Tynderöcupen

Kul med elljustävling! Jag åkte detta lopp för två år sedan också, ifjol blev det inställt. Ett kanontrevligt arrangemang och Tynderö IK gör ett bra jobb som får ihop så pass fina spår som det var trots snömängd och plusgrader. Dessutom var det ett riktigt bra startfält.
 
För min del blev det ett riktigt skitlopp. Kändes inte bra någonstans. Eller ett varv av de fyra gick väl ok, sedan var det mörkt. Hur som helst var det en bra genomkörare som jag tror var nödvändig för mig. Jag hoppas på bättre form under 2015.
 
Resultat
 
 

Tränar på

Gud hör bön, eller vad man ska säga, i alla fall så är de flesta spåren preparerade på Södra Berget nu. Gött, även om det är ganska löst. SkidO-trugor är ett bra val. Hur kommunen driver konstsnöanläggningen är en annan historia som jag inte förstår.
 
Nåväl, nu blir jag kvar här fram till nästa helg då Moras tävlingar blivit flyttade till Luleå. Bra att det blir tävlingar, men lite jobbigt med resandet. Verkar dessutom som kylan i norr är på väg att ge sig vilket tyder på att det kommer att bli fina tävlingar.
 
Jag tränar på. Det är trevligt. Jag ser fram emot när säsongen drar igång på riktigt med EM.

Jul i Sundsvall

Fint på Skönviksberget idag. -14 och sol
 
Det är härligt med vinter och Jul. Det finns ca 30 cm snö här i Sundsvall, men tyvärr inte speciellt mycket spår än. Lite olycklig krock med julhelgen förvisso, men alla spår på Södra Berget borde gå att "trycka" tycker jag. Ju tidigare desto bättre eftersom snön som kom var ganska fuktig. Nåväl, jag ska inte klaga. Det är åkbart i alla fall.
 
Julmaten var god och tomten kom med paket. Jag fick en tidig julklapp i form att jag är uttagen till EM. Det var skönt, nu ska jag fokusera på att på fart på gammkroppen tills dess.

Sverigepremiär i Lövåsen

Jag åkte upp redan i torsdags för att få känna på snön lite. Jag och Blomgren stack ut på ett ganska sent kvällspass och kom hem 22:28. Det var riktigt fint med -12 och klassiskt med pannlampa.
 
Fredagen bjöd på skidtester och yttligare ett pannlampspass i klassisk stil, denna gång med Arnesson.
 
Detta kan låta trevligt, men jag tycker att träffa Johan och Kajsas lille Valter var desto roligare =)
 
Och nu till saken...
 
Lördag, masstart
Ganska OK förutom den lilla detaljen att jag åkte till fel kontroll och alltså stämplade fel. Helvete.
 
Lördag em, sprint
Ja, tyvärr blev det ingen tävling då arrangören hade strul med att få iordning en startlista i tid. Då vi körde på eftermiddagen, just före mörkrets intåg, blev det känsligt att skjuta på starten. Efter en halvtimmes förskjutning, utan att de lyckas få igång tävlingen valde de att ställa in. Tråkigt. Ingen vinnare i denna soppa. Vi fick i alla fall träna på banan. En mycket trevlig sådan. Så ett fint tekniskt pass fick jag.
 
Söndag, långdistans
En riktigt härlig långdistans med flera fina vägvalssträckor. Riktigt kul. Och ett bra lopp av mig. Jag har inte sett några sträcktider ännu. Det finns några sträckor jag är lite osäker på om jag tog rätt vägval på nu i efterhand. Jag blev femma, 2.56 efter Lasse Moholdt. Bra orientering som sagt, men kroppen var inte fjäderlätt. Den sista halvtimmen egentligen hade jag det jobbigt. Jag tror det mesta av tiden jag är efter idag är att jag har blivit ifrånåkt helt enkelt. Inget att hänga läpp över, jag tycker det var ett steg framåt och framförallt kul att få sig en riktig genomkörare med säsongens första långdistans.
 
 

Skidåkning i Falun

Det finns 800m spår just nu på Lugnet. Jag har hunnit med två pass. Det är helt ok med tanke på omständigheterna. Det finns dessutom massa snöhögar längs med övriga spår. Snart kommer det förlängas hoppas jag. Dessutom går kanonerna nu när det är minusgrader.
 
Till helgen är det dags för tävlingar i Lövåsen. Det ska bli kul. Jag var där och tränade senast 2003 och jag gjorde en av mina första skidorienteringstävlingar där 1997. Jag åker upp redan idag för att hinna med att smaka på lite natursnö innan tävlingarna också.

Fint i Sjusjøen

Det blev en helt OK skidO-säsongspremiär för mig i helgen. I det starka startfältet lyckades jag knipa en sjätte- och en sjundeplats.
 
Sprint
Lite defensivt och försiktigt, men överlag ett bra lopp med få misstag. Jag missade en korsning på ett ställe och gjorde en till dålig sträcka. 2x20 sekunder. Blev sexa, 56 sekunder efter. 
 
Resultat
 
Medel
Bra lopp. Gjorde en liten miss efter drygt halva banan som kostade 15-20 sekunder, i övrigt var det bra. Jag blev dock lite besviken då jag såg att jag var ganska långt efter. Sträcktiderna visade dock att jag tappat en del på några sträckor vilket vittnar om att jag tagit några sämre vägval. Sjua är ändå ok.
 
Resultat
 
Premiären är avklarad och det känns bra. Jag har varit lite seg sedan Arvidsjaurlägret men i helgen började det kännas bättre igen. Jag hann med några fina skidpass utöver tävlingarna. Det är fantastiskt fint i Sjusjøen nu. Frågan jag alltid ställer mig när jag är där: Varför bor jag inte här?

Dags för SkidO-premiär

I helgen är det dags för SkidO-tävlingar i Sjusjøen. Sprint på lördag och medel på söndag. Det ska bli fantastiskt kul. Jag längtar.
 
Sedan jag kom hem från lägret har det mest varit vardag. Vila, lite träning och jobb. Igår var jag och Arnesson i Grönklitt och körde två pass. 2,5km konstsnöspår och vinterkänsla då det dels snöade men också låg några cm vitt guld på backen. De var även ute och "tryckte" vägarna som faktiskt gick att åka på.
 
Annars känns det som vinterns intåg är en bit bort. Vi har haft två dagar med ganska bra med minusgrader. -5 ungefär. Då har hoppet tänts, problemet är bara att de övriga dagarna har det varit plusgrader och regn. Tröttsamt. Trots detta finns det nu ca 500m skidspår på Lugnet.
 
I morgonbitti åker vi västerut. Det lär bli en liten skidtur när vi kommer fram. Gleder meg.

Bra läger i Arvidsjaur

Intressant vägvalssträcka på medeldistansrejset i tisdags. Jag tog höger och var snabbast.
 
Det blev ett kanonläger i Arvidsjaur. Vi hade tur att det damp ner så pass mycket snö att vi fick till många fina övningar. Superbra jobbat av ledarstaben och återigen helt suveränt med helpension i Försvarsmaktens regi, denna gång på K4.
 
Mycket teknik och mycket fart blev det så kroppen är lite halvmör nu. Jag tyckte att jag kunde genomföra passen bra och att vi hade ett bra upplägg. Även om jag inte direkt var superpigg de sista passen. Kul också att mäta sig med de andra grabbarna och se att det är jämnt och hårt. Bra sparring och bra stämning i truppen.
 
Vi hann också med en hel del biljard på kvällarna. Jag tycker vi är duktiga på att göra lite vettigare sidoaktiviteter än att stirra in i envars smartphone i parti och minut, även fast också vi lider av detta samhällssociala problem, men kanske i en mindre skala.
 
Det blev 82 mil bil hem igår. Det gick bra. Och det var trevligt att hälsa på Päronen och få middag hemma i Sundsvall.