Tungt på DM-lången

Syns att det inte var någon vidare power under detta lopp. Bild av Rikard Claesson

Hade hoppats på piggare ben, men det hade jag inte. Så det blev till att kämpa. Nyttigt för mig då jag känner att mitt skogssteg inte är på topp just nu. Jag sprang lite bakom Nordlund till 7an innan jag tyckte han sprang snett, fast det var jag som gjorde det. På stigen gick det sakta, i skogen utför, fick jag släppa. Bakläxa.

Orienterade som en röv dessutom. Ingen bra dag.

Karta
Resultat

DM medel

Det var ingen bra upplagning med massa tårta, fika och kaffe igår till dagens lopp. Men desto trevligare! Överraskningsfikat när jag skulle släppa av Bäckis hos David och Lena var toppen!

Dagens lopp var tufft. Jag var tung i benen men orienterade hyffsat. Slarvade lite med riktigning och gjorde någon bom, men överlag var det farten jag saknade. Blev ändå sexa, vilket måste ses som en ok placering i alla fall. Nya tag i morgon!

Karta
Resultat

Löpning

Dagens runda blev en riktigt fin en. Hade tänkt 25km, men blev tvungen att vika av mot sporthallen, tonhallen och ta drakloppetbacken upp på norra till Grankotten på hemvägen. Bäckis var med på Södra Berget-delen, då jag körde vätskestation hemma hos honom på dit och hemvägen. Som löpare kan/får/ska man inte löpa med vätskebälte!

Härligt mör nu efteråt, men som man säger i norrbotten: "Det är sådana här pass som odlar!"

Pers på 3000m

Igårkväll körde vi ett 3000m-rejs på Balders. Fem man kom till start. Jag lyckades hålla mitt tempo hela vägen och slog därmed till med ett personligt rekord med några sekunder. Känns bra! Men konstigt eftersom jag inte direkt borde vara i toppform efter helgens tävlingar. Konstigt hur kroppen fungerar, men det känns skönt att kunna prestera trots tung träning. Jag börjar känna att kroppen svarar på hård träning äntligen, vilket känns bra nu när det är höst på intåg och tuff träning som väntar. Speciellt efter SM.

Norrlandsturné

Då var jag tillbaka i Sundsvall efter en knapp vecka i Älvsbyn/Boden/Luleå. Förutom det ihållande regnet har det varit riktigt bra. Knep fyra pallplatser i de fyra tävlingarna jag körde.
Därmed blev det också en totalseger i Luleåtrippeln. Prisskåpet fylldes på med en bilvårdshink på rullskidstävlingen och med ett presentkort på Team Sportia efter Luleåtrippeln.

Jag har även hunnit med lite fina träningspass i både Älvsbyn och Boden. Igår hjälpte jag till med kontrollutsättning och provlöpning av FMM som går i Älvsbyn idag. Riktigt fin terräng och pga regnet var det svårt att passera över bäcken som rinner igenom tävlingsområdet. Vi fck därför knyta lite rep och bygga broar. Jag vadade över med vatten upp på halva låret så vi kunde knyta upp repet. Hoppas ingen drunknar.

Elin och Grillen har skaffat sig riktigt bra jobb som tränare på skidlinjen i Älvsbyn. Det verkar riktigt kul. Old coach Norén som kollega måste vara toppen.

Tävlingsdebut på rullskidor


Idag gjorde jag rullskidstävlingsdebut! Det var skoj även om det inte gick jättebra och vädret var allt annat än bra. Filmen ovan beskriver vad vi upplevde. Jag befinner mig i norr och tränar på, riktigt fint förutom vädret som sagt. Konstant regn sedan jag kom hit i tisdagskväll.

Resultat

Inte bäst i Norrland

Jag sprang NM i helgen. Såg egentligen mest fram emot söndagens långdistans. Vilket märktes tydliget på lördagens medeldistans.

Medeldistans
Kasst.
Karta

Lång
Bra lopp. Gjorde några tveksamheter och några mindre bra vägval. I stort ett bra lopp även om jag inte riktigt orkade hålla ett högt tempo hela vägen. Långsträckorna gick bra tycker jag. Nöjd. Lukas vann på ett imponerande sätt. Jag blev trea.
Karta

Hårt stakpass

I morse stakade jag runt Alnö med Martin L och Magnus S. Kanonpass i A2-fart mestadels. Martin var riktigt stark och i sista backen fick jag släppa lite. Jag får skylla på skidorna. Eller på att jag var riktigt trött sista halvtimmen i ffa armarna. Svårt att göra dessa pass på egen hand så detta var alltså ett helt perfekt pass att få sparring på. Måste köra något till pass med Martin känner jag, så jag får ge tillbaks lite och knäcka honom. Försöka i alla fall.

Drakloppet

Sittande steg på upploppet. En anledning till att jag inte är så snabb

Jag tycker det gick ganska bra på drakloppet med tanke på omständigheterna. Mitt löparknä har börjat ge sig, men på förmiddagspasset stukade jag foten. Lyckligtvis nära bilen, så foten var hårt lindad inom 2 min.

Loppet öppnades kontrollerat. Kanske lite för fegt egentligen, men jag var stark i den första backen där man skulle ta sig från havsnivå upp till norra berget, 120m högre upp. Resten av loppet bjöd på både snälla och tuffa backar, såväl utför som uppför. Avslutningen är lite speciell då man ska ta sig ner från berget till stan igen. Men det gick bra. Fick ge mig i spurten mot en stockviksjunior. Jag är ändå nöjd. Drivet i steget i de lättare partierna är något jag ska jobba vidare på.

Game boy

Tetris från 1989 är ett överlägset spel på game boy

Semester

Det är gött att koppla av och inte ha så mycket att tänka på. Jag är hemma hos päronen i Sundsvall och har det bra. Kanonväder dessutom. Det blir inte många knop gjorda, förutom två pass om dagen då. Just nu löpfritt eftersom jag har fått löparknäsyndrom på vänster sida. Stretchar mycket, men troligen inte tillräckligt. Har kört fem rullskidspass de senaste tre dagarna och fler ska det bli. Brände mig på armarna och axlarna idag när jag stakade runt Alnö i linne och badade på Tranviken med Bäckis. Hoppas på att kunna löpa till helgen igen.