3+3

Imorgon bär det av upp emot Sälen och 3+3. Det ska bli kanontrevligt!

Idag har jag vilodag, känner mig lite småstel i benen annars ingen fara på taket, fler 7h-pass väntar!

Moraman

Idag var det dags för Moraman.

Jag deltog bara i de två första momenten, rullskidor runt Orsasjön och cykel runt Siljan. Detta hade jag bestämt i förväg, för jag tyckte det räckte och ville inte bli för sliten med tanke på kommande tävlingar och läger.

Vädret var inget vidare men rullskidsdelen gick bra ändå och bergspriset i viborg så jag till att plocka hem relativt enkelt. Sen under cyklingen gick det också riktigt bra, jag kände mig pigg hela vägen trots att jag stod för mycket av farthållningen eftersom jag skulle kliva av efter cyklingen. Sadde, som bara körde cyklingen imponerade och låg och drog klungan som ett disellok säkert halva vägen. David och Adam, som skulle köra hela moraman var lite mer passiva på cyklingen för att spara krafter. Vid bergspriset i Gesunda fick jag dock vika mig mot Sadde, som med sina pigga ben tog hem. Trots att det regnade hela tiden höll vi en snittfart på 33,6 km/h vilket vi får vara nöjda med.

Efter 6h 50min hoppade jag av tävlingen, helt planerat och David och Adam fortsatte. De kämpade väl och genomförde den avslutande löpdelen, Bjarnerundan, på strax över 4h och landade på en totaltid av 11h 26min. Imponerande!

Det kändes lite trist att inte vara med på löpningen faktiskt, men jag vill följa min träningsplanering och inte riskera att sabba mitt träningupplägg.

Vidare info, bilder och resultat:
www.mesomorphous.com

Midsommar

61km racer idag, snittfart på 30,3 km/h. Fint pass.

Ikväll ska jag till Leksand för midsommarfirande, blir kanon. Lär bli sill och nubbe hoppas jag!

Kylskåp

52911-36

Frågesport:
1. Vems kylskåp?
2. Vilken årstid?

(OBS inte mitt kylskåp)

Idag kom tröjorna

52911-36

Virkiä Jukola

Vi fick två ganska tunga återbud innan tävlingen. Jimmy blev sjuk och Marius vågade inte chansa att springa i förstalaget pga sin skada som vållat stora problem senaste tiden. Trots detta startadfe vi med två stycken bra lag, dock med lite omkastningar på sträckorna.

Jag sprang fjärde sträckan och fick inte en bra start. Grabbarna innan mig skötte sig mycket bra, och jag gick ut som 12:a. Låma på sträckan innan fick kramp och tappade några sekunder på slutet så jag inte fick kontakt med Kalevan och Tuna som gick ut precis före mig. Jag skymtade dem bara litegrann påväg mot första kontrollen, och det gjorde mig antagligen lite stressad eftersom jag bommade 2 min redan där. En riktig dålig start, så jag försökte skärpa mig till andra kontrollen, men där var jag inne i ringen och bommade 2 min igen. suck! Till trean gick det bra men sen till fyran gjorde jag bort mig rejält, sprang jättebra tills det var 150m kvar till kontrollen. Slarvade men sista säkra och sprang snett, hade sedan stora problem att läsa in mig och lade bort närmare 5 min, illa illa! I detta läge var det inge vidare positiv känsla inombords... Jag stannade till och tänkte "vafan håller jag på med?", sedan skärpte jag mig och resten av banan gick bra, hade riktigt bra flyt i det svåraste partierna. Gjorde en liten 45 sek-krok på slutet. När jag gick in för växling blev jag lättad eftersom jag bara tappat sex placeringar.

Så jag var inte nöjd med mitt lopp, det jag kan ta med mig är att jag lyckades bita ihop och springa större delen av banan riktigt bra. Vi hamnade tillslut på en 14:e plats, vilken är bra, speciellt eftersom vi blev bästa dalalag. Andralaget blev 68 vilket också var bra. Marius skada var  det tydligen inget problem med, han hade snabbast tid av alla på sträcka fyra!

Allt annat under resan var toppen. Bra boende, bra väder, bra klubbkompisar, bra införträning, rolig hemresa. Jukola är dessutom ett världsklassarrangemang och jag blir sugen på att springa fler tävlingar i Finland.

Betyg
Karta: 5
Arrangemang: 5
Min insats: 2
Lagets insats: 4,5
Dusch/Sauna: 5
Boende: 4
Resan till Åbo: 3
Båtresan: 4
Resan från båten till Borlänge: 1

Lagom till årets stora OL-händelse

52911-34

Syskonskara

52911-33
Så här glada var vi i helgen.

Nu är jag tillbaka i Borlänge igen. På torsdag åker vi iväg till tusen sjöars land för att springa
Jukola. Det blir sträcka fem för mig och vi har ett bra lag även detta år.

Söndag

Mitt nya rullskidsparadis ligger på norra Alnö utanför Sundsvall. Jag var där i morse och åkte med Magnus.

Under dagen var hela familjen utom KidBoa iväg och firade studenter, det mycket trevligt. Men jag vet inte om all denna studentmottagningsmat har varit så bra för min hälsa, men den har i alla fall varit mycket god.

På kvällen löpte jag medeldistansbanan från SOKs tävling i maj. Det gick bra och jag kände mig pigg. Precis som när jag sprang igår så var det sjukt svårt att hitta kontrollpunkterna, men det var lättare på 10 000-delen idag än på 15 000-delen igår.


Svettigt

Idag for jag och Bäckis iväg till Kolstabodarna och sprang H21-banan från SOKs täving i Maj. Det var otroligt varmt och jobbigt, dessutom otroligt svårt eftersom det inte fanns några kontroller eller snitslar. Nåväl, gick rätt bra men inte så fort, jag tycker det är svårt att pressa sig som på tävling när man tränar, speciellt i denna värme. Mina tider på långsträckorna var dock bra, trots att jag förlorade flera sekunder vid kontrolltagningarna pga de inte var markerade. Så jag är nöjd med passet, men jag blev ruggit sliten och törstig, drack fyra liter vatten direkt efter passet.

Jag passade även på, medan jag såg på Stockholm marathon, att slå pers på Tetris på gameboy, 432 797 poäng!

I'm in love

image32

Sjung om studentens lyckliga dar...

Idag har min lillebror tagit studenten!

Det var ett jäkla ståhej utanför Hedbergsaskolan idag, när vi stod och väntade på att Johans klass skulle gå ut för trappan. Efter att ha varit på stan och kollat på studenter och svettats i värmen for vi hem och förberedde mottagningen. Det kom förbi massor av trevliga gäster som käkade och umgicks hela kvällen, mycket trevligt!

Mina funderingar angående studenten är, till att börja med: Varför sjunger nästan alla studenter "Vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra!!!"? Alltså, jag förstår inte, det är inte direkt så svårt att klara sig igenom gymnasiet, dessutom får man ju ta studenten utan fullständiga betyg, dvs man är inte så jävla bra bara för att man tagit studenten.

Slutligen: Varför tycker majoriteten av alla studenter att det är så skönt att ta studenten och vara "klar" med skolan? De verkar tydligen inte speciellt medvetna om vad jävla skönt och bekymmerslöst det är att gå på gymnasiet, och vilket helvete det är att vara (på väg att bli) vuxen. Att dessutom högskolestudier är bra mycket knivigare än gymnasiestudier, gör hela grejen löjlig. Nåväl, jag är stolt över min bror ändå.

Nationaldagen

Idag har jag löpt ol-tävling i Torpshammar. Det var nog det tråkigaste område jag tävlat på någonsin, enbart grönområden... Nog om det

Efter tävlingen passade jag, syrran och Stefan på att besöka Sveriges geografiska mittpunkt, det var mycket trevligt.
image31
Anna och Stefan vid Sveriges geografiska mittpunkt.


På kvällen strafftränade jag med mina nya rullskidor, det var mycket trevligt det också.

Sedan såg jag förstrött på fotboll, höjdpunkerna för mig var Mellbergs målgest och Zlatans inhopp.

Nu ska jag se på ett avsnitt Trailer park boys innan jag slumrar in för morgondagens prövningar.

GN

Det är så härligt och stärkande i fjällen

Det var helt underbart i Sälen under helgen. Genomförde mitt hittills längsta löppass med rollen på lördagen, hela 3h och 40min. Kanonväder hela helgen gjorde att sälenfjällen visade sig från en av sina bättre sidor.Tyvärr gillade inte min hud att vistas i solen, så jag brände mig rejält. På fredagen körde vi en riktigt tuff stafetträning där jag fick ett skönt besked, den negativa formkurvan har vänt!

image26
Jag knyter fast en kontrollmarkering för en av 3+3-träningarna

image27
Jag och rollen under 3:40-turen

image28
Rejäla skyltar har dom i fjällen...

image29
Vi hittade tillslut lite snöfläckar. Var inte alls som förra året när flera av mina kontrollpunkter var helt täckta av snö.

image30
Det var inte mycket kvar av snögubben i Lindvallen.

Efte en helg med 7h löpning känner jag mig förhållandevis pigg. Dessutom kan jag nu andas ut eftersom jag redovisade exjobbet idag. Det gick bra på redovisningen och har nu bara några små korrekturfel att rätta till, sen är jag klar. Att det gick å bra beror nog på att det är så härligt och stärkande i fjällen...

Program för helgens Jukolaläger

Fredag

18.00: Stafetträning, Kvarnberget Malung

Gemensam start gafflade banor 8-10 km

Kvällsmat i Malung (Kina el dylikt)

21:30: Ankomst och inkvartering i Sälen


Lördag

09:00: Denna dag ägnar vi åt utsättning av kontrollappar mm.

19:00: Grillkväll + Jukolasnack, resor, boende, taktik, målsättning?.


Söndag

11:00 : Stafetträning i Sälentrakten

Gruppvis start, kanske??