Medlem i Team Rehab

Idag körde jag MTB-tur till VBB och hem med Påsen och sedan Vattenlöpning, 30 st 45/15, i Falun med Rollen och David. Detta var mitt andra pass med Team Rehab, så nu kan jag kalla mig medlem. På onsdag ska jag testa löpa igen på ol-högskolans brunbilds-ol vid Korpklacken. Team Rehabs kapten, David, har även övertygat mig att följa med till Dala-Järna på torsdag och köra dubbla pass rullskidor. Fredag, vattenlöpning igen, 30st 45/15. Till helgen rehabiliterar vi oss med rullskidsintervaller i Falun. På söndag väntar veckans höjdpunkt,  mosspromenad med 20kg blyväst i den beryktade mossen David hittat. Tyvärr kommer detta pass bedrivas i dagsljus och inte med pannlampa som det egentligen skall göras om det skall göras riktigt. Mitt största problem förutom löparknät är nu alltså att hitta en 20kg tung väst att träna i på söndag.

Typsnittshumor

See more funny videos and funny pictures at CollegeHumor.

Publik på SM

Det var ganska trevligt att vara publik på SM idag. Den enda mården i final var Julian och han sprang rätt ok. Banorna var tekniska och utslagsgivande. Jag tog mig runt D21-banan efteråt på publiktvlingen, jag gick och småjoggade. Bommade knappt något och var 11 minuter efter Helena Jansson, jippie. Nåja, var kul att orientera lite i alla fall. Körde roddmaskin och styrka på hotellet innan frukost. Ska få behandling av kiropraktor/coach Sven-E ikväll efter den gemensamma mårdmiddagen.

Mård-TV: SM-Medelkval


Återbud

Jag har lämnat återbud till SM-medel. Kunde springa 26 min 11 sek idag innan det tog stopp. Bittert

Saxat från jg.se

JG väljer idag att presentera sig med en minst sagt besynnerlig bild på sin hemsida. Bjuda på sig själv är stort, tack för det. Han kan han, JG alltså.

För den med smak för detaljer bjuder denna bild på mer godis som ni ser.

My Flipper

Rollen är inneboende hos mig. Det är både heaven and hell men något som definitivt är av de försnämnda kategorierna är hans massagedelfin, My flipper. Den ser inte ut att vara så märkvärdig, men den är ruggit effektiv för en sargad kropp som min.

Den här låten gillar jag

MIA & BLAQSTARR - What I Got


Men jag gillar inte min jävla skadade kropp som inte går att löpa med.

Alternativ träning

Idag har jag stretchat, stretchat och stretchat. Sen har jag även hunnit med att löpa vatten i Falun. Benet känns ok efter jag stretchar men det är ju tydligt att problemet sitter i höften någonstans. Så vad prognosen är vet jag inte. Hoppas på att kunna löpa till helgen, men jag är långt ifrån säker på start.

Mård-TV!


En annan bild från dagen

Liksom alla andra trodde jag att JG medeldistansfjollade sig i Gävle, men som bilden visar var han på plats vid förstarten idag!

En bild från dagens helvete

Mitt vänstra ben strejkade påväg till första kontrollen. Jag trodde först att jag var tvungen att bryta, men efter lite streching vid förstakontroller kunde jag jogga vidare. Loppet gick rätt bra förutom att jag höll knapp styrfart. bittert. Nu hoppas jag att benet kan bli bra till nästa helg. Ska få en omgång kiropraktik nu ikväll så får vi se vad utfallet blir. Ampution hoppas jag slippa. 

Resultat

En av vinterns höjdpunkter...

Har nu en hemsida!

www.skiotour.eu

Härligt och stärkande i fjällen

Nu har jag kommit hem från fjällen. Det blir skönt med en vilodag i morgon. En fundering jag har är vem fan stal mitt kartställ på Hammers Hill?

Name me the choosen one and he will die by my hand!

Sälen

Jag är på läger i Sälen och tränar och stå i. Idag löpte vi långdistans-ol på Närfjälet, det var frost på backen och 0-2 grader i luften. Sådant stärker. Nu ska vi snart löpa medeldistans i Berga.

Helgen

Jag kom hem till Sundsvall i fredags klockan 23.00. Tågresan från Trondheim gick bra, ett 20-tal fulla ungdomar hoppade på tåget i Fränsta. De skulle tydligen in och festa i Sundsvall, på Statshuset, för att sedan ta morgontåget klockan 05.20 dagen därpå. Begåvat.

Lördagen kom och jag hann med att köra rullskidsintervaller på Skönviksbergets rullskidsbana. Sen var det bara att skynda hem och börja förbereda för kalaset, morsans 50 årskalas. Första gästerna droppade in vid 13-tiden och de sista gick vid 22-23-tiden. Mycket trevligt. Jag började blöda näsblod vid 20-snåret, men det gick över. Mamma ska b.la åka halvvasan i vinter och tydligen dricka massor av alkohol, eftersom det var den vanligaste presenten:-)

Söndagsmorgonen blev tidig då jag var tvungen att hoppa på tåget 08.11 för att hinna ned till stafett-dm i Årsunda. Jag var tvungen att springa sistasträckan pga kalaset. Det gick bra att löpa för mig även om jag kände mig lite småseg. Förstalaget vann imponerande med ledning från start till mål. Jag avslutade för andralaget och var nära att ta bronset men fick ge mig i slutet då jag var trött och Löfås var snabb.

Resultat 

Guttepose

Idag delades det ut Guttepose och Jentepose på universitetet här i Trondheim. Givetvis var inte jag på universitetet, men Marianne tog med sig en Guttepose hem till mig. Innehållet var sådant som varje ny student behöver; Varuprover av tvättmedel, snabbkaffe, halstabletter, intimshampo och tandkräm mm. En rolig detalj var att snabbkaffet i Gutteposen var Cappuccino medan snabbkaffet i Jenteposen var Cafe Latte, sug på den JG! hundra armhävningar

Kul grej: www.hundredpushups.com

På samling med norska landslaget

Nu är helgens träningsläger över och det känns bra. Jag smet iväg från ett av passen för att springa en långdistanstävling igår, annars var jag med på samtliga pass och visade vart skåpet skulle stå...eller i alla fall försökte. Det var svårt att hävda sig med marwesjuor när alla norrbaggar körde med juniorullskidor... 

Sprint-tävlingen på fredagen gick sådär, blev sjua. 

Långdistansen gick dåligt, jag var sliten efter den övriga träningen vilket inte var så kul. Terräng och bana var däremot kanon!

Midtnorsk mesterskap

Idag har vi kört rullskido i trondheim. Grymt fint och svårt och utslagsgivande. Dagen till ära hade jag lånat ett par juniorrullskidor så jag kunde hävda mig, gick ok. Viktigaste var att jag överlevde utförskörningarna. Det finns backar här!

Trondheim

Det är fint i Trondheim. I alla fall idag, igår var det värre. När jag rullade in med tåget möttes jag av 8 plusgrader, spöregn och hård vind. Nu ska vi snart bege oss till busshållplatsen för att bli upphämtade för vidare transport till träningsläger med norska ski-o-landslaget, det ska bli kul. Eftermiddagens pass består av "Stakeintervall. Drag på 3-5 min, ”foill skuv” (I5)" så det verkar lovande.

Hammers Hill resultat och bilder


Tallinn 98-gänget? Nej, Hammers Hill 2008-gänget!

resultatLäs också vad suther har skrivit här och här. Samt vad jocke har skrivit här.

Hammers Hill, kartor


Hammers Hill avklarat

Det blev en stenhård uppgörelse i årets Hammers Hill. Efter prolog (micro-ol), sprint-ol, grislöpning, stakning och rull-o kunde årets segrare Martin Johansson skära mållinjen högst uppe på Malins väg i skräddarbacken. Bakom var det mycket jämnt och alla de 11 som tog sig runt var mycket nöjda. Även tävlingsledningen och funktionäret var nöjda med dagen.

Tack till alla som var med på årets Hammers Hill!

Resultat:
1. Martin Johansson
2. Peter Arnesson
3. Joakim Engström
4. Johan Edin
5. Johan Granath
6. Lars Suther
7. Anton Lif
8. Andreas Argårds
9. Gustav Hall
10. Patrik Lind
11. Daniel Nordebo
dnf. Stefan Jonsson (6a efter tre grenar)
dnf. Pelle Engstrand (7a efter tre grenar)
dnf. Andreas Maxén (13 efter tre grenar)
dnf. Martin Hederskog (14 efter tre grenar)
dnf. Johanna Edin (16 efter två grenar)

Bilder och mer godis kommer under morgondagen.