Mörksuggejakten


Shit vad kul det var och jäklar vad jobbigt det var. Jag försökte köra hårt i första backen upp till Vida Blick, vilket gick ganska bra, lite trångt i inledningen bara. Sen var planen att hänga med i en bra klunga till mål. Det gick bra i 38km sedan sade benen i från. Fick sedan kämpa mig imål på trötta ben sista 30km.

Starten var häftig. 50km/h in mot Rättvik centrum. Jag som trodde masterstart var att ligga och fisåka bakom en bil innan man släpper lös startfältet. Kändes som race direkt! Dock tror jag det blev lite mer ryckigt för oss långt bak i startfältet.

I inledningen av första backen var det trångt och svårt att åka förbi. Efter ett tag hittade jag lite luckor och kunde köra starkt. Ca 300m innan spurtpriset började jag slå av lite på takten för att inte bränna för mycket krut. Här hade jag skaffat mig en bra position. I de följande utförskörningarna tappade jag en del platser, men gick ändå med i en bra klunga. Det var många som punkterade här och även några som kraschade. Dessutom låg det massor av flaskor som folk tappat.

Med facit i hand kanske jag körde lite väl hårt från km 10-30 då jag tog många förningar i klungan och tryckte på rejält i någon uppförsbacke. Sladdade i en fin klunga och fick tillslut släppa. Hade fint flyt på stigarna vid ca 35km men kort därefter var det som att benen bara sade ifrån. Fick en rejäl schaktning. Lagom när jag kom ut på en lite mer lättcyklad grusväg, kom den klungan jag kört ifrån ikapp. Perfekt att ligga med och cruisa tänkte jag. Men det som var lite otur var att en ganska bra elitkille som tidigare punkterat var med och drog på hårt, vilket gjorde att jag inte kunde följa. Fick släppa och åka solo några km.

Sedan fortsatte det så. En klunga kom ikapp. Jag åkte med dem ett tag innan jag fick släppa. Sedan solo till nästa klunga kom ikapp. Åkte med dem ett tag innan jag fick släppa. osv.

Bitvis gick det riktigt tungt och bitvis gick det helt ok. Fick lite krampkänning i en kort, brant backe, men inget farligt. Hade nästan svårare att följa på grusvägar än på stigarna i skogen. Uppför i skogen var "lättast". Höll på att ramla några gånger och sprang upp för en backe längst bak i den dåvarande klungan, lika fort som gubbarna cyklade!

Det kändes som många cyklade förbi, men frågan är hur många det var egentligen. 30st kanske?

Kom iaf tillslut i mål på 2h 46min 02 sek. 17:e i sportklassen och 29min efter segraren i elitklassen. Det får jag väl vara ganska nöjd med antar jag. Hade jag åkte 5-10min snabbare hade jag varit riktigt nöjd. Det var ungefär den tiden de som jag åkte med vid 38km hade.

Det var skönt att slippa punktering och andra tekniska missöden. Cykeln fungerade riktigt bra. Jag är dock sugen på att skaffa nya hjul om jag ska åka någon mer långloppstävling. Sedan borde jag haft mer än en gel med mig. Förvisso tog jag några bananer vid vätskestationerna, men en gel efter en timme och en till efter två borde vara bra. Mina två flaskor på cykeln tycker jag var tillräckligt då jag tog några muggar sportdryck vid vätskestationerna. Det var också skönt att slippa regnet. Sista 5km började det småregna lite, efter målgång ökade det på lite för att himlen sedan skulle öppna sig vid prisutdelningen.

Ryggen tog mycket stryk och det var tufft att ta på sig strumporna efter duschen. Pastasalladen som ingick i startavgiften var riktigt god. En toppendag helt enkelt. Tror jag kommer köra något lopp igen snart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback