens tredje pass blir Guitar Hero. Vi hörs.

Hammers Helgläger

Fredag, Natträvarnas Natt
Fem tappra mårdar for ner till Kårsta för att löpa legendarisk svår natt-ol vid en soptipp. Det var spännande. Och svårt! Jag tyckte att jag orienterade bra, men jag tog det väldigt lugnt, gick nästan fram. Således blev jag långt efter. Hela 16 minuter faktiskt. Riktigt imponerande segrartid.

Kartan var riktigt bra, för jag kunde hela tiden läsa in mig var jag var. Rätt taktik var att inte vara superdefensiv som jag var, men då riskerade man att springa bort sig duktigt å andra sidan. I vilket fall var det riktigt bra träning för ol-tekniken. Jag kände mig lite seg innan loppet och eftersom jag aldrig sprang speciellt fort under loppet så var jag inte speciellt tagen efter loppet heller, vilket var skönt eftersom natt-ol brukar bli slitsamt.

Resultat

Lördag, träning på natt-sm-träningspaket
Efter att ha pustat ut i Hasse Matssons övernattningslägenhet i Stockholm bar det iväg till Farsta för att hämta en ytterdörr som Hasse skulle ha med sig hem till Malung =)

Sen for vi till Trosa och tränade på Natt-SM-träningspaketet och käkade helgbuffé på kinarestaurang. På kvällskvisten kom vi fram till Stafsjö vandrarhem och gick igenom taktiken inför Kolmårdskavlen. Jag gick även ut och rastade småkillarna, Toomuch, Bocken och Jedin. Vi kastade smörgås på den spegelblanka sjön och drog grabbiga vitsar för varandra...

Söndag, Kolmårdskavlen
Jag sprang förstasträckan. Min taktik innan loppet var den hederliga gamla devisen "Stay with the pack!". På uppvärmningen kände jag mig lite stel i låren men ändå ganska rapp, var inställd på att jag skulle få slita en hel del under loppet.

Påväg till första kontrollen delade sig fältet i tre olika "ormar", jag var huvudet i en av ormarna och fick min förstakontroll först av oss på den gaffeln. På väg till tvåan ser jag Jedin i vårt andralag styra klungan auktoritärt och ställer in mig i ledet. Vid trean är jag återigen först på min gaffel. Till fyran jämför jag och Jedin lite kodsiffror och märker att både fyran och femman är raka. Till fyran tycker jag att finnen som drar klungan springer för sakta, så jag bränner om han. I det läget trodde jag att det var löpare framför oss eftersom det gått så pass sakta i inledningen. Femman och långsträckan till sexan går fint.

När jag svänger ut från sexan (första gången jag kollar bakåt) ser jag att jag har en ganska stor lucka. I den öppna skogen kunde man se ungefär en minut framåt/bakåt så jag misstänkte att jag var i täten, så jag fortsatte och tänkte "Så länge jag går rätt springer ingen ikapp och ifrån i alla fall". På resten av banan såg jag aldrig någon mer löpare trots att jag kastade en blick över axeln då och då. Avslutningen av banan var riktigt svår och där gällde det att ta det lugnt. Nervositeten steg och jag lade bort ca 45 sekunder vid kontroll 14. Resten av kontrollerna sitter fint och jag växlar ut till Toomuch med en ledning på 1:38 före närmsta lag. Nöjd.

Karta/facit/mina vägval - Tyvärr har jag ingen scanner så kvalitén är sådär...
Resultat


Besök hos nyblivna föräldrar

image101
Tomas matar Hennie med nappflaska i väntan på att Malin kommer hem och räddar situtionen. Det var ett trevligt besök.

Vad som väntar för er i H21 på Natträvarnas natt

image100
Jedin gör säsongsdebut i morgon på
Natträvarnas natt. Själv springer jag i H21L och hoppas på att hålla i orienteringen hela vägen. Jag kan tillägga att både jag och Jedin springer förstasträckan på Kolmårdkavlen, så håll ordning i klungan!

Orientering

Idag har jag löpt två pass orientering, ett dag och ett natt. Nattpasset bedrevs i hög fart och var riktigt bra. Birkan hade satt ihop en finfin nattbana på Björkberget. Jag hade bra flyt och bommade egentligen bara den kontroll som inte hade reflex, hela klungan blev återsamlad där och likt ett rådslag bestämde vi oss för att det var rätt sten och fortsatte. Det var riktigt fin terräng och suget efter helgens tävlingar ökade. I morgon har jag vilodag.

Kul OL-videoOnline Videos by Veoh.com

Men det är egentligen bara roligt de första tre minutrarna. Fransmän som pratar engelska är alltid kul :-)

Helgen som var...

Blogg.se har bytt server så jag har inte kunnat uppdatera förrän nu...

I helgen hade vi 10milaläger.

Fredag, Grymnatta:
Öppnade lugnt för att komma in i loppet. Lade bort minuten på första kontrollen, trots att jag var 10 meter ifrån den utan att se reflexen. Sedan flöt det på bra tills jag vek om kartan för långsträckan till femman, för då snubblade jag och slog sönder kompassen. Lyckligtvis var det mycket stig och väglöpning till femman, men de sista 200 m in till kontrollen var riktigt kluriga utan kompass, jag är glad att det inte rann iväg mer tid där. Till nästa kontroll kände jag mig chanslös utan kompass och blev ikapplöpt av Jan Troeng som startade efter mig. Janne agerade kuvert och jag frimärke fram till åttan, vätskekontrollen, där jag kunde låna en kompass av arrangören. Sedan följdes vi åt resten av banan, jag och Jan. I mål blev jag trea, vilket jag är mycket nöjd med. Ett bra kvitto på att löpträningen under vintern fungerat bra.

WinSplits
Karta (utan vägval)

Lördag, 10milaträning:
Vi körde två pass på samma karta, ett i dagsljus och ett i med pannlampa. Förmiddagspasset blev lugnt för att jogga ur nattloppet ur benen. Det flöt på bra och det var roligt med barmark, en mullegrupp hejjade på oss vid första kontrollen.

På kvällen körde vi natt-stafetträning. Det var meningen att jag skulle köra riktigt hårt, men mitt skosnöre lossnade från vänsterskon vid tvåan, så det gick inte att springa speciellt fort tyvärr...Men det gick i alla fall att hålla hyffsad styrfart så länge skon höll sig hyffsad torr. På slutet av banan klev jag ner i ett lerhål och efter det var det omöjligt att fortsätta med den skon. Ingen slump att K100 inte tillverkas längre...

Söndag, träning i Lunsen:
Jag kände mig sliten men försökte springa på hårt. Gick sådär de fyra första kontrollerna, sen grovbommade jag femman. Sen sprang jag vilse och väggade. Var helt slut och hade noll koncentration. En sådan dag ska man inte träna i Lunsen. Innan hemresa käkade vi pizza och drack läsk. Jag vägde 82kg i OK Linnés herromklädningsrum innan det...