Hektisk vecka

Det har varit mycket i veckan. SM i MTB-O börjar närma sig och på O-Ringen har vi både anmälningsstopp och deadline för karttryckning just nu. I tillägg till detta ska en programtidning göras. Och till råga på allt har jag fått en allergiattack.
 
Veckan började ändå fint. I tisdags gjorde jag rörlighets- och styrkescreening på DSA. Förbättring på allt i princip. Mina frekventa besök i gymet har gett resultat. Precis som förra året har jag ett problemområde, som jag fått bra övningar att förbättra denna egenskap. Det handlar om stabilitet i knä-höft. Jag är usel på detta, och detta kan ha samband till varför min knäskada uppkommit. En ren spekulation förståss, men för mig känns det trovärdigt. Tyvärr hade en sladd hoppat ur stakergometern så mina två minuters slit var förjäves.
 
Har även hunnit med att besiktat bilen. Inga problem.
 
Löpte 82 min i tisdag utan att få ont i knät. Lite väl länge då jag siktat på en timme. Tog det dock väldigt försiktigt. Och jag har inte fått bakslag. Gott så.
 
Dessvärre har jag fått en allergisväng. Vilat onsdag och torsdag. Känns bra idag, ska röra på mig igen. Detta lilla upphåll har emellertid varit bra då jag hunnit med slutspurten av SM MTB-O-förberedelserna utan större stress.
 
Har i snitt stämplat in på jobbet 07.10 denna vecka. Och haft ca 15min fritid per dag. Men igår var jag hemma 21.35, det var veckorekord. Nu tar jag helg.

Tigermedeln

Test i skarpt läge för knät i helgen. Tigermedeln i grönklitt bjöd på klurig orientering och stökig terräng.
 
Inledde säkert och fick ettan perfekt. Följde upp med att bomma på både tvåan och trean. Parallellfel på båda. Gjorde en liten sväng till femman med. Sedan gick det bättre. Mycket tack vare gävlekillen som kom ikapp och som jag hade lite hjälp av. Jag hade dock svårt att hänga med i ett brukbart tävlingstempo. Fick släppa mot avslutningen när det blev en längre sträcka och jag inte orkade lyfta fötterna över allt ris och kvistar.
 
Blev slagen med nästa nio minuter av Thomas, men det skiter jag i, för knät kändes ok och det var det viktigaste. Att jag orienterade dåligt är förståss inte bra, men bortsett från kontroll 2 och 3 är det ett bra lopp och det tar jag med mig. 
 
Hade inte riktigt räknat med så stökig terräng och en såpass lång medeldistans, men nu blev det bara positivt då mitt knä pallade med 50 minuter.
 
 

OL-premiär

Knät har börjat kännas bättre och bättre, därför passade jag på att göra debut i helgen i Öppen 8 i Edsåker. Det gick skitbra! Inge ont i knät och orienteringen gick helt ok den med. Positiva besked!
 
Åkte även rullisar dit och hem igår. Brände mig i solen. Gick viltdrev idag och jobbade åt SOK vid starten.
 
Hann även med två grillningar. Först med bror i fredags och sedan med mor och far, syster, bror och Jonas igår. Toppenväder och toppentrevligt. Bra helg!

I helgen ska vi norrut

Silva League ska avgöras i Timrå till helgen. Jag deltar dock inte.

Bra vecka

 
Det har varit en bra vecka för en heltidsarbetande tjänsteman. Många dagars ledighet. Jag har hunnit med att träna en hel del och även varit på möte i Örebro med SkidO-arbetsgruppen och förbundschefen i fredags. 
 
Sprintbanorna till SM MTB-O, som jag är banläggare till, har fått sina sista justeringar i helgen och jag anser mig ganska klar. Känns skönt och jag tror det kommer bli riktigt bra även för de som tävlar.
 
Läs om sm här: SM-hemsidan
och anmäl dig här: Eventor

Tränar på

Skidgång på spectramattan i gymet går också bra att träna. Annars kör jag rullskidor och styrka. Funkar helt ok. Knät känns bättre. Ska prova lite joggning här framöver. Börjar kännas positivt igen

10Mila som coach

Det var trevligt att vara coach även om jag helst velat springa. Tyvärr fick vi ingen bra inledning på de två första sträckorna. Tråkigt för pojkarna. I övrigt tycker jag det var en bra genomförd stafett. Speciellt Böttsin, Bäckis och Lindberg tycker jag gjorde bra ifrån sig, det var kul. Även våra stjärnlöpare Rollen och Wille gjorde utmärkta lopp. En 13:e plats är inte fy skam. 
 
Tävlingen var utslagsgivande och bjöd på fina banor. Kul! Väldigt bra jobb där av arrangören. Dessvärre tycker jag arenan var lite sämre planerad. Utspridd och otydlig. En bättre planerad arena kunde ha bjudit på mindre del ren löpning och mer löpning i skogen.
 
Sen tycker jag att röd-vita snitslar och silvertejp och sladdar på tv-kontrollerna sticker lite i ögonen. När det är TV-produktion bör det snäppas upp några steg för att det ska kännas lite proffsigare.
 
Appropå proffsig, mina försök att ta coola nattbilder sket sig. Jag väldigt novis i hantverket.

Bakslag

Cykel är inte bra för mitt knä. Det märkte jag efter att jag och Världsmästarn tog en långrepa första maj. Gick fint att cykla men efteråt var knät inte bra. Trist. Således är det stakning och klassiskt på rullskidor som finns kvar att träna. Lite segt. Styrketräning går också bra. Jag är i gymet i princip varje dag.
 
Idag var det egentligen tanken att jag skulle provjogga och testa knät, men jag känner att det inte finns någon mening med det. Får jobba på med rehabövningarna ett tag till och ge fan i att cykla så tror jag det kan bli bra.
 
Dystert alltså. I tisdags kändes det dock ganska bra i knät, men ovant nämnt cykelpass var ett par steg tillbaka.